Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.304 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Zaterdag 23 april start de gemeente met de realisatie van fietsstraat Veedrift-Berenbroek. Het betreft het deel Veedrift vanaf de rotonde met de Stiphoutse Dreef tot aan het viaduct over de Europaweg en de Berenbroek vanaf het viaduct tot aan De Voort. De werkzaamheden duren naar verwachting tot uiterlijk zondag 8 mei.
De rijbaan wordt uitgevoerd in rood asfalt met passende belijning. Daarnaast worden op het viaduct ecologische loopstroken aangebracht.
Na de aanleg van de Stiphoutse Dreef zijn een gedeelte van de Veedrift (tussen de rotonde en de Europaweg) en de Berenbroek aangeduid als fietsstraat. Hier is toen ook een tractorsluis geplaatst. De tractorsluis zal bij deze werkzaamheden een stukje worden verplaatst richting de Europaweg, omdat enkele aanhangers van tractoren de sluis niet goed kunnen passeren.
Op het viaduct over de Europaweg worden aan beide zijden van de rijbaan smalle bermstroken aangelegd. Deze ecologische loopstroken worden ingericht als een grasstrook en zijn bestemd voor kleine zoogdieren en reptielen zoals egels, hermelijnen en hagedissen. De loopstroken zorgen voor een extra verbinding tussen Brandevoort en de Stiphoutse bossen.
Het wegvak wordt afgesloten, maar aanwonenden blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Het fietsverkeer van Rondje Helmond wordt middels borden omgeleid. Het uitvoeren van de werkzaamheden valt in de voorjaarsvakantie van het Carolus Borromeus College.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *