Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.062 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag een 35-jarige vrouw en een 40-jarige man (beiden uit Helmond) vrijgesproken. De vrouw zou er verantwoordelijk voor zijn geweest dat haar 2-jarige dochtertje cocaïne binnenkreeg. Haar toenmalige vriend werd verdacht van het slaan en stompen van het meisje.
Het meisje werd in juni 2020 met letsel in het gezicht en in de hals naar het Elkerliek gebracht. Volgens de officier van justitie heeft de toenmalige vriend van de moeder het kind geslagen en geschopt. In het ziekenhuis werden in de urine van de peuter resten van cocaïne aangetroffen. Hiervoor zou de moeder verantwoordelijk zijn.
De man zou op de bewuste dag kort alleen bij het meisje in huis zijn geweest. De rechtbank kan echter niet met voldoende zekerheid vaststellen dat hij haar in dat korte tijdsbestek heeft mishandeld. De vrouw verklaarde namelijk inconsistent over of zij de bewuste avond het huis heeft verlaten, over alcohol- en cocaïnegebruik en over de vraag in hoeverre er regelmatig mensen in haar woning kwamen. De rechtbank kan daarom niet uitsluiten dat er geen andere personen in de woning zijn geweest die het letsel veroorzaakt kunnen hebben. Hierdoor zijn alternatieve scenario’s voor de oorzaak van het letsel niet uit te sluiten. De rechtbank spreekt de man dan ook vrij van het verwijt.
De vrouw verklaarde dat zij van januari tot en met juni 2020 meerdere malen thuis cocaïne gebruikte terwijl haar dochtertje in dezelfde woning verbleef. De rechtbank kan echter niet onomstotelijk vaststellen dat zij voorwaardelijke opzet heeft gehad op de kans dat er cocaïne in het lichaam van haar dochtertje terecht zou komen. Dit is juridisch gezien nodig om tot een bewezenverklaring te kunnen komen. De verklaringen van de man, in een later stadium afgelegd als verdachte in de parallelle strafzaak en mogelijk met de bedoeling om zichzelf vrij te pleiten en zijn ex-vriendin zwart te maken, zijn onvoldoende betrouwbaar om een bewezenverklaring te kunnen staven. Andere bewijzen ontbreken. Daarom wordt ook de vrouw vrijgesproken.
De officier van Justitie stelde 4 weken geleden dat er bij de moeder geen opzet in het spel was. De officier eiste 80 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De officier neemt het haar kwalijk dat zij drugs toeliet in haar huis en zo de gezondheid van haar dochter in gevaar bracht. Tegen de ex-vriend werd 60 uur geëist met 2 maanden voorwaardelijke celstraf.
De volledige uitspraak van de rechtbank.

4 reacties:

Werkelijk waar, niet te geloven dit.
Hebben rechters nu echt helemaal geen verstand?
Alternatieve scenario’s, tuurlijk dat kan, maar je moet toch inzien dat deze mensen geen kind kunnen opvoeden, doe daar dan iets mee.
Kinderen bij drugsgebruikers………

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 24 mei 2022 om 16:15:

Helemaal met je eens. Erger nog, dat meisje is ook een tijd uit huis geplaats maar daarna weer teruggeplaatst. Bij een controle vorig jaar werd er opnieuw cocaïne bij dat kind gevonden. Ook toen snapte de moeder natuurlijk niet hoe dat had kunnen gebeuren. Jaja. Maar erger nog: het was geen reden voor de kinderbescherming om in te grijpen.
Dat kind is waarschijnlijk nu al verpest voor de rest van haar leven. Rara hoe zou dat komen?

Beantwoorden

@Laura op dinsdag 24 mei 2022 om 17:14:

Diep triest, maar het is al jaren bekend dat het bij de kinderbescherming, GGZ en nog meer van deze instanties een grote puinhoop is.
Er wordt niets aan gedaan, GAAF land zou Rutte zeggen….

Arm kind is de dupe.

Beantwoorden

Tja….mooie rechtstaat hebben we in ons land…..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *