Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.598 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

In het al langer lopende onderzoek Operatie Alfa naar een criminele familie in Oss, werden op 13 november al 3 mannen opgepakt. Vandaag is er opnieuw een grote actie in deze zaak.
Vanmiddag werden een 44-jarige Helmonder en nog 3 andere mannen opgepakt door meerdere arrestatieteams. De recherche had die 4 al langer in het vizier. De Helmonder wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en wapenhandel.
De leider van het politieonderzoek: “Ook dit viertal had een belangrijke rol in de criminele organisatie waar wij in ieder geval sinds 13 november volop mee bezig zijn. Vanwege de beperkingen kunnen wij ook nu geen nadere details geven over de exacte verdenkingen.” Ook of er nieuwe acties komen, wil hij niet kwijt: “Het is een onderzoek van de lange adem en alles is nauwkeurig door ons gepland. Meer wil ik er niet over kwijt op dit moment” zo laat hij weten.
Direct na deze arrestaties vanmiddag werd gestart met uitgebreide doorzoekingen van meerdere woningen in Helmond, Berghem, Oss, Asten en het Belgische Lommel. Opnieuw wordt gezocht naar wapens, drugs en geld. De doorzoekingen nemen nog zeker een groot deel van de avond in beslag. Nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten.

In de reacties hieronder staan updates.

13 reacties:

Goed bezig. 👍

Beantwoorden

Top jullie zijn goed bezig🤙

Beantwoorden

Top bezig geweest ga zo door 👌👍

Beantwoorden

Te gek man ik vind dat oh zo geweldig 👄
Zoek en je zult vinden toppie

Beantwoorden

Ga die buiten joepen maar aanpakken nee dat Levert niks op hè . Dit levert en wat op en een hoop sensatie om de mensen allemaal in een kwaad daglicht te zetten

Beantwoorden

@Mokkel op maandag 25 november 2019 om 18:35:

Ik heb het idee dat jij de daders goed kent……
Maar uuuh aanpakken dien handel, geen medelijden mee hebben.

Beantwoorden

Update 1:
Vanavond doorzocht de politie een woning en bijbehorende garage in de Slegersstraat in Mierlo-Hout. Daarbij werd een speurhond ingezet. Dat pand zou van de 44-jarige Helmonder zijn die vanmiddag werd aangehouden. De woning werd volgens Funda vorige maand te koop aangeboden én verkocht.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

@ Mokkel ,dit zijn die buitenjoepen die jij bedoeld,die dumpen overal in het buitengebied de afval.en verzieken de kinderen en volwassenen alleen maar voor het geld waar ze geil op zijn.en moeten die liqidatie’s ongestraft blijven?kan toch niet waar zijn.als je rondrijd in gepantserde auto’s met wapens aan boord dan is er toch iets niet goed.eidenlijk een keer de kopstukken en niet die loopjongens.

Beantwoorden

ze moeten de rovers in de politiek en banken wereld eens pakken met zun huizen van miljoenen die ze ge graait hebben van de nederlandse belasting betalers dan zijn ze goed en eerlijk bezig

Beantwoorden

@johan op dinsdag 26 november 2019 om 09:21:

Die 44-jarige Helmonder zat op de bank! Dus de eerste hebben ze gelukkig.
Ook ik ben trots op de politie. Helmondse boeven pakken, achter de tralies ermee en levenslang op water en brood. Mierlo-Hout is een stukje veiliger sinds gisteren.

Beantwoorden

Ze moeten gewoon scherper controleren aan de grenzen van Europa. Dan zijn de middelen voor productie van synthetische drugs ook niet voor handen. Voor de aanschaf van groeilampen voor productie van wiet zouden ze een vergunningen stelsel in het leven moeten roepen. Alle lampen met een uniek registratie nummer. Plus,…. Deze overtredingen natuurlijk veel en veel zwaarder bestraffen.

Beantwoorden

Update 2:
Bij wederom een grote politie-actie in het kader van de Operatie Alfa werd gisteren onder meer een 44-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning. Deze man wordt verdacht van vuurwapenhandel. Ook was er een uitgebreide doorzoeking van de woning en een loods in Helmond.
Het voorarrest van de 44-jarige Helmonder die op 25 november werd aangehouden (zie helemaal bovenaan) is met 90 dagen verlengd.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 11 december 2019 om 22:11:

Goed werk van de politie. Helmond is weer een stukje veiliger.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *