Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

Vanochtend vroeg hield de politie 5 mensen aan bij invallen in 9 woningen in de steden Helmond, Amsterdam en Utrecht. Dat gebeurde in samenwerking met de Duitse politie en justitie. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij 22 plofkraken. Tijdens de invallen zijn onder meer geld, kleding, mobieltjes en computers in beslag genomen. Dat meldde het Duitse Bundeskriminalamt BKA.
Deze plofkraken werden gepleegd in de periode 20 mei 2021 en 30 augustus 2022. Daarvan waren er 21 in Duitsland en 1 in Luxemburg. Er werd in totaal ruim een miljoen euro buitgemaakt en voor 2 miljoen schade aangericht. 
Intensief grensoverschrijdend onderzoek in samenwerking met het internationale Rechtshulpcentrum in Arnhem leidde tot deze aanhoudingen. De gearresteerde verdachten zijn tussen de 23 en 38 jaar. Eerder dit jaar werd tegen hen al een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De Nederlandse rechter gaat binnenkort beslissen over het Duitse verzoek om ze aan de oosterburen over te leveren. Volgens de Duitse politie moeten de vermeende plofkrakers rekening houden met gevangenisstraffen tot 15 jaar. Wie deelnam aan de bende van plofkrakers kan een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd krijgen.

Ondanks meerdere poging is de weblog niet te weten gekomen hoeveel personen er in Helmond werden gearresteerd en in welke Helmondse straten de politie vanochtend vroeg 1 of meerdere panden binnenviel.  😿 
De Duitsers (die de woordvoering hebben over deze internationale samenwerking) maakten dat (nog?) niet bekend. In het kader van “met zijn allen weten we meer” komen we dat wellicht toch te weten via een reactie van iemand onder dit bericht. Want er moeten toch Helmonders zijn die er vanochtend iets van gezien/gemerkt hebben…

 

6 reacties:

Dat moet de Nederlandse politie toch ook weten?

Beantwoorden

Gisterenochtend was er bij het oude GGZ-gebouw tegenover het politiebureau wel heel veel politie met zelfs getrokken wapens. Daar zitten de dak- en thuislozen die eerst in d’n Hert zaten. Dacht dat het een oefening was. Maar dat was dus gisteren, of dat er misschien iets mee te maken heeft, weet ik niet.

Beantwoorden

Wethouder van ebbelaan rond nummer 10

Beantwoorden

Karin, ik meen dat daar iemand op ‘t dak stond ook. Maar’t kan ok smoes zijn van politie natuurlijk.

Wel mooi dat deze klootzakjes, die we allemaal wel kunnen benoemen nu in Duitsland hun welverdiende vakantie gaan krijgen.
Wat mij betreft daarna door ons land ongewenst verklaard worden, gedenaturaliseerd en uitgezet.
Wir schaffen dass

Beantwoorden

Een Helmonder meldde de weblog dat hij vanochtend rond 06.30 uur de politie (recherche) zag staan bij de woning op de Wethouder Ebbenlaan 16. Voor dat rijtjeshuis stonden 2 rechercheurs, de tipgever kon al rijdende niet zien hoeveel personen er binnen waren.
We kunnen op dit moment niet achterhalen of dit 1 van de woningen is waar de politie binnenviel vanwege de hierboven gemelde 22 plofkraken,

Beantwoorden

Nee joh, dat was in de Vondellaan in de flat.
De auto’s stonden in de Rubenstraat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *