Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Arjan Vliegenthart wordt wethouder in Amsterdam. Enkele maanden geleden begeleidde hij als externe formateur in Helmond het proces om de huidige collatiepartijen SP, CDA, VVD, Helmond Aktief en GroenLinks tot een coalitieakkoord te laten komen en daarmee het huidige college te vormen.
Nadat zijn klus in Helmond geklaard was en met die ervaring in de pocket, werd Vliegenthart in mei aangesteld tot informateur in Amsterdam. Samen met D66-prominent Roger van Boxtel moest hij onderzoeken welke coalitie in de hoofdstad mogelijk was.
Nu wordt hij daar dus wethouder, verantwoordelijk voor werk, inkomen, participatie (participatiewet), armoede en Stadsdeel Nieuw-West. Vandaag presenteren D66, VVD en SP hem als 1 van de 8 wethouders van het nieuwe Amsterdamse college.
Dr. Arjan Vliegenthart (1978) is sinds 12 juni 2007 lid van de SP-fractie in de Eerste Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *