Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

5reacties

Gisteravond is een NS-conducteur vlak voor het binnenrijden van station Eindhoven het slachtoffer geworden van een mishandeling.
Op het moment dat de conducteur door de trein liep tussen Helmond en Eindhoven werd hij hard achter op zijn hoofd geslagen terwijl geroepen werd ‘vieze flikker’. Uiteindelijk hoefde hij niet naar het ziekenhuis ook al was hij even buiten bewustzijn. Vandaag gaat de conducteur aangifte doen bij de politie.
NS hoopt dat de dader(s) snel gepakt worden en zal trachten de (materiële en immateriële) schade maximaal te verhalen. Heeft u iets gezien gisteravond van dit incident of heeft u meer informatie over de dader(s) meldt u zich dan bij de politie te Eindhoven (0900-8844).
“Geweld tegen mensen die gewoon hun werk doen is nooit, maar dan ook nooit te rechtvaardigen. Handen thuis of blijf thuis zou ik willen zeggen. Wij hopen dat de dader(s) snel gepakt worden en hun straf niet ontlopen” aldus Marjan Rintel, directievoorzitter NS Reizigers.
NS werkt op alle fronten aan het tegengaan van agressie met o.a. speciaal Veiligheid en Service (V&S) personeel en een 24 uur bemande veiligheidscentrale. Ook het in gebruik nemen van steeds meer poortjes op stations gaat helpen, aangezien veel agressie gerelateerd is aan zwartrijden. NS werkt aan versnelling hiervan. Afgelopen jaar lanceerde NS een speciale publiekscampagne ‘handen af van onze collega’s’. Aan de hand van persoonlijke en zeer confronterende getuigenissen liet de campagne zien wat de impact is van agressie op medewerkers van NS en het openbaar vervoer in het algemeen.

Update op dinsdag 10 februari in de reacties middels een videoreconstructie.

5 reacties:

Nou kan ik wel weer, nee ik doe het niet. Helpt ook niets.

Beantwoorden

Misschien alle actieve Ov-kaarten uitlezen die kort na dat moment in Eindhoven hebben uitgecheckt? Of ben ik nu weer te slim?

Beantwoorden

Volgens Stadsomroep Den Haag was het slachtoffer een Haagse homoseksuele treinconducteur.

Beantwoorden

Videoreconstructie van de ernstige mishandeling van conducteur
Bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd aandacht besteed aan deze ernstige mishandeling.van de 53-jarige conducteur Bert Roberti. Als gevolg van deze mishandeling heeft hij nog altijd last van verminderd zicht. De politie gaat uit van homogeweld en weet nog niet wie de dader is.

Op zondagavond 25 januari werd hij kort voor 19.00 uur mishandeld in een trein op weg naar Eindhoven. Het slachtoffer was werkzaam vanaf het station Helmond naar het station Eindhoven. Onderweg controleerde hij een aantal vervoersbewijzen en maakte hier en daar een praatje met de reizigers. De conducteur loopt dan naar het balkon terwijl hij bezig is om gegevens in zijn scan apparaat in te voeren. Dan maakt hij aanstalte om een cabine te openen van waaruit hij de bestemming kan omroepen. Helaas komt het zover niet.
De conducteur krijgt van achteren een harde vuistslag op zijn achterhoofd. Door de klap komt zijn hoofd hard tegen de wand aan. Dan wordt er ‘Vieze flikker!’ geroepen. De conducteur zakt ineen. De klap was zo hard dat hij even buiten westen raakt. De dader is er dan al snel vandoor.
Het ging allemaal zo snel dat de conducteur niet heeft kunnen zien wie hem sloeg. Omdat de conducteur niet alleen in de trein was, hoopt de politie dat er reizigers zijn die zich misschien hier iets van kunnen herinneren.
Kortom: Zat u in de trein van Venlo naar Eindhoven op 25 januari 2015? De trein vertrok iets na 18.00 uur in Venlo en kwam iets voor 19.00 uur aan in Eindhoven. Heeft u iets gezien tijdens deze treinreis? Of heeft u misschien op het perron of station iets opvallends gezien? Laat het de politie weten via 0800-6070 of tip ons anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

zie mijn bericht/advies van 26-1 heren of dames

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *