Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Gisteren werd het faillissement uitgesproken van de Stichting Onderwijskundig Centrum Gewest Helmond (OCGH Advies). De rechtbank stelde mr. Ralf van der Pas uit Eindhoven aan als curator. Volgens de website van OCGH Advies hadden zij 49 medewerkers. Ondanks dit faillissement wordt er bij OCGH Advies op dit moment nog ‘gewoon’ doorgewerkt. Er wordt bekeken of er een doorstart kan worden gemaakt.
OCGH Advies was een dienstverlenende kennisorganisatie, die vooral scholen, schoolbesturen en gemeenten adviseerde en ondersteunde op het gebied van onderwijsvernieuwing, leerlingenzorg, organisatieontwikkeling, coaching en training. Deze onderwijsorganisatie huurde sinds 2011 het grootste deel van dit kantoorgebouw aan de Wethouder den Oudenstraat bij de Heeklaan, waarin tot dan BDO Accountants zat.
In juni kreeg OCGH Advies nog een Cedeo-erkenning (pdf) als erkenning van kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid van begeleiding en adviestrajecten. Deze erkenning wordt uitsluitend verleend aan organisaties waarvan is gebleken dat minimaal 80% van de opdrachtgevers (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en de performance van het opleidingsinstituut.

Update op 21 oktober: Waarom en hoe OCGH Advies failliet ging

10 reacties:

Vreselijk nieuws, aan het eind van de middag zou er e.e.a. uitgelegd worden aan de medewerkers hoe de toekomst er zou gaan zien.
Sterkte allemaal!!!

Beantwoorden

Net terug uit Denemarken. Wat een vreselijk bericht voor jullie allen.
Heel veel sterkte de komende tijd. Hoop dat er doorgestart kan worden dat is beter voor iedereen; ook voor de scholen..

Max

Beantwoorden

Wat een verschrikkelijk bericht. Ik hoop van harte dat er nog een doorstart gemaakt kan worden.
Heel veel sterkte toegewenst voor iedereen.

Beantwoorden

Uitermate bedroevend!!!

Beantwoorden

Heel erg jammer voor het onderwijs en voor de medewerkers. Onverwacht. Heel veel sterkte allemaal.

Beantwoorden

Uitermate vervelend wanneer dit een collega in de onderwijsmarkt overkomt. Ik wens iedereen veel geluk en voorspoed bij het ondernemen van nieuwe activiteiten. Ton B

Beantwoorden

Heel erg jammer ! Hopelijk lukt het om een doorstart te maken. Binnen OCGH Advies werken vele goed gemotiveerde mensen met veel kwaliteit. Dit mag niet verloren gaan voor de scholen.

Wil Triepels.

Beantwoorden

Waarom en hoe OCGH Advies failliet ging
OCGH Advies was onvoldoende rendabel en de salarissen waren te hoog. Door toenemende concurrentie en afnemende vraag in de markt kwam de omzet onder druk te staan. Dat zijn volgens curator Ralf van der Pas voorlopig de belangrijkste oorzaken voor het faillissement dat vorige maand werd uitgesproken (zie het bovenstaande topic)
Afgelopen (boek)jaar werd er een kleine kunstmatige winst geboekt, terwijl er in de jaren daarvoor flinke verliezen werden geleden. Uit de prognoses is gebleken dat de omzet komend jaar zo’n 30% (zijnde 800.000 euro) lager zou zijn dan begroot. De tegenvallende liquiditeitsprognose die in de week voor het faillissement werd opgesteld, was uiteindelijk de trigger om het eigen faillissement aan te vragen. De curator ziet vooralsnog geen aanleiding om te veronderstellen dat onbehoorlijk bestuur een belangrijke oorzaak is geweest in het faillissement.
Op het moment van het faillissement had OCGH Advies 46 medewerkers. De curator heeft hun arbeidsovereenkomsten inmiddels opgezegd. Van hen kregen er 12 een nieuw arbeidscontract aangeboden bij BCO onderwijsadvies. Voor een bedrag van 141.500 euro.nam dat adviesbureau samen met Marant de dienstverlening op het gebied van dyslexiezorg over van OCGH Advies
De huur van het bedrijfspand aan de Wethouder den Oudenstraat is inmiddels opgezegd. Het pand waarin het Ouder Kind Centrum (OKC) Helmond zit, was eigendom van OCGH Advies. Dit pand aan de Europaweg 99 is verhypothekeerd aan de Rabobank voor een bedrag van 850.000 euro. De curator zal in overleg met de Rabobank bekijken hoe dit pand verkocht kan worden.

Beantwoorden

Eerste zin van de curator zegt/verklaard voor mij alles.

Beantwoorden

Waar kunnen mensen n met hun kindertjes nu naar toe??

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *