Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

1500 Medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis krijgen de komende weken een nieuw uniform. “De nieuwe uniformen zijn helemaal van deze tijd, elegant en praktisch” aldus het ziekenhuis. Het ontwerp van de oude uniformen is al 25 jaar hetzelfde.


De voedingsassistenten hadden de primeur en mochten als eerste groep een nieuw uniform aantrekken. Voedingsassistente Ria Smits: “Ik ben er erg blij mee. De kleur vind ik heel mooi en sprekend. Patiënten zien nu duidelijk onderscheid tussen ons en het verplegend personeel. De reacties zijn heel positief.” Ook voedingsassistente Mieke Swaanen is tevreden: “De jasjes zijn mooi getailleerd en het stof draagt fijn. De broek heeft een mooie pasvorm. Een hele vooruitgang!”
Een grote groep medewerkers heeft meegewerkt aan draagproeven. Deze ervaringen zijn gebruikt om te komen tot de uiteindelijke kleding. Henny Koppens, sectorhoofd Facilitair bedrijf, was van begin tot eind betrokken bij het traject. Henny: “De nieuwe uniformen zijn op de wensen van de dragers afgestemd. De nieuwe uniformen hebben voldoende zakken, ook op de broeken. Verder hebben de diverse functies in het ziekenhuis een eigen kleurtje gekregen in het witte uniform. Dit maakt het voor patiënten en bezoekers makkelijker om te zien met wie ze te maken hebben.”
Verpleegkundigen, polikliniekassistenten, laboranten, medisch specialisten, voedingsassistenten, medewerkers van de schoonmaak en technische dienst, fysiotherapeuten, vrijwilligers enzovoort; iedereen wordt in het nieuw gestoken. Bij deze logistieke operatie wordt de kleding per medewerker gecontroleerd, genummerd, gewassen en tot slot in de juiste kleedruimtes gehangen. De oude dienstkleding gaat naar een aantal ziekenhuizen in Moldavië, Roemenië, Congo, Gambia en Kameroen. Soortelijk als met oude voetbalkleding naar Gambia.

4 reacties:

ik krijg spontaan een ‘smurfenvisioen’ …………………….

Beantwoorden

Klopt Henry,

we hebben een ziekenhuis vol met smurfen. Overigens, er zitten er ook tussen zonder dat uniform………….

Beantwoorden

Nu nog fatsoenlijk schoeisel.

Beantwoorden

Wie betaalt dit alles, hopelijk niet de zorgverzekeraars want zijn “geen meer handjes aan het bed” maar weer interieurverfraaiing.
Ik betaal al jaren mijn eigen werkkleding, dus…

@ Henry lijkt mij waarschijnlijk de genoemde manager van het Facilitair Bedrijf, hij kijkt ook zo blij. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *