Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond


dinsdag 23 augustus

Politie neemt rijbewijs zatte automobiliste in
Politiemensen hebben maandagavond 22 augustus 2011 rond 20.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige Helmondse.
Dit gebeurde op de Waterleliesingel, waar de vrouw rond die tijd in haar auto door de politie gecontroleerd werd. Daar bleek dat de Helmondse teveel alcohol gedronken had. Bij controle op het ademanalyseapparaat bleek dat zij een alcoholpromillage had van ruim 2,40. Om deze reden werd het rijbewijs van de automobiliste ingenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt wat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. De politie controleert vaker in het verkeer om de verkeersveiligheid te vergroten.

Algerijn aangehouden voor mishandelen ex-vriendin
Een 42-jarige Algerijnse man (woonplaats onbekend) is maandag rond 17.00 uur aangehouden bij de woning van zijn ex-vriendin in het centrum van Helmond. De man zou de vrouw in haar woning hebben mishandeld.
Hij zou haar in het gezicht geslagen, in haar keel geknepen en aan de haren getrokken hebben. De man spuugde de vrouw en haar zus, die ook in de woning was, meerdere malen in het gezicht. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


zondag 21 augustus

Jazz in Catstown op zondag afgelast
Op last van de gemeente wordt tot nader order het Jazz in Catstown afgelast ivm de weercode oranje. Dat de liet de organisatie zojuist om 13.59 uur weten. De organisatie gaat nu alle podia langs om het publiek te informeren. Tot 16.00 uur is er in ieder geval geen Jazz in Catstown, daarna wordt bezien of het mogelijk is om alsnog door te gaan. Zie hier voor het log.


zaterdag 20 augustus

Helmondse vrachtwagenchauffeur betrokken bij dodelijk ongeluk op A50
Na een botsing tussen een vrachtwagen en een auto op de A50 in Son en Breugel is vrijdagochtend zaterdagochtend een vrouw uit Nijmegen overleden.
Op de A50 in de richting van Nijmegen is vrijdagochtend rond 1.15 uur een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond achter op een op de snelweg stilstaande auto gebotst. In de auto zat een 34-jarige vrouw uit Nijmegen. Zij bestuurde het voertuig en raakte gewond. Ze is ter plaatse overleden. Haar 39-jarige partner zat op het moment van het ongeluk niet in de auto maar stond in de berm langs de vluchtstrook.


vrijdag 19 augustus

Scooterdief per ambulance afgevoerd
Rond 17.00 uur vanmiddag is een verdachte van het stelen van een scooter door een motoragent achtervolgt. aanleiding was het ontbreken van een verzekeringsplaatje. Deze scooterbestuurder kwam ten val op de Azalealaan (zie eerste foto). Hij probeerde er te voet vandoor te gaan via de Gladiolenstraat. Maar daar storte hij in elkaar en moest hij worden afgevoerd per ambulance (zie tweede foto). Even later kwam de vermoedelijke eigenaar bij de politie (laatste foto).

Helmond
Helmond
Helmond
                                                                                                 info en foto’s van Jacky Pikaar

Mannen opgepakt met gestolen auto
Na een ontsnappingspoging aan een controle van de politie zijn donderdagmiddag op de Torenstraat een Eindhovenaar en een Helmonder aangehouden. Het duo reed in een gestolen auto.
Surveillerende agenten zagen donderdagmiddag over het Helmondse Oostende een auto rijden die hun aandacht trok. Toen zij hun politieauto keerden om de inzittenden te controleren gingen zij ervandoor. Na het bevragen van de politiesystemen bleek de auto diezelfde dag gestolen te zijn vanaf de Mercuriusstraat in Helmond. De politie is achter de mannen aangegaan en trof hen en de auto op de Torenstraat aan. Hier werden de 27-jarige Eindhovenaar en de 18-jarige Helmonder donderdagmiddag rond 16.20 uur opgepakt. Ook wordt het duo verdacht van het proberen te stelen van een fiets op de Wisse in Helmond eerder die dag. De 27-jarige Eindhovenaar bestuurde de auto maar bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De twee verdachten zijn op het politiebureau verhoord. Hierna mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.


woensdag 17 augustus

Politie onderzoekt schietincident
De Helmondse recherche onderzoekt een schietincident wat dinsdagavond rond 19.55 uur plaatsvond op kruising Van Hoofstraat/Bij de Essen. Bij de politie kwam rond dat tijdstip de melding binnen dat enkele schoten werden gehoord. Er is niemand gewond geraakt bij het incident.
Een verdacht persoon reed op dat moment op een fiets in die straat richting Willem Prinzenstraat. Signalement: man, normaal postuur, blauwe spijkerbroek, grijs jack met capuchon.
De politie vraagt mensen die rond 20.00 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord in de Van Hoofstraat zich te melden via 0900-8844. Informatie anoniem doorgegeven kan door contact te zoeken met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Helmond
                                                                                                           foto van Wesley Gulickx

dinsdag 16 augustus

Straatrover van fietser in Molenstraat al aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag om 13.30 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op het bureau aan de Kasteel Traverse. De man wordt ervan verdacht dat hij zondagmorgen rond 4.00 uur een 19-jarige
plaatsgenoot heeft beroofd op de Molenstraat. Het slachtoffer fietste die nacht naar huis en werd aangesproken door een man die hem dwong te stoppen. De man sprong achterop en haalde vervolgens een aantal zaken uit de tas van het slachtoffer. Het slachtoffer werd onder een verbale bedreiging ook gedwongen zijn mobiele telefoon af te geven. Onderzoek van de politie leidde naar de aanhouding van de 20-jarige verdachte. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


zondag 14 augustus

Straatroof vannacht in Molenstraat, politie zoekt getuigen
Een 19-jarige fietser uit Helmond is door twee voor hem onbekende mannen geroofd van zijn mobiele telefoon. Dat gebeurde zondagmorgen rond 3.40 uur op de Molenstraat ter hoogte van de Wolfstraat. De politie zoekt getuigen van deze straatroof.
Komende vanuit de Veestraat werd het slachtoffer op de Markt tot stoppen gedwongen. Een persoon sprong zonder erom te vragen achterop zijn fiets en dwong het slachtoffer dat hij verder moest rijden. Hij mocht niet omkijken, anders zou hij geslagen worden. Een tweede persoon fietste met hen mee. Ter hoogte van de Wolfstraat moest het slachtoffer stoppen en onder dwang zijn telefoon afstaan. Hierna moest de 19-jarige doorrijden. Ook is bij hem parfum weggenomen.
Van de daders is het volgende signalement bekend:
Dader 1: Een negroxefde man van ongeveer 1,80 – 1,90 m lang en een leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Zijn haar was van achteren in een knotje gedaan. Hij had een fiets bij zich.
Dader 2: Hij zat bij het slachtoffer op de fiets en heeft een Aziatisch/negroxefde uiterlijk. Hij heeft een lichaamslengte van ongeveer 1,65 m. Hij sprak met een accent/straattaal en droeg een overmaats vest, vermoedelijk bruin of groen van kleur.
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, tel: 0900 – 8844. Anoniem kan ook: 0800 – 7000.

Helmondse automobilste rijdt fietser aan: 3 gewonden
Door nog onbekende oorzaak botsten zondagmiddag op de Vestdijk in Eindhoven een auto en een fiets op elkaar. De 23-jarige automobiliste uit Helmond, haar 37-jarige bijrijdster uit Utrecht en de 62-jarige fietster uit Breugel zijn hierna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.
De politie startte een onderzoek om de toedracht van het ongeval in kaart te brengen en heeft inmiddels meerdere getuigen gehoord. De fietster zou vanaf de Vestdijk richting het Centraal Station rijden. Bij het oversteken kwam een auto aan gereden, komende vanuit de Boschdijktunnel.

Helmonder in Tilburg gepakt op een gestolen scooter
Tilburg, 14-08-2011 De politie heeft zondagmorgen 14 augustus tegen 00.30 uur een 19-jarige Tilburger en een evenoude man uit Helmond aangehouden wegens heling. Het tweetal reed op een scooter zonder helm op de Reeshofdijk in Tilburg en werden aan de kant gezet door surveillerende agenten. Uit onderzoek bleek dat de scooter enkele dagen geleden was gestolen bij een woninginbraak in de Luijksgestelstraat in Tilburg. De twee mannen zijn ingesloten op het bureau. In de scooter lagen twee breekijzers en ook had het tweetal drugs en drugsrelateerde spullen op zak.


vrijdag 12 augustus

Minderjarigen in Mierlo-Hout na verzet aangehouden
Nadat de politie donderdagavond gewaarschuwd was dat er mogelijk prullenbakken in de Karperlaan in Mierlo-Hout door jongeren vernield zouden worden, ging een politiesurveillance een kijkje nemen. Bij aankomst stoven een aantal jongeren uiteen. Twee van hen werden door de agenten aangesproken maar omdat ze op een gegeven de agenten probeerden te schoppen en te slaan, werden ze rond 22.30 uur aangehouden. Het gaat om twee minderjarigen van 17 uit Helmond.
De twee jongens werd gevraagd zich te legitimeren, waarop een van hen zijn identiteitsbewijs toonde. De ander wilde daarvan niets weten en liep door. Toen hij meerdere malen werd aangesproken door de agenten bleef hij weigeren zich te legitimeren. Daarop werd besloten de jongen staande te houden. Dat ging niet zonder slag of stoot. De jongen sloeg om zich heen en probeerde weg te komen. De andere jongen wilde de aanhouding verhinderen en probeerde de agenten te schoppen en te slaan. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


dinsdag 9 augustus

3 Verdachten aangehouden voor mishandeling Helmondse
Dinsdagochtend vroeg zijn bij hun woningen in Gemert een 48-jarige man, een 45-jarige vrouw en een 30-jarige man aangehouden. De drie zouden betrokken zijn bij de mishandeling van een 45-jarige vrouw uit Helmond en een 21-jarige man uit Nederweert.
De mishandeling vond plaats op 2e Pinksterdag in een horecagelegenheid in Gemert. De Helmondse vrouw werd geslagen door de 48-jarige man uit Gemert nadat zij een woordenwisseling had met de 45-jarige vrouw uit Gemert. De 21-jarige zoon van de vrouw kwam haar te hulp en werd door een aantal mannen vastgegrepen. Daarna zou hij geslagen zijn. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht.
De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. De drie verdachten zijn daarom ingesloten voor verder onderzoek.


maandag 8 augustus

Zelfde pickup in de Torenstraat weer in brand
In de pickup die gisteren in de Torenstraat in brand stond (zie het eerste bericht van vandaag), was zojuist wederom een brandje. Omdat de brandweer tijdig aanwezig was kon de brand zich niet uitbreiden. Bij de pickup die ook nu in de Torenstraat geparkeerd stond was ditmaal ook een zijruit ingeslagen.
Een aanwezige politieagent vermoedt dat het gaat om opzettelijke brandstichting bij deze specifieke wagen. De politie (in totaal met 10 agenten aanwezig) hield meteen een buurtonderzoek om na te gaan of er getuigen zijn.

Meisje (15) met geweld bestolen, getuigen gezocht
Een 15-jarig meisje uit Helmond is zondagavond tussen 18.45 uur en 19.00 uur door twee onbekende jongens in haar gezicht en op haar hoofd geslagen en vervolgens bestolen van haar pakje sigaretten.
Het meisje fietste vanuit het Zuideinde over de Molenstraat, toen zij ter hoogte van de Tiendstraat werd aangesproken door de jongens. Het meisje gaf ze een sigaret, omdat ze daarom vroegen. Vervolgens werd zij door de daders geslagen en viel op de grond. De jongens pakten het pakje sigaretten van haar af en renden vervolgens weg richting de Wolfstraat. Het meisje raakte licht gewond.
Signalement dader 1: blanke jongen, rond 16 jaar, circa 1,70 meter, donkerblond/bruin haar, donkere broek, wit shirt met een opschrift aan de voorkant. Opvallend was dat deze jongen twee verschillende schoenen droeg in een zwarte kleur.
Signalement dader 2: jongen met donkere huidskleur. Verder geen gegevens bekend.
Mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord op de Molenstraat tussen 18.45 uur en 19.00 uur, kunnen dit doorgeven aan de politie in Helmond via 0900-8844. Informatie anoniem doorgeven kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man steelt diesel uit vrachtwagen van zijn baas
Een 31-jarige Eindhovenaar is zondagavond op heterdaad betrapt op het stelen van diesel uit een vrachtwagen bij een bedrijf aan de Kadeweg. De politie werd gewaarschuwd door een alerte getuige. Agenten konden de man op het bedrijventerrein aanhouden.
De Eindhovenaar was bezig met het vullen van diverse jerrycans met diesel, afkomstig uit een vrachtwagen die daar op het terrein stond. Na onderzoek bleek de man zelf bij dat bedrijf te werken. Zijn werkgever heeft aangifte gedaan van diefstal. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Aanleg fietspad tussen Mierloseweg en Burgemeester Krollaan
In Helmond wordt gestart met de aanleg van een hoogwaardige fietsverbinding t
ussen het centrum van Helmond en het centrum van Eindhoven. Maandag 15 augustus wordt begonnen met de aanleg van het stuk fietspad tussen de Mierloseweg en Burgemeester Krollaan ter hoogte van Mierlo-Hout.
Het nieuwe stuk fietspad komt parallel aan het spoor te lopen, aan de noordzijde. De aanleg van dit fietspad wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van provincie Noord-Brabant.
Ter hoogte van station ’t Hout komt een fietsbrug te liggen, die over het fietspad Ashorstpad gaat. Tussen de spoorwegovergang bij de Mierloseweg en station ’t Hout komt geen fietspad. Op dit gedeelte wordt de Noord-Parallelweg ingericht als fietsstraat.
Maandag 15 augustus start de aanleg van de fietsbrug over het Ashorstpad. Op maandag 29 augustus wordt begonnen met de aanleg van het fietspad tussen station ’t Hout en de Burgemeester Krollaan. Vanaf begin oktober worden de werkzaamheden aan de Noord-Parallelweg (tussen spoorwegovergang Mierloseweg en station ’t Hout) uitgevoerd. De totale werkzaamheden zijn eind dit jaar gereed.
Om het fietspad te kunnen aanleggen, wordt het parkeerterrein bij NS-station Helmond ’t Hout aangepast. De parkeerplaatsen, die nu nog tegen het spoortalud aan liggen, komen tegen de Dr. Dreeslaan aan te liggen. Hierdoor ontstaat ruimte voor het fietspad. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Tijdens de aanleg van het fietspad is het parkeerterrein afgesloten. Er kan dan geparkeerd worden in de omliggende straten.
Om de fietsbrug te kunnen aanleggen, wordt het fietspad Ashorstpad afgesloten. Fietsers kunnen het spoor oversteken bij de spoorwegovergangen Mierloseweg of Burgemeester Krollaan. Voor voetgangers blijft er een doorgang in de tunnel, zodat de perrons van het station vanaf beide kanten bereikbaar blijven.
De toekomstige hoogwaardige fietsverbinding gaat de centra van Helmond en Eindhoven met elkaar verbinden over een lengte van ongeveer 13 kilometer. Het gedeelte tussen station Brandevoort en de Vaarleseweg wordt aangelegd als de nieuwe fietstunnel nabij station Brandevoort (eind 2012) en de spoortunnel van de Neervoortse Dreef (in 2013) klaar zijn. Bij de Vaarleseweg wordt het fietspad aangesloten op een nieuw fietspad binnen de gemeente Nuenen. Voor het gedeelte tussen de Burgemeester Krollaan en station Brandevoort is gestart met de voorbereidende procedures. Dit betreft onder meer de bestemmingsplanprocedure en de aankoop van gronden. Gemeente Helmond streeft ernaar om eind 2013 haar gedeelte van de fietsverbinding op Helmonds grondgebied gereed te hebben.

Autobrand in de Torenstraat
Gisteravond stond een auto die geparkeerd stond aan de Torenstraat in brand. Omdat een geparkeerde auto niet snel uit zichzelf in brand vliegt wordt er gedacht aan brandstichting. De melding van deze brand in een pick-up kwam om 22.22 uur bij de brandweer binnen. Het brandje was al geblust toen onze fotografe ter plekke was.
Deze autobrand was in dezelfde buurt waar eind vorig jaar in 3 weken tenminste 8 branden (5 keer een auto en 3 keer een container) waren. Daarvoor werden in november 2 verdachten opgepakt. Zie dit log.

Helmond
                                                                                                             foto van Chloë Cremer

zondag 7 augustus

Ghanees Bossman van FC Groningen naar Helmond SportHelmond Sport
Kelvin Bossman zal komende week een contract tekenen bij Helmond Sport. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde fansite over FC Groningen vandaag.
Op dit moment speelt Kelvin Bossman op proef bij Helmond Sport en speelde al enkele oefenwedstrijden mee. De Ghanees/Engelse rechteraanvaller Kelvin Bossman begon in september 2009 bij het A1 team van FC Groningen. Als tweede elftalspeler van FC Groningen werd hij op 1 april van dit jaar verhuurd aan SC Cambuur. Daar maakte deze 20 jarige een dag later zijn profdebuut en speelde in totaal 5 wedstrijden voor SC Cambuur.

Weer 2 aanhoudingen ivm beschieting etalage met luchtdrukpistool
Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse zijn zaterdagmiddag rond 17.00 uur twee Helmonders van 17 en 20 jaar aangehouden. Zij meldden zich op het bureau op verzoek van de politie. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het vernielen van een cafetariaruit met vermoedelijk een luchtdrukpistool in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Zaterdagochtend werd reeds een 20-jarige Helmonder opgepakt (zie het politiebericht van gisteren hieronder). BB-guns zijn nepwapens die in het buitenland gekocht kunnen worden en lijken op echte wapens. In Nederland zijn dergelijke wapens echter verboden en dus strafbaar. Kijk voor meer informatie op www.vet-nep.nl.


zaterdag 6 augustus

Tilburger gearresteerd voor mishandeling in Eindhoven
Na een vechtpartij op de Vestdijk zijn zaterdag twee mannen uit Tilburg aangehouden. Een 23-jarige man uit Waalre liep rond 4.00 uur over de Vestdijk toen hij een groepje mannen zag dat het aan de stok had met één man. Toen de 23-jarige daar iets van zei keerde het groepje zich tegen hem. Daarbij zou het slachtoffer zijn geduwd en geslagen door verschillende personen. De gealarmeerde politie kon één verdachte, een 19-jarige man uit Tilburg, direct aanhouden. Na verder onderzoek werd later op de dag in Helmond nog een 20-jarige verdachte uit Tilburg aangehouden. Het slachtoffer raakte door de klappen gewond aan zijn hoofd.

Man beschiet etalage met BB-gun
Een etalageruit van een cafetaria aan de Brouwhorst is vrijdagnacht vernield, vermoedelijk doordat het met een luchtdrukpistool werd beschoten. De politie heeft een 20-jarige Helmonder als verdachte aangehouden.
Rond 0.40 uur was de 52-jarige eigenaar zijn inmiddels gesloten zaak aan het opruimen. Hij hoorde buiten een aantal knallen. Toen hij ging kijken zag hij twee auto’s rijden en zag dat er gaatjes in zijn etalageruit zaten. Daarop heeft hij direct de politie gewaarschuwd. Die troffen één van de auto ’s op aanwijzing van de eigenaar al snel aan op de Rector Heuvelstraat. Bij de wagen stond ook de 20-jarige eigenaar. Tijdens het doorzoeken van de auto werd een zogenoemde BB-gun en bijbehorende munitie aangetroffen. Daarop is de Helmonder aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Helmond Sport voortaan te zien bij brabant10
Vanaf vandaag 12.00 uur worden de samenvattingen van de wedstrijden van Helmond Sport uitgezonden bij de tv-zender brabant10. De nadruk in dat programma ligt op wedstrijden van de 5 Brabantse clubs in de Jupiler League. De zender heeft het recht live-wedstrijden uit te zenden.
Iedere zaterdag vanaf 12:00 uur tot
zondag 19:00 uur worden de samenvattingen om het uur uitgezonden.
Brabant10 volgt met deze voetbaluitzendingen Omroep Brabant op. Die besloot na 7 jaar te stoppen met deze samenvattingen. Daarop besloot brabant10 die rechten voor het seizoen 2011-2012 te kopen van Eyeworks die de opnamen van alle wedstrijden in de Jupiler League verzorgt.


donderdag 4 augustus

2 Hongaren aangehouden voor poging tot inbraak
De politie heeft donderdagmorgen rond 2.30 uur twee mannen uit Hongarije (26 en 46 jaar oud) aangehouden op de Wolfsputter Baan.
Wat eerder kwam de melding dat een medewerker van een bedrijf aan de Deurneseweg een aantal onbekende mannen over het afgesloten terrein zag lopen. Toen de politie ter plaatse ging, zagen ze op de Wolfsputter Baan, aan de achterzijde van het bedrijf, twee mannen die zich in de bosjes verstopten. Het tweetal is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.


woensdag 3 augustus

Man zet zijn vrouw het huis uit nadat hij haar sloeg
In zijn woning in het centrum van Helmond is woensdagmiddag rond 12.15 uur een 54-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld.
De man zou kort daarvoor zijn 49-jarige vrouw in hun woning hebben geslagen. Vervolgens zou hij de vrouw buiten de deur gezet hebben. De gewaarschuwde politie heeft de man opgepakt en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nu een 16-jarige aangehouden voor geweld tegen de politie
Opnieuw is een aanhouding gedaan in het onderzoek naar de ongeregeldheden in het centrum van Helmond op zondag 10 juli. Een 16-jarige jongen uit Helmond werd woensdagochtend uitgenodigd op het politiebureau in Helmond en aangehouden. Hij wordt verdacht van het gebruiken van geweld tegen de politie in dat bewuste weekend.
Agenten moesten toen ingrijpen bij diverse incidenten waarbij mensen met elkaar op de vuist gingen. Op een gegeven moment keerde een deel van het uitgaanspubliek zich tegen de politie. Dit gebeurde in de omgeving van de Kasteellaan, de Steenweg, de Kanaaldijk en de Veestraat.
Vorige week werden binnen dit onderzoek ook nog twee mannen uit Helmond van 19 en 20 jaar aangehouden (zie het politiebericht van vrijdag 29 juli). Eerder werden reeds negen aanhoudingen binnen deze zaak gedaan. De 16-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De voorspelling van buurtbrigadier Jeroen Loohuis kwam alvast voor de helft uit.

Hennepkwekerij in Brandevoort opgerold
Kort na 12 uur vanmiddag werd op de Besselhoeve 17 in Brandevoort een hennepkwekerij opgerold. Zowel de politie als de brandweer waren bij die ontruiming betrokken.
Het zou gaan om honderdend plantjes en volgens omstanders stonk het verschrikkelijk tijdens die ontruiming van de woning. Op het moment van schrijven kon de politie nog geen nadere informatie verschaffen.
Aanvulling om 17.25 uur:
Het betrof een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 764 hennepplanten. De planten stonden op de eerste verdieping en op de zolder van de woning. De hennep en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond
Helmond
Helmond
                                                                                                                     foto’s van Harrie Grijseels

Blauwalg in de vijver aan de Hortensialaan
In de vijver aan de Hortensialaan heeft Waterschap Aa en Maas blauwalgen aangetroffen. Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om ieder contact met water van deze vijver te vermijden. De gemeente Helmond plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.
De aangetroffen blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.
Op 4 juli maakten wij bekend dat er dit jaar ook blauwalg in de vijver aan de Rochadeweg is aangetroffen. In die vijver zitten nog steeds te veel blaualgen, zo liet een woordvoerder van Waterschap Aa en Maas ons weten.

Omroep Brabant stopt met samenvattingen Helmond Sport
Omroep Brabant stopt na 7 jaar met het wekelijkse tv-programma FC Brabant. In FC Brabant werden iedere zaterdag korte samenvattingen uitgezonden van de wedstrijden van Helmond Sport en de andere Brabantse clubs in de Jupiler League.
Wellicht gaat Omroep Brabant doordeweeks meer aandacht besteden aan de Brabantse clubs in de Jupiler League. Ook het live uitzenden van Brabantse derby’s wordt als mogelijkheid gezien.


dinsdag 2 augustus

Duidelijke foto van de overvaller van de Zeeman Brandevoort
Zojuist heeft de politie onderstaande foto vrijgegeven. Deze jongen/man pleegde dinsdag 26 juli rond 13.30 uur een gewapende overval op het Zeeman-filiaal in Brandevoort. Het is een klein mannetje van zo’n 1.60 xe0 1.65 meter. Hij bedreigde de medewerkster als hij zogenaamd iets wil betalen. Hij ging er uiteindelijk met 10 euro vandoor.
Herken je hem: bel de Politie Brabant Zuid-Oost: 0800-6070 (gratis).

Helmond

Twitter Helmond

Pool logeert onuitgenodigd in een tuinhuisje
De eigenaar van een woning aan de Bakelsedijk werd na thuiskomst van zijn vakantie verrast door een ongenode gast in zijn tuinhuis.
Hier bleek een 43-jarige Poolse man te hebben overnacht en de inhoud van de koelkast te hebben opgemaakt. Hij ging er van door toen de eigenaar hem had betrapt. Gewaarschuwde agenten hebben de man, aan de hand van zijn signalement, rond 22.45 uur op de Wethouder van Wellaan aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Scooterrijder zwaargewond na botsing met paaltje
Bij een ongeval is maandagavond een 49-jarige scooterrijder uit Helmond
zwaargewond geraakt. Het slachtoffer reed kort na 23 uur met zijn scooter op het Janus Meulendijkspad in Helmond-Noord tegen een paaltje. Een aantal alerte burgers heeft direct hulp verleend aan het slachtoffer. Een traumahelikopter van de regio Gelderland-Zuid kwam ter plaatse om hulp te verlenen maar de bromfietser werd met een ambulance naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk en wordt nog door de politie onderzocht.
(oorspronkelijke bericht van 01.10 aangevuld om 11.18 uur)

Helmond
Helmond
Helmond
                                                                                                                     foto’s van Harrie Grijseels

maandag 1 augustus

Zeeman-overvaller stal 10 euro en staat op bewakingsbeelden
Dinsdag 26 juli stond een gewapende overvaller bij de kassa van het Zeeman-filiaal in Brandevoort. Hij bedreigt de medewerkster als hij zogenaamd iets wil betalen. Hij is er uiteindelijk met zegge en schrijve 10 euro vandoor gegaan. Van hem zijn er bewakingsbeelden.
Aan deze overval op de Zeeman wordt morgen in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed. Deze uitzending is te zien op Nederland 1 en begint om 21.20 uur. Woensdag wordt die uitzending om 13.20 uur herhaald.

Dronken snorfietser 2 keer in 1 nacht opgepakt
Een man van 29 jaar uit Helmond is maandagochtend tweemaal door de politie aangehouden omdat hij dronken op een snorfiets reed.
Surveillerende agenten zagen hem rond 1.30 uur op de Deurneseweg rijden. Bij een controle bleek hij gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,50. De man had geen rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat naar het Openbaar Ministerie wordt gestuurd. Nadat hij was heengezonden, zagen agenten hem rond 3.15 uur op de Rivierensingel weer op zijn snorfiets rijden. Hij is opnieuw aangehouden en er is wederom proces-verbaal opgemaakt voordat hij werd heengezonden.

BIP gaat over in de Formulierenbrigade
De activiteiten die plaatsvonden bij het Bewoners Informatie Punt (BIP) worden ondergebracht bij de Formulierenbrigade. De reden daarvan is de samenwerking tussen de organisaties LEVgroep, SWH en SWOH die ervoor heeft gezorgd dat er meer eenduidig wordt gewerkt op verschillende locaties binnen Helmond.
De BIP’s zaten voorheen in Wijkhuis de Boerderij (Helmond Noord) en in Wijkhuis de Brem (Rijpelberg). Op deze locaties kan men voortaan terecht voor de Formulierenbrigade.
Inwoners van Helmond kunnen hulp van vrijwilligers krijgen bij het invullen van formulieren en/of hun thuisadministratie. Daarnaast kan gekeken worden naar regelingen en voorzieningen waarop zij mogelijk recht hebben. Men kan terecht op 5 spreekuurpunten: in de Wijkhuizen de Boerderij, het Patronaat en de Brem, bij de LEVgroep (Centraal kantoor) en in de Lets Ruilwinkel.

Fietsendief aangehouden
Een man van 44 jaar uit Helmond is zondag aangehouden omdat hij meerdere fietsen gestolen zou hebben.
Surveillerende agenten zagen hem rond 16.00 uur op de Zonnehof op een fiets rijden. Omdat hij wegreed toen hij de agenten zag, zijn ze achter hem aangegaan. Op de Dijksestraat konden ze hem staande houden. De fiets waar hij op reed, had een geforceerd slot. Daarop is de man aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij verdacht wordt van meerdere fietsdiefstallen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

dinsdag 23 augustus

Algerijn aangehouden voor mishandelen ex-vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *