Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.680 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

Dinsdag is een medewerker van district Helmond met strafontslag gegaan. Zijn ontslag is aangezegd vanwege onder meer het raadplegen van politiesystemen voor niet werkgerelateerde doeleinden en het delen van politie-informatie. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.
Naar aanleiding van een onderzoek is hij per direct buiten functie gesteld.
Op basis van de uitkomst van een strafrechtelijk onderzoek volgde een disciplinair onderzoek door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten. De uitkomst van dit disciplinaire onderzoek is dat op dinsdag 30 mei met onmiddellijke ingang strafontslag is verleend aan de betreffende medewerker van de politie. Dat betekent dus dat deze politiemedewerker niet meer werkzaam is voor de politieorganisatie.

14 reacties:

Goedemorgen .
En terecht .zo hoort het niet als agent zijnde . Normaal normaal .

Beantwoorden

Goed dat het meteen naar buiten gebracht wordt. 👍 Vroeger werd zoiets lang onder de spreekwoordelijke pet gehouden.
Zal in heel Nederland wel weer nieuws zijn, slecht voor de naam van Helmond. 👎

Beantwoorden

Alles open bespreken ,geeft duidelijkheid aan de mensen 👍

Beantwoorden

Waakzaam en Dienstbaar of Laakbaar en Waanzin…. óf de kunst van Markt Manipulatie of Cijfercamouflage!

Dat lijkt alsof we het over een internationale fraude hebben, maar het is een vorm van cognitieve resonantie. Degene die bovenstaande beoefenen weten best dat ze fout zitten, maar het is niet strafbaar en blijkbaar doet iedereen het. Waar kom je dat tegenwoordig het meeste tegen? In publieke functies met resultaatsverwachtingen.

Dat is een hele mond vol, een voorbeeld is o.a. Een instituut als parkeerbeheer, wat niet bij parkeerbeheer ligt, maar door een stadswacht wordt uitgevoerd. De aan hen toegewezen “nevenfunctie” verstoort het eigenlijke doel van een stadswacht. Daar waar deze meer vertrouwen onder de burger zou moeten brengen. Een aanspreekpunt ten behoeve van veiligheid. Nog voor dat men naar een Politie agent stapt, zou een stadswacht de verbinding tussen hen en de burgers kunnen maken. In praktijk is het zo dat een gemiddelde stadswacht, die ook de taak van parkeerbeheer heeft, door de burgers als “niet voor vol” wordt aangezien. Een verrader, die in plaats van orde te handhaven en naleving te bevorderen bezig is om pietluttige naheffingsaanslagen op te leggen in plaats van het gevoel van algehele veiligheid te verhogen.

Op papier, zo kan ik me voorstellen, best een aardige invulling, maar de praktijk laat zien dat ze met een quotum, meer bonnen moeten uitschrijven dan dat ze als stadswacht kosten, om niet een bodemloze put van de Gemeente te worden. Irrealistische doelen en daardoor volledig voorbijschietend aan waar ze ooit voor in het leven geroepen waren.

Datzelfde gebeurt natuurlijk bij de politie, die sinds ze slechts onder het landelijk korps vallen, geen verantwoording meer hoeven af te leggen aan de plaatselijke Burgervader of -moeder en inmiddels volledig cijfergestuurd, mensen met een aangifte, terug verwijzen naar internet, omdat men op het bureau geen mankracht kan en wil vrijmaken, omdat er met die hele aangifte toch niets gaat gebeuren. Men probeert uit alle macht de cijfers te manipuleren door “bepaalde zaken” wel of niet aan te nemen, voorrang te geven.

Aan den lijve ondervonden dat 7 strafbare feiten, werden afgedaan i.v.m. prioriteit. Nog geen maand later wordt mijn neefje op basis van een valse aangifte, door twee politiewagens klem gereden, geboeid afgevoerd, door een rechercheur onder handen genomen, gevangen gezet met een volwassene en uiteindelijk laat in de avond met een paar valse beloftes naar huis gestuurd. Geen excuus of niks, zelfs de melding dat het doen van aangifte van valse aangifte eigenlijk geen zin had. Vanwege een afgebroken vuurwerkpijltje wat hij onder zijn jas had, moet hij nu eind februari met beide ouders op gesprek komen op het parket in Den Bosch. Heeft de politieagent, nadat wij hem aanspraken op zijn leugen, de Raad voor Kinderbescherming ingeschakeld om de ouders te kunnen helpen bij het opvoeden…… Een circus wat hierbij uit de kast gehaald is, wat dat de gemeenschap heeft gekost. Twee piket advocaten, drie politieagenten, drie rechercheurs, hulp officier, foto’s maken, vinger afdrukken. Suggestieve vraagstelling en het in eigen woorden neerschrijven van de gebeurtenissen. Al met al….. goed voor de cijfers, maar slecht voor de beleving van ons als burger.

Waakzaam en dienstbaar wordt Laakbaar en waanzin!

Zowel de hulpofficier als de recherche lieten ons tot een paar keer toe weten dat wij als burger geen idee hadden van de werkdruk die er bij de politie is. Het enige wat ik dacht is, als je als burger je werk niet afkunt, dan moet je ook gewoon een andere baan zoeken. Als jij onze belastingcenten vernagelt dan moet je niet bij mij komen klagen, maar zelf actie ondernemen en ander werk zoeken. Iets waarbij je weerloze kinderen niet met suggestieve vragen een gedetailleerd verslag kan doen afleggen van iets wat NIET gebeurd is….

En uiteraard, ik zou geen agent willen zijn die bij een ongeluk de stukken bij elkaar moet rapen. Maar ik zou zeker geen agent willen zijn die willens en wetens de zaak beflest. Want dan krijg je meteen een andere titel van me…..

Wat we nu doen?

Een dik aantal klachten neerleggen, zoveel dat de bureaucratie nog verder zal toenemen, men nog verder afgehouden wordt van waar men mee bezig zou moeten zijn, puur en alleen omdat anders nooit iemand dit slag volk tot de verantwoording noemt. Dus ben ik blij als ik eens een enkele keer zo’n artikel lees waarbij het systeem zichzelf heeft aangepakt. Uiteindelijk zijn zij ook maar gewoon mensen!

Beantwoorden

Dan Ien we hem vast terug als een stoere boa

Beantwoorden

Zeker goed dat het zo gebeurt. Wet is wet.
Maar we hoeven, als rest van Nederland, niet
alles te weten.

Beantwoorden

@Mark
Geplakt en geknipt van Facebook oid? Wat heeft dit met de situatie in Helmond te maken?

Beantwoorden

Ben benieuwd of het een agent of administratief medewerker was. Hoe dan ook, goed dat hij ontslagen is!

Beantwoorden

@Roland op donderdag 1 juni 2023 om 11:10:

Volgens mij is Mark wel een Helmonder, via Google kwam ik hier
https://marksnijders.wordpress.com/2018/02/05/waakzaam-en-dienstbaar-laakbaar-en-waanzin/

Beantwoorden

@Roland betreft Politie Helmond!!!!

Beantwoorden

@Joke klopt…

Beantwoorden

@Mark iets van 5 jaar geleden ….

Beantwoorden

@Ronald Ok je hebt gelijk,en door…

Beantwoorden

Verandert niks @Ronald, waar zit jouw pijn? @Mark voorbeelden te over!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *