Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.323 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond

 


zaterdag 30 april

Flink onweer in de nacht naar Koninginnedag
Gisterenavond en vannacht in de aanloop naar Koninginnedag was het een flink noodweer. Harrie Grijseels legde bij de Veestraatbrug aan het begin van de nacht het onweer vast op onderstaande foto.

Helmond

vrijdag 29 april

Lintjesregen: Theo van Mullekom is ridder
Onze voormalige columnist Theo van Mullekom (geboren in 1939) werd vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de versierselen in het Kasteel uit handen van burgemeester Fons Jacobs met name voor zijn werkzaamheden voor de stichting VerwenEvent, zijn maatschappelijke activiteiten als kapper en omdat hij sinds 1988 gemeenteraadslid van Helmond is.
De onderstaande personen (in alfabetische volgorde) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Adriaans, Antonius Johannes Marinus (geboren in 1948), Boogaarts, Petrus Godefridus Cornelis (geboren in 1941), Boogaarts, Henrica Aurelia Cornelia (geboren in 1945), Bruggen, van, Johannes Jacobus (geboren in 1946), Claassen, Josephus Franciscus (geboren in 1944), Goossens, Bernardus Maria (geboren in 1947), Jongh, de, Petronella Geertruda Lutgardis (geboren in 1943), Kweens, Gerarda Jacoba (geboren in 1924), Raaijmakers, Wilhelmus Conrard Marie (geboren in 1948), Roelofs, Antonie Pieter (geboren in 1954), Slits, Helena Adriana Josepha (geboren in 1939), Strijbosch, Joseph Maria (geboren in 1938), Swinkels, François Wilhelmus Theodorus Aloysius (geboren in 1942), Ummels, Johannes Petrus Gerardus Maria (geboren in 1936), Veltkamp, Nicolaas (geboren in 1934), Verhees, Johanna Clara (geboren in 1956), Verspaget, Josephus Wilhelmina (geboren in 1947), Vleuten, van der, Johanna Francina Theodora (geboren in 1959), Vogels, Wilhelmus Maria (geboren in 1946) en Vos, Wilhelmus Antonius Maria (geboren in 1943).

Helmondse koperdief op heterdaad betrapt in Gemert
De politie heeft vrijdagmorgen om 1.35 uur een 37-jarige man uit Helmond aangehouden op de Komweg in Gemert.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Leije. Een medewerker van het bedrijf had een alarm gekregen en ging bij het bedrijf kijken. Daarbij overliep hij een inbreker die er vervolgens vandoor ging. Er was geprobeerd koper weg te nemen. De gealarmeerde politie kon wat later op de Komweg de verdachte aanhouden aan de hand van het signalement. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.


donderdag 28 april

Twijfel of Marc Höcher (Helmond Sport) naar ADO gaat
Marc Höcher (van Helmond Sport) tekende onlangs bij ADO voor de komende 2 seizoenen, maar die deal lijkt alsnog af te ketsen, zo bericht Voetbal International zojuist. De 26-jarige linksbuiten en zijn zaakwaarnemer Gordon Cruden zijn het oneens met een aantal financiële bepalingen in het uiteindelijke contract – het zou onder meer gaan over een verhuisvergoeding en de uitkering van een dertiende maand – en weigeren onder deze voorwaarden akkoord te gaan. Daarover ging al een brief naar ADO.
Cruden wil nog niet te veel kwijt over de zaak. ‘We zijn het niet met elkaar eens, maar het lijkt me in deze fase niet verstandig daarover uit te wijden’, legt hij uit. ‘We hebben onze stellingname bepaald en die is duidelijk. We wachten nog op een reactie van ADO en zullen daarna naar buiten treden.’ Ziet hij de deal nog rond komen? ‘Daar durf ik nu geen ja of nee op te zeggen.’
ADO-commissaris Mark van der Kallen reageert verbaasd. ‘Ik heb ook begrepen dat de zaakwaarnemer iets claimt, maar dat is niet volgens de gemaakte afspraken. We zijn een contract overeengekomen en dat is juridisch gewoon sluitend,’ stelt Van der Kallen, die aangeeft dat de club zich intern zal beraden op de situatie.

Welkomstmarkt 2011 verplaatst naar 2012
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond heeft besloten de Welkomstmarkt van 2011 te verplaatsen naar 2012. Er wordt nu bekeken of er een hernieuwde invulling gegeven kan worden aan het huidige concept. De organisatie van de Welkomstmarkt zal de deelnemers tijdig informeren over de veranderingen die mogelijk gaan plaatsvinden.
Tijdens de Welkomstmarkt hebben alle verenigingen en instellingen de mogelijkheid zich te presenteren aan het Helmondse publiek. Deelnemers kunnen dan met name de nieuwe inwoners in de gemeente Helmond, maar ook de overige bewoners, informeren over de vele activiteiten die zij de stad te bieden hebben.
De gemeente en de Stichting Stadspromotie Helmond, die beiden verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de markt, vragen begrip van de deelnemers en bezoekers en hopen op een succesvolle samenwerking in 2012.


woensdag 27 april

Gamma met opgeheven hoofd van de beurs
Textielbedrijf Gamma verdwijnt na een goed eerste kwartaal en met positieve vooruitzichten voor dit jaar van de beurs. Vrijdag kan er voor het laatst in de aandelen van het bedrijf gehandeld worden op het Damrak.
Gamma maakte woensdagochtend een winst bekend van 7,4 miljoen euro, terwijl in de eerste drie maanden van 2010 nog een verlies werd geleden van 300.000 euro. De omzet steeg van 138 miljoen naar 157 miljoen euro.
Het Helmondse bedrijf, dat wordt overgenomen door de investeerders Parcom en Gilde, verwacht dat de positieve trend dit jaar doorzet. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met een nog steeds onzeker economisch klimaat en stijgende energie- en grondstofprijzen, aldus Gamma.


dinsdag 26 april

Helmond heeft Nederlands eerste gecertificeerde centrummanager
Marlène Drouen is de eerste gecertificeerde centrummanager van Nederland. Zij werkt sinds april 2010 als centrummanager in Helmond. Deze erkenningsregeling voor park-, centrum- en winkelgebiedmanagers (EPCW) is opgezet als kwaliteitskeurmerk voor gebiedsmanagers.
Als dochter van Thieu de Wit, de eerste centrummanager van Helmond en grondlegger voor de reclameheffing als financieringsinstrument voor centrummanagement, kreeg Marlène Drouen het vak min of meer met de paplepel ingegoten. Drouen begon als rechterhand van centrummanager Peter Tielemans. Later, in april 2010 volgde ze Tielemans (die wethouder werd) op als centrummanager. Daarmee is ze na de Wit en Tielemans de derde centrummanager van Helmond. Op 28 april krijgt ze tijdens een feestelijke bijeenkomst in St. Lambert te Helmond, het certificaat officieel uitgereikt.
De Kamer van Koophandel Brabant is zowel bij de recent opgezette Leergang Gebiedsmanagement van de Erasmus Universiteit Rotterdam als de certificering betrokken vanuit het programma Centrummanagement Brabant. Programmamanager Karin van Vliet: “Het programma loopt zeer goed, voorziet duidelijk in een behoefte in de regio en al 30 initiatieven maken er gebruik van. Marlène is een zeer betrokken en bevlogen centrummanager, altijd bezig om Helmond nog beter op de kaart te zetten en het centrum nog beter te laten functioneren. Wij zijn bijzonder trots dat de eerste uitreiking hier in Brabant, bij Marlène plaats vindt. Dubbel en dwars verdiend! Ze draagt actief haar steentje bij
aan ons programma. Wij, maar ook collega-centrummanagers doen nooit te vergeefs een beroep op haar als het gaat om kennis delen en elkaar informeren.”

Politie houdt koperdief aan in sloopwoning
Maandagavond omstreeks 21.15 uur werd op aangeven van getuigen een 41-jarige koperdief uit Helmond door de politie betrapt in een van de sloopwoningen aan de Van Liemptstraat. Hij wordt verdacht van het stelen van koperdraad.
Hij vertelde dat een deel van zijn buit, een stuk elektriciteitkabel inmiddels door hem zelf buiten het slooppand was gelegd. De verdachte had inbrekersgereedschap bij zich waaronder een schroevendraaier. Hij meegenomen naar het politiebureau. Hier is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar ministerie.


maandag 25 april

2 Helmondse motorrijders raken bij ongeval gewond
Twee opzittenden van een motorfiets zijn zondagmiddag om half vier gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Bestseweg in Sint Oedenrode. De twee zaten op een motor toen de bestuurder, 20 jaar uit Helmond, de berm in reed. Daardoor kwam de motor ten val waardoor hij en zijn 21-jarige passagiere uit Helmond over de grond schoven. Beiden raakten gewond en zijn vervoerd naar een ziekenhuis in Eindhoven. De politie sluit het onderzoek af omdat er geen indicatie van een strafbaar feit is.


zondag 24 april

Helmonder op de fiets gewond na aanrijding met auto
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Rederijklaan in Mierlo.
Een 32-jarige man uit Helmond raakte daarbij zondagochtend rond 11.25 uur gewond. Hij fietste over de Rederijklaan in de richting van de Mierloseweg. Vanaf de Mierloseweg kwam een donkerkleurige BMW (model terreinwagen/jeep) aanrijden. Bij het passeren raakte de spiegel van de BMW de fietser. Die kwam daardoor ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de BMW. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Geldrop-Mierlo-Nuenen op 0900-8844.


zaterdag 23 april

Helmondse in Den Bosch mishandelt, 2 mannen aangehouden
De politie heeft vrijdagavond rond middernacht twee mannen in ‘s-Hertogenbosch aangehouden voor het mishandelen van twee meisjes. De twee meisjes, 19 uit ‘s-Hertogenbosch en 20 uit Helmond, liepen nogal luidruchtig door de Sint Janskerkhof. De 2 mannen zeiden daar wat van maar de meisjes reageerden vermoedelijk niet snel genoeg want 1 van de mannen duwde 1 van de meisjes tegen de muur. De andere man pakte het andere meisje bij haar pols en verdraaide deze. De meisjes schrokken erg en begonnen te schreeuwen. Verschillenden getuigen kwamen aanlopen en de mannen gingen weg. Gelukkig werd gezien dat ze in de straat een woning binnen gingen. Korte tijd later arriveerde de politie die de mannen in de woning aangehouden hebben. Het tweetal, 43 en 58 uit ‘s-Hertogenbosch, zijn voor de nacht ingesloten.

Vrachtwagenchauffeur na betaalde Helmondse seks bestolen
Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagavond rond 19.45 uur, nadat hij op de parkeerplaats ’t Vaerland aan de A59 ter hoogte van Waalwijk betaalde seks had gehad met een vrouw, het slachtoffer geworden van diefstal. De politie arresteerde kort na de melding een 26-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Helmond als verdachte.
De chauffeur vertelde dat, terwijl hij op de parkeerplaats aan het uitrusten was, een vrouw uit een auto stapte. Ze liep op zijn cabine af en vroeg hem of hij zin had in een pleziertje. Het kostte 40 euro. Hij ging in op het voorstel Na afloop vertelde de vrouw dat ze een schoen kwijt was. Zij zocht de hele cabine af, waarna ze uitstapte. Hij zag dat de vrouw weer in dezelfde auto ging zitten als waar ze uitgestapt was.
De chauffeur merkte dat al snel dat zijn portemonnee was weggenomen. Hij noteerde het merk en type van de auto van het stel. De politie heeft deze auto op de A-59 ter hoogte van Waalwijk aan de kant gezet. De auto werd bestuurd door een 36-jarige man naast hem zat een 26 jarige vrouw, beiden uit Helmond. De vrouw gaf toe dat zij met de vrachtwagenchauffeur seks had gehad. Ze ontkende de diefstal. De portemonnee van de chauffeur werd niet aangetroffen. Wel vonden de agenten 15 Engelse ponden in het dashboard, precies het aantal dat de chauffeur opgaf. De verdachten werden ingesloten.
Parkeerplaats ’t Vaerland tussen Waalwijk en Waspik staat al jaren bekend om zijn illegale prostitutie. Ook drugshandelaren zoeken er regelmatig klanten.

Vrouw mishandelt haar buurvrouw
Bij een woning in Helmond Oost is vrijdagavond een 25-jarige vrouw uit Helmond aangehouden voor mishandeling. De vrouw was in de woning op bezoek en kreeg ruzie met een buurvrouw over een aantal voetballende kinderen. Daarbij zou zij de 30-jarige buurvrouw hebben geslagen en aan haar kleding hebben getrokken. Ook zou zij de bril van het hoofd van de buurvrouw hebben getrokken en een bloemvaas hebben stuk gegooid. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.


vrijdag 22 april

Helmonder slaat zijn ex-vriendin in Budel
Vrijdagmorgen omstreeks 3.15 uur hield de politie een 28-jarige man uit Helmond aan. Dat gebeurde in de nabijheid van de woning van zijn 25-jarige ex-vriendin in Budel. Kort hiervoor zou hij haar in de woning geslagen hebben en had hij enkele ruiten van de woning en een brievenbus vernield. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt brandstichter aan
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 2.45 uur een 43-jarige man voor zijn woning in Helmond-Oost aangehouden.
Hij wordt verdacht van het in de brand steken van een houten tussenschutting in de achtertuin van zijn woning. De politie was gewaarschuwd door omwonenden, die merkten dat de schutting in brand stond. De brandweer greep in om de brand te bestrijden. De bewoner is ingesloten voor verder onderzoek.

2 Helmonders zaten in De bende van Cuijk
Het Team Cuijk van Politie Brabant-Noord heeft 12 verdachten uit Cuijk aangehouden en 2 inwoners uit Helmond opgepakt. Zij worden verdacht van meerdere strafbare feiten rondom Cuijk, onder andere  gewapende overvallen op meerdere cafetaria, harddrugshandel, heling en woninginbraak.
De verdachten zijn in de leeftijd van 16 tot en met 32 jaar. Onder hen bevindt zich 1 vrouw. De 14 verdachten pleegden, steeds in wisselende samenstelling, verschillende delicten. Met het onderzoek hoopt de politie de overvallen op zaken als cafetaria De Koeberg (Cuijk), De Frietkraam (Mill), Franny (Beugen) en natuurwinkel Arnica (Cuijk) en bandenhandel Van Gemert (Cuijk) opgelost te hebben.
Cuijkse agenten hadden al langer oog voor deze groep. Meerdere signalen kwamen bij hen binnen dat zij zich bezighielden met heling en overvallen. Daarop is capaciteit vrijgemaakt en een onderzoek gestart. 2 21-Jarige Cuijkenaren waren al langer in beeld bij de politie. Door verder onderzoek kwamen de overige verdachten in beeld. Onder hen ook een 32-jarige Cuijkenaar, die onder andere verdacht wordt van heling en betrokkenheid bij enkele overvallen.
2 Hoofdverdachten (mannen van 21 en 32 uit Cuijk) zitten in voorlopige hechtenis. Een derde verdachte inzake de drugshandel (21 jaar uit Cuijk) is inmiddels in vrijheid gesteld. De overige 11 verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld, waarvan enkelen onder schorsende voorwaarden. Op dit moment wordt het dossier door de recherche afgerond en wordt daarna ingediend bij het Openbaar Ministerie.


donderdag 21 april

Na woninginbraak ruim 200 gram softdrugs gevonden
De politie heeft donderdagmorgen rond 10.30 uur in een woning in het centrum van Helmond ruim 200 gram softdrugs gevonden. De twee 26-jarige bewoners zijn daarbij aangehouden. In de woning was woensdagavond ingebroken. Daarbij werd onder andere computerapparatuur weggenomen. Toen de politie donderdagmorgen sporenonderzoek deed in de woning trof zij daarbij een aantal zakken met softdrugs aan. In totaal ging het dus om ruim 200 gram. Daarop zijn de bewoners aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

Het waterschap neemt maatregelen na lozing rioolwater
Op donderdag 20 april kwam bij waterschap Aa en Maas de melding van een lozing van rioolwater in de ringsloot bij Bedrijventerrein Zuidoost-Brabant, ter hoogte van de Rochadeweg, in Helmond binnen. De oorzaak van deze lozing was een storing in een nabijgelegen gemeentelijk rioolgemaal. Er vond een overstort plaats waardoor het rioolwater in de ringsloot terecht kwam.
Rioolwater is schadelijk voor plant en dier. Waterschap Aa en Maas heeft daarom maatregelen genomen om mogelijke milieuschade te bepreken. Medewerkers van het waterschap kwamen direct in actie en damden de sloot over een lengte van 500 meter af. Dit voorkwam dat het vervuilde water verder kon stromen. Het vervuilde water wordt op dit moment weer teruggepompt in het rioolstelsel zodat het op de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel verwerkt kan worden. De verwachting is dat in de loop van de middag de dam weer wordt weggehaald. De storing in het rioolgemaal is inmiddels verholpen.
Tot op heden is geen vissterfte of andere schade aan het milieu geconstateerd. Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Man aangehouden voor bedreiging en afpersing
De politie heeft donderdagmorgen rond 7.15 uur een 60-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Kootwijkstraat in Eindhoven. De man zou in februari een 46-jarige Helmonder hebben bedreigd en afgeperst. Hij werd donderdagmorgen dus aangehouden en is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Gemeente Helmond wint de NCCA Starters Award
Gisterenavond won de gemeente Helmond de Nationale Contact Center Awards (NCCA) Starters Award 2011. Dit werd op het jaarlijkse Telecommerce Gala van de NCCA in het Beatrix Theater in Utrecht bekendgemaakt. Ruim 900 collega’s en vakgenoten waren getuigen.
Deze prijs wordt toegekend aan een nieuw en jong contactcenter dat zich het afgelopen jaar op een onderscheidende, succesvolle, creatieve of innovatieve wijze op de kaart heeft weten te zetten. Dit kan een volledig nieuw contactcenter zijn of een contactcenter van een bestaande organisatie waarin duidelijk voor een vernieuwende opzet is gekozen.
De jury vindt Helmond een voorbeeldgemeente voor de kwaliteit en ontwikkeling van het Klant Contact Centrum binnen de lokale overheid. Bijzonder is ook dat de gemeente Helmond dit doet met een groep enthousiaste, eigen mensen, niets is uitbesteed. Daarbij zijn de inwoners van Helmond ook erg tevreden over de telefonische dienstverlening.


woensdag 20 april

Dader gewapende overval cafetaria Cosy Corner gepakt (+ aanvulling)
Op de hoek van de Margrietlaan en Burgemeester van Houtlaan vond zojuist (rond 16 uur) een gewapende overval plaats op cafetaria Cosy Corner. De verdachte met een mes werd overmeesterd door de eigenaar en een klant. Hij is inmiddels overgedragen aan de politie, die ter plaatse onderzoek doet. Er vielen geen gewonden.
—- Aanvullende info van donderdagochtend: —-
Een 14-jarige jongen uit Helmond werd woensdagmiddag rond 15.40 uur in een horecagelegenheid aan de Burgemeester van Houtlaan overmeesterd door de 30-jarige eigenaar en een klant tijdens een gewapende overval.
De verdachte zou het cafetaria binnen zijn gekomen en onder bedreiging van een mes geld hebben geëist. De politie werd direct gewaarschuwd en de verdachte jongen werd aan de agenten overgedragen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld van zijn aanhouding.

Helmondse automobiliste gewond na aanrijding van achteren
Op de Kempenbaan in Veldhoven is dinsdagmiddag rond 16.40 uur een 23-jarige automobiliste uit Helmond gewond geraakt.
Zij reed daar richting Eindhoven en stopte voor auto’s die stilstonden voor een rood verkeerslicht. Een 24-jarige automobiliste uit Dongen reed vervolgens achter op de auto van het slachtoffer. De vrouw uit Helmond is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Er lagen ruim 3600 jointjes klaar
Dinsdag trof de politie ruim 3600 voorgedraaide jointjes in een schuur in de Leliestraat aan. Tevens lag er 2, 5 kilo in voorverpakte gripzakjes. De bewoonster was niet thuis, de softdrugs werd in beslag genomen. De politie ging daar controleren naar aanleiding van een melding.

Komende week bestrijding eikenprocessierupsen
De gemeente bestrijdt al jaren de overlast die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Ook dit jaar worden in alle wijken eikenbomen preventief gespoten met biologisch bestrijdingsmiddel. Dat gebeurt in de week van 25 tot 29 april.
Er wordt binnen de bebouwde kom ’s avonds en ’s nachts gewerkt om te zorgen dat de nevel niet op mensen terecht komt. Het middel is in principe ongevaarlijk voor mensen, maar de gemeente wil helemaal geen risico nemen. De apparatuur maakt een zacht fluitend geluid. Mensen die een gemeentelijke eik bij hun huis hebben staan wordt voor de zekerheid aangeraden om de ramen te sluiten.
Verder worden in het zomerseizoen de rupsen bestreden door ze te laten plukken en/of weg te zuigen. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Men kan beter niet zelf de nesten uit de boom halen. De gemeente zorgt ervoor dat de rupsen gratis op een degelijke manier worden verwijderd.
De eikenprocessierups komt alleen voor in eikenbomen. De nesten zijn herkenbaar aan het grijze spinsel dat eromheen gebouwd wordt. Hierin zitten de brandharen die zo irritant zijn voor mensen en dieren. Wie een nest ziet kan dat melden bij het Klant Contact Centrum van de gemeente (telefoonnummer: 14 0492).


dinsdag 19 april

De hennepkwekerij aan het Diezeplantsoen is opgerold
Vanmiddag werd in een woning aan het Diezeplantsoen in Brouwhuis 326 planten door de politie aangetroffen in een kwekerij.
Onder regie van de Taskforce die de georganiseerde criminaliteit aanpakt in Brabant heeft de overheid vandaag opnieuw acties gehouden. In de gehele provincie zijn 19 hennepkwekerijen ontruimd, waarin alles bij elkaar 3600 planten stonden. Bij de acties is voor bijna € 90.000 beslag gelegd en zijn 15 verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerijen. Er werden in totaal ongeveer 50 politiemedewerkers ingezet. Zij kregen daarbij de hulp van medewerkers van netbeheerders, gemeenten en opruimdiensten.

3 Zwaar gewonden bij scooterongeval in de Rijpelberg
In de Rijpelberg vond kort na half 2 een ongeluk met letsel plaats. Er zijn 3 jongens op een scooter tegen een paaltje aangereden. Dit ongeval vond plaats op de Weg door de Rijpel bij het Twijnsterhof. De traumahelicopter vanuit Gelderland was ingeroepen maar de gewonden gingen uiteindelijk per ziekenwagen naar het ziekenhuis. Het busverkeer werd stilgelegd omdat een flink deel van de Weg door de Rijpel is afgesloten.
Vanuit meerdere bronnen wordt aangegeven dat de slachtoffers van buitenlandse afkomst zijn.

‘Excuuskaart en excuusbeleid in Helmond’
De fractie SDOH-D66-HB vindt dat er een excuuskaart en een excuusbeleid moeten komen. Voor als de gemeente fouten maakt. Want zij reageren wel eens te laat, stukken blijken soms ineens onvindbaar en ook andere zaken gaan wel eens mis.
Maar als het dan fout gaat, worden er aan de benadeelde burger of organisatie geen excuses aangeboden. “Het toegeven dat iets is misgegaan kost vaak veel moeite. Toch betekent het aanbieden van excuses veel en kost in principe niets. Vaak wordt binnen de overheid gedacht dat het maken van excuses leidt tot aansprakelijkheid. Dat is echter niet altijd zo, wat blijkt uit studies van de Nationale Ombudsman” aldus de fractie SDOH-D66-HB.


maandag 18 april

Helmonder ging stelen op bouwterrein in Veghel
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.15 uur op een bouwterrein aan De Bolken in Veghel twee mannen, een 27-jarige man uit Helmond en een 25-jarige man uit Beek en Donk, aangehouden op verdenking van diefstal.
De politie kreeg een melding van een oplettende buurtbewoner die zag dat de mannen bezig waren met een diefstal. Agenten die ter plaatse kwamen hadden het terrein afgezet en konden kort daarna de mannen aanhouden. Bij een van de mannen werd een autosleutel gevonden van een auto die een stukje verderop stond. In de auto troffen de agenten diverse gereedschappen en apparaten aan. Deze auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Op de bouwplaats trof de politie nog een betonschaar aan en diverse handzagen.

Helmonder gewond na eenzijdig ongeval in Vortum Mullem
Zondagavond raakte een 37-jarige man uit Helmond gewond bij een eenzijdig ongeval op de Radioweg in het “tweelingdorp” Vortum Mullem (gemeente Boxmeer). De man raakte in een flauwe bocht kennelijk de macht over het stuur kwijt. Hij kwam met zijn auto in de sloot terecht en sloeg ook nog een keer over kop. Hij werd met hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Een passagier kwam met de schrik vrij.

Meisje (14) gewond na botsing met haar snorfiets tegen muur
Een 14-jarig meisje uit Helmond is zondagavond rond 20.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Herselsestraat bij het NS-station Brandevoort. Toen ze daar op een snorfiets reed, verloor ze de macht over stuur en reed tegen een muur. Ze is met een gebroken kaak opgenomen in een ziekenhuis. De opgeroepen traumahelicopter bleek niet nodig. Zie deze foto’s.

2 Inbrekers dankzij oplettende getuige uur later opgepakt
De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur op de Karel Raijmakersstraat twee mannen (21 en 23 jaar) uit Helmond aangehouden.
Ze worden ervan verdacht dat ze rond 21.45 uur hebben ingebroken in een woning aan de Slegersstraat. Een getuige had dat gezien en de politie gewaarschuwd. Daarbij was ook het signalement van het tweetal doorgegeven. Surveillerende agenten zagen de mannen even later op de Karel Raijmakersstraat lopen en hielden ze aan. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Man gooit kokend water in gezicht van andere man
De politie heeft zondagmiddag rond 15.45 uur een man van 44 jaar aangehouden in zijn woning in Deurne.
Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor kokend water in het gezicht van een 30-jarige man uit Helmond heeft gegooid. Dat gebeurde tijdens een ruzie tussen beide mannen in een horecazaak aan de Overloop. Na de mishandeling is de verdachte naar huis gegaan. Daar werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Fietser gewond door achteruitrijdende vrachtwagen
Bij een ongeval op de Vossenbeemd raakte maandagochtend een fietser gewond. De man fietste daar kort voor 8 uur op het fietspad toen hij tegen de uitstekende lading van een achteruitrijdende vrachtwagen botste. Die vrachtwagen was geladen met zware stalen balken en bevond zich bij Smeulders Staalwerken. De fietser kwam door de aanrijding ten val. De fietser werd met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Politieagenten hebben ter plekke een verklaring opgenomen van de betrokken vrachtwagenchauffeur over de toedracht van het ongeluk. Zie deze foto’s.


zondag 17 april

Zatte automoibiliste met 2 kleine kinderen rijdt tegen boom
De politie heeft zaterdagavond rond 18.15 uur een 29-jarige vrouw aangehouden op de Bruhezerweg.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat daar een auto tegen een boom gebotst was. Ter plaatse troffen agenten de vrouw aan. Uit een blaastest bleek dat zij gedronken had. Haar kinderen van 2 en 4 raakten bij de botsing licht gewond en zijn in het ziekenhuis behandeld. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een nadere ademanalyse. Zij bleek een promillage van ruim 2,4 te hebben. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


vrijdag 15 april

Entre Les Deux wordt Club Tien
Ente Les Deux op de Steenweg 10 bestaat niet meer. Vrijdag 29 april opent Club Tien daar de deuren. De  muziekstijl van Club Tien zal een mix zijn van R&B, Hip-Hop, Reggaeton, Dancehall, Classics, ’80s, ’90s, House, Latin House en Dubstep.
Sinds mensenheugenis zat Entre Les Deux in dat pand aan de Steenweg. Omdat het (ondanks een verbouwing in 2008) al lange tijd geen tot nauwelijks uitgaanspubliek trok werd het verkocht door Willy de Greef. Gisteren werden alle formaliteiten afgerond en kan het voorbereidende klussen beginnen aldus de nieuwe eigenaar Jeroen van Schijndel (die ook Zeezicht en Plaza uitbaat).

Politie vordert rijbewijs in van dronken bestuurder
Op het Antonianenpad in Helmond, tijdens een verkeerscontrole donderdag, bleek een 50-jarige Helmonder onder invloed van alcohol een voertuig te besturen. Hij had een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed. Agenten hebben ter plaatse zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond

17% Van de examenfietsen afgekeurd
VVN-Helmond keurde deze maand de fietsen van de examenkandidaten voor het verkeersexamen. Van de 1.250 deelnemers werden 217 fietsen afgekeurd. Dit is procentueel gezien (17%) het zelfde aantal als vorig jaar. In de jaren daarvoor gebeurde het dat ongeveer 30% van de fietsen afgekeurd moest worden. De meeste mankementen die de vrijwilligers van VVN dit jaar tegenkwamen waren defecte verlichting, een te hoge fiets en geen of onjuiste reflectie. Een goedgekeurde fiets kreeg een sticker. Mankeerde er iets aan de fiets en is de fiets op de examendag niet gerepareerd dan volgt uitsluiting van het examen.
Gisteren werd het theoretisch verkeersexamen op de scholen gehouden. Het praktisch verkeersexamen wordt in mei afgenomen. Om aan het praktisch verkeersexamen deel te mogen nemen, moeten de kinderen beschikken over een deugdelijke fiets.

Wim van den Broek wint Telegraaf-fotowedstrijd
De Helmondse fotograaf Wim van den Broek heeft de WUZ-Dagfoto-competitie van De Telegraaf gewonnen. Met onderstaande foto, Plopje genaamd, won hij de eerste prijs ter waarde van 300 euro.
Uit de ingezonden dagfoto’s in de rubriek Wat U Ziet die het afgelopen kwartaal de papieren editie van De Telegraaf haalden, had de WUZ-redactie er 10 geselecteerd die hen bijzonder troffen. Aan de Telegraaflezezers was het om per mail te bepalen wiens foto de beste was. Met ruime voorsprong kozen zij voor de foto van Wim van den Broek.
Regelmatig staan zijn foto’s in de diverse media (waaronder op d
e weblog). Gefeliciteerd Wim.

Helmond

donderdag 14 april

Primeur: Schotklok in Helmond
De 17e editie van het kanopolotoernooi Helmond International Tournament (HiT) heeft de primeur dat zij het  eerste toptoermooi zijn waarmee met een schotklok wordt gespeeld.
Dit toernooi wordt georganiseerd door HWC de Helmvaarders en vindt komende zaterdag en zondag plaats aan de Kanaaldijk Zuid Oost nr. 50 (bij Sluis 8). Aan dit toernooi nemen 60 teams uit binnen- en buitenland deel en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste kanopolotoernooi van Nederland.
Opmerkelijk dit jaar is dus dat in de topklasse er voor het eerst gespeeld zal worden met een schotklok. De nieuwe regels van het International Canoe Federation geven de organisatie tegenwoordig de mogelijkheid om met een schot klok te werken waarbij een team in balbezit binnen 60 seconden een schot op goal dient af te vuren. Verwachting is daardoor dat teams niet langer simpelweg op balbezit kunnen spelen en risico moeten nemen. Zo hoopt men oersaaie lange wedstrijden te voorkomen. Tegenstanders van de schotklok pareren dat weer door te stellen dat het in voordeel is van de verdedigend ingestelde teams die met zijn allen voor het doel liggen te keepen en gewoon wachten op het schot. Feit is dat de organisatie van HiT als toptoernooi zijn nek uitsteekt door dit te introduceren. Een ideale voorbereiding voor de internationals die later dit jaar het EK moeten spelen.


woensdag 13 april

Grote controle op industrieterrein Hoogeind
Vanochtend vond op industrieterrein Hoogeind een grootschalige controle plaats. Deze controle werd uitgevoerd door de politie, douane, sociale zaken, arbeidsinspectie, brandweer, gemeente Helmond afdeling Bouw en wonen en de vreemdelingenpolitie. Zij controleerden 30 bedrijven.
Er werd onder meer een hennepkwekerij, zak weed, gestolen auto, gezocht persoon aangetroffen. Verder kwamen er diverse milieudelicten en belastingzaken aan het licht.

Het officiële persbericht van de gemeente van donderdag hierover:
Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft gisteren een grootschalige controle gehouden op industrieterrein Hoogeind. Hierbij werden meerdere overtredingen geconstateerd, zoals een gestolen voertuig. Tegen alle overtredingen is actief opgetreden.
Het HIT-team, dat bestaat uit acht controlerende instanties, heeft de Lage Dijk, Middendijk, Duizeldonksestraat, Vlierdensedijk, Waterdijk en Achterdijk afgesloten tussen 10.30 en 16.00 uur. Politie en Douane controleerden alle voertuigen bij de toegangswegen. Bij 30 panden is het HIT-Team binnengegaan om controles uit te voeren. Hierbij waren 72 medewerkers actief van de verschillende instanties die bij HIT aangesloten zijn.
HIT heeft voor dit gebied gekozen omdat er veel onduidelijkheid over is. Zo zijn er in de loop van de jaren veel bedrijfsverhuizingen geweest. Niet alle bedrijven hebben het even nauw genomen met de meldingsplicht en het aanvragen van de vereiste vergunningen. Dat bleek uit het feit dat de bedrijfsbestanden van de verschillende HIT-instanties niet met elkaar overeenkwamen. Uit de adresgegevens blijkt ook dat verschillende panden gesplitst of samengevoegd zijn, zonder dat daar benodigde bouwvergunningen voor verleend zijn. Dat kan gevaar voor de veiligheid met zich meebrengen. Op het terrein liggen bovendien verschillende autobedrijven. Voor deze branche gelden veel regels voor milieu, veiligheid en belasting. Genoeg reden om het gebied eens goed door te lichten.
Onder meer de volgende overtredingen zijn geconstateerd:
• Hennepkweek apparatuur.
• Een gestolen voertuig.
• Rijden zonder gordel en zonder rijbewijs.
• Aanhouding op grond van overtreding Opiumwet
• Rijden met buitenlands kenteken.
• Adresfraude.
• Verdachte voorwerpen (meegenomen voor nader onderzoek).
• Milieuovertredingen en overtreding brandveiligheid.

17-Jarige inbreker gepakt, 2 andere vluchten
Woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur hield de politie bij een woning Bij de Populieren een 17-jarige jongen uit Deurne aan. Kort daarvoor reed een politiesurveillanten door de straat en zag een poort van een woning openstaan. Daarop besloten de agenten een kijkje te nemen.
Daarop besloten de agenten een kijkje te nemen. Zij zagen drie mannen in de woonkamer lopen, die bij het zien van de agenten alle kanten uitstoven om weg te komen. De agenten slaagden erin een van de drie inbrekers in de kraag te grepen. De andere twee inbrekers wisten te ontkomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


dinsdag 12 april

Helmonder gearresteerd voor woninginbraak
De politie heeft maandagmorgen om 7.30 uur een 41-jarige Helmonder aangehouden in een woning in Gemert. Maandagmiddag om 14.25 uur werd een 26-jarige man uit Gemert aangehouden op het politiebureau aan de Komweg. Hij meldde zich daar zelf. De mannen worden ervan verdacht dat zij dinsdagavond 29 maart een woninginbraak hebben gepleegd aan de Spoorstraat in Helmond. Daarbij werden muziekinstrumenten weggenomen. Ook worden ze verdacht van betrokkenheid bij een autodiefstal op de Viool in Gemert op dezelfde avond. De politie kwam het tweetal na uitgebreid onderzoek op het spoor. Ze werden maandag dus aangehouden en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Dit onderzoek wordt gedaan door het WoninginbrakenTeam (WIT) van het Peellandgebied. Dit team concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken. Twitter wordt hierbij voor het eerst in de opsporing gebruikt om zo het publiek bij het politiewerk te betrekken.

“Mijn Buurt”-camper rijdt in Helmond-Noord
In Helmond-Noord rijdt komende tijd de camper “Mijn Buurt” rond. Deze camper rijdt en staat daar om de betreffende bewoners uit te nodigen daar te laten horen hoe hun wijk er nu en in de toekomst uit moet zien. Dit alles in het kader van de te ontwikkelen wijkvisie Helmond-Noord.
Dit project wordt breed gedragen. De partners van dit project zijn Woningbouwverenigingen Woonpartners en Volksbelang, LEV-groep, SWH, SWOH, Politie Helmond en de projectgroep Dagelijks Beheer Helmond-Noord.

Helmond

Halen jullie me daarvoor van bed?
“Das toch nie normaal da jullie iemand van bed halen voor een paar winkeldiefstallen” was de reactie van een vanochtend opgepakte winkeldief. Die reactie gaf hij toen hij vanochtend vroeg buiten heterdaad van bed werd gelicht. Behalve dat hij verdacht wordt van winkeldiefstallen bleek deze man nog 30 dagen celstraf te goed te hebben.


maandag 11 april

Overvallers bloemenwinkel gepakt
Met de aanhouding van twee verdachten denkt de politie de overval op de bloemenwinkel Bloemensalon Mimosa aan de Lucas Gasselstraat op 1 april opgelost te hebben (zie het eerder politiebericht hieronder bij die datum). Op maandag 4 april werd hiervoor een 17-jarige jongen uit Cadier en Keer opgepakt in een woning in Helmond-Centrum. Vandaag werd een 27-jarige Helmonder aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Automobilist blijkt na achtervolging nog 53 dagen in cel te moeten
De politie heeft maandagochtend rond 10.45 uur op de Bakelsedijk twee mannen (21 en 27 jaar) uit Helmond aangehouden.
Surveillerende agenten zagen kort daarvoor op de Jan van der Spekstraat een auto rijden die er met hoge snelheid vandoor ging. Na een achtervolging, waarbij de wagen op de Rozenhof tegen een paaltje reed, stopte de auto uiteindelijk op de Bakelsedijk. De 27-jarige bestuurder ging er te voet vandoor maar kon even verderop door de politie worden aangehouden. De andere man was in de auto blijven zitten en werd daar aangehouden. Hij had nekklachten en is na verhoor voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt dat naar het Openbaar Ministerie wordt gestuurd. De man bleek ook nog 53 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.

Dronken vrouw rijdt met gestolen koper rond
Een 42-jarige vrouw uit Helmond is maandag rond 2.55 uur aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Agenten zagen haar in een auto slingerend op de Wesselmanlaan rijden. De agenten gaven haar een stopteken en de vrouw bleek gedronken te hebben. Zij blies op het politiebureau een promillage van 1,75. Achter in haar auto lagen meerdere rollen elektriciteitsdraden en koper. De vrouw werd daarom aangehouden voor heling. Haar rijbewijs is ingevorderd en de vrouw is ingesloten om te onderzoeken waar de elektriciteitsdraden en koper vandaan komen.


vrijdag 8 april

Vrachtwagen rijdt achterop auto: 2 vrouwen gewond
Een 45-jarige en een 21-jarige vrouw uit Helmond zijn vrijdag rond 10.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Deurneseweg.
Zij reden daar in een personenauto en stopten voor een verkeerslicht dat op oranje sprong. Een vrachtwagen bestuurd door een 47-jarige man uit Schalkwijk kon niet meer op tijd stoppen en botste achter op de auto. De twee vrouwen zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.


donderdag 7 april

Helmond

Apotheker ’t Heelhuis talentvolste in 2011
De prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager in 2011 is gewonnen door de 31-jarige Willem van de Spijker. Hij is de beherend apotheker van Mediq-apotheek ’t Heelhuis in de Ameideflat.
Hij werd vanmiddag in het koetshuis van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen gekozen tot Talent van het Jaar. De verkiezing vond plaats nadat de genomineerden op het Zorgvisiecongres een live-presentatie hadden gegeven van het project waarmee ze hun sporen hebben verdiend. Willem van de Spijker won deze titel met zijn project ‘Diafarmazob’. In dit project werken apotheker en huisarts nauw samen om de farmacotherapie van mensen met diabetes te optimaliseren.
“Van de Spijker is een snelle manager die graag goed wil zijn in wat hij doet. Hij ziet de apotheker als geneesmiddelen deskundige. Dankzij hem zien we wat de plaats en de rol van apotheker kan zijn”, aldus juryvoorzitter Martin van Rijn, de bestuursvoorzitter van pensioenverzekeraar PGGM.

Dagje Efteling voor onze burgemeester en 229 burgemeesters
Vanmiddag was burgemeester Fons Jacobs 1 van de 230 burgemeesters die aanwezig was bij de opening van een nieuwe attractie in sprookjespark de Efteling. Voor de officiële opening van de ‘magische stad’ Raveleijn waren alle burgemeesters van Nederland uitgenodigd. Als officiële handeling knipten de burgemeesters samen een rood lint door. Als tegenprestatie mag onze burgemeester 100 vrijkaartjes onder de Helmonders verdelen.
Fons Jacobs staat op de foto (via yfrog) linksboven in het gezelschap.

Helmond

Schennispleger te Bakel in Helmond aangehouden
De politie hield woensdagmiddag omstreeks 16.55 uur op de Burgemeester van Houtlaan een 22-jarige buspassagier uit Tegelen aan. Even daarvoor, omstreeks 16.30 uur werd de politie gebeld dat drie meisjes uit Bakel van 9 (2x) en 10 jaar op het Sint Wilbertsplein in Bakel zouden zijn lastig gevallen door een man. Hij zou hier zijn geslachtsdeel aan de minderjarigen hebben laten zien.
De kinderen vertelden kort hierna hun relaas aan een van de moeders die daarop direct de politie belde. Zij gaf het signalement van de man door. Ze kon ook vertellen dat hij zojuist de bus gepakt had naar Helmond. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende. De ouders van de kinderen doen aangifte tegen de verdachte. Inmiddels is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


woensdag 6 april

Scooterrijdster van fietspad gereden
Om ongeveer 17.35 uur vandaag schepte een auto een scooter op een fietspad in Helmond-Noord. Het ongeluk vond plaats op de James Ensorlaan waar een dame op een zwarte scooter over het kruisende fietspad richting Dierdonk reed. Deze scooter had voorrang die de bestuurder van de auto niet gaf.
De politie en ambulance waren snel ter plaatse. Een aanwezige politieagent merkte op dat het al de derde keer was dat hij daar getuige was van een dergelijk ongeluk. Sinds dit verkeerspunt werd gerenoveerd, heeft het fietspad voorrang. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
Meteen nadat de ambulance onverrichter zake vertrok werd die opgeroepen door de centrale om 2 straten verderop in de Johannes Bosboomstraat een oudere vrouw met een hartstilstand te helpen.

scooterongeluk Helmond
                                                                                            Nieuws en foto van Chloë Cremer

Vandaag de hennepkwekerijen in 4 woningen opgerold
De politie heeft woensdag tijdens een actiedag in een aantal woningen in Helmond hennepkwekerijen ontdekt. Ze werden gevonden in huizen aan het Sobrietasplein (ongeveer 525 planten), de Van Hoofstraat (ruim 80 planten), het Volderhof (5 planten) en de Jacob Marisstraat (ongeveer 325 stekjes). Alle planten en de aangetroffen kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerijen werd in alle gevallen illegaal afgetapt, behalve in de woning aan de Volderhof.


dinsdag 5 april

Jongen (17) naar ziekenhuis na mishandeling op de Markt
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een mishandeling op zaterdagavond 2 april, rond middernacht, op de Markt.
Een 17-jarige Helmonder stond op dat moment buiten een café een sigaret te roken. Daarbij werd hij aangesproken door een groepje andere jongens. Uiteindelijk pakte 1 van hen het pakje sigaretten van het slachtoffer af en ging er vervolgens vandoor. Toen de 17-jarige jongen achter hen aan ging, draaiden twee jongens zich om en sloegen het slachtoffer. Die kwam daardoor ten val en kreeg vervolgens nog een aantal trappen tegen het lijf. Het slachtoffer raakte gewond en werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld.
Er is een summier signalement van de twee daders:
1) Man, licht getinte huidskleur en kort zwart haar.
2) Man, licht getinte huidskleur, tenger figuur en zwart krullend haar. Hij droeg een glimmende, donkere jas en een pet.
De politie is op zoek naar mensen die de mishandeling gezien hebben of die iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft

Ruim 200 bekeuringen voor negeren eenrichtingsverkeer Rivierensingel
De politie constateert dat de afsluiting van de Rivierensingel in één rijrichting, tussen de Griftstraat en de sportcitadel, door automobilisten massaal wordt genegeerd.
De gemeente is daar bezig met de aanleg van een rotonde. Het werk is gestart op maandag 14 maart en duurt nog tot eind juni. Het eenrichtingsverkeer is ingesteld voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en voor die van de wegwerkers. Het negeren van het rijverbod wordt dan ook niet getolereerd. De afgelopen weken werden al ruim 200 processen-verbaal uitgeschreven. Daaruit blijkt wel hoe massaal en hardnekkig het verbod wordt genegeerd en dat is onacceptabel. Naar aanleiding van de vele meldingen en klachten vanuit de omgeving zal de politie ook de komende weken intensief blijven controleren.

Vader en 15-jarige zoon blijken koperdieven
Op aangeven van een ooggetuige kon de politie maandagavond omstreeks 22.00 uur in de Binnendoor twee Helmonders van 43 en 15 jaar aanhouden. Het gaat om vader en zoon.
Ze worden verdacht van het wegnemen van koper- en ijzerwaren uit leegstaande woningen aan de Van Liempstraat. Ze hadden hun fietsen volgeladen met onder andere een radiator en tassen met koper, vermoedelijk afkomstig uit de slooppanden. Vader en zoon zijn ingesloten voor verder onderzoek.


maandag 4 april

Bij ongeval doorgereden automobilist thuis aangehouden
Agenten hielden zondagavond omstreeks 22.30 uur een 21-jarige automobilist buiten heterdaad in zijn woning aan. Hij wordt verdacht van het doorrijden nadat hij betrokken zou zijn bij een ongeval.
De aangeefster, een 28-jarige automobiliste uit Geldrop, verklaarde even voor 22.20 uur over de Zuidende te rijden. Vervolgens kwam er links van haar een auto met hoge snelheid, zonder richting aan te geven, linksaf de weg op draaien. De man schampte vervolgens haar auto. In plaats van te stoppen reed hij achteruit de parkeerplaats op waar hij vandaan kwam. Hierna sloeg hij rechtsaf en reed hard weg.
De automobiliste zag kans het kenteken van de auto te noteren. Er waren ook twee getuigen van het ongeval. Aan de hand van het kenteken kon de eigenaar even later door de politie worden aangehouden. Beide voertuigen liepen door de aanrijding schade op. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


zaterdag 2 april

Helmonds meisje (13) gepakt voor diefstal in De Tongelreep 
De politie heeft vrijdagavond rond 23.40 uur in een Zwemcentrum De Tongelreep aan de Anton Coolenlaan in Eindhoven 2 meisjes (13 jaar uit Helmond en 15 jaar uit Son) en een vrouw (19 jaar uit Son) aangehouden.
Ze worden er van verdacht kort daarvoor een portemonnee en een mobiele telefoon van andere badgasten te hebben gestolen. Bij het zwembad werd melding gedaan van de diefstal. Gewaarschuwde agenten kon het drietal daar aangehouden op basis van het signalement. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Hier is een proces-verbaal opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Officiële onthulling van SHAIR in Brouwhuis

Brouwhuis Helmond

Brouwhuis Helmond

foto’s Patrick Princen

Vanmiddag werd in het centrale wijkpark van Brouwhuis een nieuw kunstwerk uit het project ‘Carat houdt Helmond bij elkaar’ officieel onthuld door wethouder Jan van den Heuvel. SHAIR, zoals de moderne zithoek is gedoopt, werd ontworpen door de 19-jarige Tom van Sleeuwen uit Brouwhuis. Hij gaf het de naam SHAIR “Het is een samenvoeging van 2 woorden: share, het Engelse woord voor delen en chair, stoel in het Engels” aldus de ontwerper.

Gezochte man gepakt voor mishandeling in december 
De politie heeft zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Wolfsputterbaan een 34-jarige Helmonder aangehouden.
Surveillerende agenten controleerden daar de man als bestuurder van een auto. Na controle bleek dat de man nog werd gezocht door de politie. Hij kon worden aangehouden in verband met een mishandeling die plaats vond op 26 december bij een horecagelegenheid aan de Molenstraat. Een 44-jarige man uit Helmond werd hiervan slachtoffer. Hij zou door de verdachte verschillende keren in zijn gezicht zijn geslagen. De verdachte man is daar aangehouden meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.


vrijdag 1 april

Jan Bongaarts (van Kunst & Cultuur) gaat stoppen
Per 1 juli aanstaande zal Jan Bongaarts, afdelingsmanager van de afdeling Kunst & Cultuur, gebruik gaan maken van de FPU (Flexibel Pensioen en Uittreden). Zijn afdeling die bestaat uit de teams Speelhuis en Museum en uit de eenheid Beleid & Ondersteuning wordt vanaf die datum gereoarganiseerd.
De zelfstandig functionerende teams Speelhuis en Museum worden dan voortaan direct aangestuurd door de directeur Samenleving & Economie. De teammanager Speelhuis blijft tevens directeur Speelhuis. De teammanager Museum wordt tevens directeur Museum. De eenheid Beleid & Ondersteuning wordt per 1 juli ondergebracht bij de afdeling Economie & Arbeidsmarkt. Als extern boegbeeld op het werkterrein kunst en cultuur wordt het team uitgebreid met een teammanager/beleidsadviseur.
De nieuwe structuur leidt tot een personeelsbesparing van 10%. De besparing betreft met name management en ondersteuning. De inhoudelijke capaciteit op het werkterrein kunst en cultuur blijft nagenoeg gelijk, zo laat de gemeente weten.

Overval met mes op bloemenwinkel 
De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de Bloemensalon Mimosa J. Niessen aan de Lucas Gasselstraat.
Vrijdagmiddag rond 15.25 uur kwam een man de zaak binnen, bedreigde een personeelslid met een mes en eiste geld. Hij is er vervolgens met nog onbekende buit weer vandoor gegaan. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, een fors postuur, ongeveer 25 jaar oud en tussen 1,85 en 2,00 meter lang. Hij droeg een grijze broek, een zwarte jas en een zwart/witte mut
s. De man is er vandoor gegaan op een kleine zwarte brommer. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie en/of waar de dader is. Zij kunnen zich melden bij de politie in Helmond via 0900-8844.

Wijzigingen in de portefeuille’s van de wethouders
Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht in de portefeuilleverdeling van de wethouders. Deze verschuivingen zijn:
– Yvonne van Mierlo vervangt Peter Tielemans als lid van het algemeen bestuur van de Atlant Groep
– Frans Stienen vervangt Margreet de Leeuw als ‘huisvesting statushouder’
– Frans Stienen vervangt Yvonne van Mierlo inzake Gulbergen
– Peter Tielemans vervangt Yvonne van Mierlo inzake toerisme/recreatie/leisure
– Margreet de Leeuw vervangt Yvoone van Mierlo inzake het armoedebeleid

Vriend trapt zijn vriendin regelmatig
De politie heeft donderdagavond rond 19.45 uur een man van 47 jaar uit Helmond aangehouden op De Plaetse.
Kort daarvoor was bij de politie de melding binnengekomen dat hij op de Laan door de Veste een vrouw had mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze de man en zijn 41-jarige vriendin (woonplaats onbekend) aan. De vrouw gaf aan dat ze zojuist door de man was getrapt en dat dat de afgelopen weken vaker was gebeurd. De agenten hebben hem daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

De hennepkwekerij aan de Floreffestraat opgerold
De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Floreffestraat.
In één van de kamers stonden ruim 330 planten en de benodigde kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 26-jarige bewoner van het huis is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

3 reacties:

Proficiat Theo. Welverdiend dat lintje.

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd ridder Theo van Mullekom.

Beantwoorden

Wat een gave foto zeg, onweer bij Veestraatbrug. Is ie ergens in hr te bewonderen? Zo niet: fotograaf, ik houd me warm aanbevolen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *