Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.688 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De Cacaofabriek is genomineerd voor de Gulden Feniks, een prestigieuze renovatie-prijs. In de categorie Transformatie strijdt onze culturele hotspot om de eer met de Einsteinbaan (starterswoningen in een leegstaand kantoorpand in Nieuwegein) en de grootste kanshebber De Hallen in Amsterdam.
“De Cacaofabriek is een mooi behoud van een industrieel erfgoedstuk, dat met nieuwe culturele en commerciële functies energie geeft aan een verlaten stuk centrumrand” aldus de jury over hun transformatie.
Er kwamen dit jaar 42 inzendingen binnen. De jury bezocht een longlist van de meest veelbelovende projecten. Op basis van die jurybezoeken werden de genoemde projecten genomineerd. Over 47 dagen (op woensdagmiddag 3 juni) reikt de onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) in Amsterdam de prijs uit.
De NRP Gulden Feniks is een prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Deze prijs is vernoemd naar de mythische feniks die in staat was om uit zijn eigen as herboren te worden. Dit jaar beleeft deze verkiezing haar zeventiende editie.

1 reactie:

Jannes Linders van cepezed (die de Cacaofabriek ontwierp), maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *