Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.485 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

67 reacties:

Aan de auto te zien en het volk dat er altijd vlakbij rond hangt heb ik wel een waarschijnlijk idee hoe het ongeluk is ontstaan…

Hopelijk valt de lichamelijke schade mee.

Beantwoorden

Zo, die gepimpte ouwe bak uit 1994 kan gelukkig ook naar de sloop. Wa’n vertoning, verschrikkelijk. Ik moet Hein helaas gelijk geven.

Beantwoorden

Deze aanrijding vanavond vond plaats bij de uitrit van de McDonald’s. Een auto die bij het restaurant de weg opreed, botste tegen een auto die op de Deltaweg reed. De jonge bestuurder van die paarse auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was onder meer gewond aan het hoofd. Volgens de vader van het slachtoffer was de auto zijn lust en zijn leven.
De inzittenden van de zwarte auto kwamen met de schrik vrij. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Dat liet Harrie Grijseels ons zojuist weten, hij maakte ook de onderstaande 4 foto’s.

Beantwoorden

Te snel geoordeeld dus (tenzij dat paarse gedrocht te hard reed). Sorry daarvoor, maar niet zo’n rare gedachte toch? Hopelijk valt het mee en knapt jongeman snel op.

Beantwoorden

@Hein op dinsdag 8 oktober 2013 om 21:03:

De paarse auto reed (volgens getuigen) te hard en de Mercedes kwam vanaf de parkeerplaats van de MAC.
Bestuurder van de paarse auto is naar het ziekenhuis gebracht.

Beantwoorden

daar zijn we ook weer vanaf van die paarse herrieschopper uit de buurt

Beantwoorden

Zo aan de schade te zien is er in ieder geval harder gereden dan 30km per uur. Het is wel een lastige weg met al die in/uitritten. En daarnaast meestal ook nogal wat fietsende scholieren die de breedte van de weg nogal eens nodig hebben.

Beantwoorden

Voor de duidelijkheid de situatie ter plekke:


Grotere kaart weergeven

Beantwoorden

Is dat niet de auto van die gast die de wipe-out had gewonnen?

Beantwoorden

@Hein op dinsdag 8 oktober 2013 om 21:03:

Leuk om te lezen, dat siert je vind ik.
Hopelijk mag die jongen weer snel het ziekenhuis uit.

Beantwoorden

Even voor de duidelijkheid….ik ben de bijrijder van de zwarte auto.de vrouw isalsnog in het ziekenhuis. En wij stonden stil.meneer reeds te hard en op verkeerde helft.eerste uitspraak was…..zat niet op te letten! Hoop dat het goed gaat met hem….maar voor de kinderen achterin is het heel ingrijpend geweest.

Beantwoorden

Nou volgensmij probeeren hier de mensen van de zwarte mercedes alles goed te praten zo aan de auto te zien heeft de zwarte auto zowiezo al niet stil gestaan

Beantwoorden

Helaas is er niets meer van over….

Beantwoorden

tja…..goedpraten…….met 2 kinderen achterin…..waar je 30 mag! andere weghelft…..te hard gereden….muziek hard…..valt veel goed te praten ja…….ga maar even met het personeel van mc donald praten……de jongeman is thuis….de bestuurster ligt nog steeds in het zh. …..

Beantwoorden

Hoe dan ook niet iets om hier “uit te vechten”.

Hopelijk komt iedereen er weer goed bovenop en heeft zo nodig hiervan geleerd. De rest wordt waarschijnlijk door de verzekering opgelost.
Sterkte allemaal.

Beantwoorden

Tsja, toch komt de Mercedesbus uit een uitrit en staat half op de weg. Te zien aan de positie van de paarse wagen, heeft ie niet superhard gereden, anders was ie wel een stuk verder tot stilstand gekomen…………. Ik ken geen van de betrokkenen, maar wens ze allemaal een spoedig hertsel toe !!!

Beantwoorden

enneh @ad fietsende scholieren om 18.30 ’s avonds ??? laat me niet lachen !!! eerst ff naar de feiten kijken en dan pas dingen in je reaktie gooien !!! idd is het een 30 km-zone………….Misschien een tip voor de politie om daar eens te gaan staan controleren ??? Kan behoorlijk veel opleveren, aangezien vrijwel niemand daar 30 km/h rijdt…………………

Beantwoorden

De eerder grplaatste foto is gemaakt op 5 juni in winkelcentrum De Bus.Er zat veel tijd en geld in deze paarse bolide. dat maakt de verzekering niet goed.

Beantwoorden

@ henry….gelukkig hebben mensen bij benzinepomp gezien dat hij midden op de weg reed en veeeel te hard reed. airbags uitgeklapt van Mercedes dus hoge snelheid zei politie want klappen niet zomaar….en idd er word daar altijd te hard gereden. 2 kinderen van 4 achterin….maakt de verzekering ook niet goed!!!

Beantwoorden

Het rechterachterwiel van de paarse auto staat scheef.
Daaruit kun je opmaken dat hij door zijwaardse kracht tegen
de stoeprand is geduwd, dat de Mercedes helemaal stil stond
gaat er bij mij niet in.

Beantwoorden

Omdat de paarse auto uitgebouwt is wil iedereen.de schult in de jonge man zijn schoenen schuiven maar hij was niet fout als je alles na gaat ben eerlijk en.neem je vrantwoording !!

Beantwoorden

Iets doet mij vermoeden dat Chantal bekend is met de eigenaar van het paarse vehikel… Als hij inderdaad te hard heeft gereden zoals getuigen zeggen dan is hij wel degelijk fout. Bovendien is het niet zo gek dat jonge bestuurders met uitgebouwde auto’s in eerste instantie de schuld krijgen, aangezien zij in de meeste gevallen ook ongelukken veroorzaken. Is het niet door roekeloos rijden of stoer doen, dan is het wel door het gebrek aan ervaring op de weg…

Beantwoorden

Zo als ik alles gezien.heb heeft die paarse auto niet te hard gereden anders stond tie veel en van de Mercedes heeft ook.gereden.anders had zij niet op de stoep gestaan er is geen weg belijding dus rechts heeft voorang het is een.uitrit en er staan haaie tanden van de paarse auto heeft uitgeweeken anders lagen alle bij.de voorkanten.in elkaar gr vdb tuning wij zijn een nette club gaan voor geluid niet on te racen

Beantwoorden

Hoe vervelend voor betrokkenen,maar om hier zoveel reacties op te geven?

Beantwoorden

Ja srry eric maar mensen die er probeeren onderuit te komen met liegen geef ik niet veel om

Beantwoorden

Vind het erg voor de kids

Beantwoorden

@joey op woensdag 9 oktober 2013 om 17:11:

kunnen ze bij jullie op de club allemaal niet typen???

Beantwoorden

Hallo Arjen

Wat maakt het uit hoe je typt ?
Het gaat erom dar je eruit kunt halen wat er gezegd word en niet hoe het geschreven word

Wat er gebeurt is is al erg zat laat staan dat je je eigen druk maakt hoe er getypt word

Gr

Beantwoorden

Nee via tel aan het typen niet via de pc dus geen zin om alles te corrigeren

Beantwoorden

Maar het gaat er ook niet om het typen , of je nu fout typt of alles goed typt het gaat erom hoe het heeft kunnen gebeuren en niet om hoe het getypt word

Beantwoorden

We zijn een nette tuning club geen typ club en indd Chantal ben ik helemaal met jou eens !!

Beantwoorden

Ik ook…..!

Beantwoorden

Ja haha daarom Chantal P

Beantwoorden

Heb deze site gelezen naar aanleiding van dit ongeval.
Wat een vooroordelen ,wat een invullen maar niet weten ,
die zij dit en die dat , als je het bekijkt moet het toch wel te hard zijn de verkeerde weghelften weet ik al wat niet.
Volgens mij is het ten tijde van het ongeval erg druk geweest op dat stukje weg en hebben veel mensen gezien wat er gebeurde of denken het allemaal wel te weten, Weet nu wel waarom ik deze pagina`s niet vaak bezoek

Beantwoorden

@Henry op woensdag 9 oktober 2013 om 12:20:

Wist niet dat er in Helmond een avondklok gold voor jongeren/scholieren, zodat ze om 18.30 uur daar niet mogen fietsen. Heb niet gezegd dat dit op het moment van dit ongeval ook zo was, maar vaak gebruiken ze de hele weg. Dat levert ook geregeld gevaarlijke situaties op.
Begrijp jouw opmerking dan ook niet. Overigens wordt er maar zelden in een 30 km zone gecontroleerd op snelheid.

Beantwoorden

Ik ben zaterdag tegen een paal aangereden, die stond er niet toen ik 5 minuten eerder er parkeerde.
Zoek nog enkele getuigen!!!!!!!!!!!!!

Als nog sterkte voor de slachtoffers.

Beantwoorden

Van een paarse gepimpte bak naar een paarse krokodil getransformeerd. Zo zien we ze graag. Succes in het hospitaal en dat je er heelhuids uit mag komen. Dat geldt nog meer voor de kids. Hopelijk nemen beide bestuurders in de toekomst hun verantwoordelijkheid in het verkeer.

Beantwoorden

Ik vrees dat volwassenen die te hard in een gepimpte paarse auto rijden de mensen zijn die hier niets van leren. Brengen anderen in gevaar en veroorzaken geluidsoverlast (want ik heb een vette demper, jonguh). Weer een herriebak minder in Helmond! 🙂

Wel treurig voor kinderen en gewonden. Dat is natuurlijk het ergste.

Beantwoorden

Nu ik de reacties allemaal eens rustig teruglees, moet ik bekennen dat ik al die verschillende reconstructies toch wel interessant vind. Heeft wel iets weg van Crime Scene Investigations. 🙂
Jammer dat sommige reacties na drie keer teruglezen nog niet begrijpend te lezen zijn. Maar ach, als ik het goed begreep interesseert dat die schrijvers niet want het gaat niet om het typen. Tja 🙁

@arjan op woensdag 9 oktober 2013 om 10:35:
Ik hoop dat je na afloop van het hele getrubbel nog even laat weten hoe de schuldvraag officieel werd beantwoord. Dan kunnen we mooi checken wie gelijk had.
Hopelijk zijn de gewonden en kids snel over het voorval heen.

Beantwoorden

Ook al rij je in een uitgebouwde auto wil niet zeggen dat je ook hard en brutaal rijd , en nee het gaat niet om hoe je dingen typt maar hoe het heeft kunnen plaats vinden 😉 , het is al erg zat dat er gewonden bij gekomen is , maar nogmaals als je on een uitgebouwde bak rijd wil niet zeggen dat je brutaal en raced over de weg

Beantwoorden

lul niet want hij reed overal te hard

Beantwoorden

Wel raar als hij overal te hard rijd dat hij dan nooit een bekeuring krijgt voor te hard rijden

Beantwoorden

Kenteken misschien niet te lezen

Beantwoorden

Zullen we bij 100 reacties stoppen?

Beantwoorden

De kenteken was bij die paarse auto wel goed te lezen zowel als de voorkant als de achterkant dus dat lijkt me sterk

Beantwoorden

tuners zijn niet altijd racers; vaak zijn het dan weldegelijk herriemakers..maar ook zijn er die het puur voor de mooigheid doen.
laat niet weg dat getuigen in alle redelijkheid aangaven dat meneertje met pimpelauto hard en ruig reed. Mercedesbusje reed vanuit uitrit de weg op.
Dan moet je uitkijken en voorrang verlenen. Dat deed die bestuurster dus ook.
De pimp kwam van links met 1. te hoge snelheid en 2. op de verkeerde weghelft.
Nog altijd moet je daar opletten als je vanuit een uitrit of evengoed een zijweg een weg opdraait. Maar je kunt moeilijk verwachten dat mensen maar moeten inbinden en wachten als ze in de verte gepimpte auto’s te hard zien aankomen
De verzekering zal inderdaad het gepimpte niet uitkeren. Dure les.
Had ie de gordel wel om?

Beantwoorden

Wat weten we het toch allemaal goed.. jeetje wat een vooroordelen weer.
“Ze hebben gezien dat ie te hard reed….”
Als jij stil staat of een auto langs ziet rijden dan lijkt het al snel of ie hard reed, zeker als ie ook nog wat meer of zwaarder geluid produceert.
En naar aanleiding van foto’s kan en mag je helemaal niet oordelen……
heb je al eens gezien hoe een auto kan schuiven, draaien en wentelen bij een geringe botsing? Nou dan weet je ook dat het soms heel vreemd uitziet en het anders was dan het lijkt.
En iedereen heeft een mening. ik ook als ik net bij een ongeval uitkom, je gaat allemaal denken: Hoe zal dat gegaan zijn? Wie is schuld en wie verleende wel of geen voorrang. Maar om dat dan hier neer te schrijven……. nee dat laat ik liever over aan de bevoegde mensen om daar over te oordelen.

Beantwoorden

Nou ik weet een ding rij daar voortaan 20km en zo ver mogelijk rechts ja ik heb ook een kleinbeetje uitgeboude auto want straks gaat ook iedereen liegen over mijn snelheid en ja ook ik rij wel eens te hard wie niet komop mensen meer dan de helft die daar stond zecht het zelfde paarse auto geen schuld mercedes komt uit uitrit en heeft haaie tanden dan ben je zowiezo al verplicht om te stoppen en de paarse auto kwam van rechts heeft biet te hard gereden want dan hat hij veel verder moeten staan en mercedes heeft ook niet stil gestaan want dsn hadden bijde auto aan de voorkant inelkaar moeten zitten

Beantwoorden

Da was auto uit jaar 1998 en ik keer ree rechts van de weg hoe komt dan me rechtse achter wiel van de as is af gebroke en hoezo herrie schubber minder arjen nu lach jij dat er herrie schupper minders is maar daarna lach ik ik als herrie schupper komt trug dan ik ree nooit te hard vraag maar aan vdb tuning dus nie gaan zevere stelletjes jankballe groetjes eigenaar van de paarse wagen

Beantwoorden

Vind dit heel erg de situatie is gewoon zo zwarte auto is en blijft fout je moet en zal er voorang verlenen een di g beschuldig niet voordat je de situatie kent laat het aan de mensen over die er verstand van hebben , dan zal hier ook wel de uitslag van het onferzoek of wat dan ook komen , zo jammer dat ze meteen een iemand de schuld geven, omdat de auto uitgebouwd is hoef je niet slecht te zijn commentaar is niet te begrijpen dat mensen kwakkeloos dingen roepem, ik ken de bestuurder van de paarse auto en hij zou never mooit te hard reiden de auto was zijn lust en zijn leven

Beantwoorden

ik ben ervoor dat die paarse rijder hard wordt aangepakt. en dat vooral omdat de vriendjes die hier zo reageren me irriteren. Allemaal van dat volk dat vind dat ze overal “recht”op hebben en dat anderen zich niet moeten aanstellen.
Ik vind dat getunede auto’s standaard fout zitten bij ongelukken als deze.Autorijden om stoer te doen, is gewoon fout en onvolwassen. en dan roepen dat en wiel scheef staat en dat dat bewijs is dat de mercedes reed; mooi niet; die stond stil en doordat knul te hard reed knalde hij hopsakee door eigen toedoen scheef weg tegen de stoep..ook al omdat ie zelf niks doorhad zo midden op de weg prutsend aan zunne radiootje. boemboem boem..
zo en dat vind ik; ik hoor bij de normale mensen.

Beantwoorden

a mientjes jij denkt dan getunde auto.s altijd hard rijde nee hoor we doen da aleen maar voor de show en nie voor de race ieder ze eige hobby we doen aleen maar tune en styling en geen racen dat wil zeggen dat wij aleen maar auto meetings doen en muziek dat doen we db test mee en dat wil zeggen hoeveel power in je muziek het zitte en met orcinelen auto kende ook hard mee rijde en nie op letten gr vdb tuning

Beantwoorden

We zijn het aan het opknappen hij komt weer terug op de weg onze herrie schupper speciaal voor de mensen die negatief reageeren!! anders maar beter en onherkenbaar !!

Beantwoorden

Stoer hoor. En: iets met oude koeien en een sloot…

Beantwoorden

Zecht de er hier een die dus ook nog hier kijkt hij hein dus gewoon stil houden jij met mond zo lang dat er ergens nog steeds grote discussies over dit gaan dat mensen met een uitgeboude bak aso’s zijn kapot rijden die mensen die dat zeggen

Beantwoorden

Wauw, zelden in zo’n kort stukje tekst, zo veel taalfouten gezien. Een hele prestatie op zich, naast je nietszeggende inhoud.

Beantwoorden

Ik heb taal fouten meneer de professor maar jij bent de genen die hier dus niet spoort

Beantwoorden

Bedankt voor het compliment, al ben ik allesbehalve een professor. Mag ik je nog een tip geven? Interpunctie. Zoek de betekenis daarvan maar op hoor, is niet erg.

Beantwoorden

@Hein op dinsdag 14 januari 2014 om 00:06:

het blijft lachen hein met die gasten

Beantwoorden

Ach, ik lach er ook maar wat mee inderdaad. Iedereen heeft natuurlijk recht op zijn mening en mag die ook uiten. Geen probleem. Maar om dat in enigszins correct Nederlands te doen, lijkt me niets te veel gevraagd toch?

Beantwoorden

Het lijkt mij niet te veel gevraagd. Heb het stukje ook gelezen en het is compleet onbegrijpelijk. Maar ja, iedereen heeft recht op zijn/haar mening, ook de ongeletterden.

Beantwoorden

Tja ge kunt maar ergens om laggen. ken jullie allemaal niet. heb het gezien heb het zien.gebeuren en wat ik heb gezien.was de mercedes a180 fout. Dus meneer van de uigeboude auto ik wil best geteugen voor je

Beantwoorden
ach lik toch.me bolle reet

Taol fout nou k zie gin taol fout of gallie kenne gin hellemonds

Beantwoorden

Nauw meneer ik vin dade gij gelijk het . HELmond wonen gewoon beschavde mensen met typfouten huurter gewoon bij we zijn nie alemaal zo hoog opgeleid eerlijk uit komen vuur je fouten mensen

Beantwoorden
ben al weer terug op de weg!!

Dan willen wij wel een fotootje zien van dat herstelde wonder.

Beantwoorden

Boeiend of er typfouten inzitten of niet , niemand is perfect , en idd er is een nieuwe onderweg en gajenixan wij steunen je en staan achter je , ze denken hier gewoon dat ze alles zijn en zo perfect zin en alles moet volgens hun wet en regeltjes en altijd gelijk hebben

Beantwoorden

Het is nu zwart en.geel maakt een klere herrie ra ra wat is het ow zal aantwoord jullie ergste nachtmerie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *