Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Vanmiddag om 5 uur hield de politie in de Bindersestraat in de Binnenstad een man aan voor oplichting. Deze 46-jarige man gaf zich uit als collectant voor een groot landelijk fonds. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Eindhoven. Dat liet wijkagent Maikel van Dijk vanavond weten.
In september waarschuwde de politie al voor nepcollectanten die in Helmond actief zijn. Zij collecteerden onder valse voorwendselen. Ze verkochten stroopwafels voor een  gehandicaptentalentenjacht of voor het KWF. Nepcollectanten die toen al bij KWF Helmond werden gemeld, werden gezien in Dierdonk, Rijpelberg, Mierlo-Hout en op de Bakelsedijk.
Krijg je een collectant aan de deur waarbij je twijfelt of hij of zij echt is? Vraag naar legitimatie en het goede doel. Noteer de gegevens en geef die door aan de politie. Zij kunnen dan actie ondernemen en nepcollectanten op heterdaad betrappen. Dat is het advies van KWF.

3 reacties:

Aanvulling:
De Eindhovenaar die gisteravond zonder vergunning.collecteerde, werd aangehouden op een melding van buurtbewoners. Zij vertrouwden niet dat hij aan het collecteren was voor het kankerfonds. Toen de politie de man aansprak, zei hij dat hij zijn vergunning thuis had liggen. Die had hij echter nooit gekregen. Hij werd meegenomen naar het bureau en de collectebus met ruim 8 euro aan kleingeld werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van deze veelpleger bij de eerdere meldingen over nepcollectanten.
Oplichting is een vorm van bedrog waarbij de dader 1 of andere listige wijze ontdoet van geld of waardevolle goederen. Oplichting kent allerlei vormen: iemand kan je op straat of aan de deur aanspreken en verleiden tot een aankoop, of iemand probeert je geld op slinkse wijze afhandig te maken zoals in dit geval gebeurde.

Beantwoorden

Het signalement van de gisteren aangehouden nepcollectant
Hij is 1.75 meter, heeft kort donker haar, een slank postuur en een ingevallen licht getint gezicht.
Heb je deze 46-jarige man ook (een keer) aan de deur gehad, bel dan de politie op 0900-8844. Wellicht kunnen zij hem dan linken aan eerdere collecteerpraktijken.

Beantwoorden

Jammer, en dan is het raar? dat je de deur niet meer open maakt als er weer een rammel bus aan de deur staat.
Als ik graag doneer, doe ik dat via de bank (sorry voor de eerlijke!!).

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *