Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

Miss Etam aan de Veestraat dreigt uit het Helmondse centrum te verdwijnen. Moederbedrijf Etam Groep (met o.a. 140 Miss Etam-filialen) vraagt vandaag namelijk surseance van betaling aan. Dat uitstel van betaling is vrijwel altijd een voorbode van een faillissement.
Modebedrijf Etam Groep verkeert al langer in zwaar weer. In januari werden 100 van de 300 medewerkers van het hoofdkantoor ontslagen. In de afgelopen jaren werden 2 ingrijpende reorganisaties uitgevoerd, waarbij in totaal 240 banen werden geschrapt. In totaal werken er nu zo’n 2.000 mensen (1.047 fte) bij het bedrijf. Naar eigen zeggen is Miss Etam marktleider op het gebied van damesmode.
Na het einde van de Schoenreus komende zaterdag, de tweede grote keten die het centrum in korte tijd dreigt te verliezen.

27 reacties:

Dat ze die belasting maar weer es op 19% gooien, om te beginnen!

Beantwoorden

Modewinkelketen Etam Groep heeft uitstel van betaling gekregen. Dat meldt de rechtbank in Den Haag tegenover RTL Z. De curatoren hebben gehoord dat er kandidaten zijn voor een doorstart.
Gedurende de surceance van betaling zullen de winkels open blijven.

Beantwoorden

Gaat steeds beter hier! 🙁

Beantwoorden
Marie-Claire Van Lierop Pearson

Blijft geen winkel over

Beantwoorden
Marita Jacobs Lipscomb

Binnekort een stad zonder winkels

Beantwoorden

balen ik wil gewoon mijn kleren in een winkel kopen

Beantwoorden

De h&m zal meer winkels doen verdwijnen denk ik.

Beantwoorden

Das echt klote als dat zo is

Beantwoorden
Debbie Vesters-Beens

Er zitten toch ook veel te veel kledingzaken, is ook niet meer leuk winkelen, vind ik.

Beantwoorden

Hup weer een winkel pand leeg?????!!!!!!!
En nu maar hopen dat er niet weer zo n k.t telecom winkel komt

Beantwoorden

maar weinig met grote maten. ik zal deze winkel wel missen

Beantwoorden

Alle winkels die niet met hun tijd meegaan zijn binnen nu en 5 jaar failliet.
Prijzen moeten omlaag en een fatsoenlijke webshop ernaast runnen is onontbeerlijk om te blijven bestaan.
En verhuurders/verkopers van winkelpanden zullen ook hun prijzen rap omlaag moeten gooien, anders vertrekken sowieso alle grote winkelketens uit het centrum. 🙂
En de (lokale) overheid kan daar ook wel is bij helpen, btw tarief omlaag, lokale belastingen omlaag om het weer aantrekkelijk te maken voor mensen om te gaan ondernemen.

Beantwoorden

@Specht helemaal eens, gaat nog wel leger worden hier in het centrum tenzij de overheid en gemeente een streep zet door de vele belastingen en regelgevingen.

Maar dat zal wel niet snel gebeuren…

De ‘topman’ van deze keten stapte onlangs over naar V&D…

Beantwoorden

Helmond heeft nauwelijks unieke winkels. Alleen maar goedkope winkelketens. Ongezellig centrum. Slechte city marketing. Weinig historische gebouwen. Ik ga wel winkelen in Roermond. Of steek effe de grens over naar Belgie of Duitsland.

Beantwoorden

Miss Etam officieel failliet, winkel in de Veestraat blijft voorlopig open
De rechtbank in Den Haag heeft Etam Groep Retail, de moedermaatschappij van Miss Etam, vandaag failliet verklaard. Een bankroet van het modebedrijf bleek onvermijdelijk na het uitstel van betaling. Per direct worden de arbeidscontracten met alle ongeveer 2000 medewerkers opgezegd.
Omdat er met meerdere partijen gesprekken zijn over een doorstart van de winkels, blijven de winkels waaronder die in de Veestraat voorlopig open. Die winkels worden normaal bevoorraad. Dat kan door een boedelkrediet van de banken.

Beantwoorden

Hoppaaa weer 2000 mensen op straat…en een winkel minder in helmond..pff gaat goed zo hier

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Belgen nemen Miss Etam over, toekomst Veestraat-filiaal nog onzeker
Miss Etam wordt onderdeel van de Belgische retailgroep FNG meldt Het Financieele Dagblad. Daarmee komt er een doorstart van de failliete Etam Groep (zie hierboven). Het jonge Belgische modehuis is eigenaar van onder meer Claudia Sträter en kocht vorig jaar de modeketens Steps en Superstar.
Of het Miss Etam-filiaal aan de Veestraat (en welke van de andere 140 filialen) uiteindelijk open mag blijven, wordt naar verwachting deze maand bekend gemaakt. Een woordvoerder van de curatoren liet weten dat het duidelijk is dat er gereorganiseerd zal moeten worden bij de onderneming. “Ze zijn niet voor niets failliet gegaan. Ze zullen niet in oude vorm en glorie verder gaan.”
Vooralsnog blijven alle winkels waaronder die in de Veestraat gewoon open, net als de afgelopen weken. ‘Wij zijn gewoon open’, prijkt al weken bovenaan de homepage van de webwinkel Missetam.nl.

Beantwoorden

Miss Etam maakt doorstart, nog onzeker of Veestraat-filiaal open blijft
Vandaag kregen de nieuwe eigenaren van Miss Etam (een consortium van investeerders die samenwerken binnen FIPH) toestemming voor de koop van de Autoriteit Consument & Markt. Daarmee is er in feite een fiat voor de doorstart van de modeketen.
Hoeveel en welke Miss Etam-winkels geopend blijven is nog niet bekend. Dat zal volgens het nieuwe management mede afhangen van welke verhuurders (als eerste) akkoord gaan met een huurverlaging. Tot daar meer over bekend is, blijven alle winkels, dus ook die in de Veestraat, open.
Hoeveel winkelpersoneel kan aanblijven is ook nog niet bekend. Het bedrijf zegt dat alle werknemers kans maken op een baan bij het doorgestarte bedrijf. Na het faillissement in april was besloten de winkels open te houden, om daarmee een doorstart makkelijker te maken. De loongarantieregeling die daarvoor was afgesproken liep tot eind deze maand. Die wordt nu verlengd. Als dank voor de inzet en al het gedoe de afgelopen weken krijgt het personeel een eenmalig extraatje.
Op het servicekantoor van de Etam Groep verdwijnen 75 van de 200 banen, waaronder die van de algemeen directeur en andere topmanagers. De schuldeisers van Miss Etam hebben bij de curatoren claims ingediend van in totaal 35 miljoen. De banken claimen ruim 15 miljoen euro en de Belastingdienst ruim 8 miljoen. De verkoop van de winkels en de voorraden levert waarschijnlijk 12 tot 14 miljoen euro op. De curatoren verwachten dat de gewone schuldeisers niets van hun geld zullen terugzien.

Beantwoorden

Mag hopen Van wel

Beantwoorden

Zoals altijd gaan de banken weer met grootste deel lopen want belastingbetalers komen NA deze notoire zakkenvullers en zo blijft er voor anderen weer niets meer over….

Beantwoorden

Nieuwe eigenaar Miss Etam gaat verder met minimaal 85 winkels

http://www.nu.nl/ondernemen/4117053/nieuwe-eigenaar-miss-etam-gaat-verder-met-minimaal-85-winkels.html

Hopelijk Helmond ook!

Beantwoorden

Wat hierboven al stond aangegeven, de onlangs verhoogde BTW tarieven heeft veel ondernemers genekt. en er volgen er meer! Hoe kan deze regering ooit hebben durven spreken van een economische verbetering? En hoe stimuleer je een betere economie? Door het tarief naar 21% op te hogen drijf je een hoop ondernemers en zelfstandigen naar de totale ondergang. Wat een idiote regering die net als Gemeentes alleen maar graaien, nog meer graaien, tot de de bom barst. En dat beste mensen gaat een keer gebeuren. Deze regering heeft de enorme mazzel dat Nederlanders tot nu alles gelaten over zich heen laten komen, al vele jaren en met een hoop geduld. Maar hoe lang nog laten wij ons leeg plukken? Hele stadscentrums gaan op deze manier straks op getto’s lijken. BTW tarief moet terug naar 9%, dan pas stimuleer je (nieuwe) ondernemers. Nu maak je ze kapot en dat voor een apparaat van ministers met een enorme scholing, maar met verstand van kleuters……………………………..

Beantwoorden

@Twan Peters op dinsdag 1 september 2015 om 13:20:

Volgens mijn informatie was het hoge BTW-tarief bij de totstandkoming van de nieuwe Wet op de Omzetbelasting 1968 12%.
Het hoge BTW-tarief dat voorafging aan het huidige percentage van 21 was 19%.

Beantwoorden

Nee Evert,

Het gaat om kappers, schoen- en fietsenmakers, de recreatiesector, tuinbouw (sierteelt), dagbladen en boeken en de schilders- en stukadoorsbranche. Gastvrij Nederland heeft eerder al becijferd dat een btw-verhoging alleen al in de sectoren toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd op korte termijn tot een verlies van 55.000 banen zal leiden. In de bloemenbranche, zo blijkt uit onderzoek, betekent de maatregel dat de consument een kwart minder zal uitgeven. Dat kost een derde van de medewerkers in deze branche hun baan. Goed de media in de gaten houden Evert, dan kom je nog eens wat te weten…………….

Beantwoorden

@Twan Peters op dinsdag 1 september 2015 om 17:58:

Jij noemt een aantal sectoren die al vanouds in het lage BTW-tarief vallen. Dat was in het begin 4%, inmiddels 6%. Het assortiment dat Miss Etam aanbiedt behoort en behoorde altijd tot het hoge tarief. In het algemeen vallen artikelen die onder de eerste levensbehoefte horen tot het lage BTW-tarief. De overheid kan door een (tijdelijke) BTW-heffing naar het lage tarief bepaalde diensten proberen te stimuleren. Recentelijk was er sprake van dat kappers ook 21% zouden moeten gaan berekenen. Dat zou de doodsteek voor die branche hebben betekend.
Bouwbedrijven hebben ook voordeel gehad van een tijdelijke lage BTW. Je kunt als overheid niet alle diensten permanent onder het lage BTW-tarief brengen. De staatskas zou leeglopen. Loon- en omzetbelasting vormen de hoofdmoot van het overheidsinkomen. Je kunt ook personenauto’s aanbieden tegen het lage tarief of Rolex-horloges bijvoorbeeld.

Beantwoorden

@ Evert en Twan
Wat velen niet weten is dat alle hoogste Btw-tarieven in elk europees land weliswaar nationaal worden ontvangen (maar dat het surplus na aftrek van alle BTW teruggaves in dat land) moet worden doorgestort naar Europa.

Hebben we te danken aan Duisenberg en co (verdrag Maastricht oa)
Dus wie betaalt weer de rekening?

Beantwoorden

@dennis op woensdag 2 september 2015 om 10:24:

Samen uit, samen thuis. Het is de droom van een Europese eenheid. En minister Duisenberg kon niet anders. Zo is het nog steeds. Duitsland trekt in vrijwel alle zaken het hardst aan het touwtje.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *