Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Morgen start een onderzoek naar niet gesprongen explosieven of restanten daarvan uit de Tweede Wereldoorlog op enkele sportvelden van sportpark De Braak. Een gespecialiseerd bedrijf voert de werkzaamheden uit met een beveiligde graafmachine. De werkzaamheden nemen 1 of 2 dagen in beslag, zo laat de gemeente weten.
Omdat het sportpark de komende jaren wordt omgebouwd naar een Sport- en Beleefcampus moet er veel gebeuren in en op de grond, zoals het aanleggen van kunstgrasvelden. Uit onderzoek is gebleken dat op deze velden mogelijk niet gesprongen explosieven of restanten aanwezig zijn. Er zijn zogenaamde verstoringen in de bodem gedetecteerd. Een verstoring kan een niet gesprongen explosief of een restant daarvan zijn, maar in de meeste gevallen betreft het een steen of stuk puin. Voordat de nieuwe velden aangelegd kunnen worden moeten zeker zijn dat de bodem veilig is. Mochten er explosieven gevonden worden, de kans daarop is vrij klein, dan wordt de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Zij zorgen ervoor dat de explosieven geruimd worden.
Als de werkzaamheden naar niet gesprongen explosieven zijn afgerond wordt er later deze maand nog uitgebreider archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek gebeurt door het graven van een aantal proefsleuven.

In de reacties staat een update.

5 reacties:

Oké en wij kunnen veilig thuis blijven?

Beantwoorden

He tog laats mijn metaaldetector verkocht

Beantwoorden

Ze zingen het al jaaaaaren ….. Heey boem, knal, heey jah, Hadde da gehurd?
Op de west tribune is een bommetje gepleurt……

Beantwoorden

Ohh maar 70 jaar te laat ofzo

Beantwoorden

Update:
Harrie Fotografie ging vanochtend naar sportpark De Braak en maakte daar de onderstaande foto’s. Het onderzoek naar mogelijke explosieven in de grond is gestart. Met een metaaldetector wordt er tot op maximaal 4,5 meter diepte gemeten. Daar waar vlaggetjes worden neergezet, ligt iets van metaal. Tot op dit moment werd er alleen oudijzer gevonden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *