Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

woCom Brandevoort heeft 26 huurwoningen in het wijkdeel Liverdonk in Brandevoort verkocht aan een particuliere belegger. Dat meldt Capital Value, het adviesbureau dat woCom begeleidde bij de verkoop van deze eengezinswoningen die nog gebouwd moeten worden. Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw bij dit bureau: “Steeds meer particuliere beleggers tonen interesse in nieuwbouwprojecten. Redenen hiervoor zijn onder meer de duurzaamheid en lage onderhoudslasten van nieuwe woningen, waardoor nieuwbouwwoningen een interessante belegging zijn.”
woCom Brandevoort BV is de ontwikkeltak van deze woningcorporatie die nieuwbouwprojecten realiseert en verkoopt in Brandevoort. De 26 vrije sector huurwoningen in Liverdonk, het nieuwe ‘witte dorpje’ van Brandevoort, worden volgens de planning volgend jaar rond de bouwvak opgeleverd. Woensdag 10 mei gaven wethouder Frans Stienen en Arno Verhagen (woCom) het symbolische startsein voor de bouw in het nieuwste deelplan van Brandevoort waartoe ook 14 twee-onder-een-kapwoningen behoren. In totaal zullen er circa 300 woningen worden gerealiseerd in Liverdonk met de inmiddels 2 jaar oude straatnamen die eindigen op –donk.

8 reacties:

Die vrouw of actrice in de video die zegt dat er in het centrum van Brandevoort enorm veel te doen is, is er nog nooit geweest denk ik. 🙁 Dat hoorde ik tenminste van veel bewoners van Brandevoort.

Beantwoorden

@Tineke T op woensdag 24 mei 2017 om 07:45:

Nou ja, nooit? Ze was er natuurlijk wel toen de video werd opgenomen. 🙂

Beantwoorden

Dat dat mogelijk is in deze tijd snap ik niet.

Beantwoorden

Gelukkig zijn er huurwoningengenoeg! 😣
Denk dat de gemeente moet ingrijpen

Beantwoorden

Niet normaal. Overal komt men sociale huurwoningen tekort dan doen ze dit

Beantwoorden

@Joachim Kerkman op donderdag 25 mei 2017 om 09:24:

Woningbouwverenigingen en -stichtingen zijn min of meer gedwongen in de richting van commerciële woningbouw en vrijesectorwoningen te gaan en investeringen in sociale huurwoningen op een lager pitje te zetten. Dit komt door de invoering van de verhuurdersheffing. Dit is landelijk beleid (met dank aan de VVD, waarom er nog mensen op die partij stemmen is mij ook een raadsel) en daarom kan de gemeente hier niets aan doen.

Beantwoorden

Dit is dus onder andere de reden dat mensen veel te duur moeten huren

Beantwoorden

Mooie wijk hoor, roomblanke d66 vvd groenlinks elite wijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *