Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond

 


zondag 31 juli

Helmonder (69) verwond na beroving zaterdagmiddag
Een 69-jarige Helmonder is zaterdag rond 17.50 uur beroofd op de Brouwersteeg. Een onbekende man beroofde hem van zijn tas en verwonde de Helmonder, vermoedelijk met een onbekend scherp voorwerp. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving.
Op de Brouwersteeg voelde de Helmonder dat er iemand aan zijn tas trok. Toen hij die niet meteen afgaf maakte de dader stekende bewegingen in zijn richting. De man liep lichte verwondingen in zijn gezicht en nek op. De Brouwersteeg ligt in het centrum en is een zijstraat van de Marktstraat tussen de nachtwinkel en Lilith.
De dader had een donkere huidskleur, was ongeveer 35 jaar oud en 1.72m groot. Hij had een fors postuur, een dik rond gezicht en droeg een donkere jas. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Helmond op 0900-8844.

Helmonder in Eindhoven aangehouden voor harddrugshandel
Bij het dancefeest Sneakerz op het Stadhuisplein zijn zaterdagavond drie mannen aangehouden met drugs. De drie worden er van verdacht te handelen in harddrugs. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Rond 18.50 uur werd een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had 110 pillen bij zich (vermoedelijk XTC) en een geldbedrag van enkele honderden euro’s. Rond 19.00 uur werd door de beveiliging van het evenement een 23-jarige man uit Veldhoven aangehouden met 17 gripzakjes met daarin vermoedelijk cocaxefne. Een 34-jarige man (woonplaats onbekend) werd eveneens aangehouden omdat hij de man uit Veldhoven een zakje aangaf door een hekwerk.


zaterdag 30 juli

Ruziënde vrienden bedreigden elkaar met een mes
In de woning van een van hen in het centrum van Helmond zijn zaterdag rond 11.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar en een 19-jarige Helmonder aangehouden.
De twee vrienden kregen ruzie in de woning en zouden elkaar daarbij met een mes bedreigd hebben. Een van hen liep daarbij lichte verwondingen aan de hand op. Onduidelijk is wat er nu precies gebeurt is en de twee zijn daarom beiden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Dronken man mishandelde ex en probeerde haar aan te randen
Op de Kortenaerstraat heeft de politie zaterdagochtend een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 29-jarige ex-vriendin in haar woning in Helmond West mishandeld te hebben. Hij zou ook geprobeerd hebben haar aan te randen.
De man zou de vrouw in de woning aan haar haren getrokken, geduwd en geslagen hebben. De vrouw kon de woning ontvluchten en zocht hulp bij een buurman. De verdachte ging er vandoor in zijn bestelauto maar kon even later worden aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben (promillage van 1,10) en in zijn auto werden 9,5 XTC-pillen gevonden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Persoon aangereden op NS-station Brouwhuis
Op het NS-station Brouwhuis is een persoon aangereden. Deze melding deed de NS om 12.48 uur. Het blijkt om een zelfdoding te gaan waarbij deze persoon werd aangereden door een goederentrein, zie de foto hieronder.
Als gevolg van dit ongeval rijden er tussen Helmond en Deurne in beide richtingen geen treinen. De extra reistijd is meer dan 60 min. De verstoring is naar verwachting van de NS rond 15:45 uur verholpen.

Helmond
                                                                                                                         foto van Sam Drouen

Update om 14.41 uur:
Er rijden inmiddels stopbussen tussen Helmond en Horst-Sevenum, laat de NS weten. De extra reistijd bedraagt nu 15 tot 30 minuten. De verstoring is naar verwachting nog steeds rond 15:45 uur verholpen. Update om 15.26:
Volgens iemand die in de buurt van het station woont staat die goederentrein er op dit moment nog steeds.De verstoring is naar verwachting van de NS nu rond 16.00 uur verholpen.
Update om 15.58:
De NS laat weten dat de beperkingen tussen Helmond en Horst-Sevenum als gevolg van een aanrijding met een persoon voorbij zijn.


vrijdag 29 juli

Aanrijding op onoverzichtelijke kruising
Op de kruising Burgemeester van Houtlaan en de Molenstraat vond vanmiddag rond 17.15 uur een aanrijding plaats tussen 2 wagens. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet bekend. De inzittenden zijn ter plaatse door ambulance personeel onderzocht maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval op deze onoverzichtelijke kruising.

Helmond
Helmond
Helmond
                                                                                                                     foto’s van Harrie Grijseels

Extra aanhoudingen vanwege uitgaansgeweld tegen politie
In een onderzoek na ongeregeldheden in het centrum van Helmond op zondag 10 juli zijn afgelopen week opnieuw twee aanhoudingen gedaan. Eerder werden reeds negen personen opgepakt. De politie moest in het betreffende weekend ingrijpen bij diverse incidenten waarbij mensen met elkaar op de vuist gingen. Een klein deel van het uitgaanspubliek keerde zich op een bepaald moment tegen de politie.
Dinsdag werden twee mannen van 19 en 20 jaar uit Helmond aangehouden. Eén van hen is in de ochtend opgepakt in zijn woning. De 19-jarige Helmonder werd aan het einde van de middag in Middelburg in de kraag
gegrepen. De twee mannen worden verdacht van het gebruiken van geweld tegen de politie op zondag 10 juli. In de omgeving van de Kasteellaan, de Steenweg, de Kanaaldijk en de Veestraat werd het rond 3.00 uur in korte tijd onrustig die dag. De politie greep in en sommeerde mensen om zich te verwijderen. Een deel van het uitgaanspubliek weigerde dit en keerde zich tegen de politie. Agenten werden destijds bekogeld met allerlei voorwerpen waaronder stenen (zie bericht van zondag 10 juli 2011). De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch. Die heeft bepaald dat zij nog 14 dagen vast blijven zitten.


donderdag 28 juli

Pool met 4 gestolen fietsen aangehouden
Op de Mierloseweg is donderdagochtend een man van 35 jaar uit Polen aangehouden omdat hij fietsen bij zich had die vermoedelijk gestolen waren.
Surveillerende agenten zagen de man rond 4.00 uur in een auto rijden. Toen ze hem lieten stoppen en de wagen controleerden, bleken er vier fietsen met opengebroken sloten in te liggen. Daarop is de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.


woensdag 27 juli

Gewapende overval woning Van Hoofstraat
Vanavond voor 21.45 uur vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Van Hoofstraat. Er vielen geen gewonden. De 4 daders zijn gevlucht in een zwarte Golf. Deze auto is aangetroffen door de politie en er werd 1 persoon aangehouden.
Wie tips heeft voor de politie wordt gevraagd 0900 – 8844 te bellen.
Onder de foto’s staat het persbericht dat de politie donderdagochtend uitgaf.
– Updates sinds het eerste bericht woensdag rond 22.30 uur naar buiten kwam: –
Volgens 1 van de toekijkers is er rondom de woning veel politie aanwezig. Omdat er naar zijn zeggen ‘zakjes drugs’ op de grond liggen dacht deze toekijker dat “het om een ripdeal zou kunnen gaan”. Dus dat 1 groep of persoon van drugs beroofd wordt door de andere.
We zien zojuist dat ook Omroep Brabant het heeft over “flink wat wiet op straat” en zij melden dat er volgens buurtbewoners geschoten zou zijn.

Helmond
Helmond
Helmond

   – Het integrale perbericht van de politie van donderdag 11.40 uur:
Politie zoekt getuigen van overval op woning
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een overval op een woning aan de Van Hoofstraat. Rond 21.45 uur kwam de melding binnen dat de bewoners zouden zijn overvallen door vier daders. Hierbij zou tevens een vuurwapen gezien zijn.
De daders zijn vervolgens gevlucht in een zwarte personenauto. Deze personenauto zagen agenten niet veel later rijden op de Kasteel Traverse. Agenten hebben de auto laten stoppen op de Europaweg. Hier is vervolgens een 32-jarige vrouw uit Eindhoven, als bestuurster van de auto, aangehouden. Op het moment van de aanhouding zaten er in de auto geen andere inzittenden. Het voertuig is voor onderzoek door de politie in beslag genomen.
De Van Hoofstraat is enige tijd afgezet geweest voor onderzoek. Buiten op straat werd een hoeveelheid hennep aangetroffen en is ten behoeve van het onderzoek in beslag genomen. Getuigen
De politie roept getuigen op te bellen naar de politie in Helmond als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord rond 21.45 in de Van Hoofstraat. Mensen die meer informatie hebben over de zaak, maar anoniem willen blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


volg De weblog van Helmond op Twitter


Advertentie op Marktplaats verraadt 2 inbrekers
De politie heeft twee mannen uit Helmond (35- en 43 jaar) aangehouden die worden verdacht van een woninginbraak, gepleegd tussen 22 en 24 juli aan de Elandlaan. Het woninginbraken team van de recherche kwam één verdachte op het spoor, nadat op Marktplaats twee muziekinstrumenten werden aangeboden die zeer waarschijnlijk afkomstig zijn van deze woninginbraak. Verder onderzoek leidde naar een tweede verdachte. Beide mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit niet uit dat er mogelijk nog andere aanhoudingen verricht worden in deze zaak.


maandag 25 juli

Alleen in Helmond West meer klachten over de politie
Het aantal klachten over de politie in Helmond bedroeg vorig jaar 20, dat zijn er 2 minder dan in 2009. Bij de afdeling Helmond West steeg het aantal klachten, bij Helmond Centrum en Helmond Oost daalden dat aantal. Zie onderstaande tabel.

 Afdelingen vd politie  2006  2007  2008  2009  2010
 Helmond Centrum  25  19  22  14  9
 Helmond Oost  5  5  12  6  4
 Helmond West  6  6  9  2  7
 TOTAAL    36  30  43  22  20

Met de sluiting van de bureaus in Helmond West en Oost komt er formeel per 1 januari 2012 een einde aan de indeling van Helmond in 3 afdelingen.
Omdat we regelmatig merken dat niet iedereen weet welke Helmondse wijken horen bij de gebiedsindeling van de politie, hieronder het kaartje van de huidige gebiedsindeling.

Helmond Brouwhuis politie

In
het Jaarverslag klachten 2010 Politie Brabant-Zuid-Oost spotprent (PDF) staat alle info over de klachten van de politie in deze regio.  

Politie vindt gestolen minigraafmachine

Vanochtend werd door de politie een gestolen minigraafmachine teruggevonden. Het onderrzoek van de politie gaat verder en verloop goed. Dat liet Ronald Pennekamp, de buurtbrigadier in Brouwhuis, zojuist weten.
Hieronder een foto van de gestolen minigraafmachine, gemaakt door de buurtbrigadier:

Helmond Brouwhuis politie


zaterdag 23 juli

Helmondse ijzerdief loopt in Lierop tegen de lamp
De politie heeft vrijdagmiddag rond 14.15 uur twee mannen aangehouden omdat ze ijzer wilden stelen.
Kort daarvoor was bij de politie de melding binnengekomen dat twee mannen bij een loods aan de Hanekampweg in Lierop ijzer aan het weghalen waren. Ze hadden dat in een bestelbus geladen en wilden ermee wegrijden. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, waren de verdachten er te voet vandoor gegaan. Na een zoektocht in het bosgebied konden ze de mannen op de Moorselseweg aanhouden. Het gaat om een 27-jarige Helmonder en een man van 21 jaar zonder bekend woonadres. Het duo is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De bestelbus is in beslag genomen.


vrijdag 22 juli

Inloophuis De Cirkel op de shirts van Helmond Sport jeugd
Met ingang van het aankomende seizoen zal het logo van Inloophuis De Cirkel op de voorzijde van de shirts van 4 jeugdelftallen te zien zijn. Helmond Sport is blij met de samenwerking tussen beide partijen. Vooral omdat de club al langere tijd een mogelijke samenwerking voor ogen had dat in relatie staat met sport en jeugd, zoals bijvoorbeeld gezondheid. Inloophuis De Cirkel (gevestigd in de Piet Heinstraat) levert dat thema, zij zijn een ontmoetingsplaats voor iedereen die met kanker te maken heeft. Helmond Sport wil met deze overeenkomst haar maatschappelijke betrokkenheid in de regio extra versterken.
Net als voor de jeugdopleiding van Helmond Sport geldt ook voor De Cirkel dat ze financiële middelen nodig hebben om alle activiteiten en faciliteiten overeind te houden. Komende sponsors van de jeugdopleiding kunnen zij er zeker van zijn dat ze niet alleen een mooi sponsorpakket van Helmond Sport krijgen, maar ook dat een deel van het geld naar Inloophuis De Cirkel gaat. Tevens zal het bestuur,de staf en de spelers  van Helmond Sport in samenwerking met de vrijwilligers van De Cirkel activiteiten gaan organiseren om geld op te halen. Het thema, de rode draad, zal zijn: Topsport en Gezondheid. Een dunne scheidslijn gezien het hoge percentage kankerpatiënten in Zuidoost Brabant.

Helmond

Wil je trouwen op 20-11-2011?
Zondag 20 november 2011 (20-11-2011) is cijfermatig gezien een bijzondere dag. Daarom stelt gemeente Helmond deze zondag beschikbaar om te trouwen. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er elk vol uur de mogelijkheid om een huwelijk te laten voltrekken.
Een stel, dat graag op zondag 20 november wil trouwen, heeft bij gemeente Helmond het verzoek gedaan of dat op die dag mogelijk is. Op 12 juli heeft het college van B&W hiermee ingestemd. Er kan daarom op zondag 20 november elk vol uur getrouwd worden van 10.00 tot en met 17.00 uur.
Omdat Sinterklaas en zijn pieten van 14 november tot en met 5 december in het kasteel van Helmond logeren, is deze trouwlocatie niet beschikbaar. Trouwen kan op zondag 20 november in de raadzaal van bestuurscentrum Boscotondo.
Voor een huwelijk op zondag 20 november geldt het ‘zaterdagtarief’. Dit betreft een bedrag van x80 1.224,-.
Aangezien het aantal mogelijkheden op deze dag dus beperkt is en de eerste aanmeldingen al binnen zijn, wordt stellen die interesse hebben in deze trouwdatum geadviseerd om zich snel te melden. Dit kan bij de Stadswinkel van gemeente Helmond via tel. 14 0492.


dinsdag 19 juli

Huilende vrouw Veestraat bleek geslagen door echtgenoot
Een huiselijk geweld situatie zorgde dinsdagochtend voor de aanhouding van een 28-jarige man uit Helmond. Hij zou enkele uren daarvoor zijn vrouw hebben geslagen.
De politie kreeg dinsdag net na middernacht een melding dat op de Veestraat een vrouw stond te huilen. De agenten troffen daar een 27-jarige vrouw uit Helmond aan. Zij zou kort daarvoor zijn geslagen door haar man. Hierop werd uitgekeken naar de verdachte echtgenoot van de vrouw. Rond 1.30 uur zagen agenten hem over de Kanaaldijk Noord West fietsen en werd hij aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Pool die in 2008 de moord op Helmondse bekende nu vast
Een 28-jarige Pool is afgelopen vrijdag door de Poolse autoriteiten overgeleverd aan Nederland en in verzekering gesteld door de politie. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn 47-jarige Helmondse vriendin in 2008. Hij werd in juni 2008 reeds in Polen opgepakt waar hij eerst nog een andere straf uit moest zitten. Onderzoek Op 11 mei 2008 werd een 47-jarige vrouw dood in haar woning in de Helmondse Volderhof aangetroffen. De politie stelde een 25-koppig onderzoeksteam samen om de dood van de vrouw op te helderen.
Begin juni van dat jaar werd in Polen de nu 28-jarige Poolse man opgepakt door de Poolse politie. Hij bleek de vriend van het slachtoffer te zijn en was na de dood van de vrouw gevlucht naar zijn thuisland. Daar werd hij opgepakt en bleek dat hij ook nog een straf uit moest zitten voor een eerdere veroordeling in Polen. Politie en justitie hebben destijds geprobeerd de verdachte naar Nederland te halen. Echter de detentie voor de Poolse zaak stond een volledige én zelfs een tijdelijke overlevering aan Nederland in de weg. Hierop heeft het onderzoeksteam in december 2008 besloten om rechercheurs naar Polen te sturen. Tijdens de verhoren legde de verdachte indertijd een bekennende verklaring af.
De man heeft zijn straf in Polen inmiddels uitgezeten en werd vrijdagmiddag op het vliegveld in Warschau overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Onmiddellijk na aankomst in Nederland is de man aangehouden en overgedragen aan de recherche van Politie Brabant Zuid-Oost, die hem in verzekering stelde.
Maandag is de Poolse man voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch en in bewaring gesteld. De man is door Polen overgeleverd aan Nederland voor zijn berechting. Zijn eventuele straf zal hij in Polen uitzitten. De Poolse autoriteiten en de “liaison officers” van de ambassade in Warschau hebben nauw samengewerkt met de rechercheurs tijdens dit onderzoek.


vrijdag 15 juli

Nieuwe broeksponsor Helmond Sport
Met ingang van komend seizoen zal Metafa Holland BV zich verbinden aan Helmond Sport als broeksponsor voor de duur van 2 seizoenen. Metafa, gevestigd in Son, is een gespecialiseerde groothandel in de beveiligingsbranche en leverancier van veiligheidscilindersloten.
Eigenaar Erik Mol: “Metafa Holland BV is een kleine onderneming met 12 personeelsleden die verantwoordelijk zijn voor diverse Duitse fabrieken om in de Benelux een dealernetwerk op te bouwen. Ook Helmond Sport is kleinschalig en toegankelijk, en dat bevalt mij wel. Het afgelopen seizoen was de verdedigi
ng van Helmond Sport een slot op de deur. Wellicht dat wij hier in het nieuwe stadion voor kunnen zorgen.”
Samen met Van der AA Sleutels en Sloten uit Helmond was Metafa vorig seizoen balsponsor bij Helmond Sport.

Wereldrecord koekhappen verbroken
Het record koekhappen is verbroken. Volgens wethouder Margreet de Leeuw waren er zojuist 1952 happers in Brandevoort. Indien dit aantal erkend wordt zal het in het Guinness Book of Record verschijnen. Het certificaat van erkenning wordt binnen enkele maanden verwacht.
Deze recordpoging koekhappen vond vanmiddag om 12.45 uur plaats in Brandevoort, op het plein voor de Albert Heijn. Op de laatste dag van de kindervakantieweek in Brandevoort vormde het daarmee een prachtig slot. Het huidige wereldrecord koekhappen stond op 1126 personen.


donderdag 14 juli

‘Helmond Sport heeft eerste voetbalstadion met elektrische oplaadpunt
Maandag is door Van Dorp installaties Helmond een oplaadpunt voor elektrische vervoermiddelen aangeboden aan Helmond Sport. Het oplaadpunt is geplaatst naast de hoofdingang van het Lavans Stadion en heeft een eigen parkeerplaats, aangegeven met een groene belijning. Daarmee heeft Helmond Sport naar eigen zeggen als eerste voetbalstadion een oplaadpunt voor elektrische voertuigen.
Samen met de nieuwe trainer van Helmond Sport, Hans de Koning en spelers Guus Joppen en Philipp Haastrup, werd het oplaadstation voor het eerst in gebruik genomen.

Helmond


woensdag 13 juli

Uitbreiding Jan van Brabant en De Hilt
Na een lastig traject van jaren zijn er recentelijk twee doorbraken geweest op het gebied van onderwijshuisvesting: het Jan van Babant College krijgt een nieuw schoolgebouw en De Hilt krijgt er lokalen bij. Dankzij de bereidwillige medewerking van de betrokken partners zijn deze doorbraken tot stand gekomen.
In 2008 heeft de gemeenteraad een uitbreiding van 10 groepen en een extra ruimte voor onderwijskundige vernieuwing toegekend. Het Rijk heeft vorig jaar echter de stelselwijziging “Passend Onderwijs” aangekondigd. Daarnaast wordt vanaf augustus 2010 tot en met eind 2013 een forse bezuiniging op speciaal onderwijs gefaseerd doorgevoerd. Wethouder De Leeuw heeft intensief overleg gevoerd met het bestuur en de directie van De Hilt en met de samenwerkingsverbanden Primair en Voortgezet onderwijs. Wethouder De Leeuw: “In die gesprekken stond de vraag centraal hoe de beoogde uitbreiding van De Hilt zicht verhoudt tot de bezuinigingen op het speciaal onderwijs en de maatregelen die voortvloeien uit Passend Onderwijs. Wij hebben geconcludeerd dat een uitbreiding van 10 groepen, bouwen voor leegstand betekent.” Om dit te voorkomen wordt er in het schooljaar 2011 – 2012 een uitbreiding van vier permanente groepen op De Hilt (Azalealaan) gerealiseerd. En één lokaal op De Korenaer (Willibrordusstraat). Alle betrokkenen voelen zich geholpen door en zijn blij met de gekozen oplossing.
Vanaf januari 2012 beschikt het Jan van Brabant over 10 nieuwe lokalen in het appartementcomplex L’xc9tage. De uitbreiding is nodig om het groeiend aantal leerlingen op een onderwijskundig verantwoorde manier op te vangen. De nieuwe lokalen, in het gebouw dat grenst aan de school, worden volledig gexefntegreerd in het huidige schoolgebouw: de ingang blijft aan de Molenstraat. Wethouder De Leeuw: “Na jaren woekeren met ruimte zijn we gezamenlijk tot deze goede oplossing gekomen. Leerlingen hoeven niet heen en weer te fietsen tussen hoofdgebouw en dependance. En leerlingen kunnen probleemloos gebruik blijven maken van de bestaande faciliteiten. Ook de omwonenden zijn positief.”
Van doorslaggevend belang bij beide trajecten was de samenwerking met de betrokkenen. Lambxe8rt van Genugten (voorzitter college van bestuur Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant): “Dankzij de zeer bereidwillige medewerking van de gemeente Helmond, in het bijzonder van wethouder De Leeuw, en de uitstekende samenwerking met Woonpartners heeft de school deze ruimte gevonden.”


dinsdag 12 juli

Duitser Stachnik transfervrij naar Helmond Sport
Sebastian Stachnik is de nieuwste aanwinst van Helmond Sport. De Duitse aanvaller tekende vandaag een éénjarig contract bij Helmond Sport, aldus Voetbalprimeur.
De 25-jarige Stachnik stond in het verleden te boek als een groot talent. De in Berlijn geboren multifunctionele aanvaller werd al snel opgepikt door de jeugdopleiding van Hertha BSC. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam hij niet bij de club uit zijn geboortestad.
Een transfer naar 1. FC Kaiserslautern hielp Stachnik wel in zijn eerste minuten op het hoogste niveau. In totaal maakte hij acht keer zijn opwachting namens de Bundesliga-club. Na Rot Weis Essen en Sportfreunde Lotte komt Stachnik na een geslaagde stage nu in Helmond terecht.


zondag 10 juli

Dronken Poolse vrachtwagenchauffeur parkeert verkeerd om
In Helmond aan de Rochadeweg stond zaterdagavond rond 22.40 uur een vrachtauto met de neus in de verkeerde rijrichting. De 40-jarige Poolse chauffeur met onbekende woon- en verblijfplaats hing over het stuur. Toen hij door de agenten werd aangesproken, weigerde hij aanvankelijk mee te werken. Uiteindelijk kon hij worden meegenomen naar het bureau en werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Nadat hij beter aanspreekbaar was en met inschakeling van een tolk moest hij een ademanalyse ondergaan. Omdat hij niet goed meewerkte werd de Officier van Justitie ingeschakeld en die legde hem een fikse geldboete en een rijverbod op.

9 Aanhoudingen na flinke onrust in uitgaanscentrum
De politie verrichtte zondagmorgen tussen 3.00 en 4.00 uur in totaal negen aanhoudingen in het centrum in Helmond. Drie van hen zijn in verzekering gesteld. Het gaat om Helmonders van 19 (2x) en 21 jaar. In de omgeving van de Kasteellaan, Steenweg, de Kanaaldijk en de Veestraat werd het rond 3.00 uur in korte tijd onrustig. De politie moest ingrijpen bij diverse incidenten waarbij mensen met elkaar op de vuist gingen. Op dat moment waren veel mensen op straat.
De mensen op straat werden door de politie gesommeerd zich te verwijderen zodat het weer rustig zou worden. Een klein deel van het uitgaanspubliek weigerde hieraan gehoor te geven en richtte zich op een gegeven moment tegen de politie. Agenten werden door hen bekogeld met allerlei voorwerpen waaronder stenen. Aanhoudingen konden toen niet uitblijven. Een van de 19-jarigen en de 21-jarige zouden met allerlei voorwerpen naar de politie hebben gegooid. Een van zou daarbij ook stenen hebben gegooid. De andere 19-jarige weigerde te vertrekken nadat de politie hem meerdere malen had gevorderd te vertrekken. Toen hij daarop werd aangehouden pleegde hij flink verzet. Ook zou hij kans hebben gezien een politieauto te vernielen. Een aantal mensen, waaronder een agent, liepen een bijtwond op van een politiehond.


zaterdag 9 juli

De foto van de line-up van Helmond Sport tegen Bavos

Helmond


vrijdag 8 juli

Foto’s van het optreden van Rochelle in Lakei

Rochelle Helmond

Rochelle Helmond

Gisterenavond trad Rochelle Perts, de winnares van X-Factor 2011, in haar eigen Helmond op. Dat eerste officiële live-optreden van haar vond plaats in Popodium Lakei.

Helmonder belemmerde problematische aanhouding
De politie heeft vrijdagochtend rond 1.00 uur drie mannen aangehouden in en bij jongerencentrum Dynamo aan het Catharinaplein in Eindhoven. Surveillerende agenten zagen kort daarvoor een man in het jongerencentrum staan die door de politie werd gezocht. Hij zou afgelopen weekeinde agenten hebben belaagd tijdens de aanhouding van een 24-jarige Eindhovenaar die een meisje van haar fiets zou hebben getrokken.
Medewerkers van Dynamo hebben op verzoek van de politie aan de man gevraagd om naar buiten te gaan, maar dat weigerde hij. Daarop zijn agenten zelf de zaak in gegaan en hebben hem daar aangehouden. Omdat hij weigerde mee te gaan en er een gespannen situatie ontstond waarbij de agenten zich bedreigd voelden door andere aanwezigen in het jongerencentrum, zijn er onder meer ook twee surveillancehonden naar binnen gegaan. Uiteindelijk is de man onder verzet aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een 28-jarige man uit Eindhoven.
Tijdens de arrestatie zijn nog twee mannen aangehouden. Een 17-jarige Helmonder werd opgepakt voor het belemmeren van de aanhouding van de 28-jarige man. Daarbij werd hij in een arm gebeten door een politiehond. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan de beetwonden. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Een 51-jarige man uit Vught werd aangehouden omdat hij tijdens de aanhouding van de 28-jarige man een politieman uitschold. Ook hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal dat naar het Openbaar Ministerie wordt doorgestuurd.
In totaal zijn tussen de 15 en 20 agenten ingezet. De politiepaarden die tijdens horeca-avonden actief zijn, werden op de achterhand gehouden. De aanhoudingen staan los van de activiteiten die op dat moment in jongerencentrum Dynamo plaatsvonden.


woensdag 6 juli

Dr. Knippenberghof is de beste klimaatstraat van Helmond
35 Helmondse straten hebben deelgenomen aan de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatstraatfeest. Het Dr. Knippenberghof in de wijk Rijpelberg is landelijk als 54ste geëindigd en is daarmee de beste klimaatstraat van Helmond.
Wethouder Frans Stienen reikt aankomende zaterdag om 17.00 uur een foambord van de beste klimaatstraat van Helmond uit aan de bewoners van het Dr. Knippenberghof. Ook krijgen de huishoudens die hebben deelgenomen een geschenk van gemeente Helmond om nog meer energie te besparen.
Locatie en tijd De uitreiking vindt plaats tijdens het buurtfeest van het Dr. Knippenberghof op Dr. Knippenberghof 18.
Het Klimaatstraatfeest is een energiebesparingwedstrijd, dat jaarlijks wordt gehouden. In de periode 2010-2011 deden landelijk ongeveer 5.100 straten mee, waarvan dus 35 straten in Helmond. De bewoners van deze straten hebben energiezuinige maatregelen genomen om zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen.


dinsdag 5 juli

17-Jarige opgepakt voor zware mishandeling leeftijdsgenoot
Een 17-jarige jongen uit Helmond is dinsdagmorgen omstreeks 7.30 uur door de politie in zijn woning in Helmond-Centrum buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot, gepleegd op woensdag 25 mei. Het slachtoffer zat toen op een bankje aan de achterzijde van het stadskantoor aan de Kasteeltraverse.
Op een gegeven moment arriveerde de latere verdachte met een fiets en die maakte direct ruzie met het slachtoffer. Hij kreeg toen diverse slagen en stompen in het gezicht en het onderlichaam te verwerken. Hierna fietste de dader weg. Het slachtoffer ging kort hierna naar huis waar hij onwel werd. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij een scheurtje in zijn schedel had opgelopen. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Grote transportcontrole op het industrieterrein
De politie heeft dinsdag 5 juli tussen 9.00 uur en 15.00 uur een grote transportcontrole gehouden op het Industrieterrein BZOB in Helmond Oost.
Samen met de Koninklijke Landelijke Politie Dienst (KLPD), de Belastingdienst Douane, de Algemene Inspectiedienst (AID), de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van VROM werden in een unieke samenwerking op de Rijstdijk alle passerende vrachtwagens aan een controle onderworpen. De controle richtte zich op milieu- en overige overtredingen binnen het wegtransport. Ook werd een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. Buurtbrigadier Ronald Pennekamp deed via twitter rechtstreeks verslag van de actie.
Tijdens de controle werden in totaal 35 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden de volgende onregelmatigheden geconstateerd:
Bij een mesttransport en een asbesttransport worden nader onderzocht omdat de vrachtpapieren van de chauffeur niet in orde waren. Drie chauffeurs kregen een waarschuwing omdat hun vracht niet volledig conform de eisen vervoerd werd. In twee gevallen betrof dit een varkenstransport.
Door de politie werd één man aangehouden omdat hij geen geldige identiteitspapieren kon tonen. Vermoedelijk verbleef hij illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verder onderzoek. Ook werd een chauffeur aangehouden en bekeurd omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. Hij moest zijn vrachtwagen laten staan.

Auto in het kanaal
Vanochtend is een auto in de Zuid-Willemsvaart gereden. Dat gebeurde vanaf de Kanaaldijk Noord Oost, ter hoogte van de textielfabriek van Raymakers.
De bestuurder lette kort na 10 uur niet goed op toen hij zijn auto daar op een parkeerplaats aan het kanaal wilde zetten waardoor de auto in het kanaal reed. Via het dak van zijn Mitchubitchi kom de bestuurder ongedeerd zijn auto en het kanaal verlaten. Om 11.15 uur was de Eindhovense brandweer aanwezig en werd in samenwerking met een bergingsbedrijf de auto enkele minuten na 12 uur weer op de kade gezet.

Helmond
Helmond

maandag 4 juli

Weer blauwalg in de vijver aan de Rochadeweg
Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in de vijver aan de Rochadeweg in Helmond. Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om ieder contact met water van deze vijver te vermijden. Waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.
De aangetroffen blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.
Blauwalgen in het water zijn een hardnekkig probleem. Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water weer afkoelt door bijvoorbeeld regen of het seizoen, vermindert de hoeveelheid blauwalg. Om te voorkomen dat er later weer blauwalgen komen kan het waterschap en/of de gemeente proberen de hoeveelheid voedingsstoffen in het water te verminderen. Dit kan door de waterbodem te baggeren, eventueel aanwezige riooloverstorten af te dichten en bomen langs de oever te snoeien.
Ook in 2009 en 2010 werd er in deze grote bergingsvijver vlakbij de Zuid-Willemsvaart blauwalgen aangetroffen. De vijver staat in verbinding met een leggerwatergang van het watersc
hap en is eigendom van het waterschap.

Helmondse gewond bij eenzijdig ongeval op A2
Op de A2, ter hoogte van Ekkersweijer in Best, is zaterdagavond rond 20.00 uur een 19-jarige Helmondse automobiliste gewond geraakt. Zij reed daar op dat moment richting Eindhoven toen zij om onbekende reden de macht over het stuur verloor, de vangrail raakte en midden op de rijbaan tot stilstand kwam. De vrouw zat bekneld en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Zij is met verwondingen aan haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht.

Gerwenseweg 2 weken afgesloten voor asfaltonderhoud
Vanaf maandag 11 juli is de Gerwenseweg bij Stiphout afgesloten wegens groot asfaltonderhoud. De weg is in beide richtingen afgesloten tussen sportpark Molenven en de gemeentegrens met Nuenen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 22 juli.
Het autoverkeer tussen Stiphout en Nuenen en andersom wordt omgeleid via de snelweg A270. De omleidingsroutes worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.
Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik maken van het fietspad langs de Gerwenseweg. Het fietspad richting Nuenen (ten noorden van de weg) wordt hiervoor tijdelijk als tweerichtingen fietspad ingericht.

Invoering verkeersmaatregelen rondom Elkerliek ziekenhuis
Rondom het Elkerliek ziekenhuis aan de Wesselmanlaan worden diverse verkeersmaatregelen ingevoerd. In enkele omliggende straten komen parkeerverboden voor bepaalde delen van de dag, permanente parkeerverboden en gebieden met verboden stil te staan. De maatregelen, die gelden vanaf het moment dat de verkeersborden er staan, worden genomen om parkeeroverlast in deze straten te voorkomen.
Sinds 2008 geldt op het parkeerterrein en in de parkeergarage van het Elkerliek ziekenhuis betaald parkeren. Personeel en bezoekers van het ziekenhuis parkeren daarom regelmatig in de omliggende straten, waar gratis geparkeerd kan worden. Dit leidt tot overlast voor de omwonenden, maar bijvoorbeeld ook voor vuilniswagens en de hulpdiensten.
In overleg met een buurtcomité en het Elkerliek ziekenhuis is de gemeente gekomen tot een pakket van maatregelen. Deze week worden verkeersborden geplaatst en wordt gele markering langs de weg aangebracht. Vanaf dan gelden de volgende maatregelen: parkeerverboden van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur, van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. De bezoekuren van het ziekenhuis vallen binnen deze tijden. Op een aantal plekken geldt een permanent parkeerverbod of een verbod om stil te staan.
De maatregelen gelden in de Dr. Ariënslaan, Emmastraat, Mauritslaan, Prof. Dondersstraat en de directe omgeving van deze straten. In deze straten worden de verboden aangegeven met verkeersborden of met gele markering: een gele onderbroken streep voor een parkeerverbod en een gele doorgetrokken streep voor een verbod om stil te staan.
Bewoners van de straten waar de maatregelen worden genomen, hebben de mogelijkheid gekregen om bij de gemeente parkeerontheffingen aan te vragen voor hun eigen auto of die van bezoekers. Met deze ontheffing mogen zij op een aantal locaties binnen het parkeerverbodgebied toch parkeren.
Zodra de verkeersmaatregelen van kracht zijn, zal Stichting Stadswacht Helmond intensief gaan controleren op de naleving hiervan. De boetes zijn niet mals. Het negeren van het parkeerverbod of het verbod stil te staan levert een boete op van 70 euro (plus 6 euro administratiekosten).
Het heeft enige tijd geduurd, voordat gemeente Helmond de verkeersmaatregelen rondom het Elkerliek ziekenhuis kon invoeren. Een aantal bewoners diende tegen de voorgenomen maatregelen bezwaar in en ging vervolgens ook in beroep bij de rechtbank. Zowel de bezwaarschriftencommissie als de rechter hebben de bezwaren ongegrond, dan wel niet-ontvankelijk verklaard. Daarom gaat gemeente Helmond de verkeersmaatregelen nu invoeren.


zondag 3 juli

Automobilist rijdt Helmondse wielrenner aan na ruzie
Een 49-jarige inwoner van Zutphen is zaterdag 2 juli aangehouden na een verkeersongeval op de Lansinkweg in Zutphen. De man wordt verdacht van zware mishandeling.
De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding dat op de Lansinkweg in Zutphen een personenauto, bestuurd door de 49-jarige man uit Zutphen, en een 42-jarige wielrenner uit Helmond met elkaar in botsing waren gekomen. De wielrenner raakte door de aanrijding licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een gekneusde pols, een bloeduitstorting en een snijwond aan de aanrijding had overgehouden.
Voorafgaand aan de aanrijding hadden beide mannen een conflict gehad over het feit dat de 42-jarige wielrenner op de Den Elterweg in Zutphen door rood licht was gereden. De 49-jarige man sprak de wielrenner hier op aan. Beiden vervolgden daarna hun weg in dezelfde richting. Hierbij zou de automobilist de fietser verschillende keren gehinderd hebben.
Omstreeks 15.00 uur reed de wielrenner over de Lansinkweg in Zutphen en zag dat een auto hem naderde. Deze auto reed zo dicht langs de wielrenner heen, dat hij de wielrenner met de autospiegel raakte. Hierdoor kwam de wielrenner ten val, waarbij hij licht gewond raakte.
De bestuurder van de auto bleek de man te zijn waarmee de wielrenner enige tijd daarvoor in conflict was geraakt. De 49-jarige automobilist is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er exact is gebeurd.

SamenLoop voor Hoop in de Warande

Helmond
Helmond
                                                                                                                     foto’s van Harrie Grijseels

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelevenement dat dit weekend in de Warande plaaatsvindt en dadelijk om 13.00 uur wordt afgesloten. Naar verluidt werden er 5000 kaarsen verkocht die aangestoken langs het wandelparkarkoers werden geplaatst. Bij deze kaarsen zaten zakjes waarin je een boodschap achter kon laten. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar het KWF Kankerbestrijding.

Helmonds meisje (15) gewond bij kettingbotsing in Best
Bij een aanrijding op de Oude Rijksweg in Best zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt. Kort voor middernacht ontstond in de rijrichting Willem de Zwijgerweg een kettingbotsing waarbij drie auto’s waren betrokken. In de voorste auto zaten drie vrouwen: de 20-jarige bestuurster uit Oss, een 15-jarig meisje uit Helmond en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven. In de middelste auto zaten de 22-jarige bestuurder uit Eindhoven en een 19-jarige vrouw uit Boxtel. In de achterste auto zaten de 22-jarige bestuurder uit Nuland, een 19-jarige man uit Oss, een 19-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch en een 15-jarig meisje uit Helmond.
Drie betrokkenen zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen in de regio gebracht: het Helmondse meisje uit de voorste auto en de twee inzitt
enden van de middelste auto. Deze twee moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


zaterdag 2 juli

Restauranteigenaar bedreigt HIT-team met hete olie
Gisteren is er met het HIT-Team een controle gehouden bij 5 horecagelegenheden. Tijdens die horecacontrole werd bij een restaurant een illegale vreemdeling aangehouden en afgevoerd. De eigenaar van datzelfde restaurant werd onder hevig verzet aangehouden nadat hij een politieagent en gemeenteambtenaar bedreigd had met het gooien van hete olie. De controle is daarna hervat en afgewerkt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
In het HIT-Team (Helmond Interventie Team) waren medewerkers van de gemeente, brandweer, arbeidsinspectie, vreemdelingenpolitie, milieudienst, belastingen en politie vertegenwoordigd.
Aanvullende informatie om 12.02 uur:
De restauranteigenaar was een 42-jarige Helmonder. Hij werd vrijdagavond in zijn eigen restaurant aangehouden voor bovengenomede bedreigingen en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Tijdens een bezoek van het HIT-team aan een restaurant in Helmond Oost werd het personeel gecontroleerd op de juiste papieren. De eigenaar van het restaurant werd daarbij zo boos dat hij de bij de controle aanwezige agent bedreigde met een pollepel vol kokende olie. Vervolgens pakte hij een pan met olie van het vuur en dreigde die over de medewerker van het HIT-team te gooien. Deze wist te vluchten en daarop keerde de eigenaar zich opnieuw tegen de agent. Daarop ontstond een korte worsteling. Uiteindelijk kon de man worden overmeesterd. Er raakte niemand gewond.


vrijdag 1 juli

Nieuwe www.helmond.nl komt eraan
De gemeente Helmond heeft, na een uitgebreid selectieproces, Involvit uitgekozen om de bestaande websites van de gemeente in de komende periode te vernieuwen. Het betreft de bouw en implementatie van de gemeentelijke website, de ontwikkeling van het intranet en de migratie van een aantal subsites. Dit bedrijf uit Delft zal voor de komende jaren ook het onderhoud op deze sites uitvoeren.
Mieke Bex, communicatieadviseur en projectleider bij gemeente Helmond: “Met de ontwikkeling van de nieuwe website van de gemeente wordt het zoeken naar de juiste informatie voor Helmonders een stuk eenvoudiger. Ook zal de website toegankelijker zijn voor een breed publiek.”

Man mishandelde lange tijd regelmatig zijn vriendin
De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 47-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vriendin gedurende een langere periode regelmatig heeft mishandeld. Hij zou haar daarbij hebben geschopt en geslagen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Sam Drouen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *