Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.464 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

19reacties

De politie wil meer weten van een bedrijfsinbraak waarbij vorig jaar een onderwaterscooter werd weggehaald. Die scooter werd gestolen uit de showroom van Watersport Paradise aan de Engelseweg, zo liet de politie vanmiddag weten.
Het begon op 16 juni vorig jaar met een zwarte Audi. Die wordt gezien bij de parkeerplaats van Watersport Paradise. Op 21 juni bezoeken 2 mannen met een zwarte Audi deze winkel, je ziet dat duo op de foto onderaan. Let wel: de politie wil die 2 graag spreken als getuigen en om uit te sluiten dat zij er iets mee te maken hebben.
De mannen zijn geïnteresseerd in de onderwaterscooter die in de showroom staat. Ze bekijken hem en vertrekken dan weer. Een dag later wordt aangifte gedaan van diefstal van een kentekenplaat, waarbij een zwarte Audi is gezien. Weer een dag later (donderdag 23 juni) wordt de onderwaterscooter midden in de nacht gestolen uit de showroom. Een man rent naar binnen, grijpt de scooter en gaat er mee vandoor.
Weet jij meer of was je getuige? De politie hoort dan graag van jou via 0800 – 6070, anoniem via 0800 – 7000 of via hun tipformulier.

In de reacties hieronder staan updates.

19 reacties:

Midden in de nacht. Rent naar binnen. En loopt weg met de scooter.
Dit verhaal rammelt aan alle kanten.
Er staat toch een hek om ‘t bedrijf, deuren zijn toch afgesloten.
Dit is hoogst verdacht.
Dat hele bedrijf is verdacht.
Zelfs de politie is verdacht.
Alle audi ‘s zijn verdacht.

Maar blijkbaar kan je in je eentje een onderwsterscootervuit een omheinde zaak showroom halen, rennend.

Waarom vraagt politie om onze aandacht hiervoor.
Wat is het belang.
Wat is een onderwaterscooter.
Wat moet deze kosten.
Hoe is dit wel of niet verzekerd.

Wat kan ons dit schelen, kort gezegd.
Vragen, vragen.

Beantwoorden

Goede zaak dat de politie dit toch nog heeft opgepikt! Ik heb zo maar het idee dat een van die twee mannen op de laatste foto ook op de bovenste foto staat. Ik ken ze helaas niet, maar die twee mannen zijn makkelijk te herkennen. Ik heb het bericht gedeeld op Facebook, niet geschoten is altijd mis.

Beantwoorden

Politie zou toch eens een database moeten hebben met al dit soort sujetten die “verdacht” zijn.
Op een gegeven moment moet je toch ook bij controles de identiteit kunnen achterhalen.
Te zot dat er honderdduizend illegalen en criminelen vrij rondlopen en kunnen doen en laten wat ze willen.
De gewone burger daarentegen wordt via allerlei technieken overal getapt en gevolgd.
Wellicht ook eens naar prioriteiten kijken. Ook iets met draagvlak. Politie nu loopt continu achter feiten aan, vragen na maanden pas publiek mee te helpen. Maar ook bemoeit de politietop zich bv met vuurwerkverbod, lopen links of rechts te janken.. Ook al neemt overlast af, toch willen zij vuurwerkverbod, of voetbal zonder toeschouwers. Serieus?
Kan iemand, al uitleggen wat die scooter nu is, en wat het algemene belang is om hier publieke media mee op te gaan.

Beantwoorden

Is niet zo moeilijk zoeken Andre, even intypen op google. Het is een batterij aangedreven propeller die je in je hand houdt en je dan meesleept. verkrijgbaar vanaf ongeveer €500 tot zo duur je wilt.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 24 januari 2023 om 18:37:

Jij constateert dat de politie pas na maanden het publiek vraagt om mee te helpen. We zien en horen die verwondering wel eens vaker. Dat komt bij meerdere mensen en ook bij ons een aantal jaar geleden bij een andere zaak, vreemd over. Daarom vroegen we dat destijds aan de politie. In onderstaand filmpje geven zij het antwoord.

Op je andere vragen moeten wij de antwoorden voorlopig schuldig blijven. Vanwege het onderzoeksbelang wordt niet alles openbaar gemaakt om zodoende het lopende onderzoek niet stuk te maken. Hetgeen de politie aan informatie vrijgeeft bij dergelijke opsporingszaken is daarom altijd heel afgepast.

Beantwoorden

Update 1:
In dit filmpje zie je bewegende beelden en hoor je aanvullende informatie over deze diefstal. De zwarte Audi komt meermalen in beeld en je ziet de 2 gezochte mannen bij de later gestolen grijze onderwaterscooter. Ook wordt verteld dat de eerder genoemde kentekenplaat gestolen zou zijn op het Limburghof in de Rijpelberg. In alles lijkt het op een goed voorbereide inbraak bij de watersportwinkel aan de Engelseweg.

Beantwoorden

Oppakken en die vingers er stuk voor stuk afhakken. Misschien leert t ze dan een keer niet van andere mensen te jatte!

Beantwoorden

@Jamie Seelen op woensdag 25 januari 2023 om 05:39:

Dat zou wat zijn! 👍

Beantwoorden

Update 2:
De oproep van de politie aan de burgers blijkt nuttig geweest te zijn. De 2 in de SeaBob geïnteresseerde personen, die in de showroom waren en die de politie graag wilde spreken, zijn nu bekend. Dat liet de politie vandaag, 2 dagen na het vertonen van de bewakingsbeelden, weten. Want 1 van de 2 mannen heeft zich gemeld bij de politie en ook de identiteit van de andere man is nu bekend. De politie zoekt verder naar de man die de diefstal pleegde, deze man met pet dus.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 25 januari 2023 om 21:30:

Goed werk, die pet past ons dus allemaal. 🙂

Beantwoorden

Good job 👊👍🏼

Beantwoorden

Onderwaterscooterdief. Woord van het jaar. Hoeveel punten op scrabble is dit?

Beantwoorden

Nico zal ze vast wel kennen

Beantwoorden

@Jamie Seelen op woensdag 25 januari 2023 om 05:39:

Wat ben jij mild zeg. Ik stel voor dat we er eerst een, maar liefst twee armen en een been af hakken en ze daarna op de Markt ophangen aan het schavot. Dan kan iedereen het zien en ervan leren en snapt iedereen dat je niet mag jatten.

Hopelijk zijn die twee mannen schuldig aan die diefstal, want anders is publiek ophangen best lullig voor ze. 😉

Beantwoorden

Een celstraf riskeren voor zoiets onnozels als een onderwaterscooter.

Beantwoorden

Update 3:
Opsporing Verzocht: gestolen waterscooter kost € 20.000 & meer beelden
De waterscooterdiefstal was gisteravond 1 van de zaken bij het officiële landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op NPO 2. Dat volledige item kun je hieronder terugkijken. Het tv-programma van de AVROTROS bereikte inmiddels een miljoen landgenoten en die kijkers kregen van de politie en presentatrice Anniko van Santen aanvullende informatie en wat meer beelden.
Zo blijkt de razendsnel in juni gestolen waterscooter (Seabob F5 SR met het serienummer S.60.00002464) zo’n 20 duizend euro te kosten. Een kostbaar artikel dat volgens de presentatrice moet opvallen wanneer het ergens te koop wordt aangeboden. De bijbehorende lader die werd meegepakt bleef uiteindelijk in het pand achter.
Ook werd bekend gemaakt dat er mogelijk een link is tussen de dader of daders met Amsterdam. Het politieonderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de man die zich eerder meldde (zie update 2 hierboven) is nog gaande.
De politie heeft op dit moment 3 vragen aan het publiek:

  1. Wie herkent de man op de camerabeelden?
  2. Wie heeft informatie over de Audi? Het is mogelijk dat een verdachte nu nog in die auto rijdt.
  3. Wie weet waar de ‘Seabob’ onderwaterscooter kan zijn en/of heeft die mogelijk te koop aangeboden gezien?

Denk je iets te weten, dan kun je dat doorgeven via de eerder genoemde 0800 – 6070 en 0800 – 7000. Maar je kunt ook bellen met het Team Nationale Inlichtingen op 088 – 661 77 34.

Op onderstaande camerabeelden nogmaals de dief die er in nog geen 15 seconden weer weg van is:

Beantwoorden

Zit er gpd chip in dat ding?. Voor 20 mille zou je dat toch mogen verwachten.
Wellicht kan er in Helmond automotive een fabriek voor deze electrische scooters komen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 1 februari 2023 om 13:45:

Heb het gedeeld op FB.
🙂 Je zou trouwens toch zeggen dat toch minimaal een van die flamingo’s in de showroom iets meer moeten kunnen vertellen. 🙂

Beantwoorden

Inside job

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *