Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.048 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

foto: Pressvisuals.comVandaag vond bij GBO Design in Helmond de prijsuitreiking plaats van de High Tech Helmond game en de Windwagenrace. Beide wedstrijden werden georganiseerd in het kader van de Dutch Technology Week in Helmond. Burgemeester Elly Blanksma mocht de prijswinnaars blij maken met een originele Oxboard én een tankvlucht in een KDC-10.
Tijdens de Dutch Technology Week kon het winkelend publiek in het centrum meedoen aan een virtuele ontdekkingstocht: de High Tech Helmond Game. De deelnemers die alle 6 verstopte afbeeldingen vonden, maakten kans op een ‘once in your lifetime experience’: een tankvlucht in een KDC-10 van Defensie. Uit alle inzendingen zijn Manon en Ries de gelukkige winnaars. Zij zullen binnenkort plaatsnemen in de KDC-10, waar zij zullen beleven hoe F16’s in de lucht bijgetankt worden.
Op de laatste dag van de Dutch Technology Week vond de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Ook Helmond had een eigen hotspot, waar het publiek kennis kon maken met de wereld van Mechatronica, Food en Automotive. Hier kon het publiek ook deelnemen aan de windwagenrace. Bregje Drouen uit Helmond bouwde de snelste windwagen en won zo de 100% elektrische Oxboard, mede ontworpen door GBO Design uit Helmond. Emiel Manders uit Leunen won de tweede prijs (een ‘Romo Robot’) en Jeffrey Leenen uit Asten de derde prijs (een Mediamarkt cheque ter waarde van 100 euro)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *