Buiten is het 20 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.785 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In 2015 declareerden Helmonders 9,9% meer zorg dan de rest van de Nederlanders. Dat blijkt uit de cijfers die RTL Nieuws analyseerde en corrigeerde naar leeftijd en geslacht. Gemiddeld per Nederlander waren die zorgkosten voor bijvoorbeeld de huisarts, medicijnen of verpleging en verzorging 2342 euro, in Helmond was dat gemiddeld 2456 euro. De 2 uitersten waren het Haagse Laakkwartier waar 27,8% meer gedeclareerd werd dan gemiddeld in Nederland, in de gemeente Koggenland (provincie Noord-Holland) was dat 23% minder dat gemiddelde.

2 reacties:

En wat zegt dat dan over Helmond?

Beantwoorden

Als je het kaartje bekijkt zie je dat in de dorpen dus minder zorgkosten worden gedeclareerd. Dat zal vast ook iets met socio-economische status en bijbehorend stressniveau te maken hebben. Je ziet dat in Eindhoven bepaalde postcodegebieden veel slechter scoren. Dat zijn dan wel de gebieden waar gemiddeld genomen meer mensen met een lagere socio-economische status wonen, met bijbehorend eetpatroon en slechte gewoonten tengevolge van hun situatie (meer roken, drinken en slechte voeding).

Dat Helmond relatief veel werklozen heeft wisten we al. Eigenlijk is zo’n onderzoek dus een open deur.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *