Buiten is het 20 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Op 14 december 2000 opende Pathé de bioscoop aan het Frans Joseph van Thielpark. Daar tegenover de Stadswinkel en raadszaal, maakt het deel uit van het opvallende Boscotondo-complex naast de Traverse en het kanaal dat daar verrees waar ooit het bedrijf Begemann zat.
Destijds waren er 5 bioscoopzalen met in totaal 980 stoelen. Door de aankoop van het aanliggende pand (waar het Filmhuis zat) en een stevige verbouwing is er sinds 2014 een zesde zaal. Inmiddels komen er (naar eigen opgave) elk jaar bijna 300.000 bezoekers, zijn er in totaal 1108 stoelen en werken er nu zo’n 40 medewerkers.
Naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Pathé Helmond heeft de bioscoop een feestprogramma. Van zondag 14 tot en met zondag 21 februari zijn er tal van voorpremières, speciale voorstellingen en activiteiten voor kinderen. Zo zal regisseur Pieter van Rijn donderdagavond 18 februari bijvoorbeeld na afloop te gast zijn als zijn nieuwe Nederlandse komedie Familieweekend gaat draaien. Hij beantwoordt na afloop van de film vragen van de bezoekers.

2 reacties:

Ik meende altijd dat ze begonnen zijn op mijn 18e verjaardag, 8 december 2000.
Heb er drie jaar met veel plezier gewerkt en kan dat iedere Helmondse jongere aanraden! 🙂 Onlangs nog een kleine reünie gehouden, moeten we niet te vaak doen want we beseften allemaal hoe oud we worden.

Beantwoorden

@Perry Vermeulen op woensdag 10 februari 2016 om 21:59:

Voor wat het waard is: die datum noemde de persafdeling van het hoofdkantoor van Pathé na even zoeken. In weekblad De Loop van morgen zegt Arjan Eggels, 1 van de managers in Helmond, dat de openingsfestiviteiten destijds een week voor Kerstmis waren.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *