Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar šŸ˜»

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.973 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Beste kijkers van Omroep Helmond,
.
Er bereiken ons de laatste tijd geregeld klachten over de kwaliteit van Omroep Helmond via Ziggo. We begrijpen goed dat u ontevreden bent over de doorgifte van htet TV signaal van Omroep Helmond. Dat zijn we zelf ook! Het is een complex verhaal en we zullen proberen het zo goed mogelijk uit te leggen:
Een jaar terug stond onze video player gewoon bij UPC en stuurde zo zijn signalen de kabel op. Dat werkte toen prima omdat alleen UPC kijkers toen onze signalen hoefden te ontvangen.

De gemeente en wij hebben er echter een groot belang bij om door alle Helmonder te ontvangen te zijn. En dus willen we nu op Ziggo, KPN en Breedband Helmond uitzenden. Helaas is het technisch en financieel niet mogelijk om bij alle drie die netwerken een aparte player neer te zetten. Dus hebben we ervoor gekozen ons signaal vanuit de Cacaofabriek digitaal naar Hilversum te sturen, waar het vervolgens aan alle netwerken aangeboden wordt. (Ook TV signalen lopen tegenwoordig allemaal via internet. Zo ook ons signaal.)
Helaas lukt het Ziggo momenteel niet een stabiel signaal in Helmond te realiseren. Wij vinden dit heel vervelend aangezien Omroep Helmond hierop aangekeken wordt. Eerlijk is eerlijk: we hebben een aantal maanden geleden behoorlijk veel aanloopproblemen gehad bij het in de lucht brengen van deze nieuwe digitale infrastructuur en we begrijpen heel goed dat het geduld van de kijkers voldoende op de proef is gesteld. (Overigens is ons signaal op KPN en Breedband Helmond redelijk stabiel.)
We hebben deze klacht al geruime tijd bij Ziggo liggen, maar als kleine lokale partij tussen alle Hilversumse kanalen krijgen we niet de aandacht die we zouden willen krijgen. Maar uiteraard heeft dit probleem onze uiterste aandacht en we blijven pushen voor een oplossing.
Dit alles is niet alleen vervelend voor u als kijker. Het is ook buitengewoon storend voor onze tv-vrijwilligers die week in week uit bezig zijn het nieuws over Helmond te verzamelen, te presenteren en uit te zenden. De komende weken gaan ze toch weer verslag doen van de Kasteeltuinconcerten. We willen u vragen hen te blijven steunen. Dank voor uw medewerking.
.
Bestuur Omroep Helmond

15 reacties:

Net als veel kijkers Ziggo links laten liggen en helemaal over stappen.

Beantwoorden

Er worden zenders ervan af gehaald en daar komt niets voor in de plaats wel verhogen

Beantwoorden

In Helmond hebben we geen keus over het algemeen. Of de kabelaar, of het langzamere ADSL. Niet overal is glasvezel beschikbaar.

Voor diegene die niet kunnen kiezen voor glasvezel zoals ik:

Even bellen met Ziggo wanneer je ontevreden bent, geef aan dat je overweegt te stoppen. Er zit dan een behouddesk voor je klaar die je of zenders gratis aanbiedt of korting geeft op je abbonement. Let wel: de korting geldt op een nieuw jaarcontract.

Beantwoorden

Sinds kort ook op KPN/Telfort maar ook daar een beroerde kwaliteit. Er staat wel ‘redelijk stabiel’ in het artikel hierboven maar dat moet zijn ‘redelijk onstabiel’. Zowel qua resolutie als haperingen/vastlopen.

Beantwoorden

Het heeft altijd goed gewerkt, omroep Helmond gaat wijzigingen aanbrengen aan de aanvoer van de content. Daarna werkt het niet meer goed, en dan is UPC/Ziggo de schuldige, right!

Beantwoorden

En niet alleen slechte kwaliteit Omroep Helmond. Er zijn meerdere zenders die het aankijken niet waard zijn qua beeldkwaliteit sinds de omschakeling UPC naar Ziggo. Helaas!

Beantwoorden

En waren er geen kwaliteitsproblemen toen het UPC was? Kom nou!
Dezelfde uitzendproblemen. Ik heb me er meer dan eens aan geƫrgerd in 2014 en het begin van 2015. Ik heb weleens overwogen om het aan de kaak te stellen. Maar wat haalt het uit? Dat ze je nu wel. Minimale amateurtjes bij Omroep Helmond, of het nu om de presentatoren, camerawwerk of wat dan ook gaat. Drie keer niks!

Beantwoorden

Ik wist niet eens dat Omroep Helmond bestond. Maar mis er niet veel aan zo te lezen.

Beantwoorden

Ik kan al geen helmondse tv ontvangen sinds ik digitale tv heb, alleen op mijn tweede toestel, analoog. Waar ligt dat aan dan ? Ik begrijp hier dat het wel digitaal te ontvangen is….

Beantwoorden

Wat is omroep Helmond?

Beantwoorden

Wat is Omroep Helmond? Dat is hetzelfde, als de bagger die op veel plaatsen in het kanaal ligt. Helmond stroomt gewoon verder met mensen die al jaren een bril op hebben van Hans Anders. Maar ja, als je het verschil al niet meer ziet in je eigen kwaliteitsnormen, tja………………

Beantwoorden

Ziggo past het signaal en de apparatuur aan. Dat zou tot verbetering moeten leiden, zo laat Omroep Helmpond vandaag weten.

Beantwoorden

@punt-uit op maandag 29 juni 2015 om 17:01: Heb je zelf al eens geprobeerd om een bijdrage te leveren? Zo ja, dan heb ik jouw professionalisme gemist.

Beantwoorden

Reakteur: daartoe voel ik mij niet geroepen. Dat laat ik aan jeugdige mensen over!

Beantwoorden

@punt-uit op maandag 29 juni 2015 om 17:01:

Kan jij het beter ? … Ze zoeken nog GOEDE vrijwilligers !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *