Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.197 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

foto: Wim van den Broek Jawel “hij komt, hij komt, die lieve goede Sint” De Goedheiligman en zijn zwarte pieten hebben namelijk besloten om Helmond ook dit jaar de eer te gunnen: vanaf zondag 15 november tot 5 december verblijven zij weer in ons kasteel.
En natuurlijk kun je ze daar bezoeken. Er worden 25.000 bezoekers verwacht in hun pepernotenbakkerij, schatkamer met cadeautjes, Pietenschool, Pietenzolder Ć©n de werk- en slaapkamer van Sinterklaas kunnen zien. Net als alle 10 voorgaande jaren zijn alle pieten ook dit jaar weer donkerbruin.
Om er voor te zorgen dat alles in en rondom Het kasteel van Sinterklaas vlekkeloos verloopt, zijn er ook dit jaar zo’n 450 vrijwilligers nodig. Bij de kick-off voor (aspirant) vrijwilligers vorige week in Wijkhuis De Fonkel hebben zich er veel aangemeld. Maar de organisatie heeft er nog geen 450 en daarom hebben zij de inschrijfperiode tot woensdag 7 oktober verlengd.
“De werkzaamheden zijn heel divers, dus iedereen kan wel een steentje bijdragen. Alle hulp is welkom!” aldus de organisatie. Je kunt zelf aangeven welke taken je wilt verrichten en wanneer je beschikbaar bent.
Je kunt je op verschillende manieren aanmelden:

  • Tijdens de informatiebijeenkomst in wijkhuis de Westwijzer aan de Cortenbachstraat op dinsdag 29 septemberĀ aanvang 19.00 uur
  • Digitaal via www.sinterklaasstadhelmond.nl
  • Bij de balie van de LEV-groep aan de Penningstraat, telefoonnummer 0492-598989.

Wil je terugkijken hoe het indrukwekkend het er vorig jaar was:

Voor wie het nog niet weet, meteen nadat het Kasteel van Sinterklaas dit jaar is geƫindigd en ontmanteld, gaat het Kasteel ruim 5 maanden dicht.

8 reacties:

Hallo iedereen,
Er is vooral nog behoefte aan mensen voor opbouw/afbouw, gastheer/vrouw en schminken! Je kunt zelf aangeven welke momenten je uitkomt.

Daarnaast zijn we nog op zoek naar diverse andere organisatietalenten, voor gedurende het jaar. Denk bijvoorbeeld aan kerkviering en sponsoring.

Zegt het voort! Vragen? Contact ons gerust!

Met vriendelijke groet,
Yvonne Verbakel
Vrijwilligerscoordinator Sinterklaasstad Helmond

Beantwoorden

goede dag hoe kan ik me aan melden als zwarte piet voor het kasteel ????

Beantwoorden

wou dat ik het weer kon doen maar moet werken ????

Beantwoorden
Steffany Van der Burgt

Weet niet wat jullie zoeken.
Kan en wil pieten… en heb nog andere kwaliteiten šŸ˜‰
U mag contact met me opnemen per email.

Beantwoorden

@Joyce op zaterdag 26 september 2015 om 22:16:

Je kunt je gewoon aanmelden. Op een informatiebijeenkomst, per mail, telefonisch en/of persoonlijk. Het redactioneel artikel is duidelijk.

Vertel eens iets over je andere kwaliteiten.

Beantwoorden

Pieten moeten mannen zijn vind ik, en worden vaak gespeeld door huisvrouwen. De mannen moeten werken helaas en ik hoop dat de zwarte piet in Helmond ook zwart blijft.

Beantwoorden

@Mark,

idd Zwarte piet!
Of moeten we hier zuurtjes pieten gaan schilderen?
Dus in Helmond nog geen verbod op zwarte piet,volgens mij gaat het jeugd journaal clown piet, enz enz enz laten zien of vergis ik me nu.

Beantwoorden

Kan je je nog aanmelden voir piet

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *