Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.337 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een 64-jarige Helmonder de cel in voor ontucht met 4 minderjarige meisjes. Deze man zou in zijn functie als rijschoolhouder, meerdere meisjes hebben aangerand. De officier van justitie: “Hij heeft op een volstrekt onbehoorlijke wijze misbruik gemaakt van zijn leerlingen”, zo laat het OM in een nieuwsbericht weten.

Eind 2016 deed de moeder van een 17-jarig meisje melding van de ervaringen van haar dochter tijdens de autorijlessen bij de Helmondse rijschoolhouder. Later kwamen daar nog meer meldingen en aangiftes bij. In de eerste zaak gaf de man zijn leerling een kus op haar voorhoofd. In de lessen daarna parkeerde de verdachte meestal na een minuut of 10 de auto, vaak aan de rand van of in het bos in Helmond, en zei dan dat het meisje iets privé moest vertellen. Hij raakte haar op verschillende manieren aan. In gesprekken maakte de verdachte allerlei seksueel getinte opmerkingen. Ook bij alle andere gevallen zat hij volgens de officier aan de leerlingen: “Het varieerde van het betasten van de borsten en het voelen in het kruis, tot het aanraken of strelen van bijvoorbeeld oor en wang. Deze man is veel en veel te ver gegaan en met rijles geven had het niets te maken.”
In hun uitgebreide verklaringen gingen de meisje in op het gedrag van de man, die zelf op zitting zei niets verkeerds te hebben gedaan. Hij zou de meisjes amper hebben aangeraakt en als dat al gebeurde, dan was dat op een onschuldige wijze. In eerdere verhoren bij de politie zweeg hij. De officier van justitie ziet geen enkele reden om aan de verklaringen van de meisjes te twijfelen: “Ik acht hun verklaringen consistent en ook gedetailleerd.” Ze rekent het de verdachte zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van de meisjes: “Hij dwong ze om de ontuchtige handelingen te dulden, onder meer door het grote leeftijdsverschil, het feit dat hij hun rijinstructeur was en de omstandigheden waaronder hij de feiten beging: hij raakte de meisjes onverwachts aan en altijd als ze alleen met hem waren, in de auto zaten of tijdens het besturen daarvan. Hij heeft op een volstrekt onbehoorlijke wijze misbruik gemaakt van zijn leerlingen.”
Het dossier is na insturen door de politie door omstandigheden onwenselijk lang ter beoordeling blijven liggen bij het OM. De officier van justitie heeft daar in haar strafeis rekening mee gehouden: “Maar dat wil niet zeggen dat hij weg kan komen met deze verwerpelijke delicten. Zijn houding tijdens het onderzoek en op zitting reken ik hem ook aan. Hij ziet zelf niet de ernst van de feiten in en op een bepaalde wijze vind ik dat respectloos richting de slachtoffers. Ik eis daarom een gevangenisstraf voor de duur van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk.” Dat betekent dat de man, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 4 maanden de cel in moet. Uitspraak in de zaak is over 2 weken.

In de reacties hieronder staat een update.

22 reacties:

Welke rijschoolhouder is dit?

Beantwoorden

4 maanden daadwerkelijk cel? moet minimaal 4 jaar zijn Kan die met pensioen als hij de bak uitkomt en niet meer met anderen in een lesauto.

Beantwoorden
Alex van der Velden

@Joh. Boetens op woensdag 17 juni 2020 om 09:34:

Tja, dat mogen we dan weer niet weten, erg dit.
Zal wel een taakstrafje worden.

Beantwoorden

Gewoon complete naam vermelden, dan wordt ie harder bestraft dan die 4 maanden ! Het is toch te zot voor woorden zo’n straf !

Beantwoorden

Hoe kunnen we er eigenlijk achterkomen? Er zijn niet zo veel rijschoolhouders het die leeftijd.
Ik heb een dochter van 16. Die wil ik zo gaan lessen.
Ik durf haar niet nu te laten lessen nu er iemand is die als een roofdier systematisch jonge meisjes ten prooi valt.
Ik zou ter bescherming van mijn dochter wel willen weten wie die pedofiele grijze geilaard is.
Ik vind dat het recht van het volk is om je te kunnen beschermen tegen deze figuren.

Beantwoorden

@Joh. Boetens op woensdag 17 juni 2020 om 09:34:
@Jan op woensdag 17 juni 2020 om 13:23:

Als wij het niet weten, kunnen we het ook niet melden. Wij weten het niet.

Beantwoorden

‘Ik heb een dochter van 16. Die wil ik zo gaan lessen.
Ik durf haar niet nu te laten lessen nu er iemand is die als een roofdier systematisch jonge meisjes ten prooi valt.’

Heel verstandig Joh. Boetens.
Ik zou inderdaad wachten met lessen totdat ze 18 is; dan is ze in ieder geval meerderjarig.

Beantwoorden

Jammer dat er niet bij staat om welke rijschool dit gaat. Ik heb wel een idee wie het zou kunnen zijn

Beantwoorden

Update:
Helmondse rijinstructeur krijgt celstraf voor aanranden van 4 leerlingen
De 63-jarige Helmonder is door de rechtbank Oost-Brabant vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man randde 4 meisjes aan die autorijles van hem kregen.
De man werkte als rijinstructeur en maakte tussen juni 2016 en juni 2017 misbruik van die positie. Dat deed hij tijdens de rijles. Hij legde bij de meisjes tijdens het rijden zijn hand op hun been en betastte onder meer het kruis en de borsten. Ook kuste hij ze.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte veel ouder was dan zijn minderjarige slachtoffers, die bovendien aan zijn opleiding waren toevertrouwd. De meisjes konden zich niet aan zijn handelingen onttrekken, omdat zij ondertussen de auto moesten blijven besturen. Hun jonge leeftijd, afhankelijke positie en beperkte bewegingsvrijheid maakten hen minder weerbaar. Dit moet de verdachte zich hebben gerealiseerd toen hij daar misbruik van maakte. Hij bekommerde zich ook niet om de schadelijke gevolgen van zijn handelen. Bovendien nam hij geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en ziet hij het verwerpelijke karakter daarvan niet in.
Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, op zijn plaats. Het voorwaardelijke deel dient als een stok achter de deur om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan. Omdat de redelijke termijn waarbinnen het Openbaar Ministerie de zaak voor de strafrechter bracht is overschreden, legt de rechtbank een maand extra van de straf voorwaardelijk op. Naast de celstraf moet de verdachte de meisjes schadevergoedingen betalen van in totaal 3700 euro.

De volledige uitspraak (geanonimiseerd) van de rechtbank in Den Bosch.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 13:30:

En terecht!

Beantwoorden

is veel te weinig voor zo’n viezerik

Beantwoorden

Zou wel heel graag weten van welke rijschool die instructeur komt ..hebben we recht op zo dar niemand meer gaat lessen bij hem

Beantwoorden

Terecht?? Meteen hard aanpakken zo’n vent…en zorgen dat ie dit beroep nooit meer uit kan oefenen

Beantwoorden

Nou hoor, het hadden jaren moeten zijn inplaats van maanden
Te Bizar maar het schijnt hier in Nederland ‘n beetje normaal te worden
De grootste pedofielen en verkrachters zijn diegene die het hier in het rechtsysteem te vertellen hebben maar het duurd niet lang meer voordat alles aan het licht komt

Beantwoorden

Veels te kort!! Sterkte voor de meiden!! En hier ook heel benieuwd welke rijschool di s!

Beantwoorden

Haha die lacht zijn eigen kapot 5 maanden en hij staat weer buiten, maar intussen wel 4 meiden voor het leven getekend. 🤮🤮

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 30 juni 2020 om 13:30:

En daarna weer vrolijk verder lessen en aanranden🤔😡

Beantwoorden

Hopelijk hebben de dames inmiddels der rijbewijs elders gehaald en anders s6 met de centen van deze vieskak

Beantwoorden

Is er nou niemand die z’n naam weet hier?!

Beantwoorden

Als het een buitenlandse rijschool was, hadden ze de naam erbij gezet van de rijschool maar omdat het een nederlander is houden ze het liever mysterieuze

Beantwoorden
Carlos Solrac Max

Normaal worden er ook namen genoemd maar dit is opeens geheim ofzo?

Beantwoorden

En de slachtoffers krijgen levenslang. Het zou andersom moeten zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *