Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De politie is in Helmond en omgeving dringend op zoek naar een goudkleurige Renault Mégane Scénic met kenteken 49-PV-KB, bouwjaar 2003. Dat lieten zij om 21.50 uur weten.
In die auto die uit Helmond vertrok, zit een man en een kind. Waarom die auto gezocht worden weten we niet. Op de foto hieronder een vergelijkbare auto als de gezochte auto.
Ziet je de auto ergens staan of rijden, bel dan nu met 112.

In de reacties hieronder staan updates.

5 reacties:

Update 1:
De goudkleurige Renault en inzittenden zijn tot op dit moment nog niet gevonden. De politie zoekt verder. Daarbij is ook de politiehelikopter ingezet die van Brandevoort tot Brouwhuis gezien is.

Beantwoorden

Update 2:
Het blijkt te gaan om een man die in verwarde toestand met zijn dochtertje van 9 in de Renault is vertrokken. De politie maakt zich zorgen over hun welzijn zo liet de woordvoering weten.
De eerste politiehelikopter is inmiddels afgelost door een tweede. Op de afbeeldingen hieronder zie je de vliegbewegingen boven Helmond en omgeving.

Beantwoorden

Update 3:
De gezochte Renault is gevonden, de 2 inzittenden zijn in goede gezondheid aangetroffen, zo laat de politie zojuist weten.

Beantwoorden

Update 4 (met alle informatie van de politie zojuist vrijgaf):
Een zorgelijke melding leidde gisteren in Helmond en omgeving tot een grote zoektocht. Rond 20.45 uur kreeg de politie een melding dat een man er in verwarde toestand vandoor was gegaan met zijn dochtertje van 10 jaar (en niet 9 zoals wij hadden doorgekregen). Er waren serieuze aanwijzingen dat hij zichzelf en zijn dochter iets zou aandoen.
Gezien de aard van de melding werd er door de politie groot op ingezet, waarbij al snel de hulp van het publiek werd ingeschakeld. Er werd onder meer een oproep gedaan via social media en Burgernet om de 2 zo snel mogelijk te vinden.
Rond 23.30 uur lukte het specialisten van de politie om telefonisch contact met de vader te krijgen. Die reed op dat moment op de A50 bij Ravenstein. Het lukte de politie om hem zover te krijgen om weer naar Helmond te rijden. De auto werd intussen op afstand gevolgd door een politiehelikopter, terwijl agenten ook op straat de auto goed in de gaten hielden.
Uiteindelijk werd met hem afgesproken dat hij zijn dochter zou afzetten bij een bekende in Helmond en dat hij zich daarna direct zou melden op het bureau in Helmond. Nadat zijn dochter in veiligheid was gebracht meldde de man zich rond 1.15 uur op het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij zit nog altijd vast en wordt verhoord. Voor zijn dochter wordt hulpverlening ingeschakeld.
De oproep van de politie leidde tot een stroom aan reacties. Alleen al een bericht op de Facebook-pagina van de Helmondse politie bereikte in korte tijd zo’n 100.000 mensen en de politie werd meerdere keren op 112 gebeld met tips en informatie.
De politie dankt iedereen voor het meedenken.

Beantwoorden

Eind goed al goed Adrie!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *