Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

Op zaterdag 9 augustus ging een man winkelen in het Kruidvat aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij zich onopvallend tussen de klanten begeeft en heel subtiel een aantal elektrische tandenborstels en opzetborstels meeneemt. Daarna verlaat hij de winkel zonder te betalen.
Wie herkent deze tandenborsteldief? Tips kun je aan de politie doorgeven via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. (Het zaaknummer is 2014116939.) Ook kun je het tipformulier van de politie gebruiken.

16 reacties:

God wat belangrijk.
Gisteren had ik brandalarm.
Woon her al 9 jaar en nog nooit gebeurd.
Bel 112 brandweer en politie. Denk je dat er iemand komt? Vergeet het maar.
En dat alarm maar doorloeien. Of ik ook rook zag. Nee of je worst lust.
Enfin er kwam dus niemand. En dan moet ik me nu druk gaan maken over iemand die mogelijk een tandenborstel pikt?
Dit geloof je toch niet.

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Nederland tweede op ranglijst winkeldiefstal.
Wat scoren we toch weel lekker of zijn het anderen die in ons land lekker komen “rampokken” (stelen, liefst georganiseerd).
Kun je dus verrekte veel tandenborstels van kopen. Jatten deugt niet, maar als ik de foto eens bekijk, lijkt het me toch wel een Oostblokker of zo. “Getint” in ieder geval. Die hebben meestal geen tandenborstel nodig. Slechte tanden of………..gouden tanden.
En geen alarm toen hij door het poortje liep? Natuurlijk niet, want mocht er iets beveiligd zijn, dan weten die gasten er wel raad mee.

Maar intussen had mevr. Betgem gisteren brandalarm. De brandweer was frites halen ergens in de stad – zoals ze zo dikwijls doen – en de politie zat aan de koffie (misschien met gebak) op het bureau. Intussen facebook te bekijken of er nog leuke filmpjes op stonden.
Je had ze ook niet moeten verraden dat je geen rook zag. Maar ja, als ze dan voor niets komen en mocht je dan later een rekening gepresenteerd krijgen, dan denk ja daarna: God wat had ik daar veel tandenborstels van kunnen kopen.

Beantwoorden

@M.Betgem-van der Spuij op vrijdag 7 november 2014 om 14:20:

U vindt uzelf blijkbaar belangrijker.

Brandalarm? Ik ben blij dat ik een rookmelder heb.

De weblog vraagt u niet om druk te maken om de tandenborsteldief, maar biedt een helpende hand om de pakkans van de dader te verhogen.
(En daar is helemaal niets mis mee!)

Beantwoorden

9 Augustus gebeurd, 7 november bericht geplaatst. Na drie maanden dus! Dan is het niet erg belangrijk te noemen. Die vent gaat echt niet drie maanden zitten wachten om gepakt te worden!

Beantwoorden

@Sjef Jr op vrijdag 7 november 2014 om 14:54:

Ik heb liever dat ze die dief vinden dan dat ze tijd en geld besteden aan altijd weer die zeurpiet en klaagtante. Wordt doodziek van die twee. Als ik dienst had, zou ik dat geklaag van hun ook niet meer geloven en daarbij, hun faillissement heeft al genoeg mensen geld gekost.

Beantwoorden

Voor diefstal recidive is een oplossing; oppakken enzovoort
Voor faillissementen ook; geen schulden maken.

Beantwoorden

Hoi Brombeer,

Blijkbaar zijn wij de zeurpiet en de klaagtante.
Ik begrijp uit de reactie van Jan dat hij goed op de hoogte is van de situatie en dus bij voorbaat als ik bel geen acte gaat ondernemen.
Immers ik ben de klaagtante. Ben blij dat er nu eindelijk een uitspraak ligt van iemand met een ambtelijke functie. Daar kan ik iets mee. Bovendien begrijp ik het verhaal over faillissement niet.

Gr. Mieke

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Interesseer me geen moer wat ze van me denken of zeggen. Dat ze eerst maar eens naar zichzelf kijken. Ik voel me overigens in het geheel niet aangesproken en ik denk dat Jan zichzelf bedoeld. Kan ook als je een of andere duffe baan hebt.
Faillissement: ik heb nooit een zaak of bedrijf gehad. Dus Jan kletst gewoon uit zijn nek, zoals zovelen hier op de Weblog doen! Of Jan bedoelt jou Mieke.

DUS Jan verklaar je nader anders moet ik je classificeren als een Helmonds “kletswijf” of “lulpastoor”!!

Beantwoorden

@brombeer op zaterdag 8 november 2014 om 09:58:

Natuurlijk gaat het niet over jou, je lijkt me een gezellige brombeer. 🙂
Ik bedoelde die eric en M.Betgem-van der Spuij die alleen maar zeuren en klagen over hun problemen en de grote boze wolf de gemeente. Zelfs als er een dief gezocht wordt. Lees ook wat Sjef schreef en https://www.deweblogvanhelmond.nl/?s=betgem
Meer wil ik er niet meer over zeggen, ik wil niet te veel zeuren. 😉

Beantwoorden

Had intussen al zo’n “klein” vermoeden na het nalezen van wat discussies, Jan.
Er zijn hier héél wat zeurpieten en ze zijn niet eens zwart (is zelfs niet eens een discussie waard).
Ik blijf lekker grommen en “doorbrommen” en zo af en toe eens lekker meuten tegen de klippen op, maar wel met een kwinkslag.

Misschien ga ik wel tandenborstels sparen, joepie!! Maar ik denk toch echt dat ze na zo’n maand of drie die “jatkees” niet meer weten op te sporen. Of je moet die vent met zíjn grijze Oostblok-pet en tas op zijn buik door de stad zien schuiven, op zoek naar nog meer tandenborstels?

Beantwoorden

@brombeer op zaterdag 8 november 2014 om 16:27:

Ik heb liever dat je dat discriminerende “jatkees” niet meer gebruikt.
Ondanks dat je het verschillend schrijft zijn er mensen die het met mij associëren. “Jatcase” dus. Klinkt hetzelfde met google-talk.
Ik voel me dan ook erg aangesproken.

En waarom zou jij tandenborstels gaan sparen?
Gelet op je leeftijd heb je voldoende aan een glas water en steradent. 🙂

Beantwoorden

Eens met wat Jan en Sjef jr zeggen.

Bovendien: het gaat niet om de hoeveelheid of waarde, het gaat om de daad van het stelen. Het begint met klein spul en kan zo groter worden. En inderdaad: niemand wordt gevraagd zich druk te maken over dit artikel. Als je het niks vind dan lees je het lekker niet.

Beantwoorden

@Hein op zaterdag 8 november 2014 om 17:07:

Tja.
Maar je kunt natuurlijk pas bepalen dat je het niks vindt NADAT je het hebt gelezen.;)
Maar on-topic heb je natuurlijk helemaal gelijk!!
Ik sta daar dus volledig achter.
Mijn reactie was slechts gebaseerd op het “doorbrommen” en zo af en toe eens lekker meuten tegen de klippen op, maar wel met een kwinkslag”. van brombeer.
Ook ik probeer af en toe kwink te slaan. De doorgewinterde blog-lezer weet echt wel onderscheid te maken tussen de on en off-topic reacties.
Althans, dat hoop ik.

Beantwoorden

Ik vind Jatkees niet discrimenerend. Of jij moet Kees heten en ook jatten!

Beantwoorden

Bovendien heb ik al mijn tanden nog en hoef ik geen steradent te gebruiken. Kan ik ook wel als discriminerend opvatten. Al bent je oud, betekent het niet dat je een gebit moet hebben. Misschien staat er bij jou ook wel een stuk gebit in een glas. Dus Case….op naar de volgende “case”!

Beantwoorden

@Sjef Jr op vrijdag 7 november 2014 om 14:54:

Ja nitwit, het was ook inderdaad mijn rookmelder die het alarm gaf..

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *