Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2 Helmondse broers en hun vader (37, 40 en 74 jaar oud) zijn vanochtend tussen 7.30 en 11.30 uur in hun woningen aangehouden.
Bij het ondermijningsteam van de politie draaide al langer een onderzoek tegen deze familie vanwege de handel in en productie van hennep. Lopende dat onderzoek werden door de politie eerder al zaken in beslag genomen. Zo werd in een auto 50 kilo ‘natte’ (onbewerkte) hennep aangetroffen en werden een hennepkwekerij en een stekkerij met ongeveer 1500 plantjes ontmanteld. Verder onderzoek door de politie na deze vondsten leidde uiteindelijk naar de 3  aangehouden verdachten. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Dinsdagmorgen doorzocht de politie vrijwel tegelijkertijd 9 locaties in Helmond. 3 Woningen, 2 bedrijfsruimtes en 4 garageboxen. Daarbij werden diverse zaken aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek of vernietiging:

  • Op 2 locaties werd een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal ongeveer 235 planten.
  • Op 6 locaties werden attributen voor de hennepteelt aangetroffen, zoals koolstoffilters, kweekbakken en knipmaterialen.
  • In de woning van 1 van de verdachten werd een zegeltang met zegels aangetroffen. Deze worden vaak gebruikt voor de illegale aanleg van stroom bij bijvoorbeeld hennepkwekerijen. Alleen erkende installateurs mogen van dit soort zegels en materialen gebruik maken. Voor de kosten van de diefstal van stroom draait de hele Nederlandse samenleving op.
  • 1 Van de locaties was volledig ingericht als hennepknipperij.
  • 2 Pistolen, een UZI pistool-mitrailleur met munitie en een alarmpistool.

Door politie en justitie werden ook diverse dure goederen en geld in beslag genomen omdat deze vermoedelijk zijn aangeschaft met crimineel vermogen. Het gaat om:

  • Bij 2 verdachten geldbedragen rond de 1500 euro.
  • 1 Motor.
  • 2 Scooters.
  • 3 Horloges van vermoedelijk het merk Rolex.
  • 5 auto’s, waaronder een BMW M5 en een Mercedes AMG.


De actie in Helmond sluit aan bij de gezamenlijke aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Criminele organisaties maken enorme winsten met bijvoorbeeld de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Een groot gevaar voor de samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Samen met gemeenten, justitie, provincies, bedrijven/instanties, bijzondere opsporingsdiensten en burgers werkt de politie aan de aanpak van ondermijning. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Wil je meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit? Kijk dan hier.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *