Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Om 23.28 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Peppeldonk. Bij aankomst bevond de brand zich op de nabij gelegen Elsdonk. Hier stonden enkele paardenstallen in brand. Een deel daarvan is door de brand verloren gegaan. De brandweer die met meerdere blusvoertuigen en een watertank ter plaatse was, kon door een scheiding in het dak te maken een deel van de stallen behouden. Waardoor de brand is ontstaan is ons niet bekend. De paarden stonden gelukkig in de wei tegenover de stallen. Het materiaal in de stallen en een caravan zijn verloren gegaan.
Om 00.13 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Daarna waren zij nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand. De brandweer van Helmond en Nuenen waren ter plaatse.
Harrie Fotografie maakte de 11 foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

16 reacties:

Pff wat schrik ik hiervan. 2 geweldige mannen in me leven hebben deze stallen gebouwd. Allebei helaas overleden des te meer dat het zeer doet als je wakker word met dit nieuws ????????

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor iedereen Germ .

Beantwoorden

Verschrikkelijk ????

Beantwoorden

gelukkig stonden de paarden niet in die stal.

Beantwoorden

Update:
Hennepkwekerij gevonden in de uitgebrande schuur
Na de brand in de lege stal is na de bluswerkzaamheden een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden ruim 3 honderd potten aangetroffen met daarin de resten van een hennepkwekerij. De politie houdt er ernstig rekening mee dat de brand is ontstaan doordat er met de elektriciteit werd geknoeid voor deze kwekerij. Zij doen verder onderzoek en melden dat er nog niemand is aangehouden.

Beantwoorden

heel erg maar ik ben wel heel blij om te lezen dat alle dieren veilig waren

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 28 december 2019 om 12:47:

Vandaar dat de paarden in de wei stonden ????

Beantwoorden

Dan krijgt “ik ga even de pony bij laten knippen” in één keer een hele andere betekenis… ????

Beantwoorden

Idd ja paarden in de wei anders werden ze haai hihi snap ik wel.

Beantwoorden

Ohhh wat verschrikkelijk ????

Beantwoorden

Het is ook nooit goed hè!
De regering wil meer groen, nu wordt er meer groen gekweekt en nu is het weer niet goed.
Tsssss.

Beantwoorden

Tja het is wat dat zoiets in een beter stuk van helmond kan gebeuren en dan ook nog bij een soort van manege wat toch een elitaire aangelegenheid is.

Beantwoorden

Ik dacht paardenstallen maar de paarden in de wei snachts … vond t al vreemd maar das dus nu duidelijk

Beantwoorden

Net goed

Beantwoorden

onschuldige mensen en dieren alles moet wijken voor die rottroep,huizen branden af ,loodsen branden af,hersencellen gaan kapot lang leve de wiet

Beantwoorden

Dat dacht ik al meteen brand in paardeschuur en paarden buiten in het donker en met vuurwerk dacht al meteen zal wel wietplantage ingezeten hebben

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *