Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De collecte van Amnesty International, die van 1 tot en met 7 maart werd gehouden, heeft in Helmond 7225,65 euro opgebracht. Om dat bedrag op te halen, collecteerden 60 vrijwilligers in de verschillende Helmondse wijken. De opbrengst dit jaar is 12% hoger dan vorig jaar toen 58 collectanten 6.458,16 euro ophaalden.
Het was de dertiende keer dat Amnesty international een landelijke collecte hield. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt zij geen geld van overheden of politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, zijn voor Amnesty daarom van groot belang.
Naast deze jaarlijkse collecte heeft de Helmondse afdeling van Amnesty nog andere activiteiten. Zo zijn er schrijfmiddagen waarop brieven geschreven worden om mensen die onterecht vastzitten vrij te krijgen. Volgend jaar wil Amnesty in Helmond een guerilla-collecte houden. Benieuwd wat dat is of wil je meedoen? Informeer dan bij Ingeborg Vriends – van der Steijn ([email protected]). Ook als je via de lokale Amnesty-nieuwsbrief op de hoogte gehouden wilt worden.

1 reactie:

In Dierdonk staan collectanten elke week aan de deur, en hier in het centrum heb ik er in drie jaar nog geen een aan de deur gehad. Laat ze overal collecteren en niet alleen de hardwerkende mens om een gift vragen. In het centrum ook geld te halen, of zijn ze bang dat de collectebus afgepakt wordt?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *