Buiten is het -1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Peelland Interventie Team (PIT) bezocht vrijdag 4 locaties in Helmond. “Die controles geven zeker aanleiding tot nadere onderzoeken van alle bezochte locaties” zo laat de gemeente weten.
Het PIT-team bezocht ‘s middags 3 locaties om inzicht te krijgen in de aard van de activiteiten die daar werden uitgevoerd. Op basis van de verzamelde gegevens wordt nagegaan of de activiteiten passen binnen het bestemmingsplan. Op 1 locatie heeft de Belastingdienst gegevens verzameld. In de avond werd aan een vierde locatie een bezoekje gebracht. Daar is mogelijk sprake van overtredingen rondom salarissen, werktijden en sociale zekerheidsfraude. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar adresfraude en de bouwkundige staat van het pand. We weten niet om welke adressen het gaat want anders zouden we dat natuurlijk melden. Maar wellicht dat er Helmonders zijn die dat wél weten en het in de reacties hieronder melden.
Bij de actie waren behalve de gemeente ook de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, Senzer, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de vreemdelingenpolitie (AVIM) betrokken.
Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *