Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.390 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

13 reacties:

Echt supervet!

Beantwoorden

Mooi hé, zoals dat in vroegere tijden ging. Wat heb ik er veel zien rijden, die dampende machines, ik woonde vlak aan de spoorbrug. Jammer dat ik het niet wist, anders was ik zeker gaan kijken. Spoorwegfans knappen in Duitsland deze machines in hun vrije tijd op en zo is het mogelijk dat er nog steeds nostalgische ritten gemaakt kunnen worden.

De 01 1075 was in de zestiger jaren van het “Bahnbetriebswerk” van Osnabrück(Bw Osnabrück). Deze stoomlocomotief was in die tijd de snelste en reed tussen Bremen en Osnabrück de 122 kilometer in 67 minuten. In Osnabrück waren ze maar wat trots met dit resultaat!!

Beantwoorden

jammer dat ik dit gemist heb. had het wel graag willen zien^^

Beantwoorden

bij toeval kwam ik net terug van lidl en hoorde de stoomtrein ,ik dacht ,hoor ik dit nou goed of ben ik gek ,maar toen zag ik de stoomtrein aan komen ,geweldig !!!,ik waande mij even op vakantie in Oostenrijk en kreeg wel ff wat weemoed ,jammer dat mijn geheugen van de telefoon vol was anders had ik hem zeker gefilmd ,hopelijk maakt de gemeente ,als er nog eens een door Helmond komt bekent ,dan kunnen we paraat gaan staan om te filmen of te fotograferen ,ik heb er heel erg van genoten einfach wunderbahr !!

Beantwoorden

Voor de liefhebbers, hier kan je hem nog eens terugzien.

Beantwoorden

Prachtig Peter. Het is de moeite waard op het wachten. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer, zulke “stoombeesten”! Nu gaat het allemaal wel harder, maar die stinkende rookpluim doet menig hart van ouderen sneller kloppen.
Ik moet nog een keer betonen dat het jammer is, dat ik dit niet wist. Het was nog een flinke lange trein ook. Wow……..!!!

Beantwoorden

Liefhebbers, hij is afgelopen zondag ook weer terug gereden.
Bekijk het hier.

Beantwoorden

Ook wel aardig, maar daar staat zo’n modern ding voor en dan is het voor mij niet meer zó echt. Dus “fake”!

Beantwoorden

@Brombeer:
In het eerste filmpje rijdt het ding wel zelfstandig. Half-fake dan dus. 😉

Beantwoorden

Hoezo half-fake. In het eerste filmpje rijdt dat ding zelfstandig. In het tweede wordt de locomotief geholpen en dat noem ik fake. Jij half-fake. Hoe jij het ziet, moet jij weten.

Beantwoorden

@brombeer op maandag 12 mei 2014 om 16:28:

Misschien een uitstapje voor komende zondag.

http://www.destoomtrein.nl/cms/

Beantwoorden

Rens Althuizen fotografeerde gisteren op het station de terugtocht. Tegen zijn verwachtingen in zat er een diesellocomotief serie 6400 voor.

Beantwoorden

Peter, leuk, maar zondag heb ik iets anders gepland. Het is in Overloon “Militracks”.

Ben op een bepaalde manier met stoomtreinen in aanraking gekomen. Een Duitser, die ik al jaren ken, heeft thuis in zijn achtertuin een stationnetje nagebouwd met alle daarbij behorende toeters en bellen inclusief seinpalen, slagbomen en een smalspoor-locomotief.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *