Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanaf 1 oktober is Kitty de Laat de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO Helmond). Zij is de opvolger van het gezichtsbepalend duo Bart Hendriks (directeur) en Jürgen Feuerriegel (bestuurder). Hendriks ging op 1 juli met pensioen en Feuerriegel gaat aan het einde van dit jaar met pensioen. De Laat combineert die 2 functies want SMO is naar eigen zeggen prima in staat verder te gaan met 1 nieuwe directeur-bestuurder.
Kitty de Laat is op dit moment nog directeur Sociaal Maatschappelijk in de gemeente Meierijstad en was eerder bestuurder van een maatschappelijke welzijnsorganisatie. Hoewel het nog even duurt, laat ze alvast weten al veel zin te hebben in haar nieuwe baan.
SMO, dat eind dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, zorgt in Helmond en de regio voor thuislozenzorg, sociale activering, crisisopvang, woonbegeleiding en armoedebestrijding. Bekendere SMO-activiteiten zijn Huize d’n Herd, De Koning, Jobfactory, Tuinderij de Bundertjes en Super Sociaal. Eind vorig jaar had SMO 125 betaalde medewerkers. Met hulp van vrijwilligers, leerlingen en stagiaires hielpen zij dat jaar zo’n 700 cliënten.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *