Onderzoek mogelijk mislukte woningoverval

De recherche is een onderzoek begonnen naar een mogelijk mislukte woningoverval. Het incident speelde zich zaterdagavond af bij een villa aan de Geldropseweg in Helmond. Die avond kwam rond 23.35 uur een melding binnen van een inbraak bij de woning, waar een raam was ingeslagen. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Toen de politie kort daarna arriveerde was er niemand bij de woning te zien. Op het eerste gezicht leek er niets weggenomen.
Nader onderzoek wees uit dat het niet ging om een normale inbraak, maar om een mogelijke woningoverval. Zeker 2 personen hielden zich namelijk urenlang op bij de villa, zo is te zien op camerabeelden. Te zien is dat het duo van 19.10 tot 23.35 uur bij de woning is geweest, vermoedelijk om de bewoners op te wachten. Rond 23.35 uur ging het alarm af en vluchtten de 2 via de achtertuin van de villa.
De 2 kwamen waarschijnlijk via de weide aan de Brandevoortsedreef in de tuin van de woning. Deze weide is gelegen aan de Schutsboom. Mogelijk heeft hier gedurende die tijd een voertuig geparkeerd gestaan, dat daar niet thuishoorde en is dat opgevallen in de omgeving. Ook zou dit voertuig hier op een eerder moment kunnen hebben gestaan om de omgeving te verkennen.
Heb je iets gezien of gehoord van dit incident? Heb je andere bruikbare informatie over de verdachten of hun mogelijke vluchtauto? De politie vraagt je dan contact op te nemen via 0900-8844 of het tipformulier. Anoniem je informatie doorgeven kan ook via M. 0800-7000.