Buiten is het 26 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.004 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Philma van Kuringen zoekt haar eerste liefde Ad van Mierlo uit Helmond. Zij maakte het destijds uit maar, zo vertelde zij, dat lag niet aan hem. Philma verloor hem uit het oog en wil graag weer eens met Ad spreken.
Het KRO-NCRV radioprogramma Adres Onbekend plaatste vanmiddag haar oproep. Hieronder wat zij zich nog herinnert over Ad:

  • Geboren rond 1946 en zou dus ± 70 zijn.
  • De familie Van Mierlo bestond uit 3 broers en 2 zussen, 1 heette Kees en 1 Carolien
  • Ad zat op de Sint Gerardusschool in de Heistraat
  • Hij werkte in de jaren 60 in een metaalfabriek in Helmond
  • Hij voetbalde op zondag in Helmond
  • Zijn latst bekende adres: Jan van de Spekstraat in de Binnenstad

Als je meer info hebt, bel dan naar 0800 – 30 30 300 of mail naar [email protected]

In de reacties hieronder staan de updates.

3 reacties:

Update 1:
Inmiddels plaatste het radioprogramma het uitgebreidere verhaal van Philma dat zondagmiddag vanaf 14.00 uur te horen is op Radio 5:

Philma van Kuringen (68) groeit op in de jaren 60 in een gezin met 5 kinderen. Ze wonen met het hele gezin in Nuenen, Brabant. Philma praat niet graag over haar jeugd omdat ze haar vader al op jonge leeftijd verliest. Hij overlijdt plotseling op 39-jarige leeftijd. Over de dood van hun vader wordt daarna nooit meer gesproken. Philma heeft later in het leven slechts één keer met haar oudste broer nog herinneringen opgehaald aan hun vader.
Het leven gaat door. Na het overlijden van Philma’s vader breekt er een sombere tijd aan voor het gezin in Nuenen. Philma zit in die tijd op dansles in Eindhoven en dat trekt haar uit die somberheid. Op haar 17e ontmoet ze daar Ad van Mierlo. Hij haalt Philma op in de danszaal en vanaf dat moment is er sprake van verkering. Door Ad komt er weer gezelligheid in de familie. “Ad hield van spelletjes en zo zaten we dan ineens weer met z’n allen om de keukentafel. Voor het eerst sinds mijn vaders overlijden.”
De verkering duurt ongeveer een jaar. Het verdriet om haar vader is nog vers, maar daar spreekt ze met Ad nooit over. “Ik zat niet lekker in mijn vel en hij was maar druk met zijn leven, terwijl ik het gevoel had dat ik stil stond. Ik werkte in Eindhoven bij een confectieatelier en hij bij een metaalfabriek, maar na werktijd kon ik zijn grapjes helemaal niet hebben.” Ze besluit het uit te maken en zegt hem dat hij niet meer hoeft langs te komen. Ad probeert nog in contact te komen, maar Philma houdt de boot af. Ze heeft hem tot de dag van vandaag nooit meer gezien en dat voelt niet goed: “Ik heb dat destijds niet goed afgehandeld en dat knaagt. Ad heeft na al die jaren recht op de waarheid. Het lag niet aan hem dat onze verkering uit is gegaan.”

Beantwoorden

Update 2:
Ad van Mierlo is gevonden
In de uitzending het radioprogramma Adres Onbekend vanmiddag bleek dat Ad van Mierlo zich had gemeld op hun voicemail. Philma kan het niet geloven dat hij is gevonden en als ze hoort dat hij ook nog speciaal voor haar naar Hilversum is gekomen, staat ze perplex: “Echt waar?” Ad herkent Philma meteen en overhandigt haar een grote bos bloemen. Hij weet nog goed hoe hij op zijn brommer Philma ophaalde. De laatste keer hadden ze zelfs nog een aanrijding, die Philma zich ook nog wel kan herinneren. Aan het eind van de uitzending blijkt dat ze allebei sinds kort alleen zijn. “Mijn vrouw is kort geleden overleden, jouw man ook hè?” vraagt Ad.

Beantwoorden

Update 3:
De programmamakers maakten in de studio de onderstaande foto van de ontmoeting van Ad van Mierlo (72) met Philma van Kuringen (68) na zo’n 50 jaar:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *