Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.812 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nieuw Helmonds Nieuws uit en over Helmond

 


dinsdag 24 mei

Helmonder opgepakt bij zeer grote actie tegen export softdrugs
Sinds vanochtend is de politie bezig met een grote actie tegen de export van softdrugs vanuit Nederland. Op zo’n 35 locaties in binnen- en buitenland worden huiszoekingen verricht.
Van de 5 mensen die werden opgepakt is er 1 uit Helmond. De anderen komen uit Eindhoven, Waalwijk en Renswoude (provincie Utrecht). De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. Aan deze politie-actie doen tussen de 300 en 400 agenten mee.
Bij het doorzoeken van woningen, loodsen en bergingen zijn diverse kostbare goederen in beslag genomen. De politie vermoedt dat er enkele tientallen miljoenen euro’s zijn verdiend met deze export van de softdrugs. Het zou onder meer gaan om drugstransporten van vele duizenden kilo’s naar Italië. Het onderzoek naar deze bende begon in maart 2009.
Later vandaag zal de politie met meer details komen.

2 Helmondse koperdieven aangehouden
Drie mannen, een 19-jarige man uit Lieshout en twee mannen uit Helmond (21 en 28 jaar), zijn dinsdag in de vroege ochtend aangehouden voor diefstal van koper.
De drie werden rond 5.50 uur aangehouden op het Hemelrijk in Lieshout. Bij de politie kwam een melding binnen dat een aantal mannen zich verdacht ophielden bij een garage daar. De drie gingen er vandoor in een personenauto. Agenten zagen de drie rijden en konden hen aanhouden. In hun auto werden koperen sproeikoppen en buizen aangetroffen. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek.

2 Helmonders gepakt voor mishandeling medestappers
De politie heeft op 18 mei en 23 mei twee jongens uit Deurne (17 en 18 jaar) en twee jongens uit Helmond (19 en 18 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De vier zouden vijf jongens (15, 2×17,18 en 20 jaar oud) uit Helmond hebben mishandeld op zaterdag 14 mei.
De mishandeling gebeurde die zaterdag rond 3.00 uur op de Helmondsingel. De vijf jongens fietsten terug naar Helmond na het stappen in Deurne toen zij door een groep van ongeveer 10 personen werden opgewacht en mishandeld. De vijf werden geschopt en geslagen en liepen daarbij onder andere verwondingen op aan het gezicht en de handen. Een van de Helmonders zou eerder die nacht ruzie hebben gehad met een van de verdachten bij een horecagelegenheid in Deurne. Een portier kwam toen tussenbeide.
Twee van de vier verdachten zijn in bewaring gesteld de andere twee zijn in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.


maandag 23 mei

Man gearresteerd voor mishandelen van zijn gezin
Een man van 42 jaar uit Helmond is aangehouden omdat hij de afgelopen jaren zijn vrouw en kinderen geregeld zou hebben mishandeld. De 46-jarige vrouw, 17-jarige dochter en 19-jarige zoon hebben daarvan aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is maandagochtend rond 6.00 uur in zijn woning in Helmond-West opgepakt voor het plegen van huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Dronken bestuurder gepakt na doorrijden na aanrijdingen
Voor het doorrijden na één of meerdere aanrijdingen is zondagavond rond 23.45 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden.
Kort daarvoor kwam bij de politie de melding binnen dat op de Houtse Parallelweg een auto tegen een geparkeerde wagen was gereden. De automobilist was doorgereden maar verderop in de straat toch gestopt. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij een promillage van ruim 2,20. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De man wordt er ook van verdacht dat hij op de Kardinaal van Enckevoirtstraat met zijn auto tegen een heg en een houten schutting is gereden. Ook op de Mahoniehoutstraat zou hij tegen een geparkeerde auto zijn gebotst en zijn doorgereden.


zondag 22 mei

Pompoenkoets tijdens Helmond Classic Car
In de parochiekerk St. Lucia in Mierlo-Hout vond vanochtend de Eerste Heilige Communie plaats van leerlingen van de naastgelegen Sint Odulfusschool. Hieronder de pompoenkoets van Assepoester waarmee enkele communiekantjes na de mis vervoerd werden. Toeval of niet, vandaag is het Helmond Classic Car met als thema “Mobiliteit toen, nu en toekomst.”

Helmondse jongen (17) aangehouden voor zware mishandeling
De politie heeft zondagmorgen rond 3.50 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Dijkstraat in Asten.
Surveillerende agenten reden daar en zagen twee fietsen op het fietspad liggen. Daarop zijn ze een stukje verder de straat in gereden om te kijken waar de bestuurders waren. Die stonden een eindje verderop en er was een vechtpartij tussen hen geweest. Daarbij was een 20-jarige man uit Lierop ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij zou mishandeld zijn door de verdachte uit Helmond. Die is daarop aangehouden en meegnomen naar het bureau voor verder onderzoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Bestelbusje uitgebrand
Bij een autobrand die gisterenavond kort voor 22.30 uur ontstond in de Bisschop Herincxstraat brandde een bestelbusje uit. Naast de aanwezige brandweer en politie waren er veel kijkers. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De naastgelegen schutting liep bij deze autobrand ook flinke schade op.

Helmond
                                                                                              Nieuws en foto van Chloë Cremer

zaterdag 21 mei

Politie arresteert dronken brokkenpiloot
|De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden op de Kasteel Traverse. De man zou kort daarvoor op de Cortenbachstraat met zijn personenauto tegen een daar geparkeerde wagen zijn gereden. Daarbij liet de man zijn auto achter en ging er te voet vandoor. De man kon later op de Kasteel Traverse aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. Uit een ademanalyse bleek dat hij een promillage had van ruim 1,4. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-ver
baal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


vrijdag 20 mei

Helmondse betrokken bij dodelijk verkeersongeval fietser
Kort na een verkeersongeval op de Hoogstraat op de kruising met de Botstraat in Eindhoven is donderdagavond omstreeks 20.00 uur een 69-jarige fietser uit Eindhoven met een traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in verband met ernstig hoofdletsel. Vrijdagochtend overleed het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Bij het onderzoek van het ongeval heeft de politie een 58-jarige automobiliste uit Helmond als betrokkene meegenomen naar het bureau voor verhoor. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk en maakt deel uit van het politieonderzoek.


donderdag 19 mei

Politie lost schietincident met Helmonder in Geldrop op
Met de aanhouding van enkele verdachten heeft de politie een mishandeling en een schietincident in Geldrop opgelost. In de nacht van 30 april op 1 mei was er een vechtpartij bij een café aan de Langstraat. Een 35-jarige man uit Geldrop zou daarbij een 24-jarige man uit Geldrop hebben mishandeld. Na de vechtpartij zijn de mannen uit elkaar gegaan. Diezelfde nacht is de 35-jarige man samen met zijn 33-jarige broer uit Helmond naar de woning van de vader van de 24-jarige man gegaan. Deze 45-jarige man woont ook in Geldrop. De zoon was daar toen ook. Bij die woning is opnieuw gevochten, waarbij de 33-jarige Helmonder in zijn been werd geschoten. Hij is er vervolgens samen met zijn broer met een auto vandoor gegaan.
De politie is die nacht wel bij de woning geweest, maar dat was omdat er een melding van een vechtpartij was binnengekomen. Het was toen niet duidelijk dat er geschoten zou zijn. Het slachtoffer meldde zich pas enkele dagen later bij de politie, met de kogel nog in zijn been. Hij deed aangifte waarna de recherche een onderzoek is begonnen.
De 35-jarige man uit Geldrop werd op 6 mei aangehouden voor de mishandeling bij het café. Hij werd in verzekering gesteld en enkele dagen later heengezonden met een proces-verbaal. De 24-jarige man uit Geldrop werd op 4 mei aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is in bewaring gegaan voor verder onderzoek. Zijn 45-jarige vader werd woensdag 18 mei opgepakt omdat hij het schot gelost zou hebben. Deze verdachte wordt vrijdag 20 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het vuurwapen is bij een huiszoeking in zijn woning gevonden. Het slachtoffer van het schietincident is wel geopereerd aan zijn been, maar de kogel kan niet worden verwijderd.


woensdag 18 mei

Extra foto’s inval in Stiphouts woonwagenkamp
Vanochtend werd er voor de derde keer dit jaar een inval gedaan bij het woonwagenkamp aan het Fon Groffenplein in Stiphout. Naar verluidt waren er bij deze al langer geplande inval zo’n 100 man betrokken van de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant, de gemeente, het elektriciteitsbedrijf, de belastingdienst en de douane. Voor informatie over de eerdere invallen dit jaar, zie hieronder het bericht “Weer een inval op het Stiphoutse woonwagenkamp” van vorige week woensdag 11 mei.
Fotograaf Harrie Grijseels was er vanochtend bij en maakte onderstaande foto’s.

Helmond

Update van Taskforce B5 op donderdag 10.26 uur:
3 Aanhoudingen, groot geldbedrag en zak hennep
Op het Fon Groffenplein zijn drie verdachten aangehouden: drie mannen van 37, 53 en 58 jaar. Zij zijn aangehouden in het onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland (BRZN). Het onderzoek richt zich op een organisatie die zich in Brabant zou bezig houden met de georganiseerde hennepteelt en handel in hennep. Afgelopen dinsdagavond is in dat onderzoek een 40-jarige man aangehouden op Airport Eindhoven. Hij is de hoofdverdachte in het onderzoek en aangehouden na terugkomst van vakantie. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Tijdens de actie op 18 mei heeft de BRZN op het Fon Groffenplein één woning doorzocht. Daarbij is een groot geldbedrag in beslag genomen en meerdere documenten. Deze worden verder onderzocht. De doorzoeking was voor de politie reden om ook een woning op een woonwagenkamp aan de Pastoor Elsenstraat in Helmond te doorzoeken. De resultaten zijn nog niet bekend. Ook trof de politie een gestolen fiets op het kamp aan en een plastic zak met hennep (gewicht onbekend). Beide zaken zijn in beslag genomen.
Op vijf locaties heeft de belastingdienst onderzoek gedaan naar financieel/fiscale gegevens. De gegevens zijn verzameld voor nader onderzoek. Ook zijn op tien locaties 15 bestuursrechtelijke overtredingen aangetroffen. Het gaat hier om illegale bewoning, bouwen zonder vergunning en sociale zekerheidsfraude. Verder hebben taxateurs van de gemeente de gegevens van alle woningen aan het Fon Groffenplein geactualiseerd. Van een aantal woningen wordt de WOZ-waarde opnieuw bepaald. Op 13 adressen is op 7 plaatsen elektriciteitsfraude geconstateerd (geknoeid met de meter). Enexis heeft de stroom afgesloten en weer aangesloten na contant voldoen van boete.

Helmonder met 4 jaar cel tegoed gepakt na rijden door rood
Omdat een auto met vier personen erin dinsdag omstreeks 16.00 uur op de Wielewaal in Geldrop door rood licht reed trok het de aandacht van surveillerende agenten. Bij de staande houding van het voertuig herkenden de agenten twee personen. Het gaat om een 33-jarige man uit Helmond en een 31-jarige man uit Son.
De oudste van de twee werd door de Belgische politie gezocht. Hij moet in België een straf uitzitten van vier jaar voor gewapende overvallen en ladingdiefstallen. De andere man heeft een vrijheidsstraf openstaan van 77 dagen. Zij werden aangehouden.
De andere inzittenden konden zich niet legitimeren en werden ook meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Het gaat om twee Eindhovenaren van 17 en 22 jaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt omdat zij zich niet konden legitimeren. Dat proces-verbaal wordt door de politie doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


dinsdag 17 mei

OM eist 30 jaar gevangenisstraf in hoger beroep bijlmoord
Het OM heeft vandaag in hoger beroep 30 jaar gevangenisstraf geëist tegen Henk B. uit Helmond voor de moord van een oude vriend met een bijl in Helmond op 28 oktober 2009.
In september 2010 veroodeelde de rechtbank in Den Bosch Henk B. tot 12 jaar en het betalen van een schadevergoeding van ruim 6700 euro. Het Openbaar Ministerie eiste toen 20 jaar cel voor deze moord.
De Helmonder had het hoofd van het slachtoffer na een ruzie met een kloofbijl bewerkt. De rechtbank oordeelde destijds dat hij het slachtoffer op zeer gewelddadige en gruwelijke wijze heeft omgebracht. De veroordeelde beweerde dat iemand anders hem de bijl had aangereikt, maar dat vond de rechtbank geen geloofwaardig verhaal, evenmin als zijn beroep op zelfverdediging.
Henk B. werd al ooit eerder voor een poging tot moord veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf en werd ook al eerder veroordeeld voor andere geweldsdelicten.
Mocht in het officiële nieuwsbericht van het OM nog extra info staan, volgt dat nieuws nog. Dat nieuws is er dus:
Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachte rade van het leven heeft beroofd en vindt dan ook dat sprake is van moord. In de visie van het OM had de verdachte tijdens de lange reeks van geweldplegingen de gelegenheid zich te beraden en zich wetenschap te geven van zijn daden. Toch is verdachte doorgegaan. Daarnaast leidt het OM de voorbedachte rade af
uit een verklaring van een getuige, die heeft gezien dat verdachte de woning uit kwam lopen en op dat moment hardop zei dat het slachtoffer nog niet dood was. Vervolgens liep verdachte volgens de getuige weer terug de woning in en hoorde de getuige meerdere bonken. Het OM gaat er dan ook van uit dat verdachte het slachtoffer toen nogmaals heeft geslagen met de bijl.
De eis in hoger beroep valt hoger uit dan de eis van 20 jaar in eerste aanleg. De advocaat-generaal in hoger beroep acht verdachte, net als de officier van justitie, volledig verantwoordelijk voor zijn daden, maar vindt dat een straf van 30 jaar meer recht doet aan de ernst van deze zaak, gezien de gruwelijkheid van het feit – het slachtoffer is 40 keer geslagen met de bijl – en het berekenende gedrag van verdachte. Bovendien is verdachte al een keer eerder veroordeeld voor poging tot moord.
De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Het OM en de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen het niet bewezen verklaren van moord en de hoogte van de opgelegde straf.
Uitspraak (naar verwachting) op 31 mei as.

‘Woningbrand op de Johannes Vermeerlaan aangestoken’
In een woning op de eerste etage aan de Johannes Vermeerlaan is maandagavond laat brand uitgebroken. Volgens de brandweer vielen daarbij geen gewonden. Buren vertelden ons dat de brand aangestoken zou zijn.
De melding van de brand op de Johannes Vermeerlaan 87 kwam om 23.38 uur bij de brandweer binnen. Vrij snel kon het sein brand meester gegeven worden. De brand was vooral in de woning en er ontstond daarbij veel uitslaande rook. De panden van de buren (op nummer 85 en 89) werden door de brandweer ook opengebroken om te zien of de brand daar was binnengeslagen.
Behalve veel kijkers waren er 3 brandweerwagens, een ambulance en (waarschijnlijk vanwege de wat gespannen sfeer) erg veel politie aanwezig.

Helmond
                                                                                                          Foto’s van Chloë Cremer

Aanvulling dinsdag om 10.00 uur:
Vanochtend vond er een onderzoek plaats naar de woningbrand door de Forensisch Technische Ondersteuning van de politie samen met de brandweer.

Helmond
                                                                   Foto van Jeroen Loohuis, buurtbrigadier van de politie

Aanvulling dinsdag om 12.45 uur:
De woning heeft flinke schade opgelopen. Het opruimen kan beginnen want het technisch onderzoek (waarvan de uitkomst nog niet bekend is) is afgerond.

Helmond
                                                                   Foto van Jeroen Loohuis, buurtbrigadier van de politie

maandag 16 mei

Opsporingsvideo overvallers mishandelen echtpaar thuis
Vanavond werd in het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht besteed aan de brute overval op een echtpaar in Helmond en op een dame in Aarle Rixtel. Beide overvallen vonden plaatst in maart. Gezien de werkwijze sluit de politie niet uit dat het bij beide overvallen om dezelfde daders gaat.

De hennepkwekerij aan de Hyacintstraat is opgerold
Vandaag trof de politie in een woning op de Hyacintstraat een hennepkwekerij aan. Deze bleek kort daarvoor geoogst. De hennepkwekerij werd geruimd en tegen de bewoner zal een proces-verbaal opgemaakt worden.

Verdachte mishandeling vriendin meldt zich netjes bij politie
De politie hield maandag om 5.00 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 26-jarige man uit Helmond aan. Hij meldde zich zelf op het bureau nadat de politie eerder die ochtend een melding van huiselijk geweld had gekregen.
De 41-jarige Zaandamse vriendin van de man zou eerder die nacht in zijn woning door hem geslagen zijn. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.


vrijdag 13 mei

Wegwerker krijgt kopstoot van automobilist
Op de Nachtegaallaan is vrijdag rond 13.00 uur een 39-jarige man uit Schiedam aangehouden na een woordenwisseling met een wegwerker. Hij zou de 39-jarige wegwerker uit Helmond mishandeld hebben.
De Helmonder was aan het werk bij de rotonde bij het Knippenbergcollege die daarom was afgezet voor het verkeer met pylonnen, borden en verkeersregelaars. De man uit Schiedam kwam in zijn bestelauto aan bij de werkzaamheden en een vrouw die bij hem was stapte uit en verplaatste de pylonnen, zodat zij de rotonde op konden rijden. De wegwerker gaf een tik op de bestelauto om hen te laten stoppen. De man uit Schiedam stapte daarop uit en sloeg de wegwerker. Hij zou hem ook een kopstoot gegeven hebben. De man uit Schiedam werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond
                                                                                                          Foto van Chloë Cremer

 Dierenambulance verwijdert onbevruchte ganzeneieren
De eieren van een broedende gans bij de gemeentelijke vijver aan de Erasmuslaan in Helmond-Noord werden vanochtend weggehaald door medewerkers van de Dierenambulance. Zij verwijderden deze eieren omdat de eieren niet bevrucht waren. Worden onbevruchte eieren niet verwijderd dan blijft de gans er tot sint-juttemis op broeden. Omdat de gans daar zo lang zat begon jeugd haar lastig te vallen doo
r onder meer troep in het nest te gooien.

dierenambulance Helmond
                                                                                                                       Foto’s van Chloë Cremer

donderdag 12 mei

Mogelijk ruim 50 gestolen Helmondse fietsen in België
De politie in België (Mol) heeft bij een onderzoek ruim vijftig fietsen aangetroffen die mogelijk gestolen zijn in de regio Helmond en Eindhoven. Via de website van de Belgische politie kunnen de rechtmatige eigenaars nagaan of hun fiets is gevonden.
Op de website www.politiebalendesselmol.be staan foto’s van de gevonden fietsen. Het gaat om dames- en herenfietsen, kinderfietsen en mountainbikes. Daarnaast is er ook een rollator, bromfiets en step teruggevonden. Indien de eigenaar zijn of haar fiets herkent, kan deze contact opnemen met hoofdinspecteur Wim Snels van de sectie diefstallen/preventie door een e-mail met vermelding van de contactgegevens te sturen naar [email protected]. Na het voorleggen van een eigendomsbewijs (aankoopbon, foto’s, …) of een bewijs van aangifte bij de politie kan de rechtmatige eigenaar de fiets komen afhalen.

In Bureau Brabant: Overvallers mishandelen echtpaar thuis
Een ogenschijnlijke gewone dag loopt voor een vrouw uit Aarle Rixtel uit op een drama. Op maandag 21 maart 2011, als de bel gaat, opent de vrouw zonder enige argwaan de voordeur. Daar staat een man, waarvan ze direct een onbehaaglijk gevoel krijgt. Meteen komt er een tweede man bij. Ze richten een vuurwapen op de vrouw en duwen haar de woonkamer in. Daar word het slachtoffer hardhandig tegen de grond gewerkt en geslagen en getrapt. De daders blijven dat doen, terwijl ze om geld en de kluis roepen. De vrouw wordt vastgebon-den. Opeens is het over en zijn de daders weg.
Twee weken eerder, op 3 maart 2011 overkomt een echtpaar uit Helmond hetzelfde. Ook hier wordt aan de deur gebeld en als de vrouw open doet wordt ze meteen door een man bij haar schouders gepakt en hard de kamer ingeduwd. Met de man komen nog twee of drie mannen naar binnen die het echtpaar aan armen en benen vastbinden, slaan, schoppen en met de dood bedreigen. Even plotseling als de overvallers binnen kwamen, vluchten ze weg. In beide gevallen laten de daders hun de slachtoffers gewond en hevig geëmotioneerd achter. Zie voor de uitgebreidere beschrijving het bericht “Politie zoekt getuigen van overval op woning” op 4 maart.
Gezien de werkwijze sluit de politie niet uit dat het bij beide overvallen om dezelfde daders gaat.
Bovenstaande overvallen worden behandelt in de uitzending van Bureau Brabant op maandag 16 mei om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 17 mei 2011 om 17.00 uur.

Man die met zijn mes op station zwaaide aangehouden
Kort na een melding dat een man met een mes zou lopen ‘zwaaien’ op het treinstation aan de Deltaweg konden de agenten aan de hand van een signalement de messentrekker woensdag om omstreeks 18.20 uur op de eerder genoemde weg aanhouden. Het gaat om een 19-jarige Helmonder.
Hij ontkende een mes bij zich te hebben maar op het politiebureau werd tijdens een fouillering een knipmes ter hoogte van zijn schaamstreek aangetroffen. Het steekwapen werd in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.


woensdag 11 mei

Pool werd bedreigd met een mes, verdachte aangehouden
De politie heeft woensdagmorgen om 2.15 uur een 42-jarige man in zijn woning Helmond-Centrum aangehouden. Een Poolse man van 27 jaar waarschuwde omstreeks 1.40 uur de politie. Hij vertelde dat hij zojuist met de dood zou zijn bedreigd door de verdachte.
Dat gebeurde tijdens een ruzie in de woning van de verdachte. De verdachte zou bij de doodsbedreiging een mes tegen de buik van het slachtoffer hebben gehouden. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Het mes dat in de woning werd aangetroffen namen de agenten in beslag. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verder onderzoek.

Weer een inval op het Stiphoutse woonwagenkamp
Op het woonwagenkamp aan het Fon Groffenplein in Stiphout heeft de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant zojuist een inval gedaan bij 2 woningen. Een bewoner zegt te weten dat 1 van de invallen bij een oudere vrouw was, aldus Albert Bos.
In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. De Taskforce werd in december na een aantal ernstige incidenten opgericht door de 5 grootste gemeenten van Brabant en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Op 15 februari werden er op dit woonwagenkamp al 3 Helmonders aangehouden. Tevens werden er toen door de politie tientallen kilo’s hennep in beslag genomen en de daar aanwezige hennepkwekerijen en -knipperijen ontmanteld.
Aanvulling om 19.55 uur door Bovenregionale recherche Zuid-Nederland:
Politie doorzoekt woningen en arresteert man in henneponderzoek
Woensdagmorgen rond 11.00 uur is een inval gedaan in twee woningen aan het Fon Groffenplein en in een woning aan de Meerkoetstraat. De invallen maakten onderdeel uit van een onderzoek vanuit de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant. Het onderzoek wordt in gezamenlijkheid uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland (BRZN) en richt zich op de georganiseerde hennepteelt. In de woning aan de Meerkoetstraat werd een 42-jarige verdachte aangehouden.
De actie van woensdagmorgen was het resultaat van een al langer lopend onderzoek van de KMar en de BRZN. Dat onderzoek richt zich op een organisatie die zich in de provincie Brabant zou bezig houden met de georganiseerde hennepteelt en handel in hennep. De resultaten van dit onderzoek vormden de directe aanleiding voor de invallen.
Tijdens de actie werden uiteindelijk vier woningen doorzocht. Drie aan het Fon Groffenplein en één aan de Meerkoetstraat. De doorzoekingen waren er op gericht om bewijsmateriaal te vinden. Op het Fon Groffenplein werd in eerste instantie binnen gegaan in twee woningen, maar door het verloop van de doorzoekingen werd besloten om de actie naar nog een naastgelegen woning uit te breiden. Bij die laatste woning werden enkele zakken met gedroogde henneptoppen aangetroffen (exacte gewicht nog onbekend). Er zijn tijdens de actie in alle woningen diverse papieren documenten en andere (digitale) gegevensdragers in beslag genomen. Deze zullen de komende tijd nader worden onderzocht. Ook werden vijf auto’s, twee scooters, een quad en televi
sieapparatuur in beslag genomen.
In de woning aan de Meerkoetstraat werd de 42-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de georganiseerde hennepteelt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bij de woning waar de gedroogde henneptoppen werden aangetroffen is de 56-jarige bewoner aangehouden. Hij moest mee naar het bureau voor verder onderzoek.

De hennepkwekerij aan de Uiverlaan is opgerold
De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.40 uur een 42-jarige man in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden. De reden hiervoor is dat de politie een sterke henneplucht rook, afkomstig uit een kantoorpand gelegen aan de Uiverlaan.
De 42-jarige verdachte is de verhuurder van het pand. In het kantoorpand stuitte de politie op een hennepkwekerij met 36 planten en bijbehorende apparatuur. De verdachte bekende. De hennepkwekerij is ontmanteld en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


maandag 9 mei

Marc Höcher van Helmond Sport beste van Jupiler League
Marc Höcher van Helmond Sport is zojuist uitgeroepen tot de beste speler van de Jupiler League in het seizoen 2010-2011.
De directeur en bestuursvoorzitter betaald voetbal van de KNVB, Bert van Oostveen, reikte de aanvaller van Helmond Sport de Gouden Stier uit. De uitreiking vond plaats tijdens Het Gouden Stier Gala in Panama in Amsterdam en werd gepresenteerd door Wilfred Genee.
Ruud Brood, oud trainer van Helmond Sport en nu trainer van kampioen RKC Waalwijk, werd tijdens het gala verkozen tot beste trainer van de Jupiler League in het seizoen 2010-2011.
De aanvaller van Helmond Sport bedankte in zijn dankwoord, naast zijn moeder en vriendin, vooral zijn club. “Helmond heeft me altijd vrijgelaten, de ruimte gegeven om mijn eigen spel te spelen.”
Zijn toekomstig trainer John van den Brom van ADO Den Haag, ook aanwezig op het Gouden Stier Gala voor de uitreiking van de prijs aan Ruud Brood, gaf Höcher de opdracht mee om dit volgend seizoen ook in Den Haag te doen. “Het voelt toch als een soortement revanche om na vier seizoenen Jupiler League weer terug te keren in de Eredivisie. Ik heb er zin in”, aldus de beste speler van de Jupiler League.

Rotonde Rivierensingel-Vossenbeemd woensdag al open
De gemeente Helmond heeft op het kruispunt Rivierensingel – Vossenbeemd bij Brouwhuis een rotonde laten aanleggen. De werkzaamheden zouden eigenlijk duren tot eind juni. Dankzij de gunstige weersomstandigheden en een goede planning van de aannemer, wordt de nieuwe rotonde al vanaf woensdag 11 mei opengesteld.
Bij werkzaamheden in deze periode van het jaar wordt in de planning rekening gehouden met gemiddeld 3 à 4 ‘regendagen’ per maand, dagen die er dus noraal gesproken voor zorgen dat de werkzaamheden langer duren. Dit gemiddelde is bepaald op basis van ervaringen uit het verleden. Door de uitzonderlijk goede weersomstandigheden in dit voorjaar is het werk aanzienlijk sneller klaar dan gepland.
De rotonde is aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten en de doorstroming te bevorderen. Voorheen ontstonden op het kruispunt lange wachttijden, waardoor automobilisten en ook fietsers meer risico gingen nemen bij het oversteken. Dit leidde tot gevaarlijke situaties.
De Rivierensingel heeft (tussen de Vossenbeemd en de rotonde bij de oprit naar de N270/Deurneseweg) een andere inrichting gekregen. De rijbaan is versmald en er zijn verhoogde trottoirbanden geplaatst. Zo wordt het voor de automobilist duidelijker dat het om een 50km/h-weg gaat. Op dit weggedeelte is ook nieuw asfalt aangebracht.
De aanleg van de rotonde is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van provincie Noord-Brabant.

Helmond

Anja Ong ‘s werelds beste student-belegger
“‘s Werelds beste asprirant-beurshandelaar is geen slim jochie, maar een pas afgestudeerd 23-jarig Nederlands meisje met Singaporese roots dat – ver verwijderd van het geweld op de Amsterdamse beursvloer – uit Helmond komt en daar nog gewoon gezellig bij haar ouders woont” zo liet Dagblad De Pers vanochtend weten.
Anja Ong, studente aan de Universiteit van Maastricht, won vrijdagmiddag de wereldfinale van de Traders Trophy Worldwide, de zoektocht naar de ‘Beste Student Handelaar Ter Wereld’. Bij NYSE Euronext op Beursplein 5 in Amsterdam versloeg zij 19 medestudenten. Een beurs voor de RSM/Oxyor Master in Financial Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ter waarde van 30.000 euro was haar prijs.
Tijdens de finale versloeg Anja Ong haar tegenstanders in een virtuele dealingroom op stressbestendigheid, risico beheer, klantgerichtheid en winstgevendheid. Anja strijdde tegen internationale finalisten die allemaal, net als zij, eerder hun eigen nationale competitie hebben gewonnen of in de top zijn geëindigd. De deelnemers kwamen uit 12 landen, onder meer uit de Verenigde Staten, Libanon, Zuid Afrika, India en Hong Kong.
De Traders Trophy is een Nederlands initiatief en wordt wereldwijd georganiseerd door Oxyor, een trainingsinstituut dat zich richt op financiële trainingen en master opleidingen.
Op 2 december werd Anja Ong de eerste vrouwelijke winnaar van de Traders Trophy Nederland. Voor die titel streden 650 Nederlandse studenten tegen elkaar in kwalificatierondes om 1 van de 36 finaleplaatsen te bemachtigen. Tijdens de finale in december op de Amsterdamse beursvloer versloeg zij de 35 medestudenten en won daarmee een cheque van 1000 euro en een reis voor 2 personen naar Sydney in Australië. Bovendien mocht zij de NYSE Euronext slotgong luiden, zoals je op deze video kunt zien.


zondag 8 mei

Man mishandelt straatgenoot toen hij daar op bezoek was
De politie heeft zondagochtend een 48-jarige Helmonder aangehouden voor het mishandelen van een straatgenoot en het plegen van vernielingen in diens woning in Helmond-Oost.
De verdachte was op bezoek bij de 52-jarige Helmonder. Rond 4.15 uur kregen de twee mannen ruzie. Daarbij kreeg de bewoner enkele klappen en werd hij in zijn duim gebeten. De verdachte vernielde onder meer een deur, een ruit en glaswerk. Daarna is hij naar zijn eigen woning gegaan. De gewaarschuwde politie heeft hem daar rond 5.15 uur aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.


zaterdag 7 mei

Getuigen zien man (met verlof uit detentie) vriendin mishandelen
De politie heeft vrijdagavond rond 20.15 uur een 50-jarige inwoner van Vught aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin. De verdachte was met verlof uit detentie.
Getuigen meldden rond 19.45 uur bij de politie dat ze hadden gezien dat de man op de Kromme Haagdijk zijn 30-jarige vriendin uit Mierlo geslagen had. Vervolgens had hij haar gedwongen achter op zijn fiets te gaan zitten en waren ze weggefietst. Na onderzoek kwam de politie achter het woonadres van de vrouw. Toen agenten bij haar woning kwamen, waren de man en de vrouw binnen. Hij werd onder verzet aangehouden en meegenomen naar het bureau. Onderweg bedreigde hij de politiemensen.
De vriendin durft geen aangifte te doen, de man werd daarom ambtshalve door de politie aangehouden mede ter bescherming van het slachtoffer. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

5 Mannen aangehouden voor woninginbraak
De politie heeft vrijdagavond in Bakel vijf Helmonders aangehouden op verdenking van een woninginbraak in Helmond.
Rond 20.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er was
ingebroken in een woning aan de Rivierensingel. De getuigen hadden daarbij signalementen van enkele verdachten en kenmerken van een auto doorgegeven. Rond 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat enkele mannen zich verdacht ophielden rond een woning aan de Neerstraat in Bakel. Zij hadden een auto bij zich, die voldeed aan de kenmerken van de wagen die in Helmond was gezien. Agenten zijn naar de Neerstraat gegaan en troffen daar de vijf mannen (20, 23, 31 (2x) en 32 jaar) in en bij de auto aan. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


vrijdag 6 mei

Dievegge portemonnee bezoekt haar slachtoffer nogmaals
De politie heeft vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur in een woning in Helmond-Centrum een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats buiten heterdaad aangehouden. Zij had op 22 april in de woning van een 63-jarige Helmonder een portemonnee weggenomen. Hij had haar toen op basis van goed vertrouwen binnengelaten. De man deed aangifte van diefstal.
Nu zat zij weer in de woning. Hierna waarschuwde de gedupeerde een vriend die vervolgens de politie tipte. Ze bekende de diefstal. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau. Hier is tegen haar proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Vrouw zwaar mishandeld door haar ex
Agenten hebben donderdagavond omstreeks 21.15 uur in een woning in Helmond-Oost een 37-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 29-jarige ex-vrouw. De mishandeling vond kort voor zijn aanhouding plaats.
Hij zou in haar woning haar meerdere malen in het gezicht hebben geslagen en ook haar keel voor korte tijd hebben dicht geknepen. Kort na het gebeuren verliet zij de woning en waarschuwde de politie. De politie heeft de verdachte voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De vrouw deed aangifte van mishandeling.


donderdag 5 mei

Man had in zijn auto zakken met hennepblokken en -planten
De politie heeft woensdag op de Montgomerystraat een 43-jarige Helmonder aangehouden met hennep in zijn auto.
Surveillerende agenten zagen dat hij rond 16.45 uur bij zijn woning aan de Zandstraat een aantal plastic zakken in een auto laadde en wegreed. Ze zijn achter hem aangegaan en lieten hem op de Montgomerystraat stoppen. In de zakken bleken hennepplanten en blokken hennep te zitten. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij onderzoek in zijn woning vonden agenten een hennepkwekerij zonder planten. Alle aanwezige kweekapparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De stroom was illegaal afgetapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.


woensdag 4 mei

Eend total loss na botsing met bestelauto
Bij een ongeval zojuist rond 12.30 uur op de kruising van de Coendersberglaan en Schrevenhofdreef (in Dierdonk) is de bestuurder van een rode Eend gewond geraakt. Hij reed frontaal op een bestelbus. Per ambulance werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

Helmond

De huidige stadswacht heeft de extra werkzaamheden nodig
De Stichting Stadswacht Helmond (SSH) verricht sinds enige tijd ook werkzaamheden voor de gemeenten Gemert-Bakel, Eindhoven en Deurne. Zonder de extra inkomsten die dit extra werk oplevert zou (bij een gelijkblijvende gemeentelijke subsidie) een aanzienlijke personeelsreductie bij de stadswacht moeten worden doorgevoerd. Dat laat het college van B&W vandaag weten.
Punt van aandacht bij deze intergemeentelijke samenwerking is dat het bedrijfsvoeringrisico zoveel mogelijk moet worden afgedekt. Als overheidsstichting van de gemeente Helmond is de gemeente Helmond namelijk impliciet de risicodrager.
De SSH werd in 1998 opgericht en is, zoals het zo mooi gesteld wordt, “de extern gesitueerde gemeentelijke uitvoeringsorganisatie voor handhaving- en toezichtstaken in het publieke domein.” Op dit moment werken er 20 BOA-gekwalificeerde medewerkers.

Vrouw bedreigt voormalige schoonmoeder met de dood
De politie heeft dinsdagavond rond 18.30 uur een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden bij een woning in Helmond Centrum.
De vrouw zou daar bij een ruzie met haar ex-vriend een steen tegen een raam hebben gegooid en een ruit hebben vernield. Ook zou ze haar 48-jarige ex-schoonmoeder met de dood hebben bedreigd. De gealarmeerde politie kon de vrouw even later aanhouden. Ze is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


dinsdag 3 mei

Stroomstoring in klein deel van Helmond
Op dit moment (aan het einde van de middag) is er een stroomstoring op industrieterrein Berkveld en het Brevierpad. Daar liggen onder meer hogeschool de Kempel en Janssen en Fritsen Sport BV. Technici zijn bezig om deze stroomstoring die rond 16.30 uur werd gemeld te verhelpen.
Update om 17.20 uur:
Sinds 17.15 uur is deze stroomstoring opgelost.

Overvaller van de Prijsmepper na 2,5 jaar gepakt
De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige man uit Helmond aangehouden die wordt verdacht van het plegen van een overval van 2,5 jaar geleden.
Op donderdag 20 november 2008 rond 7.00 uur kwamen 2 mannen bij de toen daar tijdelijk gevestigde Prijsmepper (waar nu aan de Aldi zit) aan de Noord Koninginnewal 42b binnen en bedreigden 2  medewerkers met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.
Dankzij een anonieme tip en DNA-onderzoek kwam de politie nu uit bij deze verdachte. Hij werd dinsdagochtend rond 10.30 uur aangehouden in een woning in Helmond-Centrum en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit

16-Jarige aangehouden bestuurder had veel op de kerfstok
De gisterenochtend aangehouden 16-jarige jongen uit Deurne wordt ook verdacht van het plegen van tenminste 2 overvallen en 2 woninginsluipingen waarbij auto’s zijn weggehaald.
Maandag rond 9.45 uur reed de jongen op de Burgemeester van Houtlaan met een auto tegen een andere wagen aan. In zijn auto zaten ook 2 Helmondse meisjes van 13 jaar. Na de aanrijding is het drietal er te voet vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie is in de omgeving gaan zoeken en trof het drietal lopend aan op de Trompstraat. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De 2 meisjes zijn na verhoor heengezonden. De jongen is in verzekering gesteld. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na onderzoek wordt hij inmiddels verdacht van 4 zaken:
– de overval op een benzinepomp aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven op donderdag 28 april;
– de overval op een snackbar aan de Markt in Waalre op vrijdag 29 april;
– een insluiping begin februari in een woning in Eindhoven-Stratum waarna een auto werd weggehaald. Deze auto werd enkele dagen later teruggevonden in De Mortel;
– een insluiping in het afgelopen weekeinde in een woning in Helmond-West waarna een auto werd weggehaald. Met deze auto veroorzaakte de verdachte maandagochtend de aanrijding.

Vrouw gewond toen haar vriend een asbak tegen haar gooide
De politie heeft maandagmiddag rond 16.45 uur een man van 39 jaar uit Helmond aangehouden voor het mishandelen va
n zijn vriendin. Dat was kort daarvoor gebeurd in hun woning in Helmond-Centrum. De man zou tijdens een ruzie een asbak tegen de 42-jarige vrouw hebben gegooid, waardoor ze letsel opliep aan een hand. Daarna was hij weggegaan. Op aangeven van de vrouw zijn agenten naar een andere woning in Helmond-Centrum gegaan waar de man op dat moment verbleef. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


maandag 2 mei

Gewonde bij auto over de kop in Dierdonk
Vanmiddag ging in Dierdonk een auto over de kop omdat die om onbekende reden een boom raakte. Bij dit ongeval liep 1 persoon letsel op. Deze persoon werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Dit eenzijdig ongeval vond aan het einde van de middag plaats in de straat met de naam Horstlandenpark.

Helmond
foto’s door RdW van @HelmondReporter

Gewonde bij aanrijding tussen auto en fietser
Bij een aanrijding vanmiddag tussen een auto en fietser liep 1 persoon letsel op. Deze persoon werd per ambulance afgevoerd. Het ongeval vond zojuist aan het einde van de middag plaats op de Houtse Parallelweg.

Helmond
foto door @HelmondReporter

2 Meisjes van 13 in gestolen auto met 16-jarige bestuurder
Maandag rond 9.45 uur zijn op de Trompstraat een 16-jarige jongen uit Deurne en twee 13-jarige meisjes uit Helmond aangehouden.
De drie zaten in een auto, bestuurd door de 16-jarige jongen en kregen een aanrijding op de kruising Burgemeester van Houtlaan en de Margrietlaan. Ze verleenden geen voorrang aan een automobiliste die van rechts kwam. De drie gingen er na de aanrijding te voet vandoor. Aan de hand van het signalement konden zij even later op de Trompstraat worden aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn bij een insluiping in Helmond afgelopen weekend. De meisjes zijn doorverwezen naar Halt. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Wijziging werkzaamheden Heistraat
Vanwege enkele wijzigingen in het waterleidingnet is de planning van de werkzaamheden in de Heistraat aangepast. Op dit moment worden de werkzaamheden aan het kabel- en leidingnet in de Heistraat tussen de Lithoyenseweg en Binderseind uitgevoerd.
Inmiddels is fase 1 bijna gereed. De hoofdleidingen van het gas en water zijn aangelegd en de huisaansluitingen aan de zuidzijde zijn voor het grootste gedeelte overgenomen. Het vervolg van de fasering en planning hiervan ziet er nu als volgt uit:
Fase 1:
Heistraat opengesteld voor eenrichtingsverkeer tot en met maandag 2 mei 2011. Voor de consequenties van het negeren van eenrichtingsverkeer werden al flink wat bonnen uitgeschreven.
Fase 2:
Afsluiting van de Heistraat tussen Blinkertsestraat en Lithoyenseweg voor auto- en fietsverkeer gedurende 2 weken. De doorgang van Blinkertsestraat naar het Gerardusplein blijft mogelijk.
Fase 3:
Afsluiting van de Heistraat tussen Hemelrijksdijkje en Blinkertsestraat voor auto- en fietsverkeer gedurende anderhalve week. De doorgang van Blinkertsestraat naar het Gerardusplein blijft mogelijk met uitzondering van ongeveer 1 werkdag.
Fase 4:
Afsluiting van de Heistraat tussen Binderseind en Hemelrijksdijkje voor auto- en fietsverkeer gedurende 2 weken. De doorgang van Hemelrijksdijkje naar het Gerardusplein blijft mogelijk met uitzondering van ongeveer 1 werkdag.

Veel asfaltonderhoud en herstel vorstschade in mei en juni
Door de strenge vorst en grote hoeveelheid sneeuw in de afgelopen winterperiode heeft het Helmonds wegdek op diverse plekken vorstschade opgelopen. Het gaat om kleine gaten en scheuren in de weg. In mei en juni wordt deze vorstschade hersteld. Ook vindt regulier asfaltonderhoud plaats.
De werkzaamheden worden nu uitgevoerd, omdat de temperatuur hoog genoeg is en omdat het werk afgestemd dient te worden op andere werkzaamheden en evenementen.
Het asfalt wordt hersteld op de volgende wegen:
Brouwhuis en Rijpelberg
• Rijnlaan – Vlietstraat, maandag 9 mei
• Edelhertlaan – Verbindingsweg, dinsdag 10 mei
• Rembrandtlaan en Rijpelbaan, woensdag 11 mei
Binnenstad en Centrum
• Kruispunt Binderseind/Heistraat, donderdag 12 mei
• Kruispunt Engelseweg/Kanaaldijk NW, vrijdag 13 mei
• Azalealaan, dinsdag 14 juni
Helmond-Noord
• Rotonde Nachtegaallaan/Reigerlaan en kruispunt Nachtegaallaan/Uiverlaan, vrijdag 13 mei
• Venuslaan – Nieuwveld, vrijdag 13 mei
Hoogeind en BZOB
• Rochadeweg (tussen Kanaaldijk en Varenschut): maandag 23 en dinsdag 24 mei
• Rotonde Varenschut/Vossenbeemd en Varenschut (tussen Rochadeweg en Grasbeemd), maandag 23 t/m vrijdag 27 mei
• Rotonde Lagedijk/Vossenbeemd: maandag 20 t/m vrijdag 24 juni
Stiphout en bedrijventerrein Schooten
• Kruispunt Gerwenseweg/Gasthuisstraat, dinsdag 24 t/m vrijdag 27 mei
• Schootense Dreef (tussen Europaweg en Vlamovenweg), woensdag 25 t/m vrijdag 27 mei
N612/Kanaaldijk Zuid West
Provincie Noord-Brabant laat in de week van 23 tot en met 27 mei het asfalt herstellen op de N612/Kanaaldijk Zuid West. Tegelijkertijd worden dan de masten van de verkeerslichten geschilderd.
Europaweg
Van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni wordt de vorstschade aan de Europaweg hersteld. Dit gebeurt tussen de Brandevoortsedreef en Prins Hendriklaan in beide rijrichtingen. De werkzaamheden vinden plaats in fasen; van kruispunt tot kruispunt. Bij deze werkzaamheden wordt grotere verkeershinder verwacht. Weggebruikers tussen Helmond en Eindhoven en andersom wordt dan ook geadviseerd om te rijden via de A67 of gebruik te maken van de trein.

Alle werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 en 16.00 uur of korter of langer indien noodzakelijk. Dit geldt niet als er op meerdere dagen gewerkt wordt. Dan is de weg de hele dag en nacht afgesloten.
Voor de meeste werkzaamheden zijn geen (extra) wegafsluitingen noodzakelijk. De werkzaamheden worden óf afgestemd op andere werkzaamheden – bijvoorbeeld de aanleg van een rotonde bij de Rivierensingel en bij de Schootense Dreef, waardoor de weg al afgesloten is – óf er is slechts een deel van een kruispunt of straat afgesloten. In een aantal gevallen staan er verkeersregelaars, die het verkeer om en om langs het werkvak laten passeren. In sommige gevallen zijn wel wegafsluitingen noodzakelijk. Dit geldt vooral bij de werkzaamheden aan de Rijpelbaan, Binderseind/Heistraat, Kanaaldijk Zuid West, Rochadeweg, Varenschut en Europaweg. Bij deze werkzaamheden dienen weggebruikers rekening te houden met wegomleidingen en extra reistijd. Hen wordt geadviseerd vooraf te kijken op www.helmond.nl/wegwerkzaamheden en goed te letten op de gele borden, die de omleidingsroutes aangeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *