Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.089 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Er is een oplichter actief in Helmond, Gemert en Beek en Donk die gebruik maakt van een slimme truc. Dat liet de politie vanmiddag via haar Facebookpagina weten.
Hij spreekt mensen aan en zegt dat zijn auto stuk is of dat hij zich heeft buitengesloten bij zijn auto. Zijn portemonnee met geld zou hij in de auto hebben laten liggen. Hij zegt dan dat een taxirit 70 tot 100 euro kost en vraagt het slachtoffer om contant geld.
Op een app van de ABN-AMRO (met de telefoon van de slachtoffers) maakt de oplichter dan (zogenaamd) dat ontvangen bedrag plus een bonus van 10 of 20 euro over naar de rekening van het slachtoffer. Als ‘bewijs’ laat hij het slachtoffer vervolgens een screenshot zien van die overboeking. Later blijkt echter dat er niets overgeboekt is naar de rekening van het slachtoffer.
De politie kreeg al meerdere aangiftes tegen deze oplichter. Ben  jij ook slachtoffer van deze slimme truc, dan vraagt de politie zo spoedig mogelijk aangifte te doen.

In de reacties hieronder staat een update.

5 reacties:

Goede avond

Op zaterdagavond 21 okt ben ik ook door deze persoon opgelicht. Hij zou 125 overgemaakt hebben en hier was 25 euro voor mij voor de moeite.
Deze persoon heeft tussen 21.30 en 22.00uur bij ah torenstraat aan de balie gestaan. Misschien kunt u iets met deze informatie en informeren naar beelden bij ah. Dit was het moment dat hij me aansprak. Hij is achter me aan gereden met een ‘ zwarte taxi’ die hem richting Utrecht zou brengen. Ze reden in een zilver grijze opel corsa B. We zijn bij Rabobank gestopt en het geld stond niet op mij rekening. Heb hem hier 50 euro gegeven en zou de rest terug storten. Ook heeft hij hier nog een ander slachtoffer
gevonden die hem 70 euro heeft gegeven enz enz
Dit was dan tussen 22.00 en 23.00 uur. Hier heeft de man in de cosa ook gehele tijd voor de deur van de kinderkeet gestaan. Hopelijk heeft u iets aan deze informatie.
Mvg linda vervoort

Beantwoorden

@Linda vervoort op donderdag 2 november 2017 om 19:16:

Wij weten denk ik wie dit was?
Heeft dit al vaker gedaan.. als het tenminste deze persoon is.
Neem desnoods met ons contact op
Zie telefoonnummer op onze facebookgroepspagina
Actiecomité Veilig Verkeer Rijpelberg

Beantwoorden

Update:
De gezochte verdachte van deze oplichting vannacht gearresteerd
Een 31-jarige Helmonder is vannacht op de Heistraat om 04.00 uur door de politie aangehouden als verdachte van oplichting. De man zou actief zijn geweest in Helmond, Gemert en Beek en Donk. De politie onderzoekt 13 oplichtingszaken.
Zoals je hierboven ook deels kon lezen sprak de man mensen aan bij tankstations en dergelijke met het verhaal dat zijn auto stuk was of dat hij zich had buitengesloten. De Helmonder zei dan dat hij een taxi moest bestellen voor ongeveer 100 euro en vraagt dat bedrag aan iemand. Via de bankieren-app op de telefoon van het slachtoffer maakt hij dan zogenaamd het gevraagde bedrag met een bonus van 10 of 20 euro over. Later blijkt er niets te zijn overgeboekt naar de rekening van het slachtoffer.
De politie was al naar hem op zoek naar aanleiding van eerdere oplichtingen, vermoedelijk door hem gepleegd. In het beginsel was er sprake van 6 aangiften en na een oproep kwamen er afgelopen dagen nog 7 aangiften bij. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Ik snap niet dat hier mensen in trappen….

Beantwoorden

Nooit doen familie laten bellen die moet hem dan maar ophalen geef nooit zomaar geld je bent het kwijt

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *