Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.878 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Mogelijk door een steekpartij is vanmiddag een persoon om het leven gekomen. Een traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar die hulp mocht niet meer baten. 
De politie kwam rond 13.30 uur ter plaatse en trof een zwaargewond persoon aan in een woning aan het Lambertushof in het centrum. Het slachtoffer overleed kort daarna. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.

In de reacties hieronder staan updates.

15 reacties:

😪😪😪😪 maar maar

Beantwoorden

Niet normaal wat er allemaal gebeurd in den lande.
Het nieuwe normaal?

Beantwoorden

De overleden persoon is een vrouw. Ter plaatse is een verdachte door de politie opgepakt.

Beantwoorden

Update 1:
Het slachtoffer is de 68-jarige bewoonster. Zij is slachtoffer geworden van een steekincident. De aangehouden verdachte is ingesloten op het politiebureau. Hij is familie van de vrouw. De politie onderzoekt wat de toedracht is en horen getuigen en stelt sporen veilig.

Beantwoorden

Zeer triest

Beantwoorden

Nog lagere straffen geven en nog meer bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg. Ga zo door.

Beantwoorden

Pfff in wat voor wereld leven we tegenwoordig. Eerst gisteren in Den Bosch en vandaag hier. Heel veel sterkte aan de nabestaanden

Beantwoorden

@Kevin op donderdag 9 september 2021 om 15:53:

wat heeft het straf regime hier mee te maken???……en bezuinigen op de geestelijk gezondheidszorg…. ben je wel eens ooit bij een psychiater geweest je hangt een lul verhaal op laat 2 tranen vloeien en je krijgt gratis en voor niets een heel arsenaal aan medicatie voorgeschreven waar menig junk jaloers op zou zijn nee daar moet meer geld naar toe naar die kwakzalvers….

Beantwoorden

Het straf regime kan afschrikkend werken, behalve in Nederland. En de wachtlijsten bij de GGZ zijn heel lang, met gevolg dat hulpbehoevende langer moeten wachten totdat ze worden geholpen. Dus dan is de kans ook groter dat ze iets doms doen als ze zich niet gehoord voelen.

Moet ik je nog meer dingen uitleggen waarvan jij niet 1 2 3 het verband ziet? En als ik jou was zou ik vlug een vervolg afspraak plannen met je psychiater.

Beantwoorden

Update 2:
De aangehouden verdachte is de 43-jarige zoon van het slachtoffer. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een mes. Onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht en aanleiding van deze tragische gebeurtenis is geweest en of het aangetroffen wapen hier een rol bij speelde.

Beantwoorden

Wat gebeurt er toch allemaal tegenwoordig niet normaal meer bijna dagelijks zie je zulke berichten sterkte voor de nabestaanden minus de zoon uiteraard!

Beantwoorden

Update 3:
Politie doet onderzoek aan de Burgemeester van Houtlaan in woning van de 43-jarige zoon die verdacht wordt van de steekpartij. De politie zette de directe omgeving van de woning af en zijn binnen naar sporen gaan zoeken.
Walter van Bussel maakte de onderstaande foto.

We kregen dit filmpje toegestuurd van de arrestatie vanmiddag.

Beantwoorden

Volgens het ED waren de buren van deze man ook al bang voor hem. Als je ergens wilt werken moet je een VOG overleggen, maar corporaties verhuren blijkbaar zonder enige controle of selectie. Onder het motto “we zijn wettelijk verplicht om iedereen een woning aan te bieden” worden zo heel veel maatschappelijke problemen op gelost over de ruggen van de zittende huurders.
Verwarde personen horen in de hulpverlening thuis, niet in een huurwoning. En als de leefbaarheid dan in gevaar komt worden de huren maar weer verhoogd of een extra belasting als de verhuurdersheffing. Fijn hoor die liberalisering en privatisering van de woningcorporaties, vooral fijn voor de bestuurders zelf. Zo houden ze de koopwijken waar ze zelf wonen lekker veilig en leefbaar. Dat kan allemaal omdat de macht binnen de corporaties (na de omzetting van vereniging naar stichting) volledig overgenomen is door ambtenaren en technocraten die er zelf niet wonen en niet meebetalen.

Beantwoorden

GGZ patienten maar los rond laten lopen, niet opnemen, ‘horen ook recht te hebben om terug te keren in de maatschappij’ zegt men, of ‘het is beter dat ze betrokken blijven bij/in de maatschappij’. Idem met drugsgeralteerde zaken en personen, moeten maar (veel!) overlast veroorzaken en de maatschappij heeft het maar te pikken! Staffen veel te laag en de ‘deskundigen’ hebben allemaal boter op hun hoofd net als de rechters. Dat er dan slachtoffers vallen is dan niet uit te sluiten. Hogere straffen, opnemen die personen en niet loslaten, zadel de maatschappij er verder niet mee op!

Beantwoorden

Update 4:
Zoon langer vast op verdenking van doden moeder
De 43-jarige man uit Helmond, die ervan wordt verdacht zijn 68-jarige moeder om het leven te hebben gebracht, blijft nog zeker 14 dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vanmiddag besloten. De recherche onderzoekt de toedracht van de gewelddadige dood van de vrouw.
De verdachte belde gistermiddag zelf met 112 en bekende zijn moeder om het leven te hebben gebracht in haar woning aan het Lambertushof. Hij werd kort daarna voor zijn woning aan de Burgemeester van Houtlaan aangehouden.
Bij zijn aanhouding had hij een mes op zak. Onderzocht wordt of het slachtoffer met dit mes om het leven is gebracht. Wat er precies in de woning aan het Lambertushof is gebeurd, wordt verder onderzocht. De man zou volgens de media te maken hebben met psychische problemen. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *