Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.270 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

In een pand aan de Lagedijk op het industrieterrein heeft een ongeval plaats gevonden waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken. Daarbij zou letsel zijn ontstaan. Wat er precies is gebeurd, is op dit moment nog onduidelijk. Om 17.45 uur kwam de melding daarvan bij de hulpdiensten binnen. Die rukten met groot materieel uit: 3 brandweerwagens, 2 ambulances, 1 ‘gevaarlijke stoffen’-wagen en de politie zijn op dit moment aanwezig. Inmiddels zijn 2 personen ter controle in de ambulance onderzocht. Als we meer informatie hebben plaatsen we dat (zoals altijd) in een reactie hieronder. Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan de updates.

7 reacties:

Update 1:
De gevaarlijke stoffen blijken lekkende vaten salpeterzuur te zijn. Die staan op een voor de brandweer moeilijk bereikbare locatie in de hal. Naar verluidt trekt het zuur door de vloer de bodem in.

Beantwoorden

Mathro?

Beantwoorden

Ja, aan de kant van Harwi

Beantwoorden

Update 2:
Bij 112 werd gemeld dat een lekkage van een vloeistof door de muur van de buren kwam en de coating van de vloer oploste. Medewerkers van het bedrijf Mathro Metals kwamen in hun bedrijfshal een groene vloeistof tegen die de bovenlaag van de vloer zichtbaar en hoorbaar oploste.
Bij aankomst van de hulpdiensten werd de deur bij de buren geopend door een slotenmaker zodat de brandweer binnen kon. Na metingen werd er salpeterzuur met een toevoeging waargenomen. In het pand zit een bedrijf uit Weert dat in recycling van chemicaliën doet. Om bij de lekkage te komen moest aan de buitenkant een raam worden verwijderd. De gevonden vaten zijn vermoedelijk nog van Ramaer die voorheen in het pand heeft gezeten.
De politie doet onderzoek naar de herkomst van de vaten. De brandweer heeft de taak overgegeven aan de milieuzorg en de gemeente. Een medewerker van de CoPI bevolking en de gemeente gaan nu bekijken of de lekkende vloeistof vannacht nog moet worden verwijderd of dat het kan wachten tot morgen. Rond het pand is een lint gespannen. De 2 medewerkers die de vloeistof vonden, zijn in de ambulance onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Harrie Fotografie mailde zojuist ook de onderstaande foto’s en meldde het bovenstaande.

Beantwoorden

waarom verplicht de overheid dergelijke bedrijven niet tot gebruikmaking van buffer reservoir,s voor dergelijke stoffen voor het zelfde geld moet het hele industrieterrein geëvacueerd worden .

Beantwoorden

@ Harrie; skon foto’s !

Beantwoorden

Apart verhaal wel.
Aangezien Salpeterzuur een minimum opslag temperatuur heeft. (ideaal beneden 0). Stelletje amateurs dan, die lui van Ramaer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *