Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.479 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

door Renny van de LaarHet nieuwe ontwerp voor de herinrichting van de Dorpsstraat en de Gerwenseweg in Stiphout is gereed. Donderdag kun je het gaan bekijken en er iets van vinden.
In het deel tussen de Spaanseweg en de Schutterslaan gaat veel gaan veranderen. De rijbaan krijgt een duidelijk zichtbaar fietsgedeelte en tussen De Smed en De Greef wordt de rijbaan iets verhoogd met halverwege een middenberm. Er komt nieuwe bestrating, meer groen en de riolering wordt vernieuwd. Om de snelheid van het verkeer te verlagen komen er 2 plateaus. Dat is in het kort de nummer 10 van de 23 belangrijkste Helmondse wegwerkzaamheden (pdf). Dat werk moet na de zomer beginnen en gaat een maand of 9 in beslag nemen.
Dit nieuwe ontwerp kwam tot stand in samenwerking met een meedenkgroep die begin 2013 werd opgericht. Deze vertegenwoordigers uit het dorp stonden onder voorzitterschap van Ad Schreppers, penningmeester van wijkraad Stiphout-Warande.
Komende donderdag heeft de gemeente tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopavond georganiseerd. In ’t Aambeeld aan de Dorpsstraat wordt dan het herinrichtingsplan toegelicht.
Die inloopavond kan leiden tot enkele aanpassingen zo liet Schreppers in januari in wijkblad de Lindenberg weten. “Na verwerking daarvan wordt het bestek gemaakt waarna nog 1 of meer voorlichtingsavonden worden georganiseerd om belanghebbenden te raadplegen over het zoveel mogelijk voorkomen van ongemakken en het garanderen van bereikbaarheid.”
Volgens de planning wordt in de tweede helft van 2017 het lint doorgeknipt op “de economische as van Stiphout” (zoals een lijvig rapport (pdf) de Dorpsstraat en Gerwenseweg in 2009 benoemde). “We hebben er lang op moeten wachten” aldus Schreppers.

In de reacties hieronder staan updates.

15 reacties:

En waar zijn de parkeerplaatsen die we nu al zo weinig hebben?????

Beantwoorden
Kyona Schakenraad

@Kyona Schakenraad op dinsdag 29 maart 2016 om 18:32:

Ik zie op de afbeelding 19 parkeer plaatsen. Zit er vast wel 1 voor jou bij 😉

Beantwoorden

@Jennifer Molijn op dinsdag 29 maart 2016 om 19:40:

ja maar er verdwijnen er nu wel heel veel en daardoor verdwijnen de mensen in Stiphout ook en wijken uit naar andere plekken 😢 kan niet de bedoeling zijn van het mooie Stiphout

Beantwoorden
Kyona Schakenraad

@Kyona Schakenraad op dinsdag 29 maart 2016 om 19:53:

Ja begrijp je punt. Ik ga er van uit dat ze wel voldoende parkeergelegenheid maken. En vaak wordt het alleen maar mooier 😊

Beantwoorden

@Jennifer Molijn op dinsdag 29 maart 2016 om 20:15:

kan alleen maar mooier worden dus dat is een pluspunt en parkeerprobleem is bekend dus gaat goed komen. Leuk je positiviteit 😉

Beantwoorden
Kyona Schakenraad

9 maanden?
In China leggen ze in 1 maand tijd 100 km snelweg aan ofzo…

Beantwoorden

Hoop veilig over te steken met de post veelste druk altijd in dorpstraat

Beantwoorden
Angelaendanielle Panhuijzen

Update 1:
Werkzaamheden reconstructie Dorpsstraat beginnen volgende maand
Maandag 6 maart start de reconstructie van de Dorpsstraat in Stiphout. De werkzaamheden vinden plaats op de Gerwenseweg (vanaf de kruising met de Gasthuisstraat) en Dorpsstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio november gereed.
In de Dorpsstraat vinden werkzaamheden plaats aansluitend aan de Gerwenseweg tot net voorbij de kruising met de Spaanseweg. In de Gerwenseweg en in de Dorpsstraat tot aan de Meester Strikstraat wordt de riolering vervangen door een zogenaamd gescheiden stelsel. Er worden 2 rioolleidingen aangelegd, 1 voor regenwater en 1 voor afvalwater. Alle huisaansluitingen worden door de aannemer overgezet op de nieuwe rioolleiding.
In de Dorpsstraat vanaf de Meester Strikstraat tot en met de kruising met de Spaanseweg wordt alleen een rioolleiding voor regenwater aangebracht. Daarnaast wordt de openbare ruimte voorzien van nieuwe verharding en groenvoorzieningen. De groenvoorzieningen worden in het najaar ingeplant.
Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt op maandag 20 februari van 18.30 uur tot 20.00 uur een inloopavond gehouden. Belangstellenden zijn die avond van harte welkom in zaal ’t Aambeeld aan de Dorpsstraat. Zij kunnen dan tekeningen en fasering van het werk bekijken. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan medewerkers van de gemeente en aan de aannemer van het werk, de Gebroeders Swinkels uit Helmond. Wethouder Erik de Vries van Mobiliteit, Stedelijk Beheer en Groen en Wijken is bij een deel van de inloopavond aanwezig.
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 8 fases, waarbij gestart wordt vanaf de Gerwenseweg. Er is speciale aandacht voor de bereikbaarheid van winkels, horeca, bedrijven en woningen. Er wordt alles in het werk gesteld om de overlast voor hen en de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, zo verzekert de gemeente. Ondernemers en aanwonenden worden per brief nader geïnformeerd over het moment van afsluitingen. Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden altijd via een verhard pad bedrijven en woningen bereiken.

Beantwoorden

Beantwoorden

Er gebeurt wel wat in Stiphout…..

Beantwoorden

Het was een gezellig drukke inloopavond gisteren bij het Aambeeld met veel plaatjes. Maar er was weinig nieuws onder de zon. Goed dat het er nu eindelijk begonnen wordt!

Beantwoorden

Update 2:
Vernieuwde Dorpsstraat in Stiphout wordt zondag heropend
De reconstructie van de Dorpsstraat in Stiphout gereed. Zondagmiddag wordt die dan versierde straat officieel heropend door wethouder Erik de Vries en de voorzitter van de ondernemersvereniging René van Dal. Aan de wethouder de taak (onder toeziend oog van onder meer het gilde, de fanfare en de Spurriezeiers) het lint door te knippen tussen 2 grote taarten die de oude en nieuwe straat symboliseren.
Vanaf maart is de Dorpsstraat is grondig aangepakt. De gemeente heeft er 15.000 m² bestrating en 1,3 kilometer riolering aangelegd. Afval- en regenwater worden voortaan gescheiden. De kruispunten zijn voorzien van plateaus en bij het winkelcentrum is een brede middenberm aangebracht. Het totale project heeft 1,8 miljoen euro gekost.
Deze reconstructie is tot stand gekomen in overleg met de meedenkgroep, de wijkraad, de winkeliers en de inwoners van Stiphout binnen de gestelde planning. In het voorjaar 2014 ging de gemeente samen met de meedenkgroep aan de slag om een ontwerp te maken voor de herinrichting. “Het was een proces waarbij er zo goed mogelijk naar iedereen is geluisterd om te komen tot een inrichting die breed gedragen wordt” zo laat de gemeente weten.
Zaterdag en zondag is er in Stiphout een dorpsfeest dat in het teken staat van deze vernieuwde Dorpsstraat. Voor de kerk komt een grote feesttent waarin live muziek te horen is en een drankje gedronken kan worden. Kinderen worden geschminkt en kunnen meedoen aan een ballonwedstrijd. En de provincie heeft toestemming gegeven zondagavond vuurwerk af te steken.

Beantwoorden

Het ziet er super uit! Blij dat die weg open is ! Was echt klote met dat omrijden.

Beantwoorden

Update 3:

Naw en Vruuger over de Stiphoutse Dorpsstraat.

Beantwoorden

Tjonge, jonge heb ik het feest gemist zeg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *