Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.057 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
96reacties

Donderdag 1 november om 21.00 uur start de online kaartverkoop voor Het Kasteel van Sinterklaas. Met zo’n kaartje krijg je toegang tot zijn kasteel dat van dinsdag 20 november tot en met zondag 2 december is geopend. De rondleiding duurt ongeveer 3 kwartier.
Toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar via de website. Aan ‘de deur’ vindt geen kaartverkoop plaats. Een e-ticket (voor zowel kinderen als volwassenen) kost 3,75 euro (+ 30 cent servicekosten per ticket). Wees er snel bij zo waarschuwt de waarschuwpiet, want op is helaas ook écht op. Vorig jaar waren de 13.500 kaartjes al in 9 uur uitverkocht. 
Er zijn dit jaar ook kaartjes te koop voor Het Theater van Sinterklaas. Dagelijks zijn er diverse voorstellingen in de spiegeltent op het plein voor het kasteel.  Nieuw dit jaar is De Knutselclub van Sinterklaas op dat plein. Elke dag worden er uiteenlopende knutselworkshops gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar. Kaartjes voor het theater en de knutselclub kosten 2,16 euro per stuk en zijn vanaf 1 november ook via die website te koop.
De Goedheiligman en zijn zwarte pieten kijken er naar uit om voor het 14e jaar in het Helmonds kasteel te slapen. Dat laat de infopiet ons vanuit Madrid (Spanje) weten: “De pepernoten zijn net iets lekkerder dit jaar én héél véél cadeautjes staan nu al klaar.” Zondagmiddag 18 november arriveert net als vorig jaar de stoomboot en krijgt de Sint de sleutel van het kasteel van onze burgemeester. Via deze route gaat hij op zijn trouwe schimmel Amerigo dan naar de Markt waar een mooi feestje is. Tegen vieren vertrekken de Sint en zijn knechten naar het kasteel.

 

In de reacties hieronder staan updates.

96 reacties:

Geweldig, ik zou zo weer 6 jaar willen zijn.

Beantwoorden

Wei hebben al kaartjes van me werk

Beantwoorden

Hopelijk lukt het me dit jaar wel om kaartjes te bestellen. Donderdagavond ben ik er op tijd bij. Lijkt onderhand Wooniezie wel. 😉

Beantwoorden

Wat een prachtig filmpje! Ik krijg er nu al zin in.

Beantwoorden

Update 1:
Het Kasteel van Sinterklaas binnen een uur uitverkocht
De 14.500 tickets die sinds gisteravond 21.00 uur te koop waren, waren binnen een uur uitverkocht. Al snel lag de website plat, waarna de rechtstreekse link naar de kaartverkoop de beste manier was om kaartjes te scoren. Maar ook dat ging niet vlekkeloos.
Wees er snel bij zo waarschuwde de waarschuwpiet in oktober (helemaal bovenaan) “want op is helaas ook écht op.” Vorig jaar waren de 13.500 kaartjes al in 9 uur uitverkocht. Maar dit jaar ging het dus nog sneller…

Beantwoorden

Te schandalig voor woorden dat je er steeds uitgegooid wordt met betalen enz.

Beantwoorden

zijn jullie trots op , dat bij betaling een mens wordt afgewezen??,

Beantwoorden

vind het belachelijk dat mensen zoveel kaartjes kunnen kopen ,om te gaan verkopen, ik zelf wilde niet eens gaan maar als ik de reacties allemaal lees en op marktplaats kijk ????daar worden onze helmonderkes niet blij van ????

Beantwoorden

Blij dat die tijd voorbij is zeg????

Beantwoorden

Zw moeten gewoon weer aan de deur de kaarte verkoop doen toen ging allemaal beter en alleen op.de dag zelf kaartjes kunne kope dan heb je mindet teleurstellende mense

Beantwoorden

Vind jammer. Weer een jaar overslaan

Beantwoorden

Grote schande is dit zitte ander half uur te wachten. Om te betalen worden er uitgegooid. Belachelijk is het

Beantwoorden

Uur in de wacht gestaan eindelijk aan de beurt word het gecorrigeerd naar 1kaartje beschikbaar kan moeilijk de kleine alleen er naar toe sturen
3e jaar dat we dus niks hebben
Kom ik tot mijn verbazing op mp kaartjes tegen voor 125 euro

Beantwoorden

Absoluut niet eerlijk gegaan! 45 min in de (betalings) rij gestaan.. uiteindelijk wordt je eruit gegooid en is alles uitverkocht.. terwijl ik 6 kaartjes had gereserveerd voor ons gezin en de opvangkindjes????

Beantwoorden
Willemien Steenbakkers

Ik vind egt waardeloos systeem constant word je eruit gegooid als je bij het betalen komt lekker eerlijk dit NOT!!! Verzin er iets want veel kinderen teleurgesteld op deze manier!!!

Beantwoorden

Hier ook geen kaartjes… belachelijk dat er mensen uit het hele land kaartjes opkopen en nu voor belachelijk hoge prijzen verkopen! En dat over de rug van lieve onschuldige kinderen!

Beantwoorden

Echt schandalig.
Mensen kopen gewoon kaartjes om op Marktplaats weer te verkopen. Hier mieten ze echt iets aan doen

Beantwoorden

schandalig ze laten je half uur wachen om te laten betalen en dan is het vol!! en nu staan ze op marktplaats 4 voor 125 euro!!!

Beantwoorden

Ik snap dat voor de mensen die van ver komen het fijn is dat ze op voorhand kaartjes online kunnen bestellen. Ik vind het schandalig dat de Helmonders en omwonende niet gewoon spontaan kaartjes kunnen gaan halen en aansluiten. Persoonlijk zou ik het fijner vinden als de helft online verkocht gaat worden, en de andere helft gewoon aan de kassa!

Beantwoorden

Zo zielig voor al die kindjes, het systeem werkt dus voor geen meter. Kaartjes worden vanaf nu voor veel meer aangeboden. Echt goed gedaan Helmond. Gelukkig zijn mijn kinderen al groot en was er toendertijd gewoon de ouderwetse manier. Gewoon in de rij staan en 2 kaartjes kopen. Zoals het nu gaat werkt het in ieder geval heel veel frustratie en teleurstelling op….

Beantwoorden

Pssst…..een deel van de kaarten was al ‘verkocht’ omdat ambtenaren van Gemeente Helmond kaarten zijn toebedeeld.

Beantwoorden

Joh, vind je het gek met al die kaarten doorverkopers.
Schandalig dat het zo kan gaan!
7 jaar geleden kon je nog eens een kaartje krijgen.
Nu met het online gebeuren is alles meteen uitverkocht, veel aan mensen die over andermans rug geld eraan willen verdienen.
Word eens tijd voor een andere aanpak kwa kaartverkoop!

Beantwoorden
Patricia van den Bergh

Of heel simpel, reserveren op de site. Reserveringsnummer doorgeven aan de kassa en betalen en hop naar binnen. Of gezinnen met kinderen tussen de 4 en 6 1x een set kaartjes, gemeente kan dat precies inzien. Ik vis al 3 jaar achter het net…

Beantwoorden

Dit is echt niet normaal wacht je en in een keer ben je weg rara hoe kan dit belachelijk gewoon en voor de mensen die ze te koop aanbieden zeg ik alleen maar profiteurs

Beantwoorden
Anita van de Kerkhof

Op naar een andere stad of dorp waar ze ook veel sinterklaas activiteiten hebben. Vaak nog goedkoper of zelfs gratis !

Beantwoorden

Belachelijk de meeste kinderen uit Helmond kunnen er niet naar toe door dit belachelijke systeem

Beantwoorden

Ik vind het heel raar dat op het moment dat je op de dag en tyd klikte het aantal kaartjes beschikbaar was en bij betaling niet meer. Je komt in een wachtrij om te betalen dus de kaartjes zouden dan tot de betaling vastgehouden moeten worden. Iemand die later dezelfde dag en tijd kiest, komt immers later in de wachtrij.

Beantwoorden

Marktplaats dus weer in de gaten houden met die snelle doorverkopers die voor de winst gaan ????????????????????????????

Beantwoorden

Is gewoon te gek staan nu al kaartjes op Mp voor een belachelijk bedrag , gelukkig hoef ik er niet meer heen, maar te gek dat het zo moet ????

Beantwoorden

Moet niet kunnen..
Dit is niet eerlijk, ze worden op gekocht en op marktplaats gezet..
Vroeger om 8 uur in de rij dat gaf eerlijke kansen, nu zijn er heel veel kindjes de dupe..????

Beantwoorden
Miranda van der Steen

Schandalig geregeld maar ja als jullie je geld maar hebben

Beantwoorden

De organisatie kan het in ieders ogen nooit goed doen. Lange wachtrij bij het kasteel waar je uren staat is niet leuk. Snel uitverkochte tickets op internet idem. Helaas, maar net als bij je favoriete artiest grijpen we allemaal wel eens mis langs kaarten. Gelukkig zijn er door heel het land tal van activiteiten rondom de sint. Wat mijn inziens eerlijk zou zijn is de mensen uit Helmond wel een voorrang geven. En de profiteurs op marktplaats achterna gaan en deze kaarten voor hen ongeldig maken. Persoonlijk vind ik dat er genoeg kinderachtige reacties te vinden zijn onder deze berichten! Houd de eer bij jezelf, het is toch geweldig dat er in Hemond zo iets moois georganiseerd wordt met alleen maar vrijwilligers!

Beantwoorden

Helemaal niet gek , komt door al die mensen die de kaartjes opkopen om er n slaatje uit te slaan???? daar moet echt iets aan gedaan worden!

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Er zijn zo’n 5000 kaartjes extra als ze er elke dag gewoon een paar uurtjes extra aanplakken.
Iedereen blij. Ik zeg: doen!!

Beantwoorden

Slecht systeem nu, goudzoekers kopen kaartjes om ze voor enorme prijzen door te verkopen
Beter een reserveringssysteem instellen
Kaartjes online reserveren->code -> ophalen en betalen aan de kassa op de dag van bezoek
Worden er kaarten niet opgehaald voor een bepaalde tijd dan last minute op de site vermelden
En voor alle scholen in de omgeving de leeftijd naar beneden
Bij mijn kinderen op school gaan ze pas in groep 4, groep 1/2 zou beter zijn
Die kids zitten vol in t sinterklaasgebeuren en scheelt in kaartjes want veel ouders willen toch met die leeftijdscategorie naar t kasteel

Beantwoorden

En dezelfde avond stonden er al kaartjes op Marktplaats voor grote bedragen!

Beantwoorden

Kom naar de theatervoorstelling van MoesMengelmoes. Dat is ook een mooie Sinterklaas belevenis. Ze spelen op 2 december in de bib van Helmond, en geven 30 november een pyamavoorstelling in Mini theater Moes.

Beantwoorden

Te ziek voor woorden wat mensen er nog voor willen hebben!!???????????? mensen die super graag willen gaan en met weinig geld zulllen nooit de kans krijgen.. nee al die geld kakkers snel leeglaten kopen en erna ook nog denken dat ze er meer voor kunnen krijgen… deze wereld is diep triest met veel trieste ondankbaren mensen!!!????????????????????????

Beantwoorden

Gemeente klacht indienen iemand aannemen die het internet afstruint als je als persoon al een paar schoenen te koop aanbied staat de belasting gelijk op de hoek met die kaartjes gewoon zelfde niet normaal toch ze moeten gewoon dit beter regelen mijn kids ook nog nooit geweest schandalig met ze allen mensen uit Helmond de burgemeester bellen van Helmond !!!

Beantwoorden

Ik zeg het zo vaak. Kaartjes moet je op naam verkopen. Dan krijgen al die afzetters geen kans.

Beantwoorden

Belachelijk!

Beantwoorden

Mij is het elk jaar nog gelukt om kaartjes te bemachtigen. Ik weet niet wat anderen doen maar klaarzitten om 21u en doen wat er staat op het scherm levert gewoon de gewenste kaartjes op. Heeft iedereen die hier klaagt wel de moeite gedaan?

Beantwoorden

idd op naam verkopen. nu staan ze op marktplaats voor 40 euro.3 kaartjes

Beantwoorden

Niet binnen 1 uur. Ik was om 21.04 in de wachtrij gezet en toen ik kaarten mocht bestellen kon ik alleen nog voor dinsdagochtend bestellen. Alsof dat lukt met schoolgaande kinderen.

En ondertussen worden ze op marktplaats voor 20 euro gezet door mensen uit Amsterdam

Beantwoorden

Mijn nu het vierde jaar niet gelukt Belachelijk !!! komt denk ik dat we uit Deurne komen

Beantwoorden

Je krijgt gewoon geen kans, veel te weinig tijdstippen/kaartjes beschikbaar voor zoveel mensen die willen bezoeken!! Hopelijk verzinnen ze hier voor volgend jaar iets beters op????

Beantwoorden

Collega vertelde dat hij met wat moeite de maximale 10 kaartjes bestelde en kon kopen. Meteen daarna kreeg hij een schermpje of hij er meer wilde bestellen. Nieuwsgierig keek hij of dat echt ging. Ja hoor, gewoon weer 10. Niet gedaan, maar het kon wel. 🙁 Makkelijk voor de handelaars. 🙁

Beantwoorden

Is niet normaal op marktplaats worden ze aangeboden voor 125 euro

Beantwoorden

Check marktplaats ????

Beantwoorden

Zie ze vanuit Friesland kaartjes aanbieden op marktplaats zouden ze echt zelf dat hele eind er voor over hebben naar het kasteel te gaan. Belachelijk …. En ik heb niet eens kleine kinderen meer.

Beantwoorden
Marielle Vleeshouwers

Is gewoon al helemaal uitverkocht! Hoor dat sommige op plaats 882 stonden. Kaartverkoop aan de kassa is veel eerlijker dan op deze manier!!

Beantwoorden

Alle helmondse kinderen gratis kaartje geven. En dan ouders kaartje bij laten kopen bij het kasteel. Bij tonen van gratis kaartje .
Zou oplossing zijn voor kinderen uit helmond. Een maal naar kasteel zodat alle kinderen de kans krijgen om naar het kasteel.van sinterklaas te gaan kijken.

Beantwoorden

Gewoon een jaar massaal geen kaarten kopen. Misschien gaan ze dan eens nadenken met hun online kaartverkoop.
Gewoon weer aan de deur verkopen!
En de mensen die kaarten opkopen om duur te verkopen lekker laten stikken in hun kaarten.

Mensen die in o.a. leeuwarden wonen en andere verre plaatsen, en kaarten aanbieden voor 20 (of meer) pst.
En dan ineens verhinderd zijn… mijn reet.
Dat konden ze gisteravond ook al weten.
Oplichters.

Beantwoorden
Patricia van den Bergh

Had er graag naar toe gegaan maar helaas *WEER* geen kaartjes kunnen bemachtigen.
Is al de 5de jaar op rij dat ik er mis op pak.

Beantwoorden

Die gasten op marktplaats.. stelletje hufters!

Beantwoorden

Dat vind ik dus ook. En hou de verkoop uit eigen regio.

Beantwoorden

Update 2:
Een bericht van de organisatie over de kaartverkoop gisteravond:

Gisteravond, donderdag 1 november, ging om 21.00 uur de kaartverkoop voor Het Kasteel van Sinterklaas van start. Niet heel verrassend waren de kaarten snel uitverkocht. Daar willen we iets over melden.
  
Allereerst willen we zeggen dat we het heel erg vervelend vinden dat er veel mensen hebben misgegrepen. We zouden het liefst zien dat alle kinderen die dat willen de kans hebben om dit jaar Het Kasteel van Sinterklaas te bezoeken, maar dat is helaas niet mogelijk. De vraag naar kaarten is veel groter dan het aanbod daarvan. Dan is teleurstelling altijd het gevolg.
  
Extra servercapaciteit
Dat het gisteren druk zou worden op onze site, kwam natuurlijk niet als een verrassing. We hebben extra servercapaciteit gehuurd om te zorgen dat onze site niet onder die drukte zou bezwijken, maar het was vechten tegen de spreekwoordelijke bierkaai. Dit Sinterklaasseizoen is kort (dus minder kaarten beschikbaar), de ruimte in het kasteel is beperkt, net zoals het aantal vrijwilligers. Meer mensen loggen in, vaak met meerdere apparaten bovendien, en refreshen massaal. Het is voor ons bijna onmogelijk om ons daartegen te wapenen, hoe graag we dat ook willen.
Het is ook voorgekomen dat mensen wel kaarten in de winkelmand konden leggen, maar dat die al weg waren voordat ze waren afgerekend (het is een complex bestelproces met meerdere tijdsvakken). We snappen echt dat dat extreem frustrerend is. Een bestelling is pas definitief nadat de kaarten zijn afgerekend. In dat geval waren andere mensen net iets sneller, of hadden ze in ieder geval meer geluk. Meer dan onze excuses daarvoor kunnen we niet aanbieden.
  
Verschillende manieren
De afgelopen jaren hebben we op verschillende manieren geprobeerd om de tickets te verkopen; steeds op zoek naar de beste en eerlijkste manier. Jaren terug stonden mensen in een fysieke rij. Dat leidde tot irritatie, zeker als je na uren wachten zag dat iemand er met de laatste kaarten vandoor ging. Vorig jaar startte de kaartverkoop om middernacht, vanuit de gedachte dat mensen er wel iets voor over moesten hebben. Dat had een golf van kritiek tot gevolg. Hoe we het toch in ons hoofd haalden om ’s nachts kaarten voor een kinderfeest te verkopen, was zo’n beetje de tendens. Starten om 21.00 uur leek ons beter, maar ook dat ging niet vlekkeloos. Natuurlijk gaan we nadenken over hoe we het volgend jaar beter kunnen doen, maar daar hebben we nu met zijn allen weinig tot niets aan.
We begrijpen de teleurstelling over het mislopen van kaartjes helemaal. Zelf zouden we ook teleurgesteld zijn en reken maar: niemand van onze vrijwilligers vindt het leuk om nee te moeten verkopen. We overdrijven niet als we zeggen dat er om dit alles heel wat uurtjes slaap verloren zijn gegaan.
  
Kaarten op Marktplaats
Wat ons ook pijn doet, is dat we zien dat mensen met eurotekens in de ogen gretig misbruik maken van de gelegenheid en de kaarten aanbieden op Marktplaats, vaak voor een veelvoud van de originele prijs. We nemen als organisatie fel afstand van dit soort verderfelijke taferelen, maar tegelijkertijd hebben we geen instrumenten om hiertegen op te treden.
  
Andere activiteiten
We hopen dat deze ervaring mensen er niet van weerhoudt om vanaf 20 november toch een bezoekje te brengen aan het voorterrein. Zeker voor degenen die achter het net visten, hebben we extra moeite gestoken in de aankleding van het voorterrein en het verzorgen van een leuk programma. Ga naar één van de voorstellingen in Het Theater van Sinterklaas of kom knutselen in De Knutselclub van Sinterklaas. Meer daarover is te lezen op deze website. Volgende week organiseren we nog een winactie via onze Facebookpagina. Dan gaan de allerlaatste kaarten eruit. Als je er niet in geslaagd bent om aan kaarten te komen en daaraan mee wilt doen, hopen we dat je dan meer geluk hebt.

Beantwoorden

Vroeger was het een mooi ‘van Helmonders, voor Helmonders’ sinterklaasfeest in ONS kasteel. Nu zie ik dat het overgrote deel van de kaartjes naar mensen buiten de stadsgrenzen gaat, een ander deel naar onze ambtenaren bij de gemeente. Ik voel mij als gewone Helmonder wat achtergesteld. Jammer want zoveel leuks organiseren we in Helmond niet voor de kinderen.

Beantwoorden

Of kaarten verkopen aan de mensen alleen uit Helmond via het BSN-nummer… en niet aan mensen uit Breda of verder weg die 5 kaarten kopen of meer!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 2 november 2018 om 15:03:

Misschien is het slim om het de volgende keer in een aantal fases aan te pakken.

Fase 1: inventariseer de wensen. Geef mensen ruim de gelegenheid om online hun e-mailadres, fysiek adres, het gewenste aantal kaartjes en de tijdvakken waarin men zou kunnen op te geven.

Fase 2: ga puzzelen. Het kan geen heksentoer zijn om met een computerprogramma de verzamelde informatie te vertalen naar een “zo eerlijk mogelijke” verdeling van de (resterende, zie fase 4) kaartjes.

Fase 3: materialiseer de verdeling. Stuur iedereen die kaartjes toegewezen heeft gekregen een e-mail welk tijdvak het geworden is en het verzoek binnen een week te betalen. Verstuur fysieke kaartjes aan degenen die inderdaad tijdig betalen.

Fase 4: herhaal fases 2, 3 en 4 voor de kaartjes waarvoor niet tijdig is betaald, totdat alle kaartjes zijn verkocht of totdat er niet genoeg tijd meer is voor een volgende ronde.

Fase 5: als er nu nog kaartjes over zijn, verkoop die dan op de dit jaar gehanteerde manier.

Onder “zo eerlijk mogelijk” versta ik onder meer dat Helmonders een grotere kans maken dan mensen in Friesland. Je zou ook per adres kunnen gaan bijhouden hoe vaak men heeft meegeloot en misgegrepen, om in de toekomst de kans op kaartjes ook daarvan te laten afhangen, maar dat geeft complicaties op het vlak van gegevensbescherming. Bovendien kunnen mensen verhuizen. Je wilt niet dat een nieuw gezin geen kaartjes kan krijgen omdat het vorige op dat adres al een paar keer geluk heeft gehad.

Beantwoorden

Het kan niet, maar het zou eigenlijk wel moeten: ALLE kaartjes ongeldig verklaren en reeds betaalde kaartjes terugbetalen.

Dan opnieuw beginnen: ga eens met de nummers van het postcodeboek aan de slag: Helmond voorop, want het is toch ONS kasteel waar de Sint zit. Dan in acht nemend de mensen die rond Helmond wonen, zoals Laarbeek, Gemert-Bakel, Asten en Someren, inclusief Lierop, Nuenen en dergelijke. Een flinke cirkel trekken. Misschien nog Eindhoven erbij betrekken, maar zeker niet meer mensen uit andere provincies, c.q. West-Brabant. Het middelste deel van Limburg zou nog kunnen. Maar b.v. Den Bosch en Tilburg: Pech gehad!!
Wel alles goed verifiëren aan de hand van betalingsgegevens of zo!

Helmond eerst, zou ik zo zeggen!!

Beantwoorden

Ja bij mij ging het ook helemaal mis. En voor onze kleinkindjes van 3jaar is het nu het mooist. We zien wel volgend jaar , of ze er überhaupt een keer naartoe kunnen.

Beantwoorden

Ja daar moeten ze toch iets anders op verzinnen,dit is niet leuk meer.
Die beunhazen zitten er boven op als de

Beantwoorden

Zeer teleurstellend. 21.00 ingelogd, krijg je een wachtrij nr 6400. Dan weet je al dat t moeilijk wordt.

Vandaag kaartjes geregeld voor kasteel Heeswijk. Daar kun je gewoon rustig je kaartjes bestellen en t zal daar ook best leuk zijn. Voor mij geen Helmond meer……

Beantwoorden

Kansloos om kaartjes te bemachtigen! ???? Met 5 computers/mobiels/laptops geprobeerd. Uiteindelijk op plaats 911 binnengekomen. Computer heeft tot 22.14 uur aangegeven dat die aan het laden was en daarna kregen we de melding dat alles vol was! Een grote teleurstelling voor de kinderen. Jammer dat het zo slecht geregeld is met de kaartverkoop en niet eerlijk lijkt te verlopen!

Beantwoorden

Kaarten voor bv Pinkpop moeten worden verkocht via een website (ticketswap) waardoor je ze niet duurder dan de originele prijs kan aanbieden. Dat zou al een heleboel oplossen

Beantwoorden

Ik doe al jaren vrijwilligerswerk bij het kasteel van sinterklaas en ik vis ook steeds achter het net . Een kassa zou inderdaad wel weer beter zijn om de mensen uit Helmond ook aan de beurt te laten komen.

Beantwoorden

Slechte zaak sinterklaas dit jaar de zak voor u????????????

Beantwoorden

Als ik dat zo bekijk is die verkoop van kaartjes een totale aanfluiting en een slechte zaak voor de organisatoren van het Kasteel van Sinterklaas. Er is veel gemorrel en gemopper. Vooral onder de “eigen” mensen. En hiermee bedoel ik dan met name de bewoners van Helmond en directe omgeving.

Gewoon weer een kassa, daar is niets mis mee. Uitsluitend een kassa. Mensen die veraf wonen komen er echt niet voor vanuit Friesland of dergelijke naar Helmond rijden. De mensen die er echt naartoe willen, gaan ook wel even in de kou staan. En indien dat een probleem is, moet er toch wel een verwarmde ruimte te huur zijn, vanwaar de kaartjes verkocht kunnen worden. En stel ook een lager maximum in. Komt iedereen eens aan de beurt en worden die kleintjes niet teleurgesteld!!

De organisatie moet goed gaan oppassen anders wordt het succes nog eens de doodsteek!

Beantwoorden

Ik ben nog altijd voor sinterklaas voor de kleintjes, maar de organisatie kiest voor het geld, Waar dat vandaan komt maak hun niets uit, Dit feest in het kasteel was toch voor de Helmondse kinderen en omgeving en niet voor heel Nederland

Beantwoorden

schandalig hoe de kaartverkoop gaat , moest alleen beschikbaar zijn voor de Helmondse kindertjes ????

Beantwoorden
Jolanda van der Zwan

Misschien een idee om dagen vrij te houden voor alle basisscholen van helmond dan is ieder kind van helmond te Vreden en kunnen ze allemaal naar het kasteel van sinterklaas. Onze kinderen komen er wekelijks langs en vragen naar het kasteel van sinterklaas en moeten ieder jaar de kinderen teleurstellen

Beantwoorden

Update 3:
Helmond Aktief wil opheldering van B&W over misstanden bij kaartverkoop
Berry Smits van Helmond Aktief stelde 7 schriftelijke vragen aan B&W over misstanden bij de kaartverkoop bij Het Kasteel van Sinterklaas.
Hieronder zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Met enig ongenoegen hebben we als fractie Helmond Aktief kennis genomen van het ED artikel over de misstanden over de kaartverkoop van het Kasteel van Sinterklaas. Ongenoegen over het feit dat met de kaartverkoop kan worden gesjoemeld en de algehele procesgang.
Het is ons bekend dat de Stichting Kasteel van Sinterklaas een autonome positie inneemt inzake de kaartverkoop maar wij kunnen als politiek niet oogluikend de situatie aanschouwen! Wij denken als fractie Helmond Aktief dat onze gemeentelijke positie als mede subsidient wel enig inbreng zouden mogen hebben!
Bij ons zijn enkele vragen naar voren gekomen die mogelijk aan de organisatie van het Kasteel van Sinterklaas kunnen worden voorgelegd;

  1. Waarom worden de kaarten in één cessie uitgegeven? Spreiding geeft meer mogelijkheden?
  2. Waarom is een aantal van 10 kaarten voor de reservering gekozen? Dit beïnvloedt in negatieve zin de mogelijkheid van bereikbaarheid!
  3. Is bijv. door een “script” de mogelijkheid tot het verkrijgen van “digitale voorrang”?
  4. Kunnen aangeboden kaarten op Marktplaats, die de vraagprijs meerdere malen overstijgen, mogelijk worden geblokkeerd?
  5. Bent u het met onze fractie eens dat vanwege deze mismatch een negatief imago zou kunnen ontstaan?
  6. Bent u het met onze fractie eens dat enige inbreng van gemeentelijke aard, om de huidige praktijken te voorkomen, gewenst is?
  7. Is de situatie aanleiding om met de organisatie Stichting Kasteel van Sinterklaas in overleg te treden?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 6 november 2018 om 17:17:

Ik zeg alle tot nu toe verkochte kaarten ongeldig verklaren en nieuwe verkoop starten waarbij kaarten alleen op naam/max. Aantal per persoon en alleen op fysieke verkooppunten in helmond te verkrijgen is.

Beantwoorden

Bijzonder, want wat heeft de politiek hiermee te maken? Inderdaad: niets.

Beantwoorden

Wat heeft de inderdaad de politiek met de verkoop van deze kaarten te maken

Beantwoorden

En nou is het wel een keer klaar met dat gezeur over die kaartverkoop. Het is heel simpel:

Er zijn 14.500 kaarten beschikbaar en minimaal 2x zoveel mensen die die kaarten willen hebben. Er zullen dus altijd mensen zijn die mis grijpen. Dat is jammer, voor jou en ook voor je kinderen. Maar zo werkt het nu eenmaal.

Dat ze zich met de gemeente eens bezig gaan houden met serieuze zaken ipv dit soort onzin

De organisatie van het Kasteel moet gewoon goed kijken hoe ze het bij omroep Brabant doen met 3uurkes Vurraf. Eerst een inschrijving en daarna een loting. Iedereen kan maximaal 6 kaarten krijgen en that’s it.

Heb je dan nog steeds geen kaarten: volgend jaar weer nieuwe kans!

Beantwoorden

En inwoners van HELMOND voorrang geven vis elke keer achter het net

Beantwoorden

@Berry Smits:
Het antwoord op vraag 4 over Marktplaats staat bij update 2.
Verder begrijp ik wel dat jij die vragen stelt, de gemeente betaalt tienduizenden euro’s mee aan het Kasteel van Sinterklaas en dan moet dat goed verlopen.

Beantwoorden

Het is goed als de politiek zich er mee gaat bemoeien als dergelijke praktijken zich voordoen. Idd, gekochte kaarten annuleren. Op naam kopen helpt een hele hoop.

Beantwoorden

Een tweede kasteel en vrijwilligers biedt mogelijkheden

Beantwoorden

Graag geen gemeentelijke inmenging in deze, geldverspilling!

Heeft er iemand binnen de gelederen zelf naast kaarten gegrepen?

We hebben uiteindelijk kaarten, niet op de gewenste dag, maar daar valt wel een mouw passen.

Annuleren van kaartverkoop is onzin.

Ik stel voor constructieve feedback te geven aan de organisatie, in plaats van te hardop huilen dat je geen kaarten hebt.

De vraag of er scripts mogelijk zijn om voorrang te verkrijgen op de site is overbodig. Dit is te allen tijde mogelijk om sites te hacken, niets is waterdicht.

Beantwoorden

Denk een tweede kasteel zal het niet worden.
Komen nu al vrijwilligers tekort.
Word een leeg kasteel.
Via internet kan op naam en dan maximaal 4 of 6 kaarten.
En 2 avonden of middag.
Want je komt er niet door veel mensen werden gewoon niet verbonden.
En had je wat en wou betalen waren ze weg, niet meer beschikbaar zeiden ze dan. De wachttijd was dan weer telang.
En toch misschien bij het kasteel zelf weer verkopen.

Beantwoorden

Nou op naam verkopen 4 tot 6 kaarten maximaal.
En dan 2 avonden of een middag niet alles op 1 avond.
En de wachttijd tussen bestellen en betalen wat langer.
Want had je kaarten en lange wachttijd kreeg je te horen dat kaarten weg waren.
Of misschien nog een deel bij het kasteel zelf verkopen.

Beantwoorden

Zoiets had ik ook al Bedacht het lukt ons al 4 jaar niet om aan Kaartjes te Komen Belachelijk voor Woorden

Beantwoorden

Je kunt je afvragen wat het nut is om er zo’n commercieel circus van te maken.
Respect voor alle fanatieke vrijwilligers, maar dit gaat echt nergens meer over.
Ik genoot vroeger vooral van Sinterklaas, die in Weverkeshof in Nuenen sliep. Daar kon je als kind nog je eigen fantasie bij gebruiken. Zonder toegangskaartje, rijen wachtenden en een pr-team.

Beantwoorden

Wat een gelul, verschrikkelijk. Wij hebben ook geen kaarten. Helaas. Volgende keer beter.

Wat betreft @helmondaktief GA IETS NUTTTIGS doen. Bemoei je met belangrijke dingen die spelen in Helmond.

Wat betreft kaartverkoop laat alle opa’s, oma’s, tantes en ooms thuis. Kinderen met ouders is meer dan genoeg in plaats van de hele familie, 8 volwassenen en 2 kinderen.

Iedereen loopt te zeiken en te huilen. Zog gat je optijd klaar zit voor kaarten!, bij een concert van een wereldster of kaarten PSV – Ajax kun je toch ook niet lopen zeiken dat je geen kaarten hebt!, Daar is het ook helaas. En marktplaats, ja dat is schandalig maar je hoeft het niet te kopen.

Vrijwilligers heel veel succes met dit mooie evenement en aan alle Helmonders, wees trots op je stad!!

Fijne sinterklaas en maak er iets moois van.

Ik zeg gewoon lekker doorgaan.

Beantwoorden

10 kaarten per persoon lokt wederverkoop uit.

Beantwoorden

Ben ik nou de enige die zich er niet druk om maakt haha ja jammer dat er geen kaarten meer zijn (heb ze zelf ook niet.vind het ook niet zo geweldig) in nuenen is het ook heel leuk misschien een optie om daarheen te gaan.voor kinderen is sinterklaas sinterklaas waar die ook zit

Beantwoorden

Geef de vrijwilligers eerst de kaarten, dan de rest. Deze mensen staan uren op hun benen. Wanneer te weinig vrijwilligers zich aanbieden dan ligt het aan de mensen dus zelf. Volgens mij realiseren de mensen zich niet dat het om hinderen vrijwilligers gaat!!! Wat een gezeik!!!

Beantwoorden

Waar kunnen mensen zich toch druk over maken. Altijd dat negatieve. Kaartjes verkoop bij het Kasteel was een hoop ophef over, nu weer ophef hierover. Super dat al deze mensen hun vrije tijd hierin stoppen en dan altijd dat commentaar ….

Beantwoorden

Misschien dat de organisatie eerst de ouders met kinderen tussennde 5 en 6 jaar kunnen benaderen in Heomond. Dat kaarten geld kostsn vind ik niet erg. Maar voor het 3e jaar op rij niet aan kaartjes kunnen komen. Ook ik baal ervan en zou dit als advies aan de organisatie willen aandragen.

Beantwoorden

Kasteel van sinterklaas! In het kasteel van Helmond! Voor de Helmondse burger of voor heel Nederland?Super dat Helmond dit kan organiseren….Vind volgens mij ook zeker Helmond Aktief en zoals ik begrijp luisteren zij naar de Helmondse burger. Maar ook ik heb veel signalen ik heb gehoord van Helmondse mensen dat ze er naast hebben gegrepen. Het zou dus mooi zijn als de verkoop op een andere manier zou kunnen. Zonde dat de kinderen niet met hun ouders kunnen gaan. Ach we hebben de intocht nog…. En zoals ik begrepen heb gaan sowieso van iedere school in Helmond een klas naar het kasteel. Fijne sinterklaas en anders hebben we nog de pietendicussie.

Beantwoorden

Niets belangrijkers te doen? HelmondActief?

Beantwoorden

Simpel houden, eerst de Helmonders dan de rest

Beantwoorden

Helmond komt demonstranten tegemoet: paard Sinterklaas dit jaar zwart

Na het aanmeren in Helmond klimt Sinterklaas komende zondag op een zwart paard. Om demonstranten die het kwetsend vinden dat de schimmel altijd wit is tegemoet te komen, krijgt Amerigo een verfbeurt.

Ellende voor zijn
,,Dit is een preventieve maatregel om onrust langs de kade te voorkomen”, laat een stafmedewerker van het organiserende Sintcomité weten. ,,Momenteel is er zó veel discussie over alles wat discriminerend kan worden opgevat, dat we verwachten dat het paard ook snel aan de beurt komt. Die ellende willen we voor zijn.”

,,Waarom we dit besluiten? Een paard is een slim dier met een belangrijke functie. Demonstranten vinden het waarschijnlijk kwetsend dat die taak altijd door een dier dat wit is wordt uitgevoerd. Daarop anticiperen we. We hebben even overwogen om Amerigo om te toveren tot roetveegpaard, maar het leek ons beter om het in één keer goed aan te pakken. Daarom hebben we dit jaar een pikzwart paard.”

Uiterlijk veranderen
De organisatie zegt nog niet te weten of er zondag ook daadwerkelijk actievoerders naar Helmond komen om te demonstreren tegen het uiterlijk van Zwarte Piet. ,,Iedereen is welkom, dus zij ook. Maar we kunnen hun veiligheid niet garanderen. We vermoeden dat er genoeg mensen zijn die het uiterlijk van de actievoerders willen veranderen.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *