Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.186 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Veel nepvuurwapens zijn niet van echt te onderscheiden. Wordt je ermee gezien dan loop je het risico dat politiemensen handelen als ware het een echt vuurwapen. En voor je het weet heb je een politiepistool op je gericht. Het overkwam 2 jongens donderdagmiddag rond 3 uur in Helmond.
Agenten kregen een melding dat een getuige bij een groepje jongens een vuurwapen had gezien. Onze collega’s zagen op de Chrysantstraat in Helmond Oost 2 jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Het tweetal, naar later bleek pas 13 en 15 jaar oud, werd door de politiemensen aangehouden en bij de jongste werd een zeer echt gelijkend nepvuurwapen (zie foto rechtsboven) aangetroffen. Bij de arrestatie richtte 1 van de politiemensen, gezien de inhoud van de melding, zijn dienstwapen op de jongens. Gelukkig luisterden de jongens goed naar de instructies van de agenten en maakten ze geen verdachte bewegingen, waardoor ze rustig aangehouden konden worden.
De 15-jarige jongen werd na aankomst op het politiebureau alweer snel vrij gelaten omdat het wapen bij zijn maatje werd aangetroffen. Hij werd nog wel als getuige gehoord. De 13-jarige jongen ging na officieel verhoor en een hartig woordje met een HALT straf van 15 uur aan zijn vader overgedragen. Ook die liet duidelijk merken niet blij met de actie van zijn zoon te zijn.
Meer over de wetgeving en de risico’s als je met een nepvuurwapen rondloopt, lees je op de themapagina’s van de politie op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens en https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html. Levensgevaarlijk aldus de politie.

20 reacties:

Toch niet normaal meer

Beantwoorden

Ze dagen de politie gewoon uit

Beantwoorden

Vraag je je zelf toch af, of het nep vuurwapen al eens is gebruikt voor het overvallen van bejaarde vrouwtjes, want dat is de trend tegenwoordig.

Beantwoorden

moet niet gekker worden 🙁

Beantwoorden

Iedereen weet dat je zo een nepwapen niet in bezit mag hebben.????

Beantwoorden

@Frank Vondey op vrijdag 19 oktober 2018 om 12:26:

Ja, en dat is écht niet iets van het laatste jaar. Er zijn al jarenlang voorschriften over echte en nep wapens.
Soms zijn die dingen zo bedriegend echt, dat je het niet eens van dichtbij kunt zien, laat staan vanaf enkele meters. En wat doe je als zo’n ding onverwachts onder je neus wordt gehouden?

Het kan snel fout lopen en dat beseffen die snotneuzen waarschijnlijk niet eens.
Een foute beweging en je hebt jarenlang spijt of kunt het niet eens meer navertellen.

Beantwoorden

Helemaal terecht; politie hoeft in zo’n situatie, in mijn visie, géén risico te nemen.

Beantwoorden

Zijn maar kinderen wij vroeger speelde heel de dag buiten cowboytje te spelen waar maken ze zich druk om hou die getinte pin overvallers in de gaten hebben ze wat te doen of durven ze alleen kinderen te pakken

Beantwoorden

@Dien op vrijdag 19 oktober 2018 om 12:10:

dus als een paar kinderen met een plastic pistooltje rondlopen dagen ze de politie uit ik begrijp niet waar u vandaan komt bent u zelf nooit jong geweest ik wel wij speelden soldaatje op straat, neemt niet weg dat een op echt gelijkend wapen verboden is maar dan moet want ja we leven in europa het ook verboden worden om verkocht te worden in alle populaire europese vakantie bestemmingen.
En wat dreiging betreft mensen laten zichzelf veel te bang maken door tv programmas en het nieuws dat via social media verspreid wordt ik persoonlijk heb daar geen last van

Beantwoorden

Zou een geoefend oog niet zien dat het een nepwapen is? Niettemin vind ik wel dat de politie ten alle tijden het recht heeft hun wapen te trekken in zulke situaties. Kids een flinke reprimande en door met het leven

Beantwoorden

De wouten zouden wel niet voor niks de wapens trekken.. wie weet wa die mannekes deden met die neppistool.. je ziet het voort ook niet meer zijn ze echt of nep.. Heeft niks te maken met dat ze het op kinderen hebben gemunt.. zoiets kan ook gewoon niet!!
En dat is mijn mening

Beantwoorden

@HetOordeel op vrijdag 19 oktober 2018 om 14:56:

Dus dat pistool op de foto lijkt jou niet echt? Graag het oordeel van HetOordeel. 😉
Ik ben maar een meisje en speelde nooit soldaatje 🙂 maar ik ben er bang van.

Beantwoorden

Hierin ligt het in mijn opinie aan de overheid:

Airsoft (Met ledenpas!) moet achter slot & grendel thuis bewaard worden, maar ook tijdens transport naar locatie.
Maar er worden wel speelgoed pistooltjes verkocht met een CE keurmerk erop voor kinderen. Simpel met een spuitbusje zwart te maken.
Dat er ook daadwerkelijk als een echt wapen uit kan zien. Ik vind het wel terecht dat een agent dan een wapen trekt, omdat deze namelijk ook echt kan zijn. En mocht het dan eens een keer om een echte gaan, dan kan er een flinke schade mee aangericht worden.

Beantwoorden

@José op vrijdag 19 oktober 2018 om 17:11:

nou ik heb nog nooit een wapen gezien wat diverse kleuren had net als die blauwe bovenkant hoewel ik ook nooit gesuggereerd heb, het enige dat ik gezegd heb om het commentaar van Dien dat als kinderen met een plastic pistooltje rondlopen niet per definitie wil zeggen dat die de politie uitdagen.
Verder leef ik met u mee als u al bang wordt van wat kinderen met een plastic pistooltje zal u niet vaak meer buitenkomen maar vooral de wereld van achter u toetsenbord zien.

Beantwoorden

@HetOordeel ooit van de Glock 19 gehoord? Die komt in allerlei vrolijke kleurtjes en is ook van “Plastic”

Ook Berettas en Rugers worden in een veelvoud van kleurencombinaties verkocht.

Dus… volkomen terecht dat agenten het zekere voor het onzekere kiezen!

Beantwoorden

Normale reactie lijkt me. Geen risico lopen in deze dat doen jullie al genoeg!!????????

Beantwoorden

Ik noem dat geen kinderspeelgoed

Beantwoorden

@HetOordeel op vrijdag 19 oktober 2018 om 18:12:

Zoek bijvoorbeeld eens op google naar “roze glock”.
Het zal je verbazen wat voor kleurtjes echte wapens kunnen hebben

Beantwoorden

@Guus op zaterdag 20 oktober 2018 om 19:21:

Wapens en dan vooral van westerse makelij zijn niet op iedere hoek van de straat te koop en wat moeilijk aan te komen is is natuurlijk heel erg duur dus neem maar van mij aan dat mannekes van 13 niet met zulk duur echt wapentuig rondlopen laat staan dat ze weten hoe ze zoiets zouden moeten gebruiken, maar we gaan stil aan toe naar een angst maatschappij want als iemand met een hoodie over straat loopt in het donker wordt het al aangeduid met een verdachte situatie, dus de angst regeert.

Beantwoorden

Mijn kinderen hebben nog nooit zo n wapen gezien en als ouder hebben ze op hun jong te passen waar is de opvoeding gebleven??? Of zijn ze aan het oefenen om crimineel te worden in n opvoedkundig gesticht opsluiten

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *