Buiten is het 21 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Gisteren vond de politie bij een grote controle in Helmond een mes, een lange (rij)zweep en inbrekerswerktuig in een auto. De 2 inzittenden zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd een man aangehouden die nog gesignaleerd stond voor afstaan van DNA-materiaal. Ook deze man is aangehouden.
In en rondom Helmond (in het gebied dat zich uitstrekt van Cranendonck tot Gemert en Son en Breugel tot Asten) werd gisteren van 14.30 uur tot 22.00 uur een grote woninginbrakencontrole gehouden. Zo’n 150 politiemedewerkers hielden daar diverse acties die vooral gericht was op het voorkomen van woninginbraken. De politiemedewerkers controleerden huizen op bijvoorbeeld deugdelijke verlichting en openstaande deuren of andere situaties die een woning een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers kunnen maken. Bij woningen waar door agenten onwenselijke situaties werden geconstateerd, werd aangebeld en een gesprek aangeknoopt. Als de bewoners niet thuis waren, werd een preventiefolder met een begeleidende brief achtergelaten.
Tegelijkertijd was het voor de politie een mogelijkheid om duidelijk zichtbaar in het hele district aanwezig te zijn en daarmee mogelijke woninginbrekers af te schrikken. Het tijdstip van de controle was dan ook niet willekeurig: uit analyse blijkt dat dit het tijdstip is waarop de meeste inbrekers hun slag slaan. Ook werd tijdens de controle informatie verzameld die de politie in de toekomst kan helpen bij het voorkomen en oplossen van woninginbraken.

3 reacties:

meer blauw op straat geeft een veilig gevoel,als je niks verkeerds doet heb je van de politie niks te vrezen

Beantwoorden

Tja, boeven pakken daarvoor zijn ze niet wel om foldertjes in de bus te stoppen, als ze zien dat iets “onwenselijk” is in hun ogen. Sinds wanneer bepalen zij wat onwenselijk is

Beantwoorden

@checkallecijfers op zondag 9 februari 2014 om 11:23:

Met wat verder kijken dan je neus lang is, komt wellicht ook meer inzicht.
Sinds wanneer bepaal jij wat wenselijk is?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *