Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.998 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De gemeente wil doorgaan met het Ondernemersfonds Helmond. En ook de deelnemers aan dat fonds voor gezamenlijke acties willen dat. De 3 jaar durende pilot die in 2013 begon, is op 1 januari afgelopen. Het is nu de bedoeling om daar nog eens 5 jaar aan vast te plakken.
Elke zakelijke OZB-betaler in Helmond betaalt verplicht mee aan dit fonds door een opslag ter grootte van 7.96%. Met dat geld begon hetĀ  Ondernemersfonds in 2013 met een jaarbudget van 558.000 euro. Daarmee worden collectieve activiteiten en projecten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke promotie, collectieve beveiliging van bedrijventerreinen, Hanging Baskets in de wijken, Wooden Light Parade en Sinterklaas- en Kerstactiviteiten bij de winkels.
Dat OZB-bedrag wordt geĆÆnd door de gemeente die dat 1 op 1 doorsluist naar de Stichting Ondernemersfonds Helmond. Het werven van het geld op deze manier, zorgt ervoor dat er geen freeriders zijn. Bedrijven die voorheen wel meeprofiteerden van allerlei acties, maar niet (vrijwillig) meebetaalden zijn er zodoende niet meer.
Bij de raadpleging ditĀ  jaar van de achterban van het ondernemersfonds bleek iedereen voorstander van voortzetting van het fonds. Unaniem zijn zij overtuigd van het nut, zo lieten zij in de evaluatie weten.
“De gemeente Helmond ondersteunt graag initiatieven zoals dit Ondernemersfonds, die de organisatiegraad van het bedrijfsleven en de non-profit sector in de stad verhogen. De gemeente staat dan ook positief over de opslag OZB-bijdrage, die voor haar eigen gemeentelijke gebouwen van 60.000 Ā euro moet betaald worden en wil dit de komende 5 jaren blijven continueren” zo laat B&W weten.

In een reactie hieronder een update.

1 reactie:

Ondernemersfonds krijgt 556.260 euro subsidie voor 2014
B&W heeft de subsidie voor het Ondernemersfonds voor 2014 vastgesteld op 556.260 euro. Dit werd begin deze maand besloten nadat de Stichting Ondernemersfonds Helmond daarover de gebruikelijke financiƫle verantwoording (zie het jaarverslag 2014 (pdf)) had afgelegd.
Voor wie het gemist heeft, in december ging de gemeenteraad ermee akkoord dat dit fonds 5 jaar doorgaat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *