Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

10reacties

Bij een integrale controle gisteren in Helmond, werden in 3 supermarkten en in 3 woningen diverse overtredingen geconstateerd. De supermarkten voldeden niet aan de vergunningvoorschriften. Op 2 plaatsen sloten daardoor de slijterijen tijdelijk de deuren. Ook was de brandveiligheid niet in orde. Bij 1 supermarkt gold dat ook voor de voedselveiligheid. Daarvoor worden boetes opgelegd. Op 2 plekken werden illegale medicijnen aangetroffen. Verder onderzoek volgt.
Bij een woning werd illegaal gebouwd. De eigenaar moet de boel afbreken. Ook werden daar resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. In een andere woning was een brandgevaarlijke situatie voor de bewoners ontstaan. De eigenaar is dringend verzocht de situatie zo snel mogelijk aan te passen. In de derde woning werd vervalste merkkleding aangetroffen. Daarvan werd afstand gedaan en deze wordt vernietigd.
Gisterenavond was er ook een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst schulden geïnd en werd op 17 auto’s beslag gelegd. Daarnaast schreef de politie diverse bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders. Onder andere voor het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm en rijden door rood licht.
Bij de controle van gisteren waren politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst (ODZOB), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Openbaar Ministerie, Enexis, Douane, Senzer en gemeente Helmond betrokken. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

10 reacties:

Goede vangst!

Beantwoorden

Voor geld innen is wel tijd voor maar probeer eens aangifte te doen van diefstal van een fiets dat kan je na 3 dagen en dan een weekje of 3 later krijg je een brief waarin staat dat de zaak is afgedaan zonder oplossing, wat mij niet verbaasd want een agent is eigenlijk maar een dom stuk vreten als ze geen tips krijgen van iets dan lopen ze rond als kippen zonder kop, de coronamaatregelen en de avondklok te handhaven en deurwaarder te spelen voor de belastingdienst je zou het maar moeten willen om iedere dag naar je werk te gaan wetende dat je voor LUL staat voor honderduizenden mensen

Beantwoorden

@Hellmonder idd je hebt een punt !! Ik vorige week diverse malen contact gezocht met politie i.v.m. een dringende privé kwestie … er is een terugbel verzoek gemaakt en je raad het al … ze moeten me nog bellen !!! Pppfff

Beantwoorden

Goede actie van de gemeente, politie en belastingdienst.
Weet iemand toevallig welke supermarkten dat zijn?

Beantwoorden

los van de ongetwijfeld discutable prioritering van politietaken…..dit is wel een goede zaak.
Ik was gisteren voor teerst sinds lang weer eens met de auto onderweg..wat me opviel; het was stervens druk op de weg..alsof er geen corona lockdown is.
Ook viel me op dat er vrij veel buitenlandse kentekens rondtuften;duits pools etc..maar er is toch een lockdown en alleen noodzakelijk reizen is al maanden …
maar met buitenlandse kentekens mag je helemaal niet maandenlang hier rondrijden…
Wellicht een volgende stap die onze politie mag doen; alle buitenlandse kentekens aanhouden en bekeuren ,tenzij ze een goed verhaal hebben.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 25 februari 2021 om 15:53:

Dat zullen ze wel te veel werk vinden makkelijker scoren (geldinzamelen) kan je beter deurwaardertje spelen altijd prijs kunnen ze op het eind van het jaar laten zien hoe actief ze waren

Beantwoorden

Ik lees nergens in de media grote verontwaardiging dat dit gebeurd in ons landje; zouden Albert Heijn ,de Jumbo en Jan Linders goede kontakten hebben bij de media?

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 26 februari 2021 om 09:52:

Jumbo zeker en vast die Van Eerd laat leden van het koninklijk huis regelmatig (mee-) vliegen met zijn vliegtuigen die betaald worden door ons consumenten.

En de meeste trappen er nog in dat verhaal dat ze de goedkoopste zijn….

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 26 februari 2021 om 09:52:

Waar haal jij vandaan dat Albert Heijn, Jumbo of Jan Linders hier iets mee te maken hebben?

Beantwoorden

Wordt er ook gecontroleerd op de CORONA REGELS bij supermarkten. Veel mensen houden geen AFSTAND

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *