Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
40reacties

Het officiële persbericht van de politie om 12.06 uur:
De politie zoekt mogelijke getuigen van vernielingen aan een drietal woningen in Helmond in de nacht van maandag op dinsdag. In twee van de woningen werd ook brand gesticht.
Rond 3.30 uur kreeg de politie drie meldingen kort achter elkaar:

  • Bij een woning aan de Jan Stevenstraat (Binnenstad) bleek een voorwerp door de ruit te zijn gegooid en daarna zou er brand zijn gesticht. Het echtpaar dat in de woning aanwezig was kon op tijd naar buiten komen en bleef ongedeerd. De brandweer heeft het vuur geblust.
  • Bij een woning aan de Pastoor Elsenstraat (Mierlo-Hout) bleek eveneens een voorwerp door de ruit te zijn gegooid en ook hier was vermoedelijk brand gesticht. Het echtpaar dat in de woning aanwezig was kon op tijd naar buiten komen bleef ongedeerd. Het vuur is door de brandweer geblust.
  • Bij een woning aan de Gaasterland (Rijpelberg) werd een voorwerp door een ruit gegooid. Hier was geen sprake van brandstichting. De bewoonster en haar dochters bleven ongedeerd.

Door de technische recherche is dinsdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan in de drie woningen. Door de politie wordt ook nadrukkelijk gekeken naar een mogelijk verband tussen de drie incidenten. De politie is voor haar onderzoek ook op zoek naar mogelijke getuigen van de vernielingen en brandstichtingen. Mensen die iets gezien hebben of mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

40 reacties:

Ik dacht al, waar blijft het bericht 😉 Een van de brandjes was hier tegenover. Zal niet al te groot zijn geweest want ik ben er niet van wakker geworden. De politie is al wel al de hele dag bezig met onderzoek. Ben wel benieuwd naar de oorzaak en of het verband heeft met elkaar, want de mensen van hier tegenover lijken een ‘gewoon’ echtpaar.

Beantwoorden

Zo Elli Blanksma en daar heb ik je.
Al diverse malen hebben wij jou op de hoogte gesteld van bedreigingen naar ons gezin.
Geen bedreigingen die je zomaar door de achterdeur afdoet, maar jij wel.
Je negeerd iedere melding van een bedreiging naar ons toe en wenst geen enkel gesprek hierover aan te gaan.
Enfin inmiddels is het Hof daar ook van op de hoogte gesteld
En wel… omdat je gewoon samenwerkt met de veroorzakers van deze bedreigingen Zoals Donkers, Gruijters v.d Heuvel en andere consorten die ik op de foto zag staan..

Je hebt er bewust voor gekozen deze weg in te slaan. Let op… door deze keuze is er nu voor ons geen weg meer terug. Dus … geen oriënterende gesprekjes met Stienen geen gesprek meer met Marnaeffe waartegen ik op advies van de voorzitter van het Hof een aparte aangifte heb gedaan. Je zult hem inmiddels wel gelezen hebben want de tam tam in Helmond gaat snel.
Da´s ook eigenlijk het enige wat werkt.
Elli ik wens je heel wijsheid in deze zaak.
En nog even dit, wij en nog andere ingewijden weten dat je hier gewoon zit als zetbaas van Fons Jacobs en consorten…

Veel sterkte , je zult het nodig hebben..

Beantwoorden

Naomi, wat is er aan de hand?

Beantwoorden

@Naomi op dinsdag 15 oktober 2013 om 18:10:

Is dit een reactie op het nieuwsbericht over de brand of gaat het ergens anders over?

Beantwoorden

Gewoon negeren, heeft niks met de branden te maken. Schreeuw om aandacht, die niet geven is het beste…

Beantwoorden

Tja.
Het lijkt er veel op dat het geen toeval is, drie huizen die op dezelfde manier worden belaagd. Ik dacht meteen aan een aanslag/afrekening. Laten we hopen dat ze de daders pakken want dit is niet normaal meer.

Beantwoorden

Ik heb begrepen,bronnen geef ik niet, dat de daders ,alweer, gezocht moeten worden onder onze moslim jeugd. Tja, alweer, want 90% van alle overlast en criminaliteit is inmiddels islam-gerelateerd. Interne politie rapportages daarover worden vaak weggestopt maar zijn voor elke journalist in te zien.
de slachtoffers van deze islamitische straatterreur zijn zonder meer “uitgekozen” doordat ze geen moslim zijn, sterker dat ze Christelijk zouden zijn. Bij gebrek aan Joden waarschijnlijk, maar goed de islamitische opdracht laat daarover vanaf het eerste uur geen twijfel over bestaan.
Pure fascisme dus, en racisme en zeker discriminatie.Helaas niet van de soort die een Europese subsidiegroep ons land kwalijk nam in een gisteren gepubliceerd rapport. Strenger straffen wegens racisme of discriminatie zou alle marokanen dubbelhard treffen.(en dan roept links weer dat de maatregel discrimineert)
Politie is ongetwijfeld op de hoogte welke groepen jeugd zich maandagnacht rond 0300 buiten begeeft en van klein tot groot criminaliteit in organisatie pleegt; is een landelijk bekend probleem.

Beantwoorden

Zonder bewijs weiger ik over de afkomst van de daders, dan wel het motief van de daders te speculeren. Dat is gevaarlijk en onnodig. Ik zal niet ontkennen dat moslim-jongeren de grootste probleemschoppers zijn, dat is gewoon zo, maar zolang er nog niets over bekendgemaakt is, kun je daar verder over zeggen…

Beantwoorden

@A Mientjes op woensdag 16 oktober 2013 om 14:24:

Als jij het zo goed weet, ga dan naar de politie (of iemand van je “bronnen”.
(ik geloof er geen zak van dat je die hebt) )

Beantwoorden

Eens met Ton. Als jij het zo goed weet, leg je informatie dan neer bij de politie zodat ze de daders kunnen pakken.
De vannacht afgebrande auto staat heel dicht bij de woning aan de Pastoor Elsenstraat die de nacht daarvoor doelwit was. Ik vraag me af of er een verband is tussen de aanslagen en de autobranden in de Bergen.

Beantwoorden

@Mark Berens,
Beste Mark, dank voor je reactie en welgemeende interesse.
Inderdaad is er veel meer aan de hand. Echter de branden zijn wel een signaal dat er iets helemaal niet goed zit.
Ik weet dat er op dit moment veel onderzoeken lopen naar de Gemeente Helmond. Rijksrecherche onderzoeken wel te verstaan. Maar…. die hebben ook gelopen naar Fons Jacobs en naar de politie Brabant Zuid Oost. Recent heb je kunnen lezen dat er weer een corrupte agent uit dit korps is ontslagen.
En dat is niet de enige tegen wie een onderzoek loopt.

Het stilzwijgen van de gemeenteraad en het bestuur heeft ons hogelijk verbaasd. Ook tijdens de publicaties hierover. Totdat we erachter kwamen dat bijna iedereen gechanteerd wordt. De verklaringen van raadsleden en wethouders zijn hier legio geweest.

Het toverwoord in deze is denken we….corruptie, witwassen, intimidatie, chantage gerotzooi met vergunningen het werken van de gemeente Helmond met niet bestaande bv’s etc. en iedereen weet wel iets van een ander.
Wij hebben geprobeerd om hierover met Blanksma in contact te komen.
Echter zij hult zich in een stilzwijgen en laat zich liever adviseren door de aanstichters van dit alles. Deze stad wordt bestuurd door de zgn. derde kolonne
Je kunt dit overigens ook teruglezen in het interview dat Frans Stienen destijds gaf in het ED, hetgeen hij later ook bij ons thuis bevestigd heeft. Ook van diverse raadleden hebben we bevestiging in deze gekregen tijdens een persoonlijk onderhoud. Ook is gewaarschuwd voor onze persoonlijke veiligheid. Vandaar dat wij erg gespitst zijn wat betreft zaken zoals in blog omschreven. Bedreigingen aan de deur, doorsnijden van autobanden, afluisteren van telefoon van alles hebben we als meegemaakt, echter aangifte doen heeft geen enkele zin om redenen die wij nu inmiddels wel weten.
Hoe kan het nou dat overal in Nederland na zo´n toestand met Tielemans de burgemeester aangifte gaat doen tegen een dergelijk figuur, maar… hier in Helmond niet hoor! Ook geen enkele vraag over de zgn. Zwitserse bankgarantie .w.b.t. Xperience World. Heel erg duister allemaal. En het bestuur en gemeenteraad werken er gewoon volledig aan mee..

Beantwoorden

Politie-onderzoek: waarschijnlijk 1 woning per ongeluk slachtoffer
De politie heeft geen reden om aan te nemen dat de brandstichting vannacht aan de Karpaten in verband staat met de bovengenoemde brandstichtingen en een vernieling in de nacht van maandag op dinsdag.
Het onderzoek naar deze incidenten is nog in volle gang. Inmiddels is daarbij gebleken dat de vernieling bij de woning aan Gaasterland niet in verband staat met de twee andere incidenten. Bij deze vernieling gaat de politie uit van een aanleiding in de relationele sfeer.
Het onderzoek naar de brandstichtingen in de Jan Stevenstraat en de Pastoor Elsenstraat wordt ondertussen nog steeds gedaan door acht rechercheurs. Uit datzelfde onderzoek is inmiddels gebleken dat de bewoners van de Pastoor Elsenstraat vermoedelijk per ongeluk slachtoffer zijn geworden. Mogelijk door een vergissing bij de daders.

Beantwoorden

gebleken dat men per ongeluk per abuis slachtoffer is.
de brandstichting, de aanslag was voor een ander bedoeld; zoals de politie wel eens het verkeerde huis binnenvalt.
ik ga je zeggen; er is wel degelijk een verband tussen deze aanslagen…kom op; hetzelfde tijdstip,dezelfde methode; tja, dezelfde daders kan haast niet, maar wel dat men vanuit een grotere groep ,dus georganiseerd(verzwarende omstandigheid) vertrokken is. Valt me op da ter altijd allerlei downplaying gedaan wordt. Politie weet gelukkig wel beter dan zij in persbericht aangeven; als je weet dat iemand niet doelwit was, weet je dus wie t wel was. Breng je de doelwitten samen in beeld,krijg je een heel aardig beeld van de dadergroep;
A mientjes heeft hierin groot gelijk

Beantwoorden

Ik kon me al niet voorstellen dat op de mensen in de Elzenstraat bewust een aanslag gepleegd zou worden. Dat zijn nette mensen en ouders met jonge kinderen. Heb hen gisteren gesproken en zij hadden ook echt geen flauw idee waarom zij slachtoffer waren. Dan is dat inderdaad een vergissing geweest, maar wel een heel erg vervelende.

Dezelfde daders zou overigens wel kunnen, er zat tien minuten tussen en midden in de nacht ben je met de auto in zeker tien minuten van de Jan Stevensstraat in de Pastoor Elzenstraat. Dat er een verband is geloof ik ook op zeker.

Beantwoorden

@Hein….klopt…ik zeg t je hier maar; waarschijnlijk de buren van die mensen, die zullen waarschijnlijk leuke meid of meiden van middelbare school leeftijd hebben.
Kun je dat bevestigen? Daar was het dan om te doen. Wellicht dat de term loverboys hierover wel zal vallen al vind ik dat niks; het is islam gerelateerd terrorisme in onze samenleving; bewust kiezen gewetensloze moslims voor niet-moslim slachtoffers. rapport van Europese betweters over racisme in NL krijgt ene heel andere wending…..ja, komt negatief over,maar ik zeg echt niet zomaar iets

Beantwoorden

Nog even en het is een Russische invasie.

Beantwoorden

Het zou ‘ons’ sieren om even op te houden met speculeren, suggereren en ‘ons’ te houden bij de feiten.
Doemdenkerij, impliciete ‘angstzaaierij’ helpt ons niets en drijft ‘ons’ verder uit elkaar als samenleving.

Beantwoorden

@Mark Berens op dinsdag 15 oktober 2013 om 20:44:

Ze heeft d’r pilletjes weer eens vergeten in te nemen.

Beantwoorden

Ik dacht dat de weblog was voor een fatsoenlijke discussie, met meningen op feiten gebaseerd of het inbrengen van een goed idee wat het Helmonds belang kan dienen, Helaas, het meeste wat ik hier lees is beneden elk niveau.
Voor mij is dit dan ook de laatse reactie op deze weblog.
Vriendelijke groet,
Leny.

Beantwoorden

Jammer Leny, maar ik vind jouw opmerking ook beneden elke norm of waarde.
Als iets jou niet welgevallig is dan moet het geheel maar weg of doe jij niet meer mee. Jammer dat verdraagzaamheid maar eenrichtingsverkeer lijkt te zijn bij mensen.
Alle mensen die zulk een probleem maken van “speculatie”of “generalisatie” willen gewoon de werkelijkheid niet onder ogen zien. Dat is jammer.
Nog kwalijker wordt het wanneer men zo ziekelijk hangt naar de maakbare wereld ideologie dat men boodschappers gaat verwijten en gaat men glashard de waarheid ontkennen. Gevaarlijk.
dus de daders zijn volgens sommigen nederlandse kinderen…die blijkbaar ongehinderd snachts om 0300 ma op di rondrijden in auto’s om in relationele sfeer problemen op te lossen?
Ken uw pappenheimers.

Beantwoorden

Karel,vreemd dat een beschulding naar een bevolkingsgroep door een aantal gezien wordt als waarheid. Maar kom niet aan bestuurlijk Helmond want dan ben je volgens Noud een pilletje vergeten. Ongefundeerde meningen zijn gemeengoed geworden op dit Weblog.

Beantwoorden

@Leny van Muijen op donderdag 17 oktober 2013 om 11:18:

Loop maar weg en laat de PVV overal in de meerderheid hebben. Zover ik kan lezen zijn de mensen van deze site zo objectief mogelijk.

Beantwoorden

@Karel:
Ik weet niet of je in je reactie ook naar mijn eerdere opmerking refereerde.

Naar mijn eerlijke mening is een grondhouding van generalisatie en speculatie gevaarlijk.

Waarom?

Omdat we dan precies hetzelfde doen als diegene die dergelijke aanslagen plegen.
Het leidt tot tunnelvisie en een schijnwerkelijkheid, waar angst de drijfveer is.

Hier zal ik nooit achter staan.
Het is té gemakkelijk om een gehele bevolkingsgroep verantwoordelijk te houden voor daden die een individu of kleine groep pleegt.
Je zou denken dat we iets geleerd zouden hebben van een gebeurtenis zo’n 70 jaar geleden.

Beantwoorden

@eric op donderdag 17 oktober 2013 om 12:05:

Je mag van mij gerust aan het bestuur van Helmond komen. Sterker nog, ik heb jaren geleden al eens met iemand van dit weblog gesproken over de praktijken van Tielemans. Omdat ik geen harde bewijzen op tafel kon leggen, heeft de Weblog er van afgezien om er hier aandacht aan te besteden.

De reden dat ik begon over die pilletjes is dat Naomi (wie het ook mag zijn) en jij elk onderwerp op dit weblog misbruiken om jullie frustraties richting de bestuurders van onze stad te uiten. Jullie schromen er zelfs niet voor om onschuldige mensen zoals Hans Gruiters valselijk te beschuldigen.

Beantwoorden

Amen Noud. Erg vermoeiend om dat irrelevante gezever overal terug te lezen bij andere onderwerpen.

@ Leny: jammer dat je er zo over denkt. Ik vind het wel meevallen, dit is Internet, daar kan nu eenmaal wat meer dan normaal dan in de echte wereld. Dat is nu eenmaal zo…

Beantwoorden

De politie heeft mogelijk beelden van de aanslag die in de nacht van maandag op dinsdag is gepleegd op een woning aan de Jan Stevensstraat in Helmond. De bewoners van het pand hebben twee bewakingscamera’s aan de voorgevel van hun huis. (BRON ED)

Beantwoorden

@ Hein,gewoon houden bij uw commentaren autoongelukken mc Donald.

Beantwoorden

@eric op vrijdag 18 oktober 2013 om 17:47:

Is goed meneer de baas. Mooie zin ook!

(al begrijp ik niet goed waarom ik me bij die commentaren moet houden, maargoed…)

Beantwoorden

Na de laatste, denigrerende opmerking van @eric, is het voor mij hier ook amen en uit. Op iedere reactie die je plaatst komt tegenwoordig dit soort lullige commentaren. Vaak denigrerend, soms alleen maar ontzettend stom. Ik erger me hier aan. Ik vrees dat als het op het weblog zo doorgaat, er niet veel meer overblijft. Helaas, want ik heb hier een paar jaar echt genoten.

Beantwoorden

Wat een geklaag weer. en altijd als iemand een beetje scherp reageerd, komen er weer betweters en mooipraters bij die daar intolerant tegenover staan. “Kijk mij eens multicultureel en politiek correct zijn! “lijken ze te zeggen.
alsof het hen een aflaat geeft, alsof ze hiermee zich veilig wanen.
Nog misselijker wordt het wanneer klaplopers beginnen over 70 jaar geleden; de aanloop van de 2e wereldoorlog. Juist deze wegkijkers en ontkenners voeden de bodem voor nationaal socialisme of vreemdelingenhaat…
Om even concreet te zijn; niet de moslims zijn de nieuwe joden, maar alle niet moslims…de islam laat in al haar uitingen openlijk zien nationalistisch,fascistisch racistisch en intolerant te zijn. Maar daar hoor je deze betwetertjes niet over. Bang of laf…het is in elk geval “links”.

Beantwoorden

@bart esdonk op zaterdag 19 oktober 2013 om 09:28:

Bang en laf heeft niets met rechts of links te maken.
Denk jezelf niet bekrompen en in hokjes. links – rechts bestaat niet meer.
Denk daar maar eens over na dit weekend.

Beantwoorden

@Bart:

Blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt.
Ik had niet het doel om betweterig over te komen.
Ik kies liever voor een positievere benadering.
Ik ben opgegroeid in een multiculturele omgeving.
Daarom ben ik per definitie niet voor het snel trekken van conclusies zonder feitelijkheden.
Deze misselijkmakende, laffe klaploper gaat van zijn weekend genieten.
Van elkaars ‘geloof’ gaan wij elkaar niet overtuigen.

Beantwoorden

@LInks, what ;s in a name, heb ik toch gelijk, of niet dan.
Of lafheid in het algemeen links of rechts is weet ik niet, maar zo heb ik het ook niet gezegd; het gaat hier om het fiet of je beestjes bij de naam kunt of mag noemen. Rechtse mensen doen dit wel, linkse niet. Het gaat er niet om of je op straat een hele peer bent. Maar wel of je durft te zeggen dat 90% van alle groffe criminaliteit in Helmond door Marokkaantjes gepleegd wordt; lees mishandeling 18 jarige. Nog linkser ben je als je mensne die hier open in zijn gaat afvallen of erger nog ; demoniseren. En DAT, meneertje links ea, is pas laf (en links).

Beantwoorden

@Bart:
Tijd om te stoppen nu.
1. Je spreekt jezelf tegen.
2. Ik heb nog geen demonisatie in dit draadje kunnen ontdekken.
3. Het is ‘grove’.
4. Je verwijt de ketel dat de pot zwart ziet.
5. Het percentage 90% is tot op heden nog nergens op gebaseerd. Geen enkele bronvermelding.

Dat er oververtegenwoordiging is in criminaliteitscijfers, dat is een feit, maar doe alsjeblieft uitspraken die feitelijk juist zijn.

Wil men iets over cijfers weten, kijk dan even hier: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/08/01/marokkaanse-nederlanders-2012.html

Genoeg offtopic nu.

Is er al iets meer bekend over de voortgang in het onderzoek?
Ik zie hier in ’t Hout dat de politie flink aan het surveilleren is.

Beantwoorden

Helmonder (27) bekent ingooien ruit aan het Gaasterland
Gisteravond meldde een Helmonder (27) zich aan de balie op het politiebureau om zich aan te geven voor de vernieling bij een woning aan het Gaasterland. Hij gooide een steen door de ruit met een brief erbij. De Helmonder is daarop door de politie aangehouden. Dat liet wijkagent Henri van Vonderen vanochtend aan de weblog weten.
De precieze reden van zijn daad is nog onduidelijk. Op de vraag van de weblog of de reden moet worden gezocht in de relationele sfeer, liet de wijkagent weten dat er een zekere relatie is. Met deze bekentenis werd bevestigd dat die vernieling in de Rijpelberg losstaat van de 2 woningbranden met ingegooide ruiten in diezelfde nacht.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 21 oktober 2013 om 09:25:

is hij nu 27 of 28 ?

Beantwoorden

@ Ton,
27, want hij is nog niet jarig.

Beantwoorden

@wilhelmus op maandag 21 oktober 2013 om 23:10: 🙂

Beantwoorden

@Stef; wat ik niet kan begrijpen is hoe mensen als jij redeneren. Je roeptoetert over iets van 70 jaar geleden,maar je praat feitelijk de terreur door noord-afrikaanse moslims goed. Precies dezelfde terreur als van de nazi’s pre-wereldoorlog! en ze zijn desgevraagd ook openlijk antisemitisch en fascistisch en racistisch(kiezen graag niet-moslims als slachtoffer en spelen elf graag de discriminatie kaart).
Maar jij blijft ze verdedigen en ontkennen van de werkelijkheid; precies zoals in de aanloop van “70 jaar geleden”…Wie ben ij dan? Aan welke kant sta jij eigenlijk!
en mensen die hier gewoon open en eerlijk hun realiteit schetsen ga jij lopen demoniseren en afvallen; hoe fout!

Beantwoorden

@bart esdonk op woensdag 6 november 2013 om 11:56:

De definitie van ‘demonisering’: http://nl.wikipedia.org/wiki/Demonisering.
Lees dit artikel even, lees nogmaals mijn reacties en beredeneer dan opnieuw of ik demoniseer.

Wat ik met mijn referentie van 70 jaar geleden bedoelde, was hoe Nazi’s en ‘wij’ destijds konden ‘vergoeilijken’ en ook daadwerkelijk dachten dat álle Joden de schuld hadden aan de economische crisis en allerlei andere problemen.
Zo las ik sommige reacties hier ook in dit ‘draadje’, ongefundeerd en vingerwijzend naar een specifieke bevolkingsgroep.
Dat jij deze redenatie compleet omdraait en ons niet vergelijkt met, maar juist de Noord-Afrikaanse moslims met Nazi’s is ronduit onverwacht en uiterst vreemd te noemen.

Dat mijn waarheid en realiteit niet strookt met de jouwe, dat is duidelijk.
Ik ben blij dat ik met andersdenkenden, andere religies, vrij en vreedzaam ben opgegroeid.

Deze roeptoeter, zonder enige uitroepteken in deze gehele discussie, laat het hierbij.
Ik hou het liever beschaafd, praat niet na en begrijp graag de woorden die ik gebruik.

Jij mag van mij het laatste woord hebben.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *