Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.754 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Nieuw Helmondhttp://beheerpagina.web-log.nl/site/blogs/6a013484c7019f970c0133f19f5a78970b/post/6a013484c7019f970c0147e048cc6d970b/edit#s Nieuws uit en over Helmond vrijdag 31 december

Politie zoekt automobilist na aanrijding met voetganger
Op de N279 (Wolfsputterbaan) is vrijdagochtend rond 5.40 uur een 23-jarige man uit Polen aangereden door een auto. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. De voetganger is met een gebroken been en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist die in een grijze auto zou hebben gereden. Ook getuigen die mogelijk weten wie deze automobilist is of een voertuig met schade hebben gezien dat in verband gebracht zou kunnen worden met deze aanrijding, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Lastige Helmonder aangehouden op het Stratumseind
De politie heeft vrijdagmorgen omstreeks 2.30 uur op het Stratumseind in Eindhoven een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij stelde zich agressief op tegen voorbijgangers. Daarbij drong hij zich ook fysiek op aan passanten.
De politie sprak kort ervoor op het Stratumseind een 20-jarige man uit Helmond, die zou door deze verdachte zonder enige aanleiding tegen de grond zijn gewerkt. Het slachtoffer, die licht gewond raakte in het gezicht, had een signalement van de dader. De verdachte was al eerder in de nacht door de politie gewaarschuwd dat hij moest ophouden met zijn agressieve gedrag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 donderdag 30 december

Inbraken in zonnestudio in Bureau Brabant
Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 3 januari aandacht aan inbraken in een zonnestudio in Helmond.
In de periode van 20 augustus tot 17 september zijn daar meerdere inbraken geweest. De dagopbrengsten worden altijd meteen in een kluis met een zogenoemde afstortlade gedaan. Bij een van de laatste inbraken ontdekte de eigenaar van de studio dat een aantal enveloppen uit de kluis verdwenen was. De daders staan op bewakingbeelden. De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 3 januari 2011 om 17.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma bijna ieder uur herhaald. De laatste uitzending is dinsdag 4 januari 2011 om 15.50 uur.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Induma wordt AFB Holding: gemeente verdient ruim 4 ton
In de jaren 60 richtte de gemeente Helmond de N.V. Maatschappij tot bevordering van de economische bedrijvigheid in Zuid-Oost Brabant (N.V. Induma). Deze overheidsvennootschap hield zich bezig met de ontwikkelingen van bedrijventerreinen en de bouw en exploitatie van bedrijfsgebouwen. De activiteiten van Induma, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de gemeente, liggen sinds begin jaren 90 vrijwel stil. De activiteiten werden namelijk grotendeels overgenomen door de N.V.Rede (thans Brainport Development B.V.) en BRE B.V., dat bedrijvencentrum Carré in Helmond beheert.
Recent werd besloten om Induma in te zetten als houdstermaatschappij voor een aantal op te richten bv’s waarin op de Automotive Campus laboratoria worden geëxploiteerd door TNO, VDL en onderwijsorganisaties. Deze partijen zullen ook deelnemen in het kapitaal van deze bv’s en daarnaast financiering inbrengen. Reden voor deze omzetting is gelegen in de subsidievoorwaarden van de recent toegezegde FES subsidie van ruim 9 miljoen euro ten behoeve van de exploitatie van de laboratoria en met name voor de MKB bedrijven, die gebruik gaan maken van de diensten van de laboratoria. Daartoe moest Induma de naam wijzigen in Automotive Facilities Brainport Holding N.V. (AFB Holding N.V.) en moest het aandelenkapitaal worden herverdeeld, waarna de gemeente Helmond 38% van de aandelen houdt. TNO en VDL houden dan ieder 19% en een groep van particuliere beleggers (Campus Friends) 4,8%. Dit is vandaag gerealiseerd. In 2011 gaan direct of indirect nog de onderwijsinstellingen, Brainport en Stichting HTAC deelnemen voor de resterende 19,2%.
De waarde van de aandelen van de gemeente Helmond bedraagt na de herverdeling 500.000 euro wat wordt gefinancierd uit het krediet voor de Automotive Campus. Als grootste aandeelhouder zal de gemeente Helmond de voorzitter van de Raad van Commissarissen aanwijzen. Vanwege de herverdeling van de aandelen wordt een deel van het vermogen van Induma uitgekeerd aan de gemeente Helmond, waardoor een boekwinst op de aandelen ontstaat van 412.430 euro. Het College is van plan om dit bedrag te storten in een “risico reserve deelneming AFB Holding”.

Dronken Poolse automobilist veroorzaakt aanrijding
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit het Poolse Lubliniec. Hij was rond 22.30 uur op de Wethouder van Wellaan met zijn auto tegen een andere wagen gereden. Die werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Helmond. Daarbij raakte niemand gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man uit Polen gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,90. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 woensdag 29 december

Helmond krijgt binnenkort glasvezel
Helmond is 1 van de 33 gemeenten waar binnenkort de straat open gaat om glasvezel aan te leggen. Reggefiber heeft een lening van 285 miljoen euro gekregen voor de uitrol van glasvezel in 33 gemeenten.
Reggefiber, de joint venture van Reggeborgh en KPN, krijgt deze forse financiële injectie om de uitrol van glasvezel in Nederland te versnellen. Het geld mag niet worden gebruikt voor andere glasvezelprojecten.
De lening komt van de Europese Investeringsbank (EIB) en 5 commerciële banken waaronder ING, ABN Amro en RBS. De spade gaat nu weer de grond in en Reggefiber hoopt eind volgend jaar circa 1,3 miljoen huishoudens in Nederland te voorzien van glasvezel. Eerder werd al bekend dat de lening in de pijplijn zat, maar nog hing op de goedkeuring van de EIB. Pas dan waren de andere banken bereid ook geld in Reggefiber te steken.
Er is nog 1 onzekere factor voor Reggefiber. Er loopt momenteel nog een rechtszaak van onder meer UPC, Ziggo en Tele2 tegen de goedkeuring van de joint venture door marktwaakhond NMa. Het vonnis hierover wordt deze maand verwacht. Reggefiber en de banken hebben er alle vertrouwen in dat die uitspraak positief uitvalt, verzekert Jan Davids, Directeur Corporate en Business Development van Reggefiber.
Bron: Webwereld

Helmondse fokster ontfermt zich over de Chinese naakthonden
Trinity en Yamaha Chinese naakthonden HelmondDe Helmondse fokster Mignon Tijdhof heeft gisteren 2 Chinese naakthonden opgehaald bij zwerfdierenopvang de Nomadenhof in Sneek. Sinds de 2 naakthonden 8 dagen geleden rillend van de kou gevonden werden op de Vuurtorenweg in Lemmer, werden zij daar opgevangen.zo laat Astrid de Vries van De Normadenhof ons weten. Dergelijke honden, die alleen haren hebben aan hun pootjes, oren en aan het eind van de staart, dragen bij dit weer gew
oonlijk hesjes. Dit tweetal moest het (behalve een riempje) zonder enige aankleding doen. In Friesland leidde dit tot een behoorlijke commotie.
De honden Trinity en Yamaha zijn gechipt. Daarom heeft het opvangcentrum op meerdere manieren contact gezocht met de eigenaar. Maar dat leidde helaas niet tot contact. Vandaar dat De Vries blij was dat de Helmondse fokster van 1 van de 2 beide hondjes meteen helemaal in Sneek wilde komen ophalen. Mocht de eigenaar van de hondjes zich alsnog melden, dan moet die de rekening van de opvang betalen. De eigenaar krijgt de hondjes alleen terug als die een hele goede reden heeft voor dit gedrag.

Hennepkwekerij in kampeerwagen aangetroffen
Tijdens een oefening op het terrein van het oude GAK-kantoor aan het Stationsplein stuitte de politie woensdagmorgen omstreeks 11.45 uur op een mobiele hennepkwekerij met daarin 110 hennepplanten. Het voertuig, een camper, is inmiddels getakeld; de hennepplanten zijn in beslag genomen. De eigenaar van het voertuig moet nog gehoord worden.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


dinsdag 28 december

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
In zijn woning in Helmond Centrum is maandagmiddag rond 16.35 uur een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 25-jarige vriendin te hebben mishandeld in de woning. Hij zou haar in het gezicht geslagen hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


maandag 27 december

16-Jarige koperdief aangehouden
De politie heeft zondagmiddag kort na 15.30 uur een 16-jarige jongen uit Helmond op de Binnendoor aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van koper vanaf een afgesloten terrein, gelegen aan de Binnendoor.
De jongen kon aan de hand van een signalement worden aangehouden, dat een ooggetuige had doorgegeven aan de politie. Een tas met koperen leidingen, vermoedelijk van het afgesloten terrein afkomstig, is door de politie in beslag genomen. De minderjarige is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


zondag 26 december

Gewonde door steekpartij
Door een steekpartij is zondagavond een man gewond geraakt. Dat heeft de politie laten weten. Zij heeft een verdachte gearresteerd. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar, aldus de politie.
De steekpartij vond rond zes uur plaats buiten in de Aalbersestraat. Het slachtoffer werd tijdens een ruzie in zijn bovenbeen gestoken. De aanleiding is nog onbekend. De identiteit van beide mannen is niet bekendgemaakt.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man bedreigt zijn vrouw met de dood
De politie heeft zaterdagavond rond 18.40 uur in Helmond Oost een 34-jarige man aangehouden in zijn woning.
Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat de man zijn vrouw (leeftijd onbekend) zou bedreigen met de dood. Gewaarschuwde agenten troffen de man in de woning aan. Ook zou hij een tafel hebben omgegooid die tegen haar aan kwam. De man is meegenomen door de politie en inmiddels in verzekering gesteld.
Ze is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


vrijdag 24 december

Vrouw probeert met vals biljet van 50 euro te betalen
De politie heeft donderdagavond om 20.00 uur een 20-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden op de Azalealaan.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat een vrouw daar probeerde te betalen met een vals biljet van vijftig euro. Daarop werd door de winkelier de politie gealarmeerd en die kon de vrouw even later aanhouden. Ze is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Keel ex-vriendin in winkel dicht geknepen, dader geeft zich aan
De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Wat eerder kreeg de politie een melding van een 18-jarige vrouw uit Eindhoven. Zij was rond 20.00 uur in een winkel aan de Veestraat haar ex-vriend tegen gekomen en hij had haar vervolgens de keel dicht geknepen. Vervolgens was hij er vandoor gegaan. Ook had hij haar daarna nog diverse sms-berichten gestuurd waarin hij haar bedreigde. De man meldde zichzelf even later op verzoek van de politie op het politiebureau. Daar is hij aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


donderdag 23 december

1 Helmondse inbreker in Valkenswaard waarop politie schoot
De politie heeft donderdagochtend twee mannen aangehouden na een woninginbraak-poging aan de Van Linschotenstraat in Valkenswaard.
Rond 1.30 uur kwam de melding daarvan bij de politie binnen. Agenten zijn in de omgeving gaan zoeken. Op de Kardinaal de Jongstraat troffen ze enige tijd later een auto met daarin twee mannen aan. Toen ze de mannen wilden controleren, reed de wagen op de agenten in. De politiemensen hebben vervolgens geschoten maar de auto ging er vandoor.
Na een achtervolging stopte de wagen rond 3.30 uur op de N397 ter hoogte van Westerhoven. Toen agenten de inzittenden wilden aanhouden, reed de wagen weer op hen in. Daarbij heeft de politie opnieuw schoten gelost. Eén van de mannen is de auto uitgevlucht. Na een zoektocht vonden agenten hem rond 4.30 uur op de Victoriedijk in Valkenswaard. Met behulp van een politiehond is de verdachte daar aangehouden. De politie heeft zijn identiteit nog niet vast kunnen stellen.
Nadat deze man op de N397 was uitgestapt, is de auto met de andere verdachte doorgereden in de richting van Eersel. Hij is daar de snelweg A67 opgereden en kon rond 3.45 uur net voor de grens met België door de politie worden aangehouden. Het gaat om een man van 23 jaar uit Helmond. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch.
De technische recherche van Politie Limburg-Noord voert het technisch onderzoek naar de schietpartij uit. De technische recherche van Politie Brabant Zuid-Oost doet het overige technische onderzoek. De N397 ter hoogte van Westerhoven is daarvoor tot 12.00 uur afgesloten geweest. De locatie aan de Kardinaal de Jongstraat is tot 13.30 uur afgesloten geweest voor technisch onderzoek. Er werken zo’n 15 politiemensen aan de zaak. Er is niemand gewond geraakt.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert inbreker van 15 jaar, 2 andere voortvluchtig
De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur op de Gravenstraat een 15-jarige jongen uit Helmond aangehouden.
Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat er was ingebroken in een woning aan het Stephanusplein. Daarbij zouden drie daders zijn betrapt en er vandoor zijn gegaan. De melder had ook het signalement van de verdachten doorgegeven. Surveillerende agenten zagen even later op de Gravenstraat de 15-jarige jongen lopen. Omdat hij voldeed aan het signalement van één van de daders, werd hij aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De twee andere verdachten zijn nog niet gevonden.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


woensdag 22 december

Helmond sluit zich definitief aan bij Veiligheidsregio
De vrijwilligers van de brandweer die in dienst zijn van de gemeente Helmond, komen met ingang van 1 januari 2011 in dienst van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De vr
ijwilligers blijven hun werk doen vanuit de Helmondse brandweerkazernes. Het beroepspersoneel is per 1 juli 2008 al in dienst getreden van de regio.
De kazernes aan de Deurnseweg en de Medevoort en het materiaal worden verkocht aan de Veiligheidsregio. De gemeente ontvangt voor gebouwen en materiaal de boekwaarde, te weten 2.441.791 euro voor beide kazernes en 488.850 euro voor het materiaal en het rijdend materieel.
De gemeente Helmond betaalt in 2011 aan de Veiligheidsregio 4.337.806 euro voor de brandweerzorg. Daarin is een bezuiniging van 250.000 euro meegenomen. De regio betaalt de gemeente weer een vast bedrag terug voor het onderhoud van de kazernes.
Dit vloeit voort uit het regionaal organiseren van de brandweer in zo geheten Veiligheidsregio’s. De vorming van de veiligheidsregio’s in Nederland zal enkele jaren gaan duren. Het doel van de regering is dat alle gemeenten hun taken op het gebied van brandweerzorg overhevelen naar een veiligheidsregio. Hoe lang dat gaat duren en wat dit na 2011 gaat kosten, is nog een open vraag.

Helmonder met ijzeren staaf slaat ruit op Stratumseind in
De politie heeft woensdagmorgen omstreeks 6.00 uur een 42-jarige Helmonder op het Stratumseind in Eindhoven aangehouden.
Kort daarvoor had hij een ruit van een daar gelegen café stuk gemaakt. Bij zijn aanhouding had de man een ijzeren staaf in zijn bezit. Deze is in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Wegwerkzaamheden Burgemeester van Houtlaan lopen uit
Wegens de weersomstandigheden duren de werkzaamheden aan de Burgemeester van Houtlaan langer. De gemeente hoopt in januari het werk af te ronden.
Het deel tussen de Azalealaan en Margrietlaan is inmiddels klaar. Het gedeelte tussen Margrietlaan en Bakelsedijk zou op 3 december klaar zijn. Door de vorst en sneeuw is dit echter opgeschoven. Er is nog ongeveer een week werk te verrichten. Op 10 januari gaat de aannemer hier weer mee verder. Als de weersomstandigheden het dan nog niet toelaten, worden de werkzaamheden nogmaals uitgesteld.
De omleidingen worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
De Burgemeester van Houtlaan wordt opnieuw geasfalteerd. Ook worden de verkeerslichten op het kruispunt met de Margrietlaan vervangen. Enkele parkeervakken worden van nieuwe markering voorzien. Er komt nieuwe straatverlichting en het groen langs de weg wordt vernieuwd. Verder vinden er enkele werkzaamhedenplaats plaats aan de kruispunten. Aan de voetpaden, fietspaden en overige parkeervakken wordt niet gewerkt.
Bron: gemeente Helmond


dinsdag 21 december

Meisje van 14 jaar sinds 12 december vermist
Milou van Heijst HelmondMilou (Franciscus Wilhelmina) van Heijst (14 jaar) is uit Helmond weggelopen uit een opvanghuis. Ze heeft een normaal postuur, lang blond haar en is 150 cm lang. Haar geboortedatum is 11 april 1996.
Heb je informatie, neem dan contact op met Regiopolitie Brabant Zuid Oost, bureau Best Oirschot Son, telefoonnummer 0800 – 6070


maandag 20 december

Verplaatsing zaterdagmarkt door feestdagen
De wekelijkse zaterdagmarkt van 25 december wordt in verband met kerst verplaatst naar vrijdag 24 december. Er komen die dag ongeveer 23 standhouders in plaats van de normale 100. De markt duurt van 8.30 uur tot 16.00 uur.
De zaterdagmarkt van 1 januari 2011 vervalt in verband met Nieuwjaarsdag. Zaterdag 8 januari 2011 is er weer een gewone zaterdagmarkt.
Bron: gemeente Helmond


zondag 19 december

3 Helmonders flink aan het vernielen in Mierlo
De politie heeft zondagochtend rond 2.45 uur op de Brugstraat in Mierlo drie mannen (18, 19 en 19 jaar) uit Helmond aangehouden.
Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat een groepje jongeren daar een bushokje en verkeersborden aan het vernielen was. Toen agenten in de buurt rondreden, zagen ze de drie mannen rennen. Ook zagen ze dat op een nabijgelegen parkeerterrein een auto op z’n kant lag. De agenten konden het drietal aanhouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Na verhoor op het bureau zijn ze zondagmiddag heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmondse gooit kapot glas in gezicht van Eindhovense
De politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur een vrouw van 39 jaar uit Helmond aangehouden op de Markt in Eindhoven.
Ze zou daar kort daarvoor tijdens een ruzie een kapot glas in het gezicht van een 23-jarige vrouw uit Eindhoven hebben gegooid. Deze liep daardoor wondjes op aan haar gezicht waaraan ze zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is ze heengezonden met een proces-verbaal, dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


zaterdag 18 december

Felle autobrand bij treinstation Brandevoort
Bij het treinstation Brandevoort is gisterenavond omstreeks 23.00 uur een auto volledig uitgebrand. De gealarmeerde brandweer Post Brandevoort was binnen enkele minuten ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De brand werd gedoofd met schuim. Brandstichting is de vermoedelijke oorzaak van de brand.

Brandevoort Helmond

 

 

Brandevoort Helmond

Brandevoort Helmond

Brandevoort Helmond

Bron: Myron Blommers 

Werknemer aangehouden voor brandstichting
De politie heeft zaterdagochtend rond 1.15 uur een man van 41 jaar uit Helmond aangehouden bij zijn woning in Helmond-Oost.
Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor brand heeft gesticht in het kantoor van het bedrijf in Helmond-Oost waar hij werkt. De brand kon worden geblust door twee medewerkers die daar aanwezig waren. De verdachte is er na de brandstichting vandoor gegaan en dreigde terug te zullen komen. De gewaarschuwde politie is naar zijn woning gegaan en heeft de man daar opgepakt. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


vrijdag 17 december

2 Helmonders aangehouden voor looddiefstal
De politie heeft vrijdagochtend rond 3.45 uur op de Valkendijk in Aarle-Rixtel twee Helmonders (16 en 21 jaar) aangehouden.
Bij de politie kwam kort daarvoor de melding binnen dat er twee mannen op het dak van een school aan de Broekelingstraat zaten. Agenten zijn naar de school gegaan. Ze zagen geen mannen maar op het dak lagen wel stukken afgesned
en lood. Even later zagen ze twee mannen naar een in de buurt geparkeerde auto lopen en wegrijden. De agenten zijn achter de auto aangegaan en hebben die op de Valkendijk laten stoppen. De inzittenden zijn aangehouden op verdenking van de diefstal van lood. Ze zijn vrijdagmiddag na verhoor heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie arresteert verdachten voor woningoverval Besselhoeve
De politie heeft deze week drie Eindhovenaren aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de overval in september op een woning aan de Besselhoeve in Helmond van 7 september.
Het gaat om twee 19-jarige mannen en een 22-jarige vrouw. Ze werden dinsdagochtend en dinsdagmiddag aangehouden en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ze worden vandaag (vrijdag) voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het provinciale opsporingsprogramma Bureau Brabant bij Omroep Brabant heeft eind november aandacht aan de zaak besteed.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


donderdag 16 december

Bellende Helmonder zonder legitimatie rijdt door rood
De politie heeft donderdagmorgen omstreeks 9.30 uur op de Geldropseweg in Eindhoven een 43-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag dat de bestuurder op de Leenderweg een telefoon vasthield. Ter hoogte van de kruising met de Leenderweg sloeg hij rechtsaf de Piuslaan in, terwijl het verkeerslicht voor hem op rood stond.
Toen de politie hem staande hield om hem te bekeuren, kon hij zich niet legitimeren. De politie nam hem toen mee naar het politiebureau. Hier kon zijn identiteit worden vastgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgesteld, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

4 Verdachten vast na vondst hennepkwekerij in woning
De politie heeft omstreeks 9.10 uur vier Helmonders aangehouden in een woning in Helmond-Centrum. Het gaat om de hoofdbewoner van 51, twee mannen van 35 en 45 jaar en een 29-jarige vrouw.
Kort voor hun aanhouding rook de politie een sterke wietlucht. Uiteindelijk vond de politie de bewuste woning. Na aanbellen kregen ze van de bewoner toestemming om binnen te komen. In de woning werden de andere verdachten aangetroffen en enkele plastic zakken met daarin wietplanten. Op de zolder van de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan, welke zojuist was geoogst. De vier verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmond zoekt geld om voeten droog te houden
Als het Groot Goor en de Bundertjes overstromen, levert dat een schade van zeker 173 miljoen euro op. Bovendien loopt een deel van de binnenstad onder omdat langs het kanaal de kades en oevers laag liggen, vooral bij het Obragasterrein. De kans op overstroming is niet denkbeeldig wanneer er niets wordt gedaan aan de sluizen 9 en vooral 8.
Sluis 8 is in matige staat en heeft nog een levensduur van maximaal 10-15 jaar. Sluis 9 kan nog 5 jaar langer mee. Helmond heeft 20 jaar geleden het oude kanaal inclusief de sluizen 7, 8 en 9 en alle bruggen overgenomen van Rijkswaterstaat. Dit gebeurde na het gereed komen van de kanaalomleiding in 1992. De gemeente kreeg daarbij 8 miljoen euro voor het onderhoud.
Intussen is door aantasting van de houten funderingspalen veel draagkracht van de sluizen verloren gegaan. Dat betekent ook dat (groot) onderhoud onmogelijk is omdat bij inzet van zwaarder materieel de sluishoofden kunnen verzakken.
Sluis 7 wordt aangepakt bij de reconstructie van de Kanaalzone. De sluizen 8 en 9 moeten worden vervangen door sluizen van 55 meter zoals nu of 105 meter om grotere schepen te kunnen schutten. Dat gaat tussen de 7 en 10 miljoen euro per sluis kosten. Niets doen is geen optie maar vooralsnog is de ‘bruidsschat’ van Rijkswaterstaat op. Helmond moet dus binnen een jaar of 5 geld vinden om de voeten droog te houden.


woensdag 15 december

Politie houdt 18-jarige aan voor slaan familielid
Dinsdagavond omstreeks 17.10 uur hield de politie in Helmond nabij de woning van een familielid een 18-jarige jongeman uit Asten aan. Kort daarvoor zou hij in de woning een 53-jarig familielid in het gezicht hebben geslagen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en hier is tegen hem proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Recordaantal bezoekers Gemeentemuseum Helmond
Vanmiddag werd in het Gemeentemuseum Helmond de 45.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen. Nooit eerder behaalde het Gemeentemuseum Helmond zoveel bezoekers in één jaar. De succesvolle tentoonstelling over Sesamstraat en de Kasteelbelevenissen in de zomer waren de grootste publiekstrekkers. Daarnaast loopt het in het museum ook erg goed met schoolprojecten en kinderfeesten. De Geheime Zolder, die nu een jaar open is, trekt ook veel belangstelling.
Gemeentemuseum HelmondOmdat er vanmiddag drie kinderfeesten waren geboekt, besloot het museum ouders en kinderen allemaal in het zonnetje te zetten. Alle kinderen kregen heerlijke taart en de ouders hoefden het kinderfeest niet te betalen.
Bron: Gemeentemuseum Helmond


dinsdag 14 december

Mogelijk extra bewakingscamera Heistraat
Waarschijnlijk komt er een derde beveiligingscamera in de Heistraat. Door gebruik te gaan maken van draadloze techniek is er binnen het begrote budget mogelijk geld beschikbaar om een extra camera te plaatsen. Dat blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van Ellen Niessen van de VVD.
“Deze camera wordt geplaatst op meest geschikte plek in de Heistraat” aldus het College. Volgens de bewonerscommissie Zonnekwartier vinden in het midden van de Heistraat bij de kruispunt Toon van de Laarstraat/Pistoriusstraat de meeste incidenten in de Heistraat plaats. Daarom zou er daar een camera moeten komen, zo vinden zij.
De 2 reeds geplande camera’s komen bij de kruising Heistraat/Noordeinde en de kruising Heistraat/Wolfstraat. Reden om de Heistraat te voorzien van cameratoezicht is vooral de aanhoudende vraag om veiligheidsverhogende maatregelen in de straat.

De hennepkwekerij op het IJsselplein is opgerold
In een woning op het IJsselplein heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij ontdekt.
Op de eerste verdieping van de woning stonden 335 hennepplanten en op de zolder nog eens 384. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen (17) slaat zijn ex (16) tegen de grond
Dinsdag rond 9.40 uur is bij zijn woning in Helmond Centrum een 17-jarige jongen aangehouden.
Hij wordt er van verdacht op 30 oktober zijn 16-jarige ex-vriendin uit Deurne te hebben mishandeld. De twee kregen onenigheid op de Heistraat en de jongen sloeg het meisje daarbij tegen het hoofd. Daardoor kwam zij ten val. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Politie zoekt getuigen van straatberoving mobiele telefoon
De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord van een beroving op de Hurksestraat. Dit gebeurde woensdag 8 december rond 15.40 uur.
Hier fietste een 15-jarige jongen uit Helmond met een vriend richting de Sint Jozefschool. Het tweetal fietste op ruime afstand achter elkaar. Vlak bij de schoo
l, kwam een blauwe Opel Corsa, met Belgisch kenteken, vanuit de Heistraat het fietspad opgereden. De bestuurder sneed de jongen af en stopte. In de auto zaten twee mannen. De bestuurder trok de jongen in de auto, bedreigde hem en pakte zijn mobiele telefoon af. Vervolgens werd de jongen de auto weer uit geduwd.
Signalement bestuurder: donker getinte man, 25-30 jaar, 1,80 meter, breed postuur, kaal hoofd, grote tatoeage (leeuw op rechter onderarm), zwart mouwloos hemd.
Signalement passagier: donker getinte man, 25-30 jaar, 1,80 meter, breed postuur, dreadlocks, witte jas, merk: Stone Island.
Gezien het tijdstip en de openbare plek waar dit gebeurde, kan het goed mogelijk zijn dat mensen hiervan iets hebben gezien. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bewoner houdt vluchtende inbreker aan
De politie heeft maandagmiddag rond 14.30 uur op de Heistraat een man van 39 jaar met onbekend woonadres aangehouden.
Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een woning in Helmond-Centrum. De bewoonster betrapte de verdachte, waarop hij er vandoor ging. De vrouw heeft haar man gewaarschuwd, die de verdachte vervolgens op de Heistraat zag lopen. Hij kon hem aanhouden en overdragen aan de gewaarschuwde politie. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


maandag 13 december

Helmond ruimt preventief prullenbakken vanwege vuurwerk
De gemeente Helmond gaat in de week voor Kerst een groot aantal prullenbakken op straten, pleinen en in parken uit voorzorg weghalen. Daarnaast worden een aantal prullenbakken en depo-dogs voorzien van vuurwerkafsluiters. Hiermee wil gemeente Helmond vuurwerkschade voorkomen.
Begin januari worden de prullenbakken weer teruggeplaatst en de vuurwerkafsluiters verwijderd. Voorgaande jaren werd in Helmond met vuurwerk voor duizenden euro’s schade aangericht aan prullenbakken. Bij de jaarwisseling 2008-2009 nam gemeente Helmond geen voorzorgsmaatregelen. Er werden toen 88 prullenbakken opgeblazen. Schade: 22.000 euro. Vorig jaar verwijderde de gemeente uit voorzorg 90 prullenbakken en werden op 65 prullenbakken vuurwerkafsluiters geplaatst. Desondanks werden er toch nog 15 bakken opgeblazen. Schade: 7.000 euro.
De genoemde bedragen hebben ‘slechts’ betrekking op de periode rond de jaarwisseling. De uiteindelijk schade is groter, omdat er vaak al vanaf begin november schade als gevolgd van vuurwerk ontstaat en ook aan ander straatmeubilair, zoals verkeersborden, schade wordt aangericht met vuurwerk. Vandalen die worden betrapt op het aanrichten van vuurwerkschade aan prullenbakken en ander straatmeubilair krijgen een fikse boete. Ook moeten zij de geleden schade vergoeden. Per prullenbak gaat het om enkele honderden euro’s.
De gemeente is genoodzaakt om de kosten voor het preventief verwijderen van prullenbakken en het vervangen van beschadigde prullenbakken door te berekenen aan de inwoners van Helmond. Dit gebeurt via de afvalstoffenheffing. Het aanrichten van schade aan prullenbakken en ander straatmeubilair kost de Helmondse gemeenschap dus geld.

Tatoeëerder pleegt voor 31.289 euro uitkeringsfraude
Door het Team Juridische Zaken & Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige Helmonder en zijn partner. Ze worden ervan verdacht in de periode van 2 maart 2007 tot 12 oktober 2010 inkomen te hebben gehad. Daarnaast hadden ze een tatoeëerruimte, waaruit inkomsten werden gegenereerd.
In de genoemde periode ontvingen ze een bijstandsuitkering. Het stel had de inkomsten en het tatoeëren niet doorgegeven aan gemeente Helmond. De gemeente is hierdoor benadeeld voor een bedrag van € 31.289,41 bruto. Het bedrag zal worden teruggevorderd.
Bron: gemeente Helmond

Politie houdt man aan voor vernieling ruiten
De politie heeft zondagavond rond 23.30 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op de Wolfstraat.
Hij zou kort daarvoor op de Tiendstraat bij twee woningen ruiten hebben vernield. Door een getuige werd het signalement van de man doorgegeven aan de politie. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


zondag 12 december

Man bedreigt zijn ex-vriendin met een mes
Agenten hielden zondagmiddag omstreeks 12.30 uur een 25-jarige man in zijn woning in Helmond Centrum aan. Aanleiding hiervoor is dat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 20-jarige ex-vriendin. De afgelopen nacht hadden ze ruzie gekregen en zou hij haar bij de keel hebben gegrepen en met een mes hebben bedreigd. Hij zou ook met het mes een stuk hoofdhaar van zijn ex eraf hebben gesneden. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie nam het mes in beslag waarmee zij mishandeld zou zijn.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Rijbewijs van dronken beginnend bestuurder ingevorderd
Zondagmorgen omstreeks 0.45 uur hield de politie op de Burgemeester Krollaan een 22-jarige automobilist uit Helmond aan. Bij een alcoholcontrole bleek hij gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse een alcoholpromillage van ruim 0,8. Vanaf 0,8 promille wordt het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingevorderd. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


zaterdag 11 december

Dronken man gooit ramen ziekenhuis in
De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 4.00 uur op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis een 49-jarige man uit Valkenswaard aan. Even daarvoor had hij van een bijgebouw op het genoemde terrein een paar ruiten ingegooid.
Hij vertelde tegen de daar aanwezige beveiligers dat hij zijn vriendin wilde zien die in het ziekenhuis zou liggen. Hij dreigde meerdere ruiten in te gooien als hij zijn zin niet kreeg. De beschonken man was verbaal agressief tegen de beveiligers en toen de politie arriveerde moest hij onder controle worden gebracht en kreeg hij handboeien om omdat hij zich aanvankelijk verzette en verbaal nog steeds agressief was. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Ook zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Koperdieven na achtervolging aangehouden
De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 3.18 uur op de Wolfsputter Baan na een achtervolging twee personen in een auto aangehouden. Het gaat om Helmonders van 20 en 21 jaar.
Kort daarvoor zagen agenten van een politiesurveillance op de Bernhardstraat in Bakel een auto aan komen rijden. Het viel hen op dat de auto met gedoofde lichten reed. Dit was aanleiding voor een nader onderzoek. Het voertuig negeerde een stopteken van de politie en probeerde weg te komen. Met sirene en zwaailicht werd de achtervolging ingezet. Inmiddels werden andere politie-eenheden ingelicht. De achtervolging eindigde op de Wolfputter Baan in Helmond. De twee verdachten bleken inbrekersgereedschap bij zich te hebben, bivakmutsen en een kofferbak vol lood en koper. Dat materiaal zou zijn weggenomen vanaf een bedrijventerrein aan de Bernhardstraat in Bakel. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

‘Tientjesoplichter’ aangehouden
Agenten hebben zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur op de Kruisstraat in Eindhoven in het stadsdeel Woensel een 34-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting. Zo ha
d hij in de zomermaanden in de politieregio Brabant Zuid-Oost tientallen mensen opgelicht met een smoesje.
Hij vertelde tegen zijn slachtoffers dat zijn vriendin door een ongeluk in het ziekenhuis (meestal in Helmond) ligt en dat hij daar snel naar toe moet. Hij vroeg hen dan om een klein geldbedrag – meestal tien of twintig euro – zodat hij kon tanken en zijn weg kon vervolgen. Het signalement van de verdachte was bij de politie bekend maar ondanks diverse pogingen, waaronder posten op meerdere locaties waar hij mogelijk verbleef, kon hij tot vanochtend uit handen blijven van de politie. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Agressieve verkeershork vast voor poging tot doodslag
De politie hield vrijdagavond omstreeks 19.30 uur op de Zuiddijk in Helmond een 23-jarige automobilist uit Mierlo aan. De agenten namen bij zijn aanhouding speciale voorzorgsmaatregelen omdat hij mogelijk vuurwapens bij zich had. Aanleiding voor zijn aanhouding was een ernstig verkeersincident dat eerder in de middag omstreeks 15.30 uur plaatsvond op de A67 binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. De verdachte zou als vrachtwagenchauffeur zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag.
Een 30-jarige automobilist uit Gelderland werd door een vrachtwagencombinatie, bestuurd door de verdachte, tegen de linker vangrail gedrukt. Aanleiding was een verkeersruzie. Door deze gevaarlijke manoeuvre raakte de auto van de 30-jarige zwaar beschadigd; ook kon hij zijn voertuig niet verlaten omdat het portier aan de bestuurderszijde tegen de linker vangrail was gedrukt. Uitstappen via het andere portier zou levensgevaarlijk zijn omdat het overige verkeer hier passeerde. Getuigen die het voorval zagen waarschuwden de politie. Ze vertelden dat de vrachtwagencombinatie na de aanrijding was doorgereden. Aan de hand van een signalement, waaronder een kenteken, kon de politie enige tijd later telefonisch contact leggen met de vrachtwagenchauffeur, de latere verdachte. De man wenste niet mee te werken en dreigde de agenten die hem tegenhielden dood te rijden of dood te schieten. De politie beschikte over informatie dat de verdachte in het bezit kon zijn van vuurwapens. Inmiddels had de politie de vrachtwagencombinatie aangetroffen op het bedrijventerrein in Helmond van zijn werkgever. Hier was hij met zijn personenauto vertrokken. De verdachte werd niet in zijn woning in Mierlo aangetroffen maar kon even later toch worden aangehouden. Er werden twee op vuurwapens gelijkende voorwerpen aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook zijn de betrokken voertuigen in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte van poging tot doodslag.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


vrijdag 10 december

Van dronken automobilist bleek rijbewijs al ingevorderd
De politie heeft donderdagmiddag rond 15.30 uur een 52-jarige automobilist uit Helmond aangehouden op de Kanaaldijk Noord Oost. Een agent zag de bestuurder daar rijden en controleerde hem. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Ook bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 0,90. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


donderdag 9 december

Bosbeheer Brouwhuisse Heide en wijkbosjes
Vanaf half december voert de gemeente werkzaamheden uit in de Helmondse bosgebieden. In de Brouwhuisse Heide worden bomen selectief gekapt. Ook in de wijkbosjes in Dierdonk, Brouwhuis en Rijpelberg gaat gewerkt worden.
Er wordt begonnen in de Brouwhuisse Heide en er wordt doorgewerkt tussen Kerstmis en Oud en Nieuw. Deze werkzaamheden duren tot eind januari 2011, inclusief het afvoeren van het hout. Daarna volgen de wijkbosjes. De werkzaamheden daar duren tot eind februari.
Doel is een vitaal, gezond en gevarieerd bos te krijgen en de natuurwaarden van de gebieden te verbeteren. Door selectief de bomen te kappen die ongunstig staan, andere bomen in hun groei belemmeren of er niet goed aan toe zijn, krijgen de overblijvende bomen meer ruimte én meer licht om verder te groeien. Ook krijgen struiken kans om wortel te schieten en zich verder te ontwikkelen. In de kleine bosjes in de woonwijken van Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk wordt op een kleine oppervlakte beperkt gedund om zo meer licht op de ondergrond te laten doordringen. De andere bomen krijgen dan meer ruimte voor hun ontwikkeling en het is goed voor de sociale veiligheid.
Bron: gemeente Helmond


woensdag 8 december

4 Werknemers gepakt voor miljoenendiefstal gereedschap
De politie heeft woensdagmorgen tussen 5.30 en 6.00 uur vier Helmonders (31, 32, 32 en 38 jaar oud) aangehouden bij een groothandel in gereedschap in Helmond Oost.
De vier zijn allemaal werkzaam bij het bedrijf en zouden zich al sinds begin oktober van dit jaar bezig houden met de diefstal van grote partijen gereedschap. Volgens een eerste inschatting van de politie hebben zij in die periode voor meer dan één miljoen euro aan gereedschap gestolen. Het bedrijf deed na ontdekking van de diefstal vorige week aangifte en verder onderzoek van de politie leidde tot de aanhoudingen van woensdagochtend. Er werden ook vijf woningen doorzocht en een garage in Helmond. In twee woningen werden goederen aangetroffen die vermoedelijk bij het bedrijf gestolen zijn. Die zijn in beslag genomen. In één van de woningen was ook een 30-jarige man uit Algerije aanwezig. Hij verbleef vermoedelijk illegaal in ons land en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De vier Helmonders zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inval politie: 2 dealers aangehouden
De politie heeft woensdagmorgen tussen 9.00 uur en 11.00 uur twee mannen (38 en 59 jaar oud) aangehouden in hun woning in het centrum. De politie had informatie dat er vanuit die woning gedeald werd in harddrugs. Daarom vond woensdagmorgen een inval plaats. In de woning werden enkele honderden grammen harddrugs (cocaïne, MDMA, speed), 385 XTC-pillen, 26 cachetjes met hennep en een groot aantal dozen met pijnstillers aangetroffen. Die zijn in beslag genomen. Ook werden acht gestolen fietsen aangetroffen. In vier gevallen is daarvan aangifte gedaan bij de politie en deze fietsen worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. De twee mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Slingerende dronken man moet rijbewijs inleveren
Op de Broekwal is woensdag rond 3.15 uur een 28-jarige man uit Aarle-Rixtel aangehouden. Agenten die achter hem reden zagen hem daar slingerend over de weg rijden in een personenauto. Hij bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,50. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Het proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Eindhovenaar mishandelt zijn ex-vriendin
Dinsdag rond 23.00 uur werd op de Stationsweg een 20-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 18-jarige ex-vriendin in haar woning in Helmond Centrum te hebben mishandeld. Hij drong de woning binnen en sloeg haar op de rug en tegen een been. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Brand verwoest zolder van hoekwoning
Een korte maar felle brand heeft dinsdagavond de zolder van een woning aan de Helmondse Geysend
orfferstraat volledig verwoest. Het vuur in het huis op de hoek van de Fokkerlaan ontstond rond 22.00 uur. De bewoners hadden de woning kort daarvoor verlaten, er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in en had het vuur snel onder controle. Waarschijnlijk is een technisch mankement in de CV-ketel de oorzaak van de brand, hoe groot de schade is moet nog door experts worden vastgesteld.
Bron: Zideo


dinsdag 7 december

Honderdjarige in Helmond
Donderdag wordt mevrouw van Laarhoven-Keenen 100 jaar oud. Zij woont in Zorgboogcentrum de Pannehoeve aan de Jan van Goyenlaan. Locoburgemeester Frans Stienen gaat haar donderdag persoonlijk feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.


maandag 6 december

Man slaat met een hamer winkelruiten in
De politie heeft maandagochtend rond 2.30 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden op de Noord Koninginnewal. Door een getuige werd gezien dat de man met een hamer meerdere winkelruiten insloeg. Door de getuige werd de politie gebeld en het signalement van de verdachte doorgegeven. Uit onderzoek bleek dat de man in de omgeving in een café zat. Hij is aangehouden en ingesloten op het bureau.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder berouwvol na intrappen deur van zijn ex
De politie heeft maandagochtend rond 8.00 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Hij zou kort daarvoor bij zijn 30-jarige Eindhovense ex-vriendin de deur van haar woning in het stadsdeel Woensel Noord hebben ingetrapt. Daarna is hij weggegaan. Hij heeft zich vervolgens op het politiebureau gemeld. De Helmonder is ingesloten.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Koninginnehof op hoek Zuidende/Kluisstraat
Tussen Noord-Koninginnewal, Zuidende en Kluisstraat komen 81 appartementen en winkel- of kantoorruimte. Het project bestaat uit 2 appartementscomplexen met binnenpleintje. Beide complexen komen in verbinding te staan met de Ameideflat. Voor ontwikkeling en bouw tekenen woningbouwvereniging Volksbelang, Adriaans Vastgoedontwikkeling B.V. en de gemeente Helmond.
De ontwerpers noemen de architectuur ‘verfrissend en spraakmakend’. Vooral omdat door een arcade en de twee pleintjes doorzichten en ruimten ontstaan. Het arcadeplein is niet alleen bedoeld voor de nieuwe bewoners. Mensen uit de stad kunnen daar overdag een rustpunt in de stedelijke drukte vinden.
Aan het gebouw dat grenst aan de Noord-Koninginnewal komen op de begane grond 900m2 winkels of kantoren. Daarboven komen 18 koop- en huurappartementen. Het deel op de hoek van de Kluisstraat en de Zuidende omvat 63 koop- en huurappartementen en een parkeerkelder voor circa 150 parkeerplaatsen. Oplevering van de complexen wordt verwacht in 2012.
Hieronder 2 impressies van de zijde van Zuidende (complex Zuidende) en de Noord Koninginnewal (complex Koninginnehof).

Koninginnehof op hoek Zuidende en Kluisstraat in Helmond


zondag 5 december

Helmondse winkeldief gewelddadig bij zijn aanhouding
De politie heeft zaterdagmiddag om 16.30 uur een 32-jarige man uit Helmond aangehouden op de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven.
De man werd door twee beveiligingsmedewerkers betrapt toen hij een winkel aan de Demer verliet en het alarm afging. Bij het zien van de beveiligingsmedewerkers ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging wisten ze de verdachte op de Nieuwe Emmasingel in te halen en wilden hem aanhouden. Daarop sloeg de verdachte de twee mannen en beet één van hen. Uiteindelijk wisten ze de man onder controle te brengen en konden hem overdragen aan de inmiddels gealarmeerde politie. De man had diverse kledingstukken uit de winkel gestolen. Die zijn terugbezorgd en de man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij zijn fouillering bleek hij twee messen bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


vrijdag 3 december

Horecabaas aangehouden voor drugshandel en illegaal gokken
Bij een horecagelegenheid in Helmond Centrum is donderdagavond rond 20.15 uur de 43-jarige Helmondse uitbater aangehouden. Hij wordt verdacht van de handel in softdrugs vanuit de zaak. In de horecagelegenheid werd ongeveer 770 gram aan hash aangetroffen. Daarnaast zou er vanuit het pand illegaal gegokt worden. Er werd gewed op uitslagen van voetbalwedstrijden. De politie stelde een onderzoek in na meldingen van overlast vanuit de buurt. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling
Donderdag rond 16.30 uur is in zijn woning in Helmond West een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag een 38-jarige vrouw te hebben bedreigd. Hij zou ook naar de woning van de vrouw, eveneens in Helmond West, zijn gegaan en de voordeur hebben ingetrapt. De twee zijn bekenden van elkaar en zouden al langer onenigheid hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


woensdag 1 december

Zakken met henneptoppen in berging, bewoonster gepakt
De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur een 58-jarige vrouw uit Helmond aangehouden in haar woning in het stadsdeel Helmond West.
Na een onderzoek troffen agenten in de berging van haar flatwoning plastic zakken met daarin in totaal 3,5 kilo henneptoppen aan. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de Helmondse is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Nieuw Helmonds nieuws op nieuwe plek
Ons Helmonds nieuws staat voortaan bovenaan op de home-pagina. De titels van de laatste nieuwsberichten zie je in 1 oogopslag, bij ‘Lees meer’ staan die nieuwsberichten. Zowel de titels als de nieuwsberichten staan hier omgekeerd chronologisch. Iedere maand krijgt een eigen nieuwslog. Is de titel in zijn geheel gelinkt, dan plaatsten we dat nieuwtje bij een ander log omdat het daar bijpast.
Inhoudelijk verandert er niets: van ons Helmonds nieuws denken wij dat het nieuwswaardig is en weten wij dat het nog niet bij onze internetcollega’s staat. Alleen dát nieuws plaatsen we. Nieuws is immers alleen nieuws als het nieuw is. Vang je zelf een Helmonds nieuwtje op, fijn als je dat zelf in een reactie hieronder plaatst. Je mening over het Helmonds nieuws kun je daar kwijt.


Zondag 5 december

1 reactie:

Nieuwjaarsduik Helmond 2011
Stichting NJD organiseert in samenwerking met Buddies, een snack met inhoud! en Party verhuur Bemeko de vijfde Nieuwjaarsduik in Helmond op zaterdag 1 januari 2011 in recreatieplas Berkendonk aan de Raktweg te Helmond.

Vanzelfsprekend worden de weersvoorspellingen nauwkeurig gevolgd. Volgens de meteoroloog van MeteoVista/WeerOnline.nl: “We verwachten dat de watertemperatuur van de Noordzee op 1 januari 2011 behoorlijk laag zal zijn. Momenteel ligt de watertemperatuur rond de zes graden en deze zal door het aanhoudende winterweer verder zakken. De minimumtemperatuur van de lucht ligt in januari normaal gesproken op twee graden boven nul, overdag stijgt ze naar een graad of zes.” Naar verwachting trotseren op 1 januari 2011 meer dan 200 duikers het ijskoude water in Helmond.

Wie zich wil inschrijven:
Tussen 11.30 uur en 12.55 uur is de inschrijving en het startschot is om 13.00 uur!
De kosten bedragen 2 euro per persoon, dit is inclusief een verrassing! Bovendien steun je hiermee een goed doel. Kom verkleed! Wie het leukst verkleed komt krijgt een leuke prijs! Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, catering en
toiletten aanwezig.

Kijk regelmatig op de website van de nieuwjaarsduik voor de laatste ontwikkelingen

Bron: Nieuwjaarsduik Helmond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *