Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.198 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Werkplein Regio Helmond start deze maand een themaonderzoek onder uitkeringsgerechtigden die onder de norm alleenstaande vallen, tussen de 45 en 65 jaar oud zijn, een gemeentelijke toeslag ontvangen, inwonend zijn (bijvoorbeeld kamerhuurder of kostganger) en geen thuiswonende kinderen hebben.
Het Werkplein onderzoekt in hoeverre er in deze groep mogelijk sprake is van samenwoning/gezamenlijke huishouding met de hoofdbewoner en/of de uitkeringsgerechtigde samenwoont op een ander adres dan het adres waarop hij of zij ingeschreven staat.
Om misbruik van uitkeringen te voorkomen en te bestrijden nemen de bij het Werkplein Regio Helmond aangesloten gemeenten Asten, Deurne en Geldrop-Mierlo, Helmond en Laarbeek diverse maatregelen die passen binnen het handhavingsbeleid. Deze themacontrole, die 2 keer per jaar wordt gehouden, is 1 van die maatregelen. Dit is de tweede van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *