Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.224 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

In een lopend onderzoek naar verdovende middelen zijn er vanochtend op 2 adressen invallen gedaan door de politie. Daarbij werden 4 verdachten aangehouden. 
In een bovenwoning aan de Heistraat hield de politie 4 verdachten aan. 2 Helmonders van 20 en 22 jaar en een 20-jarige Eindhovenaar zitten vast voor verder onderzoek. Een vierde verdachte bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben. De 25-jarige man werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.
Tijdens de inval werden o.a. contant geld, gegevensdragers en bankpassen in beslag genomen. Daarnaast werden een handelshoeveelheid heroïne (zie de foto rechtsboven) en 4 cobra’s aangetroffen en in beslag genomen. Dit soort illegaal vuurwerk in een kleine bovenwoning is uiterst gevaarlijk en zal meegenomen worden in de tenlastelegging tegen de verdachten. De gemeente stelde vast dat er sprake was van adresfraude en activiteiten in strijd met het bestemmingsplan en zal daar verder onderzoek naar doen.
In een woning aan de Dolomieten in Mierlo-Hout werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. Tijdens de inval was een vrouw in de woning aanwezig met een duidelijke hulpvraag. Voor haar is zorg ingeschakeld door de gemeente.
Deze actie werd gehouden, zo meldde de politie, in het kader van de bestrijding van (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Zo zijn er de afgelopen maanden regelmatig grote integrale acties gehouden. Ook het Openbaar Ministerie, de gemeente en de Belastingdienst waren vanochtend bij de invallen betrokken.

In de reacties hieronder staat een update.

5 reacties:

Mooie vangst politie, 👍

Beantwoorden

Hoeveel ongewenste , illegale vreemdelingen houden zich op enig moment in ons Helmond op ?

Beantwoorden

Update:
Drugspand op de Heistraat voor 4 maanden gesloten
Vandaag heeft burgemeester Elly Blanksma een woning aan de Heistraat voor 4 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt.
De politie heeft op 1 december 2020 een onderzoek ingesteld bij de woning, zie ons bericht hierboven. Zij trof bij het doorzoeken van de woning 8,9 gram heroïne aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs. De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Zij besloot op basis van de feiten en omstandigheden tot de tijdelijke sluiting.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 18 januari 2021 om 16:30:

Goed bezig.👍

Beantwoorden

Het is net of dat huis het gedaan heeft.
Natuurlijk leuke administratieve regel,maar pak de echte criminelen nou eens snoeihard aan via plukze wetgeving en lange gevangenisstraffen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *