Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De uit Helmond afkomstige Soscha de la Fuente heeft gisteren de verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling gewonnen.Zij won met 60% van de stemmen van haar mede-finalist Joost Wittenberg( 18).
De oproep van Marie1902 op de weblog om op haar te stemmen, heeft dus geholpen. In een overvolle Rode Hoed in Amsterdam vond gisteren (tijdens de nacht van de VN) de finale plaats, waar om 22.15 uur de winnaars bekend werden gemaakt.
Met haar ouders en broertje verhuisde Soscha toen ze 8 jaar was naar Helmond. Op haar 17e rondde zij het Gymnasium af op het Carolus Borromeus College. De 22-jarige Soscha studeert nu wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Utrecht en woont in Amsterdam.
Vandaag had ze al meteen haar eerste werkdag. We spaken haar vanmiddag kort om haar te feliciteren met deze fantastische overwinning en haar nieuwe, wel heel bijzondere, functie. Omdat ze midden in een meeting zat, op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, kon ze ons niet lang te woord te staan. Ze is nog beduusd van het feit dat ze heeft gewonnen en had dit totaal niet verwacht: “Joost was zo’n goede tegenstander.”
De komende 2 jaar zal het onder andere Soscha’s taak zijn de ideeën van de Nederlandse jongeren te verzamelen en deze overtuigend binnen te brengen bij de VN. Eind deze maand gaat ze naar de Klimaattop in Lima (Peru) om daar samen met collega Ties Mouwen de Nederlandse jongeren te vertegenwoordigen.
Op de foto hieronder zie je links Soscha en rechts de andere gelukkige nieuwe VN-Jongerenvertegenwoordiger Saya Abdullah uit Amersfoort.

2 reacties:

Gefeliciteerd Soscha!! Wat een baan zeg!! Ben best trots dat iemand die gevormd is in Helmond dat bereikte. Ik stemde ook op je. 🙂
ED.nl zegt trouwens dat je in Helmond bent geboren, en hier dat je later kwam. Maar goed, hoe dan ook: geweldig dat je won. Succes!!

Beantwoorden

Ha Soscha! Ook ik ben enorm trots op je!! KEIgoed gedaan. En vandaag al je eerste werkdag gehad. Goed bevallen?
Jan, Het ED heeft het net al veranderd zag ik. Ze schrijven nu: “De in Helmond opgegroeide Soscha de la Fuente” (zie laatste update van 18.26 uur).

Groetjes,
Marie1902 die nog zit na te genieten!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *